- مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۱ تا ۲ ساعت
- ایران، استان گیلان، آستارا، ۳۵ کیلومتری جاده آستارا به نمین، منطقه حاجی امیر ونهبین
استان گیلان در شمال غرب کشور علاوه بر طبیعت بینظیر و آب و هوای مطلوبی که دارد جاذبههای گردشگری زیادی را در خود جای داده است. تله کابین حیران یکی از مناطق نمونه گردشگری استان گیلان و جاهای دیدنی آستارا شناخته میشود که سالانه گردشگران بسیاری برای بازدید از آن به این منطقه سفر میکنند. این تله کابین در سال ۱۳۹۰ در دهکده گردشگری حیران ساخته شد.
هدف احداث این دهکده تفریحی- توریستی توسعه صنعت گردشگری در منطقه خوش آب و هوای حیران و نزدیکی مرز بینالمللی با کشور جمهوری آذربایجان بوده و اکنون به مجموعهای کامل برای گردش، تفریح و اقامت تبدیل شده است. در این مجموعه گردشگری علاوه بر تله کابین، امکانات تفریحی هیجانانگیز زیادی مانند کارتینگ، سورتمه، زیپ لاین، هتل، رستوران، کافی شاپ و... به گردشگران خدمات ارائه میکنند. در این مقاله از کجارو شما را با تله کابین گردنه حیران بیشتر آشنا خواهیم کرد.
هرآنچه باید درباره تله کابین گردنه حیران بدانید:
- هرآنچه باید درباره تله کابین گردنه حیران بدانید:
- تله کابین گردنه حیران کجاست؟
- مسیر دسترسی به تله کابین گردنه حیران
- تله کابین گردنه حیران چگونه ساخته شد؟
- قیمت بلیط و ساعت کاری تله کابین گردنه حیران (سال ۱۴۰۰)
- ارتفاع تله کابین گردنه حیران
- فیلم تله کابین گردنه حیران
- بهترین زمان بازدید از تله کابین گردنه حیران
- امکانات رفاهی و تفریحی گردنه حیران
- سورتمه
- کارتینگ
- زیپ لاین
- هتل
- رستوران و کافی شاپ
- جاهای دیدنی اطراف گردنه حیران
- طبیعت سرسبز و پنهان در مه گردنه حیران
- جنگل فندقلو
- آستارا و دریای خزر
- روستاهای حیران، مشند و کشفی
تله کابین گردنه حیران کجاست؟
- آدرس: گیلان، آستارا، ۴۰ کیلومتری جاده آستارا به نمین، نرسیده به تونل، منطقه حاجی امیر ونهبین (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: ناشناس)
حیران نام روستایی رویایی در ۴۰ کیلومتری جاده آستارا به اردبیل است و علت نامگذاری گردنه حیران وجود این روستا در آن منطقه است. تله کابین گردنه حیران از جاذبههای تفریحی مهم شهرستان آستارا و مکان های دیدنی استان گیلان محسوب میشود. بهدلیل نزدیکی این جاذبه به اردبیل آن را از دیدنی های اردبیل نیز میدانند. این تله کابین در دهکده گردشگری حیران، در حد فاصل جاده گیلان به اردبیل و در نزدیکی خط مرزی کشور آذربایجان قرار دارد. ایستگاه ابتدایی این تله کابین در جاده آستارا به اردبیل و ایستگاه پایانی آن در ارتفاعات جنگل فندقلو قرار دارد.
تله کابین گردنه حیران از شرق به دریای خزر، جنگل زیبای گردنه حیران و شهرستان آستارا، از جنوب و غرب به جنگل زیبای فندقلو و از شمال به منطقه مرزی کشور آذربایجان و قلعه باستانی شیندان (قلعه گور بابک) محدود میشود. جالب است بدانید قلعه شیندان از قلعههای دوره ساسانی است و هماکنون در جمهوری آذربایجان قرار دارد.
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: ناشناس)
مسیر دسترسی به تله کابین گردنه حیران
تله کابین گردنه حیران در فاصله ۶۰ کیلومتری (حدود یک ساعت رانندگی) از شهر آستارا و ۳۰ کیلومتری شهر اردبیل (حدود ۳۰ دقیقه رانندگی) قرار دارد. برای رسیدن به آن با دنبال کردن تابلوهای راهنما بهراحتی میتوانید تله کابین گردنه حیران را پیش روی خود مشاهده کنید. سوار شدن به تله کابین از ایستگاه دوم آن، واقع در جنگل فندقلو اردبیل نیز امکانپذیر است که تا اردبیل ۳۸ کیلومتر فاصله دارد. با وسایل نقلیه عمومی نیز از آستارا و اردبیل بهراحتی میتوانید پس از طی این مسیرها خود را به دهکده گردشگری حیران برسانید.
تله کابین گردنه حیران چگونه ساخته شد؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس:بهراد موعودی)
احداث دهکده گردشگری حیران که تله کابین حیران در آن قرار دارد در سال ۱۳۸۴ با سرمایهگذاری ۱۲ میلیارد تومانی بخش خصوصی و توسط مدیر پروژه آقای «احمد علی رستمی» آغاز شد. این پروژه بعد از مدت ۶ سال در سال ۱۳۹۰ شروع به فعالیت کرد و همچنان در حال تجهیز و تکمیل جهت ارائه خدمات تفریحی و گردشگری به میهمانان و گردشگران است.
تله کابین گردنه حیران از مجهزترین ایستگاههای تله کابین مطابق با استانداردهای اروپا است
تله کابین گردنه حیران یکی از مجهزترین ایستگاههای تله کابین ایران، مطابق با استانداردهای اروپا محسوب میشود. این تله کابین از شرکت Domppelmayer اتریشی، از تولیدکنندگان مطرح تله کابین در جهان، تهیه شده است. البته کابینهای این مجموعه ساخت کشور سوئیس هستند که برترین کشور جهان در زمینه ساخت کابین است.
قیمت بلیط و ساعت کاری تله کابین گردنه حیران (سال ۱۴۰۰)
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: آرتا باخیش)
- قیمت بلیط: کابین معمولی ۴۰ هزار تومان، کابین ویژه ۸۰ هزار تومان، کودکان زیر ۱۰ سال ۳۰ هزار تومان
- ساعات کاری: همهروزه ساعت ۸ تا ۲۲
- شماره تماس: ۰۴۵۳۲۳۲۷۷۷۰
ارتفاع تله کابین گردنه حیران
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: محمد محمدی)
ایستگاه بالایی تله کابین حیران که در منطقه فندقلو قرار گرفته است، ۱,۷۲۰ متر با سطح دریا و ۵۰۰ متر با ایستگاه پایینی اختلاف ارتفاع دارد. زمان لازم برای بالا رفتن از این تله کابین ۱۷۵۲ متری چیزی نزدیک به ۱۳ دقیقه است و درمجموع رفت و برگشت آن در حدود ۲۵ دقیقه زمان میبرد.
تله کابین گردنه حیران ۳۳ کابین را شامل میشود که ۳۰ کابین آن معمولی با ظرفیت ۶ نفر و سه کابین آن VIP با سه نفر ظرفیت است. کابینهای VIP با شیشههای دودی، امکانات ویژهای مانند سیستم پخش موسیقی، مبلمان چرمی، یخچال و وسایل پذیرایی را شامل میشود. حداکثر سرعت کابینها ۶ متر بر ثانیه است که میتواند در یک ساعت تا ۱۳۵۰ نفر را جابهجا کند.
فیلم تله کابین گردنه حیران
بهترین زمان بازدید از تله کابین گردنه حیران
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: آرتا باخیش)
اگر قصد سفر به گردنه حیران و بازدید از تله کابین آن را دارید باید بگوییم این تله کابین در تمام فصول سال منظرهای بینظیر را پیشکش شما خواهد کرد؛ اما بهواسطه موقعیت مکانی خاص گردنه حیران، این منطقه در بیشتر روزهای فصل پاییز و زمستان شاهد بارشهای سنگین باران، برف و کولاک است و در چنین شرایط آبوهوایی بهدلیل ایمنی تعطیل میشود؛ به همین منظور بهتر است قبل از عزیمت، از شرایط جوی و فعالیت مجموعه آگاه شوید. البته در اکثر روزهای سال این منطقه پوشیده از ابر و مه است و بالا رفتن با تله کابین را بسیار لذتبخش و رویایی میکند.
بهترین زمان برای بازدید از تله کابین گردنه حیران نیمه اول سال، در ماههای خرداد و تیر است
درمجموع، بهترین زمان برای بازدید از تله کابین گردنه حیران نیمه اول سال، در فصلهای بهار و تابستان، بهخصوص ماههای خرداد و تیر است. در این بازه، گردنه حیران از لحاظ پوشش گیاهی و زیباییهای طبیعی در اوج شکوفایی خود قرار میگیرد و هوا به نسبت مطبوعتر و بارشها کمتر است. به یاد داشته باشید همراه داشتن لباس گرم را فراموش نکنید؛ این منطقه بهدلیل ارتفاعی که دارد حتی در روزهای گرم سال نیز گاهی سرد و خنک است.
امکانات رفاهی و تفریحی گردنه حیران
امکانات رفاهی و تفریحی دهکده گردشگری حیران بسیار متنوع است و تنها به تله کابین ختم نمیشود. این دهکده از مهمترین و کاملترین جاذبههای شمال غرب کشور است و مکان بسیار مناسبی برای گذراندن اوقات فراغت در کنار دوستان و خانواده به شمار میآید.
سورتمه
منبع عکس: کجارو
از مفرحترین امکانات تفریحی دهکده گردشگری حیران سورتمه ریلی است که در سال ۱۳۹۴ فعالیت خود را آغاز کرد. این سورتمه ۱۵۰۰ متری در حال حاضر بزرگترین و طولانیترین سورتمه ریلی کشور محسوب میشود که ساخت آن توسط شرکت آلمانی Wiegandslide صورت گرفته است. سورتمه این مجموعه بهدلیل مسیر طولانی، سرسبز و مهآلود بینظیری که دارد از سایر سورتمههای کشور متمایز است.
برای سوار شدن به سورتمه مجموعه باید به ایستگاه اول و پایین تله کابین مراجعه کنید. امکان استفاده از واگنهای این سورتمه برای دو بزرگسال وجود ندارد و بهصورت انفرادی یا بههمراه کودک خردسال میتوانید از آنها استفاده کنید.
کارتینگ
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: سعید اسدی)
اگر به سرعت و هیجان علاقه دارید، کارتینگ دهکده گردشگری حیران را در فضایی سرسبز و بینظیر از دست ندهید. این پیست کارتینگ یک کیلومتری شامل ۵۰ ماشین کارتینگ است که در شرایط جوی مناسب فعالیت دارد. استفاده از این پیست برای بانوان و آقایان بالای ۱۱ سال و حتی افرادی که گواهینامه ندارند، مجاز است. مدت استفاده از کارتینگ مجموعه گردنه حیران پنج دقیقه است که با حداکثر سرعت ۷۰ کیلومتر میتوانید از رانندگی در آن لذت ببرید. پیست کارتینگ این مجموعه در ایستگاه پایین واقع شده است.
زیپ لاین
منبع عکس: mehrnews.com
از دیگر امکانات تفریحی دهکده گردشگری حیران به زیپ لاین آن باید اشاره کرد. زیپ لاین، تفریحی هیجانانگیز است که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است. در این سرگرمی یک قرقره به سیم بکسل وصل میشود و مسافت بین دو نقطه مرتفع بهصورت سرخوردن روی طناب طی میشود. زیپ لاین این مجموعه در سال ۱۳۹۶ با ۱,۲۵۰ متر طول به بهرهبرداری رسید.
زیپ لاین دهکده گردشگری حیران با ۶۰ متر ارتفاع، از طولانیترین و مرتفعترین زیپ لاینهای خاورمیانه شناخته شده است
این زیپ لاین با ۶۰ متر ارتفاع، از طولانیترین و مرتفعترین زیپ لاینهای خاورمیانه شناخته میشود. تمام دستگاههای این زیپ لاین از کشور فرانسه تهیه و سازههای آن توسط مهندسان و متخصصان فرانسوی نصب و راهاندازی شده است. برای تجربه هیجان این زیپ لاین باید به ایستگاه پایین مجموعه مراجعه کنید.
هتل
منبع عکس: گوگل مپ: (عکاس: علیرضا صفری)
هتل بزرگ پنج ستاره حیران در دهکده گردشگری گردنه حیران از مهمترین امکانات این مجموعه محسوب میشود. این هتل بزرگ دومین واحد اقامتی در منطقه گردنه حیران محسوب میشود که زیر بنایی به مساحت ۸۳۸۱ متر مربع با ۷۴ سوئیت و واحد پذیرایی دارد. ۷۲ سوئیت این هتل ۶۰ تا ۷۵ متر مربع مساحت دارند و دو سوئیت آن بهصورت VIP در فضایی سرسبز و بینظیر آماده پذیرایی از میهمانان است. این هتل پنج طبقه ظرفیت اسکان ۱۴۴ نفر در شبانهروز دارد. هتل بزرگ حیران در ایستگاه پایین مجموعه قرار دارد و چشمانداز منحصربهفرد آن به جنگل سرسبز گردنه حیران از پیژگیهای مثبت و خاص این هتل به شمار میآید.
رستوران و کافی شاپ
منبع عکس: گوگل مپ: (عکاس: جواد ثابت)
مجموعه گردشگری گردنه حیران در ایستگاه دو یا همان ایستگاه بالا، رستوران و کافی شاپ مجهزی را در نظر گرفته است. رستوران آن با انواع غذاهای ایرانی، محلی و فرنگی و کافی شاپ آن با انواع نوشیدنی های گرم و سرد، کیک، بستنی و... آماده پذیرایی از گردشگران است. بنای این رستوران و کافی شاپ بهشکل دایرهای طراحی شده است و پنجرههای بلندی رو به گردنه حیران دارد که در آن حس میکنید در هوا و روی ابرها هستید.
ممنبع عکسها: گوگل مپ و irna.ir
از دیگر امکانات رفاهی و تفریحی دهکده گردشگری حیران میتوان به مراکز خرید، استخر قایقسواری، سرسره و قلعه بادی، ترامپولین، یورو بانجی، پارکینگ و... اشاره کرد.
جاهای دیدنی اطراف گردنه حیران
دهکده تفریحی گردنه حیران خود از مهمترین جاهای دیدنی گردنه حیران محسوب میشود؛ اما در اطراف آن جاهای دیدنی دیگری وجود دارند که این گردنه را به یکی از مناطق مهم گردشگری شمال غرب کشور تبدیل کرده است.
طبیعت سرسبز و پنهان در مه گردنه حیران
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: کوروش نوزاد تهرانی)
مهمترین دلیل محبوبیت گردنه حیران پوشش جنگلی و کوهستانی وسیع آن است که در میان فضای مهآلود چشم را نوازش میدهد. این گردنه مسافتی نزدیک به ۳۹ کیلومتر دارد و حتی در فصل زمستان فضای پوشید از برف آن منظرهای بینظیر دارد. در جایجای این گردنه سرسبز کلبههای روستایی بهچشم میخورند که زیبایی این منطقه را دو چندان کردهاند. علاوه بر آن، در سراسر این مسیر انواع کافهها و رستورانهای سنتی بهمنظور خدمترسانی به گردشگران در نظر گرفته شده است.
لذت سرو غذای محلی و نوشیدنی در آنها و در فضای حیرتانگیز گردنه حیران فراموشنشدنی خواهد بود. مغازههای سوغاتی فروشی و دستفروشهای محلی گردنه حیران نیز با فروش انواع محصولات این منطقه مانند عسل، بلال، تمشک، آلوچه جنگلی، گیاهان دارویی، فندق و... به رونق اقتصادی آن کمک میکنند.
جنگل فندقلو
منبع عکس: isna.ir (عکاس: موسی تقوی نمین)
جنگل فندقلو از جاهای دیدنی اردبیل محسوب میشود و تا گردنه حیران ۳۰ کیلومتر (۴۰ دقیقه) فاصله دارد. این جنگل ۱۶۰۰۰ هکتار مساحت دارد و بهدلیل درختان فندقی که دارد به این نام خوانده میشود. علاوه بر درختان فندق، دشت بابونه آن در فصل بهار تا اوایل تابستان به یکی از زیباترین مناظر این منطقه تبدیل میشود. هر ساله در روز جهانی گل و گیاه در ۲۴ و ۲۵ خرداد، جشنواره گلهای بابونه در آن برگزار میشود و گردشگران زیادی را به این منطقه میکشاند.
پیست اسکی روی چمن، منطقه حفاظتشده مارالها و آبگرم مشه سویی نمین از دیگر جاذبههای جنگل فندقلو محسوب میشوند که به محبوبیت این جنگل زیبا افزودهاند.
آستارا و دریای خزر
منبع عکس: jabama.com
همان طور که اشاره شد تلهکابین گردنه حیران در نزدیکی آستارا قرار دارد و سواحل دریای خزر از جاهای دیدنی اآن به شمار میآید. شهرستان آستارا بهجز دریای خزر جاذبههای دیگری مانند آبشار و پایگاه حیات وحش لوندویل، ساحل صدف، دریاچه استیل، پارک جنگلی بی بی یانلو، بازار بزرگ ساحلی، آستارا چای، روستای کوته کومه، آبشار لاتون، باغ پرندگان و... را در خود جای داده است. در سفر به گردنه حیران و پس بازدید از تله کابین، با صرف زمان اندکی میتوانید خود را به شهرستان آستارا برسانید و از دیدنیهای آن لذت ببرید.
روستاهای حیران، مشند و کشفی
منبع عکس: jameh24.com
روستاهای گردنه حیران از دیگر جاذبههای این منطقه هستند. روستای حیران در ۳۰ کیلومتری آستارا قرار دارد که بیش از ۲۰۰۰ نفر جمعیت و نزدیک به ۲۲۰۰ هکتار مساحت دارد. آب و هوای ییلاقی این روستا بهترین مکان برای فرار از گرمای هوا در فصل تابستان است. شغل اصلی مردم این روستا کشاورزی است که در سالهای اخیر بهمنظور رونق گردشگری به ارائه غذاهای محلی و سوغات نیز گرایش پیدا کردهاند.
از دیگر روستاهای زیبای گردنه حیران میتوان به روستای مشند اشاره کرد که در ۱۸ کیلومتری آستارا قرار دارد. مش در زبان تالشی به معنی زنبور و مشند به معنی جایگاه زنبور است. این روستا با طبیعت شگفتانگیزی که دارد گردشگران بسیاری را به خود جذب میکند. در روستای مشند نزدیک به ۱۱۷ خانوار زندگی میکنند و شغل اغلب آنها کشاورزی، دامداری و زنبورداری است؛ برخی نیز به کارهای خدماتی در حوزه گردشگری مشغول هستند.
روستای کشفی در فاصله ۱۵ کیلومتری آستارا قرار دارد که بهخاطر طبیعت روحنواز خود از نقاط دیدنی بینظیر در گردنه حیران شناخته شده است. کوهنوردان بسیاری کوهپایههای این روستای آرام و خوشآبوهوا را برای پیمایش انتخاب میکنند.
اگر تاکنون به گردنه حیران سفر کردهاید یا تجربه بازدید از تله کابین آن را داشتهاید، تجربههای و نظرهای خود را در بخش دیدگاهها با کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
تله کابین حیران کجاست؟
تله کابین گردنه حیران از جاذبههای تفریحی مهم شهرستان آستارا در استان گیلان است.
تله کابین حیران چقدر با اردبیل فاصله دارد؟
۳۰ کیلومتر (حدود نیمساعت رانندگی)
قیمت بلیط تله کابین حیران چقدر است؟
در سال ۱۴۰۰، کابین معمولی ۴۰ هزار تومان، کابین ویژه ۸۰ هزار تومان، کودکان زیر ۱۰ سال ۳۰ هزار تومان
ارتفاع تله کابین حیران چند متر است؟
ایستگاه بالایی تله کابین حیران که در منطقه فندقلو قرار گرفته است، ۱,۷۲۰ متر با سطح دریا و ۵۰۰ متر با ایستگاه پایینی اختلاف ارتفاع دارد.
نویسنده: زهرا مهری نیاری