کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

غار اصحاب کهف

شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۷
مطالعه 7 دقیقه
بقایای غار اصحاب کهف ترکیه
غار اصحاب کهف از جاهای دیدنی سلجوق در ترکیه است و در شهر باستانی افسوس قرار دارد.
تبلیغات
غار اصحاب کهف
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۱ تا ۲ ساعت
  • Acarlar, Efes Harabeleri, 35920 Selcuk/Izmir, Turkiye
بقایای غار اصحاب کهف ترکیه
مشاهده روی نقشه
غار اصحاب کهف در افسوس
بخش‌های غار اصحاب کهف ترکیه
غار اصحاب کهف نزدیکی سلجوق ترکیه

داستان اصحاب کهف را تقریبا همه می‌دانند. داستانی که حول چند جوان مسیحی در روم شکل گرفته است؛ جوانانی که اجازه نداشتند دین خود را در دوره امپراتور وقت روم، دقیانوس، عرضه کنند. آن‌ها برای رهایی از غضب امپراتور، همراه یک چوپان و سگ او، از شهر بیرون رفتند و به غاری رسیدند. در غار پنهان شدند تا استراحت کنند و در آنجا به خواب رفتند و وقتی از خواب بیدار شدند، سال‌ها گذشته بود. غار اصحاب کهف به‌واسطه این داستان شگفت‌انگیز، تبدیل به یکی از مکان‌های مهم اساطیری شد و باستان‌شناسان تلاش کردند تا محل غار را پیدا کنند.

کپی لینک

آنچه باید درباره غار اصحاب کهف بدانید:

کپی لینک

غار اصحاب کهف کجاست؟

ورودی غار اصحاب کهف

منبع عکس: Google Map

درباره محل غار اصحاب کهف، نظرات متعدد و متنوعی توسط باستان‌شناسان داده شده است. بر این اساس، چندین غار به‌عنوان گزینه‌هایی برای غار اصحاب کهف مطرح شده‌اند که هر یک، مستندات مربوط به خود را دارند. برخی از باستان‌شناسان به‌واسطه اولین متون بر جای مانده که روایت اصحاب کهف را در شهر افسوس یا افسس آورده است، دخمه‌ای مسیحی در شهر افسوس را که در نزدیک کوه پیون قرار داشت، به‌عنوان غار اصحاب کهف معرفی کردند. این غار در نزدیکی شهر سلجوق در کشور ترکیه قرار داشت. در این غار، هفت جای خواب وجود دارد. در کنار غار، آثاری از یک عبادتگاه نیز دیده می‌شود که باستان‌شناسان، حفاری‌هایی در آن انجام داده‌اند.

برخی مستندات تاریخی و باستان‌شناسی، غاری در ترکیه را غار اصحاب کهف می‌دانند

در این حفاری، قبرهای زیادی به دست آمد که تاریخ آن‌ها به قرن‌های پنج و ۶ می‌رسید. در غار، کتیبه‌هایی دیده می‌شود که روی دیوار قرار دارند و مختص هفت خوابگاه هستند. این غار به‌عنوان غار اصحاب کهف، معروف شده است و گردشگرانی که به ترکیه می‌روند از آن بازدید می‌کنند.

قبرهای اصحاب کهف

منبع عکس: Google Map

روایت‌های دیگری نیز درباره مکان غار اصحاب کهف بین باستان‌شناسان مطرح است. برخی باستان‌شناسان غاری را بین دو روستای ابوعلند و رقیم که در فاصله هفت کیلومتری کشور عمان قرار دارد، به‌عنوان غار اصحاب کهف معرفی کرده‌اند. در نزدیکی این غار، یک صومعه قرار دارد که سابقه آن به قرن پنجم می‌رسد. حفاری باستان‌شناسی نشان می‌دهد که با غلبه اسلام بر این منطقه، صومعه به مسجد تبدیل شده است. وجود صومعه به‌عنوان عبادتگاه، سبب می‌شد که این غار، به‌عنوان غار اصحاب کهف در نظر گرفته شود.

غارهایی در دمشق، عمان و غرناطه است که از آن‌ها نیز به‌عنوان غار اصحاب کهف، یاد می‌شود

گروهی دیگر از باستان‌شناسان، غاری را در شهر دمشق در نظر گرفتند و با تحقیقاتی که روی آن انجام داده‌اند، این غار را به‌عنوان غار اصحاب کهف معرفی کردند. علاوه بر این، بعضی نظرات نیز از وجود غار اصحاب کهف در روستایی به نام لواشه خبر می‌دهند. روستای لوشه در غرناطه است، در غار لواشه، بازمانده‌هایی از جسد چند نفر به‌همراه یک سگ، دیده شده است. در نزدیکی غار، بقایای قصر و مسجدی با نام رقیم قرار دارد که در بخش شمال شهر هستند. غاری نیز در کشور آذربایجان است که آن نیز به‌عنوان گزینه‌ای برای غار اصحاب کهف در نظر گرفته‌اند.

غاراصهاب کهف در ترکیه

منبع عکس: Google Map

در برخی کتاب‌ها، از شهری به نام فیلادلفیا سخن به میان آمده است و غار اصحاب کهف در کوه آنجلس در این شهر قرار داشت. با وجود مطرح شدن چندین گزینه به‌عنوان محل غار اصحاب کهف، گزینه وجود غار در شهر افسوس ترکیه از گزینه‌های دیگر محتمل‌تر است. آنچه در این غار مشاهده شده و مستندات آن، احتمال قوی‌تری برای این مکان به دست می‌دهد.

دهانه غار اصحاب کهف در افسوس، به‌سمت شمال شرق است و این خصیصه غار، سبب شک در اصالت آن شد. بعضی از کارشناسان، این ویژگی غار را سندی بر تعلق غار به اصحاب کهف می دانند؛ زیرا خورشید در هنگام طلوع به‌سمت راست غار و در وقت غروب، به‌سمت چپ آن می‌تابد؛ با این وصف، دهانه غار باید به‌سمت شمال شرق باشد.

نمای داخلی غار اصحاب کهف

منبع عکس: Google Map

در غار اصحاب کهف در ترکیه، آثاری از مسجد یا معبد، دیده نمی‌شود؛ باستان‌شناسان عدم وجود این مکان‌های مقدس کنار غار را دلیلی بر رد اصالت آن نمی‌دانند؛ زیرا احتمال دارد با گذشت ۱۷ قرن، از بین رفته باشند.

کپی لینک

ماجرای اصحاب کهف

2022-1-7900c6b1-2737-49bc-ba49-50d8ca11c178

منبع عکس:wikimedia

اصحاب کهف که به یاران غار نیز شهرت دارند، گروهی از اشراف‌زاده‌های مسیحی مذهب بودند که دین خود را مخفی نگه می‌داشتند. این گروه، در دوره دقیانوس، امپراتور روم باستان زندگی می‌کردند و به‌دلیل عدم آزادی و احساس خطر از جانب حکومت، از شهر بیرون رفتند تا پنهان شوند. در میانه راه، یک چوپان به‌همراه سگ خود، به این گروه مسیحی مذهب پیوستند.

اصحاب کهف که به یاران غار شهرت دارند در عهد دقیانوس می‌زیستند

شرح داستان اصحاب کهف در قرآن، در آیات هشت تا ۲۶ آمده است. طبق گفته قرآن کریم، اصحاب کهف به خدا ایمان داشتند و علیه شرک زمانه خود برخاستند. آن‌ها به اذن خداوند، به غاری پناه بردند و در آن غار به خواب رفتند. بعد از گذشت سال‌ها که از خواب بیدار شدند، یکی از آن‌ها به شهر رفت تا غذایی تهیه کند؛ اما سال‌ها از آن دوره گذشته بود و کسی او را نمی‌شناخت.

2022-1-55aa3be3-e7ef-4a36-8ba4-be98656bbe5d

منبع عکس:wikiislam

داستان اصحاب کهف در قرآن، به این مقدار خلاصه می‌شود. ادامه داستان و جزییات آن، در ادوار بعد، شکل گرفت. مورخان در ادامه داستان، ذکر کرده‌اند که وقتی اصحاب کهف متوجه می‌شوند که سال‌ها از دوره آن‌ها گذشته و همه چیز تغییر کرده است، از خداوند درخواست می‌کنند دوباره آن‌ها را به خواب ببرد.

داستان در منابع متاخر چنین ذکر شده است که وقتی اصحاب کهف از خواب برخاستند، گرسنه بودند؛ پس یکی از آن‌ها که تلمیخا نام داشت به شهر رفت تا برای دوستان خود، غذا تهیه کند. او در شهر، مشاهده کرد که همه چیز به‌طرزی عجیب، تغییر کرده است. تلمیخا به نانوایی رفت تا نان بخرد؛ وقتی پول را به نانوا داد، نانوا به او مشکوک شد؛ زیرا پول تلمیخا، پول عهد دقیانوس بود و سال‌ها از حکومت دقیانوس می‌گذشت.

داستان اصحاب کهف به‌طور خلاصه در قرآن آمده است

نانوا به گمان اینکه تلمیخا گنج پیدا کرده است، او را نزد حاکم شهر برد و حاکم از تلمیخا خواست خمس گنج را به او بدهد. تلمیخا داستان خود را برای حاکم توضیح داد تا مشخص شود که گنجی پیدا نکرده است. سرانجام تصمیم گرفتند برای تشخیص صحت گفته‌های تلمیخا، با او به غار بروند. در نزدیک غار تلمیخا از آن‌ها خواست که صبر کنند تا خبر آمدن آن‌ها را به دوستانش بدهد. پس تلمیخا به درون غار رفت و ماجرا را برای یارانش تعریف کرد.

اصحاب کهف وقتی از ماجرا مطلع شدند به این فکر فرو رفتند که زنده ماندن آن‌ها، جایز نیست و سبب آشوب می‌شود. آن‌ها آرزو کردند که به خواب ابدی بروند. طبق روایات بر جای مانده، در آن لحظه، درب غار پوشانیده شد و آن‌ها به خواب ابدی رفتند. پوشیده شدن درب غار، پایان داستان است.

کپی لینک

فیلم غار اصحاب کهف

دانلود ویدئو

اصحاب کهف گروهی از بزرگان عهد دقیانوس بودند که به مذهب مسیحیت اعتقاد داشتند. آن‌ها به‌دلیل غضب امپراتور، از شهر خارج شدند. در راه چوپانی با سگ خود نیز به آن‌ها پیوست. آن‌ها در غاری در دل یک کوه، پنهان شدند و سال‌ها به خواب رفتند و وقایعی بر آن‌ها گذشت. غار اصحاب کهف، به‌واسطه این روایت، شهرت یافت و امروزه به‌عنوان یک جاذبه دیدنی، گردشگران را جذب خود می‌کند. اگر غار اصحاب کهف را از نزدیک دیده‌اید، یا نظر خاصی دراین‌باره دارید، آن را با کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.

نویسنده: زهرا‌ آذرنیوش

عکس‌های گالری از گوگل مپ (عکاسان: José Bouzas، Oktay Taşkıran)

سوالات متداول

  • غار اصحاب کهف کجاست؟

    درباره محل غار اصحاب کهف، نظرات متنوع است؛ اما غار واقع در ترکیه، اصالت بیشتری دارد.

  • اصحاب کهف چه کسانی بودند؟

    اصحاب کهف که به یاران غار نیز شهرت دارند، گروهی از اشراف‌زاده‌های مسیحی مذهب بودند که دین خود را مخفی نگه می‌داشتند.

  • اصحاب کهف در کدام دوره می‌زیستند؟

    عهد دقیانوس

  • داستان اصحاب کهف در کدام سوره از قرآن ذکر شده است؟

    شرح داستان اصحاب کهف در قرآن، در آیات هشت تا ۲۶ آمده است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات