کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

سیمین دشت

شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۶
مطالعه 21 دقیقه
غروب خورشید بر فراز کوه های سرسبز سیمین دشت فیروزکوه
سیمین دشت از جاهای دیدنی فیروزکوه در استان تهران است و در ۱۳۰ کیلومتری تهران قرار دارد.
تبلیغات
سیمین دشت
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: نصف روز
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان تهران، شهرستان فیروزکوه، بخش مرکزی، روستای سیمین دشت
غروب خورشید بر فراز کوه های سرسبز سیمین دشت فیروزکوه
مشاهده روی نقشه
مسیر جاده روستای زرین دشت به سیمین دشت
طبیعت سرسبز و درختان روستای سیمین دشت
اسب وحشی در ارتفاعات اطراف روستای سیمین دشت
غروب در کوهستان اطراف سیمین دشت
زمستان در روستای سیمین دشت و درختان پوشیده از برف
دشت پر از شقایق سیمین دشت در بهار

سیمین دشت از زیباترین روستاهای ییلاقی در شهرستان فیروزکوه و نزدیکی تهران است که ظرفیت‌های گردشگری بالایی دارد. این روستا از بهترین مقاصد گردشگری طبیعی برای ساکنان پایتخت به شمار می‌رود و گردشگران زیادی در طول سال از این روستا بازدید می‌کنند.

روستای سیمین دشت و روستاهای اطراف آن از زیباترین جاهای دیدنی فیروزکوه هستند. تنوع بالای طبیعت در اطراف این روستا مانند کوهستان‌، دشت، جنگل و دریاچه توجه علاقه‌مندان به جاذبه‌های طبیعی را به خود جلب می‌کند. برای آشنایی بیشتر با این روستای خوش آب و هوا در ادامه با ما همراه شوید.

کپی لینک

آنچه می‌خواهید درباره روستای سیمین دشت بدانید:

کپی لینک

سیمین دشت کجاست؟

درخت تنومند در طبیعت سرسبز روستای سیمین دشت فیروزکوه

عکاس: ایمان ولیخانی، منبع عکس: صفحه اینستاگرام imanvalikhanii

سیمین دشت روستایی زیبا و خوش آب و هوا در نزدیکی تهران است که طبیعت زیبا و چشم‌نوازی دارد. این روستا در شهرستان فیروزکوه و در دهستان حبله رود قرار گرفته است و اطراف آن را روستاهای «حصاربن»، «گچه» و «محمود آباد» پوشانده‌اند. روستای «زرین دشت» نیز در شمال شرقی سیمین دشت قرار دارد.

سیمین دشت با تهران در حدود ۱۲۰ کیلومتر فاصله دارد و در شرق پایتخت قرار گرفته است. فاصله این روستا با فیروزکوه نیز در حدود ۵۵ کیلومتر است و در جنوب غربی این شهر قرار دارد. برای بازدید از روستای سیمین دشت باید از تهران به‌سمت جاده فیروزکوه بروید و از جاده زرین دشت به‌سمت این روستا ادامه مسیر دهید.

گل های سرخ و بنفش اطراف درختان سبز روستای سیمین دشت

عکاس: ایمان ولیخانی، منبع عکس: صفحه اینستاگرام imanvalikhanii

برای رسیدن به روستای سیمین دشت باید از خروجی‌های شرق و شمال شرق تهران به‌سمت جاده فیروزکوه بروید. ابتدای مسیر را می‌توانید از اتوبان تهران پردیس آغاز کنید. در این مسیر فاصله کمتری طی خواهید کرد و از شلوغی ماشین‌های سنگین در جاده قدیم جاجرود دور می‌مانید. اگر مسیر جاده قدیم را انتخاب کنید، پس از عبور از پل جاجرود و سه راهی دانشگاه رودهن به گیلاوند و سپس به جاده فیروزکوه خواهید رسید. در ادامه مسیر از آبسرد، آینه ورزان، جابان و سربندان می‌گذرید و به تابلوی جاده فرعی روستای زرین دشت خواهید رسید. پیمودن این مسافت در حدود دو ساعت تا دو ساعت و نیم طول خواهد کشید.

غروب خورشید بر فراز کوه های سرسبز سیمین دشت فیروزکوه

عکاس: ایمان ولیخانی، منبع عکس: صفحه اینستاگرام imanvalikhanii

جاده فرعی فیروزکوه به‌سمت روستای زرین دشت نزدیک به ۲۰ کیلومتر طول دارد و از روستاهای فرح آباد و آتشان عبور می‌کند. روستای سیمین دشت در امتداد همین جاده فرعی و در حدود ۲۰ کیلومتر پس از روستای زرین دشت قرار گرفته است. مسیر جاده فرعی از سربندان و پمپ بنزین سید آباد به روستای کلاک، رود افشان و حصاربن نیز به سیمین دشت می‌رسد. این جاده فرعی نیز از میان روستاهای زیبا و خوش آب و هوا عبور می‌کند و مورد توجه گردشگران زیادی قرار دارد. عبور خط راه آهن از این منطقه در روستای زرین دشت، راه را برای سفر به روستاهای سیمین دشت و زرین دشت با استفاده از قطار مهیا می‌کند و گردشگران می‌توانند با قطارهای خط تهران-ساری خود را به این روستاها برسانند.

  • آدرس سیمین دشت: ۱۲۰ کیلومتری شمال شرقی تهران، شهرستان فیروزکوه، جاده فرعی روستای زرین دشت، روستای سیمین دشت (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

درباره روستای سیمین دشت

طبیعت سرسبز و درختان روستای سیمین دشت

عکاس: ایمان ولیخانی، منبع عکس: صفحه اینستاگرام imanvalikhanii

روستای سیمین دشت منطقه‌ای در نزدیکی فیروزکوه با طبیعت بکر و ظرفیت‌های برجسته گردشگری طبیعی است. این روستا و طبیعت اطراف آن از مناطق ژئوتوریسم در شمال ایران هستند که تنوع پدیده‌های زمین‌شناسی در گرداگرد آن‌ها به چشم می‌خورد. وجود منابع طبیعی غنی و سیستم ارتباطی گسترده و مناسب با این روستا، سیمین دشت را به یکی از پرطرفدارترین مقاصد گردشگری شهرستان فیروزکوه تبدیل می‌کنند.

روستای سیمین دشت در منطقه‌ای کوهستانی قرار دارد و از قدیمی‌ترین روستاهای فیروزکوه است. چنار تنومند در مسجد جامع این روستا، قدمت این منطقه را مشخص می‌کند. کوهستا‌ن‌های اطراف سیمین دشت برای علاقه‌مندان به کوهنوردی گزینه‌های مناسبی هستند که از میان آن‌ها می‌توان به کوه‌های انار، آهنک، گوران، یورد شریف و بزکوه اشاره کرد.

دشت سرسبز با گل های زرد در جوار کوه در سیمین دشت فیروزکوه

عکاس: ایمان ولیخانی، منبع عکس: صفحه اینستاگرام imanvalikhanii

کشاورزی و دامداری مهم‌ترین فعالیت‌های اقتصادی مردم روستای سیمین دشت را تشکیل می‌دهند. باغ‌های پردرخت این روستا نیز محصولات متنوعی دارند. از مهم‌ترین محصولات کشاورزی در روستای سیمین دشت می‌توان به انار، گندم، جو، یونجه، گردو، سیب، زرد آلو، کدو و خیار اشاره کرد. پرورش ماهی نیز یکی دیگر از فعالیت‌های اقتصادی مردم این منطقه است.

وجود درختان قطور در روستای سیمین دشت سبب هوای پاکیزه و آسمانی صاف در این منطقه می‌شود که لذت گشت‌وگذار در کوچه باغ‌های این روستا را دوچندان می‌کنند. عبور رودخانه «حبله رود» از سیمین دشت نیز سبب سرسبزی دشت‌های میان کوه در این ناحیه شده است. گرداگرد روستای سیمین دشت را کوه‌های بلند احاطه کرده‌اند که رودخانه حبله رود نیز از این کوه‌ها سرچشمه می‌گیرد. مهم‌ترین سرچشمه‌های این رودخانه چشمه‌های گور سفید، نرود، دلیچای، ساواشی، هویر و قزقانچای هستند.

دشت گل های لاله در جوار درختان سرسبز سیمین دشت فیروزکوه

عکاس: ایمان ولیخانی، منبع عکس: صفحه اینستاگرام imanvalikhanii

ارتفاع کوه‌های اطراف روستای سیمین دشت نزدیک به سه هزار متر است و به همین دلیل آب و هوای این روستا در ۶ ماه دوم سال سرد و پر بارش است. میانگین بارش سالانه در سیمین دشت به حدود ۶۰۰ میلی‌متر می‌رسد. از مهم‌ترین کوهستان‌های اطراف سیمین دشت می‌توان به کوه‌های «پل»، «نواس» و «تپه مراد» اشاره کرد.

دشت‌های اطراف روستای سیمین دشت در فصل بهار پوشیده از گل‌های زرد بابونه و شقایق‌های سرخ می‌شوند

اطراف روستای سیمین دشت را دشت‌های سرسبز با بابونه‌های زرد پوشانده‌اند. توپوگرافی خاص این منطقه شرایط را برای زیست گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری فراهم می‌کند؛ به همین دلیل اطراف این روستا منطقه شکار ممنوع و از مهم‌ترین ذخایر طبیعی شمال ایران است. از گونه‌های مختلف جانوری در اطراف این ناحیه می‌توان به قوچ، میش، آهو، گراز، روباه و انواع پرندگان و خزندگان اشاره کرد.

زمستان در روستای سیمین دشت و درختان پوشیده از برف
غروب در کوهستان اطراف سیمین دشت
درخت تنومند و گل های زرد در دشت های اطراف سیمین دشت
مسیر جاده روستای زرین دشت به سیمین دشت

عکاس: ایمان ولیخانی، منبع عکس: صفحه اینستاگرام imanvalikhanii

پوشش گیاهی در دامنه‌های اطراف سیمین دشت را نیز گیاهانی مانند گون، درمنه، بابونه، کاسنی، شبدر، بومادران، گل گاوزبان، آویشن، کاکوتی، گلپر و ارس تشکیل می‌دهند. بوته‌های پسته و بادام وحشی نیز در طبیعت اطراف این مناطق به چشم می‌خورند.

بر اثر جریان چشمه‌های جوشان در کوه‌های اطراف روستای سیمین دشت و بارش باران و برف در طول سال، دریاچه «آهنک» در کوه انار در نزدیکی این روستا تشکیل شده است. این دریاچه در جنوب روستای سیمین دشت قرار دارد و از معروف‌ترین جاذبه‌های طبیعی در این منطقه به شمار می‌رود. گرچه مسیر دسترسی به دریاچه آهنک سخت و باریک است، بازدید از این دریاچه در سفر به روستای سیمین دشت خالی از لطف نیست.

کپی لینک

سیمین دشت و زرین دشت

طبیعت سرسبز روستای زرین دشت فیروزکوه

منبع عکس: صفحه اینستاگرام زرین دشت، عکاس نامشخص

روستای زرین دشت از معروف‌ترین روستاهای نزدیک به سیمین دشت است که جاذبه‌های طبیعی بسیار دارد و از زیباترین ییلاق‌های فیروزکوه به شمار می‌رود. این روستا در حدود ۱۲ کیلومتر تا روستای سیمین دشت فاصله دارد و طبیعت گردان زیادی این مسیر را به‌صورت پیاده طی می‌کنند. خط راه آهن زرین دشت در این مسیر امتداد دارد و عبور از این جاده فرعی در حدود دو ساعت طول می‌کشد.

روستای زرین دشت میان دامنه‌های کوهستان البرز قرار دارد و طبیعت زیبا و چشم‌نواز آن سبب نام‌گذاری این روستا است. عبور رودخانه حبله رود از این منطقه نیز مانند سیمین دشت، سبب سرسبزی و طراوت گیاهان و درختان و ایجاد چمنزارهای خوش آب و هوا شده است. بسیاری از گردشگران برنامه بازدید از روستاهای زرین دشت و سیمین دشت را در یک سفر برنامه‌ریزی می‌کنند.

مسیر جاده زرین دشت به سیمین دشت در فیروزکوه

عکاس: آزاده خادمی

اطراف زرین دشت مملو از چشمه‌های جوشان، باغ‌های پر میوه و دشت‌های سرسبز است. چشمه‌های این منطقه خواص معدنی بالایی دارند و در فصل‌های گرم سال علاقه‌مندان به شنا در آبگیرهای طبیعی را به سوی خود جلب می‌کنند. افرادی که از بیماری‌های استخوانی و دردهای مفاصل رنج می‌برند نیز در آب این چشمه‌ها آبتنی می‌کنند.

یکی از معروف‌ترین چشمه‌های زرین دشت «خمده» نام دارد که از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری در این منطقه به شمار می‌رود. استخر طبیعی «خمبوبه» در جوار چشمه خمده میان سنگ چین‌ها قرار دارد و آب طبیعی آن از دل کوهستان در این استخر جمع می‌شود. طبیعت اطراف این استخر نیز بسیار زیبا و تماشایی است.

گردشگران در حال شنا در اب زلال چشمه خمده زرین دشت

منبع عکس: سایت ره بال آسمان، عکاس نامشخص

برای استفاده از آب معدنی چشمه خمده و بازدید از طبیعت اطراف این گردشگاه باید به ۱۰ کیلومتری جنوب زرین دشت بروید و به جاده فرعی روستای خمده وارد شوید. این چشمه در فاصله یک کیلومتری روستای خمده و پنج کیلومتری جاده خاکی زرین دشت قرار دارد. این منطقه بسیار سردسیر است و بهترین زمان برای بازدید از آن ۶ ماه نخست سال محسوب می‌شود. (مشاهده روی نقشه)

چشمه آب معدنی دریابک در جوار چمنزارها در زرین دشت

منبع عکس: سیری در ایران، عکاس نامشخص

دیگر چشمه طبیعی آب معدنی زرین دشت چشمه «دریابک» نام دارد که در دل کوه قرار دارد و برای بازدید از آن باید از زرین دشت به‌سمت روستای «آتشان» حرکت کنید. این چشمه نیز خواص درمانی بالایی دارد و اطراف آن را طبیعت زیبا و سرسبز پوشانده است. چشمه دریابک نیز از دل کوه به‌سمت باغ‌های اطراف سرازیر می‌شود و در ۲۰ کیلومتری جاده زرین دشت به آتشان قرار دارد. (مشاهده روی نقشه)

کپی لینک

جاهای دیدنی سیمین دشت

اسب وحشی در ارتفاعات اطراف روستای سیمین دشت

عکاس: ایمان ولیخانی، منبع عکس: صفحه اینستاگرام imanvalikhanii

طبیعت زیبا با دشت‌های پوشیده از چمنزارهای سبز، باغ‌های پر میوه و کوهستان‌های مملو از چشمه‌های خروشان از زیباترین جاهای دیدنی سیمین دشت هستند. پیاده روی در این روستا و طبیعت اطراف آن برای طبیعت گردان بسیار دلپذیر است. در ادامه به معرفی برخی از جاذبه‌های طبیعی در روستای سیمین دشت و حومه آن می‌پردازیم.

کپی لینک

دریاچه آهنک

حاشیه دریاچه آهنک پوشیده از برف در روستای سیمین دشت

عکاس: ایمان ولیخانی، منبع عکس: صفحه اینستاگرام imanvalikhanii

دریاچه آهنک را می‌توان یکی از برجسته‌ترین جاذبه‌های گردشگری سیمین دشت دانست. این دریاچه از دو بخش تشکیل می‌شود که یکی حوضچه‌ای با عمق هشت متر و دیگری حوضچه‌ای بزرگ‌تر با عمق بیش از ۳۰ متر است. دریاچه آهنک در فاصله تقریبی پنج کیلومتری از جنوب سیمین دشت و بر دامنه‌های کوهستانی در ارتفاع ۱۷۰۰ متر از سطح دریا قرار دارد.

آب زلال و گوارای دریاچه آهنک از چشمه‌های جوشان اطراف آن و بارش‌های برف و باران در طول سال تامین می‌شود. بخشی از سرسبزی اطراف این روستا نیز به‌دلیل وجود این دریاچه است. در آب دریاچه آهنک مقادیر قابل‌توجهی عنصر گوگرد یافت می‌شود که باعث تلخی آب این دریاچه شده است. اطراف دریاچه آهنک را نیزارهای بلند پوشانده‌اند که زیبایی دوچندان به این منطقه می‌بخشند.

دریاچه آهنک در جوار کوه های اطراف روستای سیمین دشت فیروزکوه

عکاس: ایمان ولیخانی، منبع عکس: صفحه اینستاگرام imanvalikhanii

کف دریاچه آهنک را شن نرم و ریشه‌های علفی گیاهان پوشانده‌اند و به همین جهت برای شیرجه زدن مناسب نیست؛ اما در سطح آب می‌توانید شنا کنید. به یاد داشته باشید به‌دلیل آب سنگین پر از املاح دریاچه آهنک، شنا در این دریاچه سخت‌تر از سایر آب‌ها است و آمادگی بدنی بالاتری می‌خواهد. از جالب‌ترین تفریح‌ها در این دریاچه می‌توان به غواصی اشاره کرد. دمای آب دریاچه آهنک در حدود مثبت ۲۴ درجه سانتی‌گراد است که در فصل‌های گرم لذت آبتنی را بیشتر می‌کند. ماهی کپور و قورباغه از آبزیان موجود در دریاچه آهنک هستند.

دریاچه آهنک میان نیزارها در جوار کوه های برفی

عکاس: ایمان ولیخانی، منبع عکس: صفحه اینستاگرام imanvalikhanii

برای بازدید از دریاچه آهنک در مسیر رودخانه روستای سیمین دشت از کنار بند رودخانه عبور کنید و در جاده خاکی ادامه مسیر دهید. پیمودن این جاده به‌وسیله ماشین شخصی در حدود ۳۰ دقیقه طول می‌کشد؛ اما پیاده روی در این مسیر در حدود دو ساعت زمان می‌برد. در طول این مسیر کوه بزکوه در سمت راست شما قرار دارد که بر اثر فرسایش آب و خاک در طول زمان پر از نقش و نگار شده است. این بخش از جاده خاکی شیب زیادی دارد؛ اما در ادامه به دشت خواهید رسید. دریاچه آهنک در میانه این دشت قرار گرفته است. (مشاهده روی نقشه)

کپی لینک

بالا چشمه

بالا چشمه با آبی زلال و جوشان در کوه‌های جنوبی سیمین دشت و در نزدیکی دریاچه آهنک قرار دارد. آب این چشمه قابل شرب است و گردشگرانی که برای بازدید از دریاچه آهنک به کوهستان جنوبی سیمین دشت می‌روند، زمانی را نیز به بازدید از این چشمه در دو کیلومتری بالادست این دریاچه اختصاص می‌دهند. مقابل بالا چشمه غاری کوچک به چشم می‌خورد و درخت بید کهنسالی در نزدیکی آن قرار دارد. بازدید از این چشمه با آب خنک و گوارا به‌خصوص در فصل‌های گرم سال خالی از لطف نیست.

کپی لینک

کوه انار

تصویر ماه بر فراز کوه انار سیمین دشت

عکاس: ایمان ولیخانی، منبع عکس: صفحه اینستاگرام imanvalikhani

کوه انار یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی سیمین دشت در محله کویر است. این کوه به‌دلیل قدمت بالایی که دارد از جاذبه‌های تاریخی در این منطقه به شمار می‌رود. قلعه تاریخی در بلندای این کوه وجود دارد که مورخان قدمت آن را مربوط به دوره حکومت اسماعیلیان می‌دانند. با وجود ارزش تاریخی این کوه متاسفانه مسیر دسترسی و صعود به آن برای بازدید از این قلعه تاریخی هموار نیست و نیاز به تجهیزات مناسب کوهنوردی دارد.

کوه انار زیر تصویر ماه زیر آسمان آبی

عکاس: ایمان ولیخانی، منبع عکس: صفحه اینستاگرام imanvalikhanii

محله کویر پس از ورودی روستای سیمین دشت قرار دارد و در آن رودخانه و نهرها جاری هستند. بنا بر نظر برخی از بومیان این روستا، در گذشته از این محله با نام محله کبیر یاد می‌شد؛ اما با گذشت زمان این نام به کویر تغییر کرد. از طرفی این محله برخلاف سایر بخش‌های سیمین دشت بی‌درخت و خشک بوده است و به همین دلیل برخی دلیل نام‌گذاری این منطقه به نام کویر را بی‌آب‌و‌علفی آن عنوان می‌کنند.

کوه انار که با نام «انار کندو» نیز شناخته می‌شود، با صخره‌هایی تودرتو در این منطقه توجه گردشگران را به خود جلب می‌کند. این کوه بر اثر فرسایش به‌شکل‌ پرپیچ‌وخمی درآمده است و در فصل‌های مختلف نیز تغییر رنگ می‌دهد. به‌جز کوه انار، کوهستان‌های دیگری مانند «گوران»، «یورد شریف» و «بزکوه» نیز در این روستا قرار گرفته‌اند که مورد توجه کوهنوردان هستند.

کپی لینک

رودخانه های دلیچای و حبله رود

رودخانه حبله رود در جوار کوه از نمای بالا

رودخانه حبله رود در طول مسیر به‌سمت گرمسار، منبع عکس: خبرگزاری فارس، عکاس نامشخص

رودخانه‌های دلیچای و حبله رود از دیگر جاذبه‌های طبیعی در سیمین دشت و رودهای مهم اطراف تهران هستند که هر دو از ارتفاعات البرز سرچشمه می‌گیرند و با عبور از این روستا به‌سمت گرمسار ادامه مسیر می‌دهند. در دهانه ورودی این رودها سدی احداث کرده‌اند تا آب آن‌ها را به‌سمت گرمسار هدایت کنند و به این ترتیب این دو رودخانه در طول مسیر به یکدیگر متصل می‌شوند.

وجود سد بر رودخانه‌های دلیچای و حبله رود تفرجگاهی زیبا در این منطقه ایجاد کرده است و بسیاری از اهالی این منطقه و گردشگران برای تماشای زیبایی‌های غروب خورشید به حاشیه این رودها می‌روند. پرندگان بومی و مهاجر نیز در این منطقه به چشم می‌خورند که بر جذابیت این ناحیه افزوده‌اند. رودخانه دلیچای در جوار مسیر خاکی ورودی روستا قرار دارد و اطراف آن را درختان گردو پوشانده‌اند.

کپی لینک

بنای چهار طاقی موین

بنای چهار طاقی موین در فاصله‌ای در حدود سه کیلومتر از شمال غربی روستای سیمین دشت و در روستای حصاربن قرار دارد. این بنا میان بومیان با نام «گمبوج» شناخته می‌شود و دارای چهار ضلع و چهار ورودی است. بالای این بنا گنبدی تعبیه کرده‌اند که روی چهار وجه آن قرار گرفته است و قالبی گچی با شاخه‌هایی از نی برای استحکام بیشتر به آن متصل کرده‌اند. از قدمت این چهار طاقی اطلاع دقیقی در دست نیست؛ اما با توجه به‌شکل سازه، باستان‌شناسان آن را متعلق به قرون سه و چهار هجری می‌دانند. نام این اثر در فهرست آثار تاریخی ایران به ثبت رسیده است. (مشاهده روی نقشه)

کپی لینک

بهترین زمان سفر به سیمین دشت

دشت پر از گل های سفید در جوار کوهستان های اطراف سیمین دشت

عکاس: ایمان ولیخانی، منبع عکس: صفحه اینستاگرام imanvalikhanii

روستای سیمین دشت و طبیعت تماشایی اطراف آن در تمام سال زیبا هستند و ظرفیت‌های گردشگری دارند؛ اما در فصل‌های پاییز و بهار مناظر اطراف این روستا بسیار چشم‌نواز هستند. سراسر جاده‌های اطراف سیمین دشت را درختان سرو و بید پوشانده‌اند. با شروع بهار سیمین دشت و جاده‌های کوهستانی اطراف آن پوشیده از شکوفه‌های سفید می‌شوند و دشت‌ها سرسبز هستند.

روستای سیمین دشت در پاییز از نمای بالا

عکاس: ایمان ولیخانی، منبع عکس: صفحهاینستاگرام imanvalikhanii

در پاییز طبیعت روستای سیمین دشت هزار رنگ می‌شود. در این زمان مناظر اطراف این روستا برای عکاسی مناسب هستند. در فصل تابستان نیز درختان در باغ‌های میوه در سراسر این روستا به بار می‌نشینند و هوا هنوز دلپذیر و خنک باقی می‌ماند. زمستان‌های روستای سیمین دشت برفی و سرد است؛ اما در این زمان از سال نیز زیباترین تصاویر را در این روستا می‌توان دید.

درختان پوشیده از برف در روستای سیمین دشت زیر آسمان آبی پر ابر

عکاس: ایمان ولیخانی، منبع عکس: صفحه اینستاگرام imanvalikhanii

بازدید از روستای سیمین دشت و جاذبه‌های طبیعی اطراف آن در فصل‌های مختلف سال برای علاقه‌مندان به طبیعت‌گردی جذابیت دارد و شما می‌توانید با توجه به علاقه‌مندی خود بهترین زمان سفر به سیمین دشت را انتخاب کنید.

کپی لینک

اقامت در سیمین دشت

درختان پاییزی در جوار خانه های روستای سیمین دشت زیر آسمان آبی

منبع عکس: صفحه اینستاگرام زرین دشت

در سفر به سیمین دشت گزینه‌های متفاوتی برای اقامت خواهید داشت. به‌دلیل فاصله کوتاه این روستا تا فیروزکوه بسیاری از گردشگران در این شهر اقامت می‌کنند و برای بازدید از سیمین دشت یک روز کامل را اختصاص می‌دهند. در فیروزکوه گزینه‌های متنوعی برای اقامت در اقامتگاه‌های بومی و سنتی و مسافرخانه یا هتل های فیروزکوه خواهید داشت. اگر علاقه‌مند به اتراق در طبیعت هستید یا تصمیم دارید در این روستا کمپ کنید، حتما وسایل و تجهیزات کامل را با خود ببرید. در فصل تابستان امکان اتراق در طبیعت زیبای این منطقه وجود دارد؛ اما حتما از قبل وضعیت آب و هوا را استعلام کنید؛ زیرا این منطقه کوهستانی و سردسیر است و در تمام سال امکان بارش‌های ناگهانی در آن وجود دارد.

اگر برای بازدید از روستای سیمین دشت تمایل به اقامت در خانه‌های روستایی و اقامتگاه‌های بومگردی این منطقه دارید نیز برای شما گزینه‌هایی وجود دارند. در ادامه به معرفی نزدیک‌ترین اقامتگاه‌های بومگردی به روستای سیمین دشت می‌پردازیم.

کپی لینک

اقامتگاه بومگردی سیمین کنار

اقامتگاه بومگردب سیمین کنار از میان بوته گیاهان از نمای دور

منبع عکس: صفحه اینستاگرام اقامتگاه بومگردی سیمین کنار

اقامتگاه بومگردی سیمین کنار در روستای زرین دشت قرار دارد و هفت اتاق به‌همراه رستوران و آلاچیق‌های سنتی در آن تعبیه کرده‌اند. اطراف این اقامتگاه طبیعت بکر و چشم‌نواز از کوه‌های بلند، رودخانه خروشان و چشمه‌های طبیعی به چشم می‌خورند. در این اقامتگاه انواع غذاهای سنتی شمال با توجه به سفارش شما طبخ می‌شود و تنوع این غذاها بالا است. این مجموعه ظرفیت مناسبی برای پذیرایی از تورهای دسته‌جمعی و گردشگران گروهی دارد. (مشاهده روی نقشه)

کپی لینک

اقامتگاه بومگردی حاج محمد فیروزکوه

حیاط و اقامتگاه بومگردی محمد فیروزکوه از نمای دور

منبع عکس نامشخص

اقامتگاه بومگردی حاج محمد در فاصله ۹ کیلومتری از روستای زرین دشت قرار دارد و در باغی بزرگ با درختان کهنسال و بلند واقع شده است. در این مجموعه دو واحد اقامتی، یک سوئیت و ۶ کلبه درختی با طراحی متنوع و همچنین رستوران با غذاهای محلی قرار گرفته‌اند. در حدود ۴۰ آلاچیق نیز در محوطه با چشم‌انداز زیبا از رودخانه حبله رود برای مسافران تعبیه کرده‌اند. اتاق‌ها و کلبه‌ها نمایی زیبا از طبیعت اطراف را پیش روی چشم شما قرار می‌دهند. این اقامتگاه درمجموع بیش از ۴۰۰ نفر ظرفیت دارد و انتخاب مناسبی برای برای گردشگران گروهی و تورهای دسته‌جمعی است. (مشاهده روی نقشه)

کپی لینک

نکته های ضروری در سفر به سیمین دشت

انعکاس نور خورشید از میان کوه در دشت شقایق سیمین دشت

عکاس: ایمان ولیخانی، منبع عکس: صفحه اینستاگرام imanvalikhanii

سیمین دشت از زیباترین ییلاق‌ها در نزدیکی تهران است که به‌دلیل بافت طبیعی گسترده و روستایی که دارد از آلودگی‌های شهری دور مانده است. در بازدید از این روستا به خاطر داشته باشید هیچ آسیبی به طبیعت این منطقه و اطراف آن نرسانید. زباله‌های خود را در طبیعت رها نکنید و به‌خصوص ظروف پلاستیکی و یک‌بارمصرف را روی زمین نریزید.

احترام به حقوق ساکنان روستای سیمین دشت، حفاظت از طبیعت بکر این منطقه و مهربانی با حیوانات، از مهم‌ترین نکات مورد توجه گردشگران و طبیعت گردان در سفر به روستای سیمین دشت است

ایجاد هر آلودگی محیطی می‌تواند آسیب‌های غیر قابل جبران برای حیوانات این منطقه و اکوسیستم محیط داشته باشد. به‌طور مثال زباله ته سیگار برای پرندگان بسیار خطر آفرین است و باعث مرگ آن‌ها می‌شود. به حیوانات منطقه آزار نرسانید و با گیاهان مهربان باشید. قطع درختان و سایر گیاهان این روستا و طبیعت اطراف آن نیز باعث نابودی بافت طبیعی این منطقه در طول زمان خواهد شد.

اگر در سفر به سیمین دشت قصد آبتنی در دریاچه‌ها و چشمه‌های اطراف را دارید، لباس اضافی و وسایل مناسب همراه داشته باشید. برای کمپ در طبیعت و کوهنوری در کوهستان‌های این منطقه نیز نیاز به ابزار کامل و تجهیزات مناسب خواهید داشت. به‌دلیل پاکی هوا در این منطقه آفتاب بسیار سوزاننده است؛ پس حتما عینک آفتابی، کلاه، کرم ضدآفتاب و آب کافی همراه ببرید. برای کمپ در طبیعت نیز پماد ضد گزش حشرات همراه داشته باشید.

درخت سرسبز در دامنه کوه هاس سیمین دشت
دشت پر از شقایق سیمین دشت در بهار
درختان بی برگ پاییز زیر آسمان آبی سیمین دشت
درخت سرسبز در دشت شقایق سیمین دشت

عکاس: ایمان ولیخانی، منبع عکس: صفحه اینستاگرام immanvalikhanii

مراتع سرسبز، جنگل‌های پر درخت و کوهستان‌های پاک از مهم‌ترین منابع طبیعی جهان هستند و حفاظت کامل و مناسب از این منابع بر عهده همه ما است. در پایان به خاطر داشته باشید حفظ حریم خصوصی ساکنان این روستا ضروری است و بازدید از این منطقه و اقامت و اتراق در آن نباید موجب آزار بومیان روستای سیمین دشت و مناطق اطراف آن شود.

در این مقاله به معرفی روستای سیمین دشت و جاذبه‌های طبیعی اطراف آن پرداختیم. اگر تجربه بازدید از این روستای زیبا را دارید، در ادامه با ما و دیگر کاربران کجارو در میان بگذارید.

نویسنده: مینا بهزادی‌منش

سوالات متداول

  • سیمین دشت کجاست؟

    سیمین دشت روستایی خوش آب و هوا در فاصله ۱۲۰ کیلومتری شمال شرقی تهران و در شهرستان فیروزکوه است.

  • روستای سیمین دشت چه جاذبه‌هایی دارد؟

    روستای سیمین دشت و اطراف آن را جاذبه‌های طبیعی گسترده مانند دریاچه، رودخانه، مرتع، کوهستان و چشمه‌ها پوشانده‌اند که مورد توجه علاقه‌مندان به گردشگری طبیعی قرار می‌گیرند.

  • آیا می‌توان یک روزه از سیمین دشت بازدید کرد؟

    با توجه به فاصله دو ساعته این روستا با پایتخت، چنانچه ساکن شهر تهران و حومه شمال شرقی آن و شهرهای اطراف شهرستان فیروزکوه هستید، در سفری یک روزه می‌توانید از این روستا و طبیعت اطراف آن بازدید کنید.

  • بهترین زمان سفر به سیمین دشت کدام فصل است؟

    روستای سیمین دشت در تمام فصل‌های سال زیبایی‌های منحصربه‌فرد و تماشایی دارد؛ اما در فصل‌های پاییز و بهار زیبایی این منطق به اوج خود می‌رسد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات