کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

روستا و آبشار اخلمد

یک‌شنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۳
مطالعه 19 دقیقه
رستوران‌های اطراف آبشار اخلمد
روستای اخلمد از جاهای دیدنی مشهد است و در ۸۵ کیلومتری شمال غرب مشهد قرار دارد.
تبلیغات
روستا و آبشار اخلمد
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: نصف روز
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان خراسان رضوی، شمال غربی مشهد، شهرستان چناران، روستای اخلمد
رستوران‌های اطراف آبشار اخلمد
مشاهده روی نقشه
جریان آب آبشار اخلمد
طبیعت پیرامون آبشار اخلمد
صخره‌های خزه‌پوش آبشار اخلمد

روستای اخلمد از زیباترین روستاهای اطراف مشهد است که ساکنان شهرهای مختلف استان خراسان رضوی برای اتراق در طبیعت و لذت از آب و هوای ییلاقی این منطقه در طول سال به این روستا سفر می‌کنند. جاذبه‌های طبیعی اطراف روستای اخلمد از زیباترین جاهای دیدنی مشهد هستند و توجه طبیعت‌گردان را به خود جلب می‌کنند.

در سفر به مشهد می‌توانید زمانی را به بازدید از روستای اخلمد و جاهای دیدنی آن اختصاص دهید. اطراف این روستا از کوه‌ها و دره‌های تماشایی گرفته تا چشمه‌ها و آبشارهای خروشان به چشم می‌خورند. از روستای اخلمد با نام بهشت پنهان یاد می‌کنند. برای آشنایی بیشتر با این روستا و ویژگی‌های برجسته آن، در ادامه با ما همراه باشید.

کپی لینک

با روستای اخلمد مشهد و جاذبه های آن آشنا شوید:

کپی لینک

اخلمد مشهد کجاست؟

  • آدرس روستای اخلمد: استان خراسان رضوی، شمال غربی مشهد، شهرستان چناران، روستای اخلمد (مشاهده روی نقشه)
مسیر کنار رودخانه و دیوارهای گلی روستای اخلمد مشهد

منبع عکس: سایت akhlamad.ir، عکاس نامشخص

روستای اخلمد از زیباترین و خوش‌آب‌و‌هواترین ییلاق‌ها در نزدیکی شهر مشهد است که بسیاری از مسافران و ساکنان این شهر را برای لذت از طبیعت زیبا و جاذبه‌های برجسته، به سوی خود جلب می‌کند. فراوانی منابع طبیعی آب در اطراف این روستا مانند رودها و چشمه‌های خروشان، سبب تنوع بالا در پوشش گیاهی روستای اخلمد نسبت به سایر شهرهای اطراف آن می‌شود.

روستای اخلمد در شهرستان چناران قرار دارد و بین کوه‌های بینالود واقع شده است. به‌جز وفور منابع آب، وجود قله‌های بلند و دره‌های سرسبز در اطراف این روستا نیز سبب تفاوت اقلیم این منطقه با سایر نقاط خراسان رضوی شده‌اند. روستای اخلمد با توجه به ظرفیت‌های برجسته‌ طبیعی که دارد، در طول سالیان اخیر مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار گرفته است و به همین دلیل زیرساخت‌های مناسب گردشگری در این منطقه در حال بهبود هستند.

عبور روستایی با قاطر کنار رودخانه اخلمد مشهد

منبع عکس: سایت ایران هتل، عکاس نامشخص

از معروف‌ترین جاذبه‌های طبیعی در روستای اخلمد می‌توان به آبشار آن اشاره کرد که سبب طراوت طبیعت اطراف خود شده است. گردشگران زیادی در طول فصل گرم سال که هوا در شهر مشهد نیز بسیار گرم و آزاردهنده است، برای لذت از هوای خنک و صعود به کوهستا‌ن‌های اطراف اخلمد، به این روستا سفر می‌کنند. محیط این روستا و مناظر اطراف آن برای عکاسی از طبیعت بسیار زیبا هستند.

در دره اخلمد صخره‌هایی بلند و آهکی با پستی و بلندی فراوان به چشم می‌خورند که برای تردد و ورزش صخره‌نوردان مناسب هستند. آب جاری چشمه‌ها و آبشارها در این دره شیرین است و منطقه‌ای با این حجم از منابع آبی در خراسان مانند دره اخلمد وجود ندارد. از مهم‌ترین گونه‌های گیاهی اطراف روستا و دره اخلمد می‌توان به قارچ، زیره، پونه، پر سیاوشان، گلپر، بابونه، کاسنی، خاکشیر، شاه تره، زرشک کوهی، تمشک و کتیرا اشاره کرد.

مسیر دره روستای اخلمد در جوار رودخانه اخلمد
آبشار اخلمد روی دیواره خز گرفته
درخشش خورشید از میان شاخه های سبز درخت
آبشار اخلمد در دره اجنه اخلمد مشهد

منابع عکس‌: خبرگزاری مهر، پول نیوز، سایت جاذبه‌ها و مجله میزبون، عکاسان نامشخص

از مهم‌ترین ویژگی‌های روستای اخلمد می‌توان به باغ‌های سیب این منطقه اشاره کرد. سیب محصول اصلی باغداری در این روستا است و باغداران زیادی در اخلمد به پرورش این محصول در باغ‌های خود مشغول هستند. بسیاری از باغ‌های این روستا مالک خصوصی دارند و بازدید از آ‌ن‌ها مجاز نیست؛ اما بخش‌های مختلفی در طبیعت اطراف روستای اخلمد برای اتراق مسافران و گردشگران مناسب هستند. در این روستا معادن بزرگ آهک و سرب نیز قرار دارند که از مهم‌ترین معادن شمال شرق ایران به شمار می‌روند. بازدید از این روستای زیبا با قدمت تاریخی بالا و جاذبه‌های طبیعی برجسته، انتخابی مناسب برای علاقه‌مندان به گردشگری در اطراف مشهد به شمار می‌رود.

کپی لینک

مسیر دسترسی

مسیر جاده ای روستای اخلمد از نمای بالا میان کوهستان های پیچ در پیچ

منبع عکس: سایت akhlamad.ir، عکاس نامشخص

روستای اخلمد در فاصله تقریبی ۶۰ کیلومتری از شمال غربی مشهد و در شهرستان چناران قرار دارد. این روستا در فاصله ۲۴ کیلومتری جنوب غربی چناران واقع شده است و از شهرهای قوچان، مشهد، سبزوار و نیشابور می‌توانید به‌سمت این روستا بروید. دسترسی به روستای اخلمد از مسیر جاده مشهد قوچان صورت می‌گیرد.

چنانچه در سفر به مشهد قصد بازدید از روستای اخلمد را دارید، باید از خروجی شمال غربی این شهر در مسیر جاده قوچان به‌سمت چناران بروید. پیش از ورود به چناران در مسیر کمربندی سمت چپ جاده مسیر خود را به‌سمت جاده روستای اخلمد ادامه دهید. در این جاده با پیمودن مسافتی در حدود ۱۰ کیلومتر به روستای اخلمد خواهید رسید. فاصله مشهد تا اخلمد را در شرایط عادی می‌توانید در یک ساعت طی کنید.

کپی لینک

وجه تسمیه اخلمد

رودخانه اخلمد در جوار سنگچین های روستای اخلمد

منبع عکس: خبرگزاری تسنیم، عکاس نامشخص

در مورد دلیل نام‌گذاری روستای اخلمد سند معتبر و مکتوبی وجود ندارد؛ اما میان بومیان این منطقه داستان‌هایی از دلیل نام‌گذاری این روستا نقل شده است. بنا بر برخی فرضیه‌های موجود، نام «اخلومد» فارسی است و سال‌ها پیش توسط ساکنان فارسی‌زبان این منطقه برای آن انتخاب شده و به مرور زمان به اخلمد تغییر کرده است؛ اما فرضیه دیگری نیز دراین‌باره وجود دارد که مردم محلی از آن به‌عنوان دلیل اصلی انتخاب نام اخلمد برای این روستا یاد می‌کنند.

بر اساس گفته محلیان و روستاییان روستای اخلمد، نخستین ساکنان این منطقه اهالی بخش‌هایی از خراسان بودند که از ترس حمله اعراب در این نواحی پناه گرفتند. فرمانده سپاه مهاجم در روستای اخلمد «خالد» نام داشت و مردم به‌شدت از این مهاجم خونخوار و سپاهیان او وحشت داشتند. به همین دلیل برخی افراد در ورودی‌ها و چشم‌اندازهای مرتفع روستا نگهبانی می‌دادند و نزدیک شدن سپاه مهاجم را با فریاد «خالد آمد»، به گوش همه می‌رساندند.

به مرور عبارت «خالد آمد» نشانه‌ای از روستای اخلمد شد و از این منطقه به این شکل یاد می‌کردند. بنا بر گفته محلیان با گذشت زمان و بر اثر تغییر لهجه، عبارت بالا به اخلمد تغییر کرد و امروزه نیز این روستا و جاذبه‌های طبیعی اطراف آن با همین نام شناخته می‌شوند. آنچه مسلم است، بسیاری از دلایل نام‌گذاری در نقاط بومی و محلی در طول زمان بر اثر داستان‌های محلی به وجود آمده‌اند. گرچه برخی از این داستان‌ها حقیقت دارند، درستی همه آن‌ها مشخص نیست و ریشه در باورهای عموم مردم این مناطق دارد.

کپی لینک

تاریخچه روستای اخلمد

درختان بلند در مسیر ورودی روستای اخلمد

منبع عکس: مجله میزبون، عکاس نامشخص

در استان خراسان تنوع بالایی از انواع اقوام ایرانی در طول زمان ساکن شده‌اند. برخی مناطق این استان قدمت بالایی دارند؛ اما بعضی از روستاها و نواحی مختلف آن نیز با مهاجرت ساکنان دیگر مناطق شکل گرفته‌اند.

چناران از جمله مناطقی در استان خراسان است که قدیمی‌ترین آثار مکتوب از تاریخ این منطقه به دوره حکومت قاجار تعلق دارند؛ اما کشف برخی آثار به جا مانده در کوهستان‌ها و زمین‌های اطراف اخلمد نشان از قدمت بیشتر این منطقه دارد. با این وجود، هیچ سند معتبری برای بررسی قدمت این روستا و مهاجرت نخستین ساکنان آن در این منطقه ثبت نشده است.

عبور رهگذران از مسیر سنگچین روستای اخلمد

منبع عکس: خبرگزاری تسنیم، عکاس نامشخص

از مهم‌ترین نشانه‌های تاریخی در نزدیکی روستای اخلمد می‌توان به آثار برج و باروهای قدیمی در کوه‌های نزدیک این روستا اشاره کرد. هنوز قدمت دقیق این آثار به‌درستی بررسی نشده‌اند؛ اما این نشانه‌ها در بخش شرقی و جنوبی این روستا به‌خوبی نمایان هستند. محل قرارگیری این بناها نشان‌دهنده افت ارتفاع آب رودخانه در طول سالیان دراز است. در گذشته روستای اخلمد از سه آبادی مجزا تشکیل می‌شد که امروزه به یکدیگر پیوسته‌اند و روستای اخلمد را تشکیل داده‌اند.

شهرستان چناران از خوش آب و هواترین مناطق در استان خراسان به شمار می‌رود و بدون شک زمین‌های زراعی، جریان آب رودها و رودخانه‌ها و محیط معتدل کوهستانی سبب استقبال مهاجران مختلف در طول زمان از این منطقه شده است. بسیاری از حاکمان خراسان در گذشته‌های دور به‌دلیل محیط ییلاقی روستا و دره اخلمد، توجهی ویژه به این نواحی داشته‌اند.

کپی لینک

جاهای دیدنی روستای اخلمد

آبشارهای یخی اخلمد میان صخرهه های آهی جلبک بسته

منبع عکس: ایران هتل آنلاین، عکاس نامشخص

در روستای اخلمد جاذبه‌های طبیعی متنوعی قرار گرفته‌اند که توجه گردشگران علاقه‌مند به طبیعت گردی را به سوی خود جلب می‌کنند. جاهای دیدنی این روستا را آبشار، غار، دره و چشمه‌های طبیعی تشکیل می‌دهند و برخی جاذبه‌های تاریخی نیز در فاصله کوتاهی از روستای اخلمد قرار دارند. دیدنی های روستای اخلمد این منطقه را به بهشتی برای طبیعت گردان تبدیل کرده‌اند. در ادامه به معرفی معروف‌ترین جاهای دیدنی روستای اخلمد می‌پردازیم.

کپی لینک

دره اجنه

مسیر ورودی دره اجنه در روستای اخلمد

منبع عکس: باشگاه خبرنگاران جوان، عکاس نامشخص

دره اجنه از معروف‌ترین جاذبه‌های طبیعی روستای اخلمد است که با نام دره اخلمد نیز شناخته می‌شود. این دره با دیدنیهای برجسته طبیعی میان دامنه‌های کوهستان بینالود خودنمایی می‌کند. آب و هوای مناسب و جریان مداوم آب در دره اجنه سبب پیدایش پوشش متراکم جنگلی و رشد درختان سیب و گردو در این دره شده‌اند. برخی آبشارهای این منطقه فصلی و برخی دیگر دائمی هستند و در طول سال به‌خصوص فصل‌های بهار و تابستان مسافران زیادی را به سوی خود جلب می‌کنند.

انتخاب نام دره اجنه برای دره اخلمد ریشه‌ای خرافی دارد و به‌دلیل فضای تودرتو و وهم‌آلود این دره تماشایی است

برخی دلیل نام‌گذاری این دره را اعتقادات خرافی می‌دانند که نسل به نسل میان بومیان گشته است؛ اما در واقع به‌دلیل مسیر تاریک و پرپیچ‌وخم با پوشش انبوه گیاهان در این منطقه، نام دره اجنه را برای آن انتخاب کرده‌اند؛ از همین رو، یکی از بهترین مسیرهای طبیعت گردی ایران به شمار می‌رود. سراسر دره اخلمد را صخره‌های آهکی، جریان آب رودخانه‌ها و چشمه‌ها و آبشارهای زیبا پوشانده‌اند.

از معروف‌ترین چشمه‌های دره اجنه می‌توان به چشمه‌های شیر مرغ، سلطان بازه، بزدان، سرحصار، آقا کریم، دیزبار، دراجی، خواهش، سربرج، غسل خانه، پونه‌زار، حاتم، سلیمه، دنبه، بلبل و سنگ سوراخ اشاره کرد.

صخره های تودرتو در دره اجنه اخلمد

منبع عکس: باشگاه خبرنگاران جوان، عکاس نامشخص

گیاهان دارویی مانند خاکشیر، خارشتر، شیرین بیان و گیاه شور دامنه‌های دره اخلمد را پوشانده‌اند و درختان و بوته‌های وحشی در این دره در فصل بهار زیبایی دوچندان به آن می‌بخشند. تنوع گونه‌های جانوری در دره اجنه نیز شامل قوچ، میش، روباه، گرگ و کفتار می‌شود. پرندگانی مانند قرقاول، شاهین و کبوتر بر فراز آسمان دره اخلمد پرواز می‌کنند؛ البته جانوران دره اجنه در نزدیکی خانه‌های روستایی و محل اتراق گردشگران تردد نمی‌کنند.

برای بازدید از دره اخلمد باید لباس راحت و کفش مناسب بپوشید. مسیر دسترسی به جاذبه‌های طبیعی در این دره بسیار پرپیچ‌وخم است و برای آن باید آمادگی بدنی مناسب داشته باشید. بازدید از این منطقه برای سالمندان، کودکان و افراد با ناتوانایی‌های محدود نیز مناسب نیست. برای ورود به دره اجنه باید به سه کیلومتری روستای اخلمد بروید و سپس با پای پیاده به این دره وارد شوید.

کپی لینک

آبشار اخلمد

آبشار اخلمد بر فراز دره های اطراف روستای اخلمد از نمای پایین

منبع عکس: خبرگزاری تسنیم، عکاس نامشخص

آبشار اخلمد از زیباترین جاذبه‌های روستای اخلمد و دره اجنه به شمار می‌رود که سبب جذب بیشترین گردشگر به سوی این منطقه در طول سال است. آبشار اخلمد در واقع از مجموع چندین آبشار مختلف تشکیل می‌شود که دو تا از این آبشارها در فاصله کوتاهی از یکدیگر قرار گرفته‌اند و در حدود ۸۰ متر ارتفاع دارند. طنین صدای این آبشارها میان طبیعت چشم‌نواز دره اخلمد به‌خصوص در زمان سرسبزی و شکوفایی گیاهان این منطقه در بهار، گردشگران را غرق در لذت می‌کند.

در دره اخلمد هفت آبشار وجود دارند که چهار آبشار دائمی و سه آبشار دیگر فصلی هستند. دو آبشار اصلی در انتهای مسیر رودخانه در نخستین روزهای بهار نزدیک به ۸۰ متر ارتفاع دارند

هفت آبشار در دره اخلمد قرار دارند که برای بازدید از آن‌ها باید از میان زیباترین چشم‌اندازهای طبیعی و صخره‌های تودرتو عبور کنید؛ به همین دلیل طبیعت‌گردی اطراف این آبشارها برای همه ساده نیست. چهار آبشار در این دره تماشایی دائمی هستند و در طول زمستان یخ می‌زنند. سه آبشار دیگر به‌صورت فصلی در این دره جریان دارند و از نخستین روزهای بهار در دره اخلمد جاری می‌شوند.

منشا آبشارهای اخلمد از رودخانه دائمی و چشمه‌های جوشان در کوهسارهای اطراف روستای اخلمد است. دو آبشار اصلی که بیشترین ارتفاع را دارند، در انتهای مسیر رودخانه اخلمد قرار گرفته‌اند. آبشاری کوچک‌تر با ارتفاع در حدود ۲۳ متر در مسیر دسترسی به آبشارهای بلند به چشم می‌خورد. دو آبشار دیگر نیز در ارتفاعات مشرف به آبشارهای اصلی قرار دارند و برای بازدید از آن‌ها باید صخره‌نوردی کنید.

آبشارهای دره اجنه اخلمد روی تخته سنگ های آهکی
آبشار های اخلمد در مسیر تنگه ای دره اخلمد میان درختان سبز
بشار اخلمد میان صخره های دره اخلمد
حضور گردشگران در پای حوضچه های آبشار اخلمد

منابع عکس‌ها: خبرگزاری‌های مهر، تسنیم و قدس آنلاین، عکاسان نامشخص

برای بازدید از آبشارهای اخلمد باید در مسیر رودخانه تا حدود دو کیلومتر پیش بروید. ساختار آهکی صخره‌های اطراف این آبشارها سبب ایجاد حوضچه‌های عمیق زیر آن‌ها شده است. آب آبشارهای اخلمد در طول مسیر ریزش از کوه مانند مه در هوا پخش می‌شوند و منظره‌ای زیبا به وجود می‌آورند. دمای آب این آبشارها بسیار پایین است و به همین دلیل در اطراف آن‌ها احسای سرما خواهید کرد. صخره‌های اطراف آبشارهای اخلمد را خزه‌های سبز پوشانده‌اند. از فضای میان این دو آبشار با نام «تخت شاه عباس» یاد می‌کنند. بازدید از این آبشارهای زیبا میان طبیعت بکر، از بهترین بخش‌های سفر شما به روستای اخلمد خواهد بود.

کپی لینک

غار اخلمد

دهانه ورودی غار اخلمد میان کوهسارهای اخلمد

منبع عکس: فردا نیوز، عکاس نامشخص

غار اخلمد از جاذبه‌های طبیعی دره اجنه در فاصله کوتاهی از روستای اخلمد است. طول این غار به حدود ۳۶ متر و عرض آن به حدود ۹ متر می‌رسد. به‌دلیل دهانه باریک غار اخلمد ورود به آن برای برخی گردشگران مشکل است و باید با خزیدن به آن وارد شوید. اگر به بازدید از جاذبه‌های طبیعی بکر علاقه دارید، در سفر به روستای اخلمد زمانی را به بازدید از این غار اختصاص دهید؛ اما به خاطر داشته باشید همراهی یک راهنمای آشنا به مسیر با شما و همراه داشتن وسایل ایمنی لازم در بازدید از این غار ضروری است.

کپی لینک

کوه های اخلمد

کوهستان اخلمد با صخره های تودرتو از نمای دور

منبع عکس: سایت رهبال آسمان، عکاس نامشخص

کوه های اخلمد در اطراف دره اجنه مسیری بسیار پرطرفدار میان علاقه‌مندان به کوهنوردی و صخره‌نوردی هستند. از طرف دیگر ساختار آهکی اینکه ها و صخره‌های آن توجه علاقه‌مندان به ورزش صخره نوردی را نیز به سوی خود جلب می‌کنند. کوه‌های میزان، منیجه و پرو سه کوهستان اصلی و به هم پیوسته در اطراف روستای اخلمد هستند که این روستا و دره اخلمد را در میان گرفته‌اند. کوه میزان در شرق اخلمد قرار دارد و خشک‌تر از سایر بخش‌های این کوهستان است. پوشش گیاهی این کوه مرتعی است.

کوه منیجه در جوار کوه میزان در شرق و جنوب روستای اخلمد گسترش دارد. ارتفاعات این کوه مملو از چشمه‌ها، درختان سرسبز و پوشش گیاهی انبوه هستند. رودخانه اخلمد و آبشارهای دره اجنه از این کوهسار سرچشمه می‌گیرند. کوه پرو یا فاراب در شمال غربی روستای اخلمد بهترین منطقه برای چرای دام‌های این منطقه و زراعت روستاییان است.

کپی لینک

بند اخلمد

بند تاریخی اخلمد از نمای نزدیک

منبع عکس: صاحب خبر، عکاس نامشخص

بند اخلمد که با نام سد تیموری نیز شناخته می‌شود، از آثار تاریخی اطراف روستای اخلمد مربوط به دوره پادشاهی تیموریان است. این بند در فاصله سه کیلومتری از ورودی دره اجنه قرار دارد و به دستور آخرین پادشاه تیموری به نام «سلطان حسین بایقرا» ساخته شده است. سد اخلمد در گذشته در مسیر رودخانه این روستا قرار داشت و در ساخت آن از آجر و ساروج استفاده کرده‌اند. ازتفاع این بند به حدود ۱۲ متر، طول آن به حدود ۲۲۵ متر و عرض آن بین ۱۱ تا ۱۴ متر است. نام بند اخلمد در فهرست آثار ملی ایران به چشم می‌خورد.

کپی لینک

دیوار سفید اخلمد

دیوار سفید اخلمد از جاذبه‌های طبیعی در دره اجنه است که علاقه‌مندان به صخره نوردی را به سوی خود جلب می‌کند. ارتفاع این دیوار به حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ متر می‌رسد و جنس آن از آهک است. قدمت این دیواره صخره‌ای به سالیان بسیار دور بازمی‌گردد و فرسایش طبیعی در طول زمان سبب ایجاد حفره‌های طبیعی در آن شده است. اگر تجربه صخره‌نوردی دارید، با لوازم و تجهیزات مناسب به این منطقه سفر کنید. این دیوار را با نام‌های دیوار عقاب و دیوار الله اکبر نیز می‌شناسند.

کپی لینک

اقامت در روستای اخلمد

آلاچیق های اطراف روستای اخلمد برای اقامت شبانه

منبع عکس: سایت نت برگ، عکاس نامشخص

روستای اخلمد از پرطرفدارترین مناطق و جاذبه های گردشگری استان خراسان رضوی است و به همین دلیل از مسافران زیادی در طول سال میزبانی می‌کند. تردد مسافران به این روستا در طول سال سبب احداث امکاناتی مانند سرویس‌های بهداشتی، مسجد و اقامتگاه‌های بومگردی در این روستا شده است. اگر در سفر به مشهد و سایر شهرهای اطراف چناران در خراسان قصد اتراق و بازدید یک روزه از روستای اخلمد را دارید، محیط اطراف رودخانه و دره اخلمد برای شما مناسب هستند.

اقامت در دره اخلمد برای علاقه‌مندان به اتراق در طبیعت بکر مناسب است؛ اما هیچ امکاناتی در این منطقه وجود ندارد و تنها در محیط داخل روستای اخلمد برخی امکانات نسبی برای گردشگران تعبیه کرده‌اند

برای اتراق شبانه در روستای اخلمد خانه‌های روستایی و اقامتگاه‌های بومگردی در این منطقه بهترین گزینه‌ها هستند. در روستای اخلمد فروشگاه‌ مواد غذایی نیز وجود دارد که برای تهیه مواد مورد نیاز شما مناسب هستند؛ اما اگر قصد اقامت طولانی در این روستا را دارید، برخی لوازم مورد نیاز خود را باید از شهرهای بزرگ اطراف تامین کنید. به‌جز این روستا در مناطق مختلف چناران نیز اقامتگاه‌های بومگردی و سنتی دیگری نیز وجود دارند.

با وجود گسترش امکانات رفاهی در روستای اخلمد در طول سالیان اخیر، این منطقه محیط بکر و طبیعی خود را حفظ کرده است و برای بازدید از جاذبه‌های این منطقه باید بخشی از مسیر را به‌صورت پیاده طی کنید. در سال‌های اخیر با گسترش نظارت بر خانه‌های اجاره‌ای و اقامتگاه‌های بومگردی، تردد مسافران در این خانه‌ها نیز افزایش پیدا کرده است.

اگر به قصد کوهنوردی، صخره نوردی و کمپ در طبیعت به روستای اخلمد سفر می‌کنید؛ امکان اتراق در طبیعت اطراف این روستا را خواهید داشت. برای این منظور باید تمام وسایل لازم برای اتراق در طبیعت را با خود ببرید. با توجه به محیط کوهستانی روستای اخلمد، پیش از کمپ در طبیعت اطراف آن وضعیت آب و هوایی را استعلام کنید.

کپی لینک

بهترین زمان سفر به اخلمد

2022-3-6f5fe32a-2dbd-4f06-a394-5526b7d73d85

عکاس و منبع عکس: عطیه سعادت پور، خبرگزاری مهر

روستای اخلمد در هر زمانی از سال زیبایی خاص خود را دارد. این روستا در منطقه‌ای کوهستانی واقع شده است و به همین دلیل در مقایسه با سایر شهرهای خراسان آب و هوایی بسیار لطیف‌تر و معتدل‌تر دارد. روستای اخلمد در ۶ ماه دوم سال بارندگی زیاد به‌صورت برف و باران را تجربه می‌کند و در زمان بارش برف و یخبندان، آبشارهای اطراف آن نیز یخ می‌زنند.

اگر به طبیعت گردی در فصل زمستان علاقه دارید، روستای اخلمد در این فصل زیبایی منحصربه‌فردی دارد که توجه شما را جلب خواهد کرد. با نزدیکی به بهار و در واپسین روزهای اسفندماه، یخ آبشارها آب می‌شوند و آبشارها و رودخانه به پرآب‌ترین حالت خود می‌رسند. از اواسط بهار باغ‌ها و درختان دره اخلمد شکوفه می‌دهند و طبیعت اطراف این روستا بسیار زیبا می‌شود.

آبشارهای یخی اخلمد از نمای نزدیک

منبع عکس: سایت نمای ایران، عکاس نامشخص

برای بازدید از روستای اخلمد در نخستین روزهای بهار باید هم‌چنان لباس گرم همراه داشته باشید؛ اما از اواخر بهار و با شروع تابستان آب و هوا در این منطقه بسیار خنک و معتدل می‌شود. بهترین زمان از نظر آب و هوایی و شکوفایی گل‌ها و درختان برای بازدید از روستای اخلمد از اواسط بهار تا نخستین روزهای فصل پاییز است. در این بازه زمانی امکان اتراق در طبیعت نیز وجود دارد.

پاییز در روستای اخلمد بهترین زمان برای سفر عکاسان و هنرمندان به شمار می‌رود. طبیعت اطراف این روستا با شروع ۶ ماه دوم سال رنگارنگ و تماشایی می‌شود و بازدید از جاذبه‌های مختلف روستای اخلمد در این زمان از سال طرفداران خاص خود را دارد؛ اما در ۶ ماه دوم سال نمی‌توانید در طبیعت این روستا اتراق کنید.

کپی لینک

نکات مهم در سفر به روستای اخلمد

حضور گردشران در جوار رودخانه اخلمد در روستای اخلمد مشهد

منبع عکس: خبرگزاری تسنیم ، عکاس نامشخص

روستای اخلمد از معروف‌ترین مقاصد گردشگری طبیعی در نزدیکی مشهد است که در طول سال از گردشگران و طبیعت دوستان زیادی میزبانی می‌کند. طبیعت اطراف این روستا چشم‌اندازهایی طبیعی در نزدیکی مناطقی گرم و خشک هستند و به همین جهت از مهم‌ترین سرمایه‌های طبیعی در شمال شرقی کشور ما به شمار می‌روند. در سفر به روستای اخلمد نکات زیر را در نظر بگیرید و رعایت کنید.

  • در طبیعت اطراف روستای اخلمد هیچ زباله‌ای نریزید و هیچ ردی از خود باقی نگذارید.
  • در طبیعت گردی میان دره اخلمد آسیبی به محیط زیست این منطقه وارد نکنید.
  • با درختان، گیاهان و حیوانات مهربان باشید.
  • سکوت طبیعت را با صداهای بلند و آزاردهنده از بین نبرید.
  • به روستاییان و بومیان روستای اخلمد و مناطق اطراف آن و آداب و رسوم آن‌ها احترام بگذارید.
  • با اقامت در خانه‌های روستایی و خرید محصولات محلی و صنایع دستی، نقش مؤثری در رونق گردشگری این منطقه خواهید داشت.
  • پیش از اتراق در طبیعت این منطقه حتما وضعیت آب و هوایی را استعلام کنید.
  • در فصل‌های شلوغ گردشگری آرامش ساکنان این روستا را از بین نبرید.

در این مقاله به معرفی روستای اخلمد و جاهای دیدنی آن پرداختیم. اگر تجربه بازدید از این ییلاق تماشایی را دارید، در ادامه می‌توانید با ما و دیگر کاربران کجارو در میان بگذارید.

نویسنده: مینا بهزادی‌منش

عکس‌های گالری از گوگل‌مپ (عکاسان: حمیدرضا خسروجردی، smona، Hossy Saneei)

سوالات متداول

  • روستای اخلمد کجاست؟

    روستای اخلمد در استان خراسان رضوی، شهرستان چناران و در نزدیکی شهر مشهد قرار دارد.

  • فاصله مشهد تا اخلمد چقدر است؟

    فاصله مشهد تا اخلمد در حدود ۶۰ کیلومتر است و این روستا در شمال غربی این شهر قرار دارد.

  • معروف‌ترین جاذبه‌های طبیعی روستای اخلمد کدامند؟

    آبشار اخلمد، دره اجنه، کوه‌های اخلمد و چشمه‌های جوشان اطراف این روستا از معروف‌ترین جاذبه‌های روستای اخلمد هستند.

  • بهترین زمان سفر به روستای اخلمد کدام فصل است؟

    بهترین زمان از نظر آب و هوایی برای بازدید از روستای اخلمد از اواسط بهار تا اوایل پاییز است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات