کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

قلعه آغشت (قلعه هاگوارتز ایران)

چهارشنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۰
مطالعه 19 دقیقه
روستای آغشت
قلعه روستای آغشت یا هاگوارتز ایران از جاهای دیدنی کرج در استان البرز است و در روستای آغشت قرار دارد.
تبلیغات
قلعه آغشت (قلعه هاگوارتز ایران)
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: کمتر از یک ساعت
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان البرز، شهرستان ساوجبلاغ، دهستان برغان، روستای آغشت
روستای آغشت
مشاهده روی نقشه
قلعه آغشت
دژ آغشت
معماری قلعه آغشت

قلعه روستای آغشت یکی از جاهای دیدنی کرج در نزدیکی تهران است که در سال‌های اخیر توجه گردشگران زیادی را به این منطقه جلب کرده است؛ قلعه‌ای عجیب و سحرانگیز که بیننده را به یاد مجموعه فیلم‌های هری پاتر و قلعه هاگوارتز می‌اندازد. روستای آغشت یکی از روستاهای ییلاقی و کوهستانی استان البرز است که با آب و هوایی معتدل، چشمه‌ها و آبشارها، رودخانه و طبیعت بکر و بی‌نظیر مکانی مناسب برای گردش یک روزه در اطراف پایتخت و کرج به شمار می‌آید.

قلعه آغشت با نام‌های قلعه برغان، دژ برغان و قلعه هاگوارتز ایران نیز شناخته می‌شود و اگر تاکنون نام آن را نشنیده‌اید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که تا پایان این مقاله با ما همراه شوید و به سفری اعجاب‌انگیز در دنیای قرون‌وسطا و رنسانس بیایید.

کپی لینک

هرآنچه باید درباره قلعه آغشت بدانید:

فهرست مطالب
کپی لینک

قلعه آغشت کجاست؟

قلعه روستای آغشت

عکاس: نامشخص

قلعه‌ اسرارآمیز آغشت در روستایی به همین نام در ۱۲ کیلومتری روستای برغان از توابع بخش چندار کردان، در شهرستان ساوجبلاغ قرار دارد. روستای آغشت در شمال غرب استان البرز واقع شده است و در دل کوه‌های البرز در ارتفاع ۱,۶۵۰ متری از سطح دریا، در میان کرج و هشتگرد قرار دارد. فاصله قلعه روستای آغشت تا مرکز شهر کرج ۲۶ کیلومتر است و شما برای رسیدن به آن باید حدود ۴۰ دقیقه رانندگی کنید. این قلعه با مرکز شهر تهران نیز حدود ۷۶ کیلومتر (یک ساعت و نیم) فاصله دارد.

مختصات جغرافیایی روستای آغشت ۵۰ درجه و ۸۷ دقیقه طول شرقی و ۳۵ درجه و ۹۸ دقیقه عرض شمالی است. این روستا از شمال به رودخانه گلین رود، از جنوب به روستای تکیه آغشت و باغبان کلا، از غرب و شمال غرب به آجین دوجین و ولیان و از شرق به دره سیبان و دره رده محدود می‌شود. قلعه آغشت به کردان نیز بسیار نزدیک است و تنها ۸٫۵ کیلومتر (۱۵ دقیقه) با آن فاصله دارد.

  • آدرس: استان البرز، شهرستان ساوجبلاغ، بخش چندار، دهستان برغان، روستای آغشت (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

مسیر دسترسی قلعه آغشت

روستای آغشت

منبع عکس: blog.shab.ir

قلعه آغشت از دیدنیهای استان البرز است که برای رسیدن به آن دو راه وجود دارد. از تهران وارد آزادراه تهران - کرج و سپس کرج - قزوین شوید تا به کردان برسید. سپس در کیلومتر اتوبان وارد جاده کردان برغان شوید که در دهانه دره‌ای سرسبز قرار گرفته و یک رودخانه در کنار آن در جریان است. پس از عبور از کردان و قبل از رسیدن به روستای چلنگدار از سمت چپ جاده وارد جاده آغشت شوید. این جاده را برای چهار کیلومتر (هشت دقیقه) ادامه دهید تا پس از عبور از روستای باغبان کلاچی به روستای آغشت برسید. قلعه آغشت در غرب روستا قرار دارد.

اگر ماشین ندارید با تورهای گردشگری یک روزه روستای برغان و روستای آغشت به بازدید از قلعه آغشت بروید

مسیر دسترسی دوم از داخل شهر کرج است. از رجایی‌شهر و گوهردشت کرج وارد جاده باغستان - آتشگاه شوید و سپس با استفاده از تابلوهای راهنما به‌سمت برغان بروید. این جاده پرپیچ‌وخم و کوهستانی است و از میان کوه می‌گذرد. در این مسیر در ابتدا به روستای آتشگاه و یک دوراهی می‌رسید. از مسیر سمت چپ دوراهی تا روستای برغان حدود ۱۰ کیلومتر فاصله است. پس از عبور از روستای برغان، هشت کیلومتر (پنج دقیقه) دیگر رانندگی کنید و پس از عبور از چند روستا (امین‌آباد، تالیان، علاقبند، سیاهکران و چلنگدار) از سمت راست وارد جاده آغشت شوید. شما پس از چهار کیلومتر دیگر به روستای آغشت خواهید رسید.

اگر ماشین ندارید، با شرکت در تورهای گردشگری روستای برغان و روستای آغشت به این روستا سفر کنید.

کپی لینک

تاریخچه قلعه آغشت

دژ آغشت

منبع عکس: karajmarket.com

قلعه آغشت قدمت تاریخی ندارد و از زمان ساخت آن تنها حدود ۱۰ سال گذشته است. ظاهر این قلعه به دژهای قدیمی اروپاییان و رومیان شباهت دارد و به همین دلیل، بسیاری از افراد فکر می‌کنند که قلعه روستای آغشت یک مکان تاریخی است. از طرف دیگر قلعه روستای آغشت به قلعه‌ای شباهت دارد که در مجموعه فیلم‌های هری پاتر بود؛ از همین روی هر فردی که آن را می‌بیند، به یاد قلعه آن فیلم می‌افتد. قلعه آغشت را با نام قلعه هاگوارتز ایران نیز می‌شناسند.

کپی لینک

معماری قلعه آغشت

معماری قلعه آغشت

منبع عکس: blog.shab.ir

فردی بنام آقای اسدی لاری، مالک قلعه آغشت است. او در تهران سکونت دارد و این قلعه را به‌دلیل علاقه و با بهره‌گیری از ایده‌های خلاقانه و عجیب خود و البته کمک یکی از معماران مشهور ایران ساخته است. خلاقیت و ذوق و قریحه معمار در نمای ظاهری قلعه آغشت به‌خوبی قابل‌مشاهده است؛ نمایی که ساخت آن ۱۰ سال زمان برده است. معمار این بنا، قلعه را با الهام از سبک‌های رنسانس اروپایی، یونان و روم باستان بنا کرده است.

معماران سبک‌های یونان و روم باستان ساختمان‌ها را به‌شکل مجموعه‌ای از سنگ و آجر نمی‌دیدند و تلاش داشتند تا با تلفیق معماری و هنر، احساسات انسان‌ها را برانگیزند و عواطف انسانی را در آن‌ها بیدار کنند. آن‌ها باور داشتند که معماری بنا و فضاها باید به‌گونه‌ای باشد که حس وحدت و یکپارچگی میان انسان و روح جهان هستی در بیننده القا شود.

یکی از ویژگی‌های مهم در معماری رنسانس، استفاده از پنجره‌ها و درها با تعداد بالا و به‌صورت متقارن و همچنین ستون‌های کلاسیک و چسبیده به دیوار بود؛ ویژگی‌هایی که در قلعه روستای آغشت دیده می‌شود. ساختمان‌های دوره رنسانس معمولا چند طبقه بودند و الگوهایی تکراری در تمام قسمت‌های آن‌ها به کار می‌رفت. طاق‌ها معمولا به‌شکل نیم‌دایره بودند و از جزئیات تزیینی و مجسمه‌های فراوانی در طراحی نمای ساختمان‌ها استفاده می‌شد. پرداختن به جزئیات در گچبری‌ها و طراحی‌ها از دیگر مشخصه‌های اصلی این نوع معماری هستند.

داخل قلعه آغشت

تنها عکس موجود از داخل قلعه آغشت. شومینه قلعه. منبع عکس: اینستاگرام aghasht_castle

قلعه هاگوارتز ایران در احاطه درختانی بلندی است که گاهی ارتفاع آن‌ها به بلندای این قلعه می‌رسد؛ درختانی که ظاهری زیبا و در عین حال رعب‌انگیز به این قلعه می‌بخشند

داخل قلعه آغشت در حال حاضر به‌طور کامل تکمیل نشده و هنوز در حال ساخت است. از آنجا که قلعه آغشت یک ملک شخصی است، هیچ عکاسی نمی‌تواند به آن وارد شود؛ بنابراین هیچ عکسی از قسمت‌های داخلی این قلعه وجود ندارد و بازدید از آن برای عموم آزاد نیست. این ساختمان پنج طبقه است و در طبقه همکف آن یک استخر وجود دارد. قلعه هاگوارتز ایران در احاطه درختانی بلندی است که گاهی ارتفاع آن‌ها به بلندای این قلعه می‌رسد؛ درختانی که ظاهری زیبا و در عین حال رعب‌انگیز به این قلعه می‌بخشند.

قلعه آغشت را می‌توان بنایی فراتر از یک اقامتگاه شخصی یا یک ویلا معرفی کرد؛ بنایی که امروز یکی از مهم‌ترین دیدنیهای این روستا و مناطق اطراف به شمار می‌آید. این قلعه در سال‌های اخیر تبدیل به یک لوکیشن محبوب عکاسی نیز شده است.

کپی لینک

فیلم قلعه آغشت

قلعه روستای آغشت. فیلم از اینستاگرام سپهر روستایی

کپی لینک

درباره روستای آغشت بیشتر بدانید

کپی لینک

تاریخچه و مردم روستای آغشت

قدمت روستای آغشت به هزاران سال پیش و به دوره‌ قبل از اسلام باز می‌گردد. گفته می‌شود که ساکنان اولیه این روستا گبرها (زرتشتیان) بوده‌اند؛ مردمانی که به احتمال زیاد به‌دلیل آب فراوان در آغشت سکنی گزیدند. جمعیت روستای آغشت در سال ۱۳۳۰ شمسی ۳۰۰ نفر بود؛ این تعداد با گذشت زمان در سال ۱۳۷۵ به ۲۳۶ نفر کاهش یافت و امروز طبق آخرین سرشماری در سال ۱۳۹۵، حدود ۷۷۰ نفر (۲۷۵ خانوار) در این روستا زندگی می‌کنند. از آنجا که شمال استان‌های سمنان، تهران، البرز و قزوین همیشه بخشی از قلمرو سلسله‌های حکومت شمالی بودند، اهالی این روستا به گویشی از زبان‌های شمالی (‌گیلکی یا مازنی) و طالقانی صحبت می‌کنند.

مسیر روستای آغشت
آبشار روستای آغشت
کوچه های روستای آغشت
امکانات روستای آغشت

منابع عکس‌ها: safarbam.com

پیشینه دهیاری در این روستا به حدود ۱۳ سال پیش بازمی‌گردد و یکی از اقدامات سودمند آن، ساختن گذرگاه‌های زیبا و آسفالت کردن کوچه‌ها و خیابان‌های روستا است. بیشتر مردم آغشت در گذشته به دامداری و کشاورزی (ندم و جو) مشغول بودند و در حال حاضر در باغ‌های میوه از جمله توت، گردو، گوجه سبز و آلبالو کار می‌کنند.

روستای آغشت دارای چند محله است. انجیل داران در فاصله حدود پنج کیلومتری بیرون روستا یکی از این محله‌ها است که با درختان انجیر بزرگ و فراوان، مکانی فوق‌العاده برای گشت‌وگذار در طبیعت است. محله سماق داران با درختان سماق، محله دربن و پشت محله از دیگر محله‌های این روستا هستند.

کپی لینک

آغشت به چه معناست؟

طبیعت پاییزی روستای آغشت

منبع عکس: blog.shab.ir

آغشت (Aqasht) یا اوغشت از دو بخش «او» به‌معنای آب و «غشت» به‌معنای «انباشته شدن و فراوان بودن» تشکیل می‌شود. در واقع نام این روستا را به این دلیل آغشت گذاشته‌اند که آب‌های روان و چشمه‌های فراوانی در آن وجود داشته است؛ به‌علاوه بارندگی نیز در این منطقه زیاد است.

کپی لینک

امکانات روستای آغشت

گازکشی، زمین چمن ورزشی بسیار خوب و بزرگ، دو مسجد، مدرسه دبستان، سرویس بهداشتی، نمازخانه و یک خانه بهداشت از جمله امکانات روستای آغشت هستند. آب آشامیدنی این روستا از چشمه‌ای فراهم می‌شود که در ۱۷ کیلومتری روستا در ارتفاعات سخت‌گذر قرار گرفته است؛ این چشمه از چشمه‌های پرآب منطقه به شمار می‌آید و به‌خوبی آب مورد نیاز روستا را تامین می‌کند.

کپی لینک

پوشش گیاهی روستای آغشت

پوشش گیاهی روستای آغشت

منبع عکس: باشگاه خبرنگاران جوان

همان طور که پیش‌تر اشاره شد، چشمه‌های فراوان، خاک حاصلخیز، رودخانه‌های پرآب و بارندگی زیاد از مشخصه‌های روستای آغشت هستند و هرجا که آب و خاک خوب باشد، پوشش گیاهی نیز غنی است. «گون» و «رگ» از گونه‌های غالب گیاهی این روستا هستند. در روستای آغشت محصولات زراعی و باغی فراوانی وجود ندارند و بیشتر آن‌ها به مصارف شخصی و خانوادگی می‌رسند. البته اگر محصول باغ‌های روستا زیاد باشد، می‌توان آن‌ها را در بازارهای محلی در میدان اصلی روستا پیدا کرد.

کپی لینک

آداب و رسوم در روستای آغشت

مردم روستای آغشت آداب و رسوم مخصوص به خودشان را دارند. مراسم ریش سپیدان، نام یکی از مراسم‌ سنتی اهالی این روستا است. در این مراسم بزرگان روستا به‌همراه برخی از اهالی و جوانان در روزهای دوم و سوم فروردین سال جدید در کوچه پس کوچه‌های روستا راه می‌افتند و با دیگر ساکنان، حال و احوال می‌کنند و سال نو را تبریک می‌گویند. این گروه سپس به دیدار از خانواده‌هایی می‌روند که در سال گذشته عزیزی را از دست داده‌اند.

قلعه هاگوارتز ایران
قلعه برغان
دژ برغان
قلعه روستای آغشت از دوردست
طبیعت پاییزی در قلعه روستای آغشت
پوشش گیاهی اطراف قلعه روستای آغشت
عکاسی از قلعه روستای آغشت
قلعه تاریخی آغشت

تصاویری از قلعه آغشت. منبع دو عکس اول: safarbam.com. منبع عکس سوم تا هفتم: اینستاگرام aghasht_castle. عکاس عکس هشتم: سهراب نعیمی

اهالی روستا در مراسم پنجشنبه‌ آخر سال آش حلیم می‌پزند و به هم‌صحبتی باهم می‌پردازند

مراسم ریش سپیدان به ایجاد صمیمیت بیشتر در میان اهالی و به‌خصوص جوانان روستا کمک شایانی می‌کند. در پایان این مراسم، اهالی روستا در یک نقطه گردهم می‌آیند، گزارش کار شورای روستا را می‌خوانند و به بیان دیدگاه‌های خود درباره‌ روستا می‌پردازند.

مراسم سیزده بدر و انس با طبیعت نیز یکی دیگر از آداب جالب‌توجه روستای آغشت است. اهالی روستا در این مراسم با فراهم کردن کیسه‌های زباله و بذر گل به پیشواز مسافران و گردشگران در آغاز راه روستای باهوکلا می‌روند. مراسم پنجشنبه‌ آخر سال پس از چهارشنبه سوری و آتش‌بازی و قاشق زنی، با حضور همه‌ اهالی روستای آغشت برگزار می‌شود. اهالی روستا در این مراسم آش حلیم می‌پزند و به هم‌صحبتی باهم می‌پردازند. این مراسم برای اهالی روستا بسیار مهم است؛ به‌طوری که درباره آن می‌گویند:

هر کس که به این مراسم نیاید یا پول ندارد یا از این جهان رفته است.
کپی لینک

سوغات روستای آغشت

سوغاتی‌های معروف روستای آغشت، آلوی درجه یک، عسل طبیعی، توت، گردو، آلبالو و لبنیات هستند.

کپی لینک

دیدنی‌های روستای آغشت و برغان

کپی لینک

آبشار شرشربند

آبشار شرشربند

منبع عکس: باشگاه خبرنگاران جوان

آبشار شرشربند یا هزار رنگ یکی از محبوب‌ترین دیدنیهای روستای آغشت پس از قلعه هاگوارتز ایران است. این آبشار در میان یک منطقه کوهستانی قرار دارد و برای دسترسی به آن باید کفش و لباس مناسب به‌همراه داشته باشید. مسیر این آبشار نسبتا پر شیب است؛ مسیری که با مناظری زیبا از طبیعت اطراف، گل‌های بابونه، پروانه‌های زیبا و صدای آواز پرندگان تجربه‌ای جذاب برای طبیعت‌گردان رقم خواهد زد. از انتهای روستای آغشت تا پای آبشار حدود دو ساعت کوهپیمایی در انتظار شما است.

کپی لینک

رودخانه آغشت

رودخانه آغشت

منبع عکس: باشگاه خبرنگاران جوان

رودخانه اصلی روستای آغشت متشکل از سه شاخه به نام‌های برغان رود، گلین رود و یک شاخه اصلی است که از کوه مردنور با ۲,۸۷۷ متر ارتفاع، کوه عالم زمین، کوه‌های کلین رود، چشمه روستای سیرود، کفاب و ایوانک سرچشمه می‌گیرند. حضور این رودخانه طراوت و نشاط بی‌نظیری به روستا بخشیده است و بیشتر گردشگران از پیک نیک کردن در اطراف آن لذت می‌برند.

کپی لینک

گرمابه روستای آغشت

گرمابه روستای آغشت

منبع عکس: safarbam.com

گرمابه قدیمی آغشت یکی از دیدنیهای تاریخی این روستا است که قدمت آن به دهه ۴۰ شمسی بازمی‌گردد. از این گرمابه تا سال ۱۳۷۰ استفاده می‌شد؛ اما امروزه تنها به‌عنوان یک مکان دیدنی از آن یاد می‌شود. داخل گرمابه ترمیم و بازسازی و دیوار آن نیز به زیبایی آراسته شده است. بازدید از گرمابه روستای آغشت را به‌هیچ‌وجه از دست ندهید.

کپی لینک

مساجد روستای آغشت

دو مسجد در روستای آغشت وجود دارد؛ مسجد فراگیر (جامع) آغشت و مسجد کوچک‌تر ابوالفضل که در کوچه پس کوچه‌های روستا پنهان شده‌اند.

کپی لینک

امامزاده بی بی قزلر (ع)

نام امامزاده روستای آغشت، «بی بی قزلر» از نوادگان امام موسی کاظم است؛ البته برخی آن را با نام فاطمه خاتون نیز می‌شناسند. قبرستان روستا و گلزار ۱۰ شهید آغشت نیز در کنار این امامزاده قرار دارند. در دیواره این امامزاده با گنبدی مخروطی شکل (از جنس سنگ و گچ) و مربوط به عصر صفوی، سه سنگ قبر قدیمی وجود دارد و بقیه جدید هستند. در اين بنا دو امامزاده ديگر به نام‌های احمد و محمد نيز وجود دارند.

کپی لینک

تکیه بارمله یا حسینیه اعظم برغان

حسینیه اعظم برغان

عکاس: نامشخص

در روستای برغان دو تکیه به نام‌های بارمله (بالا محله) و جیرمحله (پایین محله) وجود دارد. تکیه بارمله که با نام حسینیه اعظم برغام شهرت دارد، یک اثر تاریخی با قدمتی از دوره صفوی (بیش از پنج قرن) است. حسینیه اعظم برغان با مساحت ۱۲۰۰ متر مربع در تاریخ دوم بهمن ۱۳۸۲ با شماره‌ ثبت ۱۰۸۲۴ به‌‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. قدمت این بنا بر اساس یک کتیبه سنگی تعیین شده است که بر سردر حسینیه قرار دارد. سر در این حسینیه در سال ۱۳۶۷ تعمیر و نوسازی شده است.

کپی لینک

مسجد جامع برغان

مسجد جامع برغان

عکاس: نامشخص

مسجد برغان یکی از زیباترین مساجد تاریخی ایران است که ساخت آن به ۵۰۰ تا ۸۰۰ سال قبل برمی‌گردد. این مسجد روبه‌روی حسینیه اعظم قرار دارد و این دو بنا توسط یک پل قدیمی با یک طاق‌نمای ساخته شده روی کوچه به یکدیگر متصل شده‌اند.

کپی لینک

پل تاریخی برغان

پل تاریخی برغان

منبع عکس: findatour.co

پل برغان یکی از آثار تاریخی این روستا با قدمتی از دوره صفوی است که به‌عنوان یکی از آثار تاریخی در تاریخ دوم بهمن ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۱۰۸۲۵ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است. این پل قدیمی روی رودخانه شاهرود قرار دارد و در دوره‌های زندیه، قاجاریه و پهلوی مورد مرمت قرار گرفته است.

مسیر دسترسی به روستای برغان، طبیعت برغان و درختان کهنسال آن، قبرستان قدیمی روستا، تپه کش کلا، زیارتگاه چهل دختر برغان یا پیر سپیدارک و جاذبه‌های ویرانه و متروکه برغان (حمام قدیمی، زرمیدان یا کاروان‌سرا) از دیگر جاذبه‌های برغان هستند که در فاصله کوتاهی از روستای آغشت قرار دارد. برای آشنایی بیشتر با این روستای تاریخی به صفحه روستای برغان مراجعه کنید.

کپی لینک

اقامت در روستای آغشت

طبیعت روستای آغشت

منبع عکس: blog.shab.ir

برای اقامت در روستای آغشت می‌توانید به ساوجبلاغ یا روستاهای اطراف بروید. شما می‌توانید از گزینه اجاره خانه‌های محلی و ویلا در آغشت نیز استفاده کنید.

کپی لینک

رستوران های روستای آغشت

رستوران‌ها، سفره‌خانه‌ها و کافه رستوران‌های بسیاری در جاده آغشت به‌سمت روستا وجود دارند که در میان محبوب‌ترین آن‌ها می‌توان به رستوران رودخانه سرسبز، باغ خانوادگی و رستوران سنتی قزل اياق (قزل)، رستوران گل مریم، رستوران ارم، رستوران چمران، باغ خانوادگی سپیدار، باغ خانوادگی ساحلی، باغ خانوادگی کلبه کنار رود و باغ خانوادگی مهدی اشاره کرد.

باغ خانوادگی کلبه کنار رود

باغ خانوادگی کلبه کنار رود. عکاس: نامشخص

کپی لینک

بهترین زمان سفر به قلعه آغشت

آغشت روستایی ییلاقی است و تابستان‌هایی با آب و هوای آن خنک و دلچسب و زمستان‌هایی سرد را تجربه می‌کند

آغشت روستایی ییلاقی و کوهستانی است و تابستان‌هایی با آب و هوای آن خنک و دلچسب و زمستان‌هایی سرد را تجربه می‌کند. این روستا دارای آب و هوای نیمه خشک داخلی است که نوعی آب و هوای مدیترانه‌ای به شمار می‌آید.

کمترین میزان متوسط ماهانه دمای ثبت شده در سردترین فصل سال در آغشت ۹ درجه‌ سانتی‌گراد و حداکثر آن در گرم‌ترین فصل سال ۴۲ درجه سانتی‌گراد بوده است. جالب است بدانید حداقل دمای هوا در شب‌های تیرماه، یکی از گرم‌ترین ماه‌های سال در روستای آغشت حدود ۱۱ درجه سانتی‌گراد است.

نمای بیرونی قلعه آغشت

عکاس: نامشخص

بهترین زمان سفر به روستای آغشت فصل بهار و تابستان است؛ البته برخی از گردشگران فصل پاییز را به‌دلیل طبیعت هزار رنگ منطقه و فصل زمستان را به‌دلیل سفیدپوش بودن قلعه و روستا برای سفر به این منطقه انتخاب می‌کنند.

کپی لینک

دیدنیهای اطراف قلعه آغشت

کپی لینک

آستان مقدس امامزاده علی اکبر

امامزاده علی اکبر در روستای تکیه آغشت در نزدیکی قلعه آغشت قرار دارد. این روستا در مرز روستای آغشت قرار دارد.

  • فاصله از قلعه آغشت: دو کیلومتر (پنج دقیقه)
  • آدرس: استان البرز، روستای تکیه آغشت (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

روستای چلنگدار

روستای چلنگدار یا جلنگدار با قدمتی از ۲۰۰ سال قبل یکی از روستاهای نزدیک به روستای آغشت است. نام این روستا برگرفته از جنگل و دار و به‌معنی درخت است. چلنگدار از شمال به روستای ورده، از جنوب به کوه سربلند کردان، از شرق به روستای سیاه کلان و از غرب به دو راهی آغشت - برغان و اراضی باغبان کلا محدود می‌شود. پل قدیمی حاج کاظم، دره‌ها و چشمه‌های متعدد و رودخانه پرآب برغان از جمله دیدنیهای این روستا هستند که با وجود باغ‌های میوه گردو، سیب، هلو و گلابی از بهترین مقاصد گردشگری یک روزه در اطراف کرج به حساب می‌آید.

  • فاصله از قلعه آغشت: پنج کیلومتر (۱۰ دقیقه)
  • آدرس: استان البرز، شهرستان ساوجبلاغ، بخش چندار، دهستان برغان (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

حمام هرجاب

حمام هرجاب یکی از آثار ملی ایران است که با قدمتی از دوره قاجار در روستایی به همین نام در نزدیکی آغشت قرار دارد. متاسفانه این حمام به‌دلیل بی‌توجهی اهالی و مسئولان میراث فرهنگی روبه فراموشی است و بخشی از آن تخریب شده است؛ اما سازه اصلی با توجه به وجود خاک و حالت زیرزمینی بودن آن قابل بازسازی است.

  • فاصله از قلعه آغشت: ۱۱ کیلومتر (۲۰ دقیقه)
  • آدرس روستای هرجاب: استان البرز، شهرستان ساوجبلاغ، بخش چندار، دهستان چندار (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

روستای خوروین

امامزاده روستای خوروین

منبع عکس: emamzadegan.ir

خوروین یکی از روستاهای باستانی با قدمتی از چند هزار سال قبل در شهرستان ساوجبلاغ است. این روستا با کوچه باغ‌هایی پر از درختان چنار و آب و هوایی معتدل و مطبوع در فصل بهار و تابستان، منطقه‌ای بکر در استان البرز است که کمتر گردشگری از وجود آن خبر دارد. حدود ۱۲۰۰ نفر (۲۲۰ خانوار) در روستای خوروین زندگی می‌کنند که بیشتر آن‌ها دامدار و کشاورز هستند. در این روستا آثار تاریخی چون یک امامزاده با قدمتی از عصر صفویه و دو تپه باستانی به نام‌های «گنج تپه» و «سیاه تپه» وجود دارند که آثاری متعلق به هزاره دوم پیش از میلاد مسیح از آن‌ها کشف شده است.

  • فاصله از قلعه آغشت: ۱۲ کیلومتر (۲۳ دقیقه)
  • آدرس: استان البرز، شهرستان ساوجبلاغ، بخش چندار، دهستان چندار (مشاهده روی نقشه)

سوالات متداول

  • هاگوارتز ایران کجاست؟

    قلعه‌ اسرارآمیز آغشت در روستایی به همین نام در ۱۲ کیلومتری روستای برغان از توابع بخش چندار کردان، در شهرستان ساوجبلاغ قرار دارد

  • نام‌های دیگر قلعه روستای آغشت چیست؟

    دژ برغان، قلعه برغان، قلعه سیاه و قلعه هاگوارتز ایران از دیگر نام‌های قلعه روستای آغشت هستند.

  • آیا امکان بازدید از داخل قلعه آغشت وجود دارد؟

    خیر، قلعه آغشت یک ملک شخصی است و نمی‌توان به آن وارد شد.

  • مالک قلعه آغشت کیست؟

    مالک قلعه آغشت، فردی بنام آقای اسدی لاری است که در تهران سکونت دارد.

نویسنده: نگین توکلی

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات