کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

روستای سله بن

شنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۰
مطالعه 39 دقیقه
طبیعت سله بن
روستای سله بن از جاهای دیدنی فیروزکوه در استان تهران است و در ۱۸ کیلومتری شمال غرب فیروزکوه قرار دارد.
تبلیغات
روستای سله بن
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: نصف روز
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان تهران، شهرستان فیروزکوه، بخش ارجمند، دهستان دوبلوک، روستای سله بن
طبیعت سله بن
مشاهده روی نقشه
روستای سله بن
سد نمرود سله بن

دور شدن از آلودگی و همهمه شهری و پناه بردن به دل طبیعت و آب و هوای خنک و پاک در روزهای گرم تابستانی، یک نیاز اساسی برای همه ما است؛ به‌خصوص اگر در شهرهای شلوغ زندگی می‌کنید. سله بن نام روستایی بکر در شهرستان فیروزکوه است که با زمستان‌هایی سرد و تابستان‌هایی خنک، جزو جاهای دیدنی فیروزکوه به شمار می‌آید. روستایی با طبیعت خیره‌کننده، رودخانه پرآب و سدی مشهور که متاسفانه در آینده‌ای نه چندان دور به زیر آب خواهد رفت. پس بهتر است عجله کنید و تا دیر نشده، به بازدید از این منطقه ییلاقی، زیبا و تاریخی با قدمتی از هزاران سال قبل بروید. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را به سفری در میان یکی از روستاهای زیبای ایران ببریم.

روستای سله بن
روستای سله بن فیروزکوه

عکاس: amir berry

روستای سله بن، یکی از روستاهای ییلاقی اطراف تهران در دهستان دوبلوک است که از توابع بخش ارجمند شهرستان ارجمند در استان تهران به شمار می‌آید. این روستا در کیلومتر ۱۰۰ جاده فیروزکوه به تهران، در فاصله ۱۸ كیلومتری شمال غربی شهر فیروزكوه و در کنار سد نمرود قرار دارد. فاصله روستای سله بن تا تهران حدود ۱۵۵ کیلومتر است و برای رسیدن به آن از مرکز شهر تهران باید حدود دو ساعت و ۱۵ دقیقه رانندگی کنید. فاصله روستای سله بن تا مرکز شهر کرج نیز ۲۰۰ کیلومتر (دو ساعت و ۴۰ دقیقه) است.

  • آدرس: استان تهران، شهرستان فیروزکوه، بخش ارجمند، دهستان دوبلوک (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

مسیر دسترسی به روستای سله بن

مسیر دسترسی به روستای سله بن

منبع عکس: blog.rahbal.com

برای دسترسی به روستای سله بن فیروزکوه خود را به محدوده شرق تهران برسانید. سپس از بزرگراه زین‌الدین یا بزرگراه بابایی وارد جاده قدیم جاجرود یا بزرگراه پردیس (آزادراه شهید سلیمانی) شوید. مسیر عبوری از بزرگراه پردیس سریع‌تر است؛ اما برای عبور از آن باید عوارضی بپردازید. هر دو مسیر جاده قدیم جاجرود یا بزرگراه پردیس در نهایت شما را به رودهن می‌رسانند. پس از عبور از رودهن مسیر را مستقیم ادامه دهید تا وارد جاده فیروزکوه شوید.

در فاصله حدود ۲۰‌ کیلومتری از شهر فیروزکوه، یک دوربرگردان وجود دارد که شما را به‌سمت سد نمرود هدایت می‌کند. نشانه این دوربرگردان، پمپ بنزین نمرود در سمت چپ جاده است. دوربرگردان را دور بزنید و اولین بریدگی (جاده لاسم - فیروزکوه یا فرعی ارجمند) را به‌سمت راست بپیچید. در دوراهی اول مسیر سمت چپ را انتخاب کنید و حدود ۲۰ دقیقه (نیم ساعت) مسیر را ادامه دهید تا به روستای سله بن برسید. این جاده آسفالت و دارای چند پیچ‌وخم است و در انتها به روستای لزور ختم می‌شود. گفتن این نکته ضروری به نظر می‌رسد که کیفیت جاده آسفالته از فیروزکوه تا روستای سله بن مطلوب نیست و بهتر است آرام رانندگی کنید.

کپی لینک

درباره روستای سله بن بیشتر بدانید

2021-8-b49749c7-c210-46df-bdc0-b8d9784f8f94

منبع عکس: blog.rahbal.com

سله بن منطقه‌ای زیبا، چشم‌نواز و پوشیده از درختچه‌ها و درختان سرمادوست است

روستای سله بن که با تلفظ سلهه بن (Solhebon) خوانده می‌شود، منطقه‌ای زیبا، چشم‌نواز و پوشیده از درختچه‌ها و درختان سرمادوست است. این روستای محصور در بین دو رشته‌کوه با خاکی حاصلخیز، منابع آب کافی و حضور رودخانه حبله رود (نمرود) حدود ۸۰۰ هکتار زمین کشاورزی دارد که بیشتر آن‌ها باغ‌های میوه هستند. سله بن روستایی پر از آرامش و با آب و هوایی پاک است که مردم و حیوانات در کنار هم در صلح و صفا زندگی می‌کنند.

سله بن به دو محله بالا محله و پایین‌محله تقسیم‌ می‌شود و مساحت زیربنایی خانه‌های روستا حدود ۲۰ هكتار است؛ خانه‌هایی که در دل دشتی به وسعت چند صد هکتار قرار دارند.

کپی لینک

تاریخچه روستای سله بن

سله بن

عکاس: امین علیان

شاید باور این مسئله کمی مشکل باشد؛ اما با توجه به کاوش‌های باستان‌شناسان و کشف چند سفالینه قدیمی در رنگ‌های مختلف در تپه تاریخی، قدمت روستای سله بن به ۳۰۰۰ سال قبل برمی‌گردد. این تپه تاریخی در شمال شرقی روستای سله بن فیروزکوه قرار دارد. وجود منابع آبی کافی، پوشش گیاهی غنی، آب و هوای کوهستانی و موقعیتی استراتژیک، همه و همه این روستا را تبدیل به یک منطقه مسکونی عالی برای گذشتگان کرده بودند؛ منطقه‌ای که دسترسی دشمنان به آن مشکل بود و مردم آن می‌توانستند در امنیت زندگی کنند.

کپی لینک

مردم روستای سله بن

طبیعت سله بن

منبع عکس: shab.ir

بر اساس سرشماری انجام‌ شده در سال ۱۳۸۵، ۵۸۵ نفر (۱۸۶ خانوار) در روستای سله بن زندگی می‌کردند؛ این عدد در سال ۱۳۹۵ به ۴۴۷ نفر کاهش یافته است. البته این اعداد جمعیت دائم روستا هستند و اگر بخواهیم جمعیت فصلی سله بن را نیز به این عدد اضافه کنیم، جمعیت کل روستا به ۲,۱۷۶ نفر (۵۶۸ خانوار) خواهد رسید. هوا در روستای سله بن فیروزکوه در فصل‌های پاییز و زمستان بسیار سرد می‌شود و به همین دلیل، بیشتر اهالی روستا زندگی ییلاقی و قشلاقی دارند. آن‌ها در فصول سرد سال به شهرهای اطراف مهاجرت می‌کنند و دوباره در فصل بهار به سله بن برمی‌گردند.

ساكنان بومی فیروزكوه و نواحی سد نمرود از نژاد و قبایل شاخه‌های ۱۶ گانه نژاد آریایی بوده‌­اند. به‌علاوه اصالت نیاکان برخی از اهالی فیروزکوه به تركان پازوكی نواحی ارومیه تبعیدی در زمان سلطنت صفوی برمی‌گرددد. افرادی نیز از ایل‌های فارس و اقوام كرد از سال‌ها قبل در این شهرستان سکنی گزیده‌اند.

مردم روستای سله بن به زبان مازندرانی (طبری) صحبت می‌کنند و گویش خاص خود را دارند. دین غالب مردم این منطقه اسلام و مذهب آن‌ها شیعه است. باغداری، زنبورداری و دامداری از جمله مشاغلی هستند که مردم سله بن با آن‌ها امرار معاش می‌کنند. در سله بن طایفه‌های تبار، آهنگر، سهرابی، باهو، خضری، دریاباری، خلیلی و کیانی زندگی می‌کنند که طایفه‌های تبار و آهنگر غالب جمعیت روستا را شکل می‌دهند.

کپی لینک

سوغات سله بن

سوغات سله بن
گیلاس سله بن
گلابی سله بن
عسل سله بن

منابع عکس‌ها: blog.rahbal.com

در فصل تابستان باغدارها محصولات خود را در کنار جاده می‌فروشند و شما می‌توانید میوه‌های خوشمزه این روستا را از آن‌ها خریداری کنید

همان طور که پیش‌تر ذکر شد، اهالی سله بن بیشتر به دامداری، باغداری و زنبورداری مشغول هستند. همچنین در نزدیکی روستا انواع میوه مانند آلو، سیب، گلابی، گیلاس، گردو و بادام در باغ‌های سرسبز یافت می‌شوند. بنابراین مهم‌ترین سوغاتی‌های سله بن میوه، گردو و بادام، انواع محصولات لبنی و دامی محلی، گیاهان دارویی، انواع عرقیجات و عسل محلی هستند.

در فصل تابستان باغدارها محصولات خود را در کنار جاده می‌فروشند و شما می‌توانید این میوه‌های خوشمزه را خریداری کنید. به دامدارهای روستای سله بن، سیاه چادرها و سفید چادرهای بالادست گفته می‌شود و برای خرید لبنیات محلی باید به آن‌ها مراجعه کنید.

کپی لینک

جاهای دیدنی روستای سله بن

رودخانه حبله رود

منبع عکس: shab.ir

تپه باستانی سله بن در نقطه‌ای به نام لزور محله در ۳۰۰ متری شمال شرقی روستا قرار دارد و مهم‌ترین جاذبه دیدنی سله بن، بعد از سد نمرود به شمار می‌آید. تپه باستانی سله بن در ۱۹ اسفند ۱۳۸۰ به شماره ۴۹۱۴ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. در این تپه پوشیده شده از چمن، سفالینه‌هایی رنگی (قرمز، نخودی و خاکستری) یافت شده است که نشان از قدمت دیرینه روستای سله بن دارند. استخوان‌های خرد شده انسان‌ها روی دامنه نیز وجود یک قبرستان بسیار قدیمی (از هزاره اول) را در این محل نشان می‌دهند که خود حاکی از قدمت این روستا است. جالب است بدانید که برخی از این استخوان‌ها به‌دلیل مجاورت با فلز به رنگ سبز دیده می‌شوند.

روستای ییلاقی سله بن مکانی فوق‌العاده برای گذراندن یک روز در اطراف شهر تهران است. حضور رودخانه زیبای حبله رود، سد نمرود و دریاچه آن، باغ‌های میوه و طبیعت سرسبز و تماشایی از جمله دیدنی‌های این روستا به شمار می‌آیند. در سفر به این منطقه به‌همراه داشتن وسایل پیک نیک و دوربین عکاسی را فراموش نکنید؛ زیرا یکی از محبوب‌ترین فعالیت‌های گردشگران در سله بن کمپ کردن و عکاسی از مناظر است. پیاده‌ روی و دوچرخه‌ سواری نیز از دیگر فعالیت‌هایی است که می‌توانید از آن‌ها در این روستا و اطراف آن لذت ببرید.

کپی لینک

سد نمرود روستای سله بن

سد نمرود

منبع عکس: باشگاه خبرنگاران جوان

دریاچه سد نمرود، دریاچه سله بن یا سد ارجمند یکی از دیدنیهای مشهور روستای سله بن است که در فاصله دو کیلومتری از روستا روی رودخانه حبله رود و در ارتفاع ۲,۰۲۰ متری از سطح دریا ساخته شده است؛ رودخانه‌ای که از رودخانه های اطراف تهران به شمار می‌رود و از رودهای گورسفید و نمرود، همچنین رودهای دلی‌چای، واشی یا ساواشی، هویر و قزقان­چای سرچشمه می‌گیرد. دریاچه سد هنوز به‌طور کامل آبگیری نشده است؛ اما با خلق چشم‌اندازی زیبا از ترکیب آب، درختان سرسبز، کوه‌های بلند و آسمان آبی بیشتر گردشگران را شگفت‌زده می‌کند. دریاچه سد نمرود در جنوب روستا قرار دارد و برای رسیدن به آن باید حدود دو کیلومتر از ابتدای روستا رانندگی کنید.

در دل طبیعت سرسبز اطراف سد نمرود حیواناتی چون قوچ و میش، كل و بز، آهو، گراز و پلنگ و همچنین انواع پرندگان و گونه‌­های مختلف خزندگان زندگی می‌کنند

پوشش گیاهی متنوع طبیعت اطراف سد نمرود فضایی مناسب برای زندگی انواع گونه ‌های حیوانی فراهم کرده است. در دل این طبیعت سرسبز حیواناتی چون قوچ و میش، كل و بز، آهو، گراز و پلنگ و همچنین انواع پرندگان و گونه‌­های مختلف خزندگان زندگی می‌کنند. از درختان و دیگر گونه‌های گیاهان این منطقه می‌توان به ارس، بنه، بادام كوهی و زرشک و همچنین درمنه، انواع گون و گیاهان دارویی اشاره کرد.

سد خاكی نمرود با هسته رسی، ۸۲ متر ارتفاع دارد و طول تاج آن ۶۸۰ متر است. مطالعات برای احداث این سد از سال ۱۳۴۰ آغاز شد. در طرح اولیه سد قرار بود که ارتفاع آن ۱۲۰ متر باشد؛ اما به‌دلیل مشكلات زمین و دیواره‌های سنگی كوه‌های اطراف، ارتفاع سد به ۸۲ متر كاهش یافت. احداث این سد مخزنی بزرگ در نهایت در سال ۱۳۸۴ آغاز شد و در حال حاضر به گفته تیم ساخت‌وساز سد، بیش از ۸۳ درصد آن تکمیل شده است.

در آخرین مصاحبه با تنها مجری پروژه سد و دریاچه نمرود فیروزکوه در تاریخ ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ درباره مراحل روند اجرای پروژه گفته شد که ظرفیت مخزن این سد ۱۳۷ میلیون مترمکعب (کمی بیشتر از سد لتیان) برآورد شده است. ۸۳ درصد عملیات پروژه اجرایی شده و برای تکمیل آن به ۳۵۰۰ میلیون ریال اعتبار نیاز است. سد نمرود هنوز به‌طور کامل آبگیری نشده است؛ زیرا در این صورت روستای سله بن به زیر آب خواهد رفت و نابود خواهد شد.

سد نمرود یخ زده
سد نمرود در شب
سد نمرود
سد نمرود سله بن

منابع عکس‌ها: اینستاگرام solhebon. عکاس‌ها: رضا تبار، فاطمه ابراهیمی، نامشخص، danimsvi

دلیل اصلی تاخیر در آبگیری کامل سد نمرود این است که تملک خانه‌ها و اراضی کشاورزی مردم روستای سله بن به‌صورت کامل انجام نشده است. مردم این روستا مانند بیشتر روستاهای ایران برای زندگی خود نیازی به سند نداشتند و با صلح و آرامش کامل کنار هم زندگی می‌کردند؛ اما از زمان ساخت سد آرامش از این روستا گرفته شد و حالا باید تملک هر زمین و خانه به‌صورت کامل مشخص شود. همین مسئله مشخص نبودن تملک اراضی و خانه‌ها باعث شده است تا دولت قادر به پرداخت خسارت و غرامت به روستاییان نباشد و در نتیجه آبگیری سد عقب بیفتد.

بر اساس اطلاعیه دولت، قرار است که اهالی روستای سله بن در منطقه چزه‌کین اسکان داده شوند؛ البته مردم روستا علاقه‌ای به این جابه‌جایی ندارند و ترجیح می‌دهند در زادگاه خود زندگی کنند. آن‌ها معتقد هستند که در صورت جابه‌جایی اجباری، بهتر است در منطقه موسیر زندگی کنند؛ منطقه‌ای که به سله بن فعلی نزدیک‌تر است. نکته جالب این است که به‌تازگی در روستای سله بن گازکشی انجام شده است و همین موضوع پروژه آب‌گیری سد نمرود و تخلیه روستا را در هاله‌ای از ابهام فرو می‌برد.

زمین‌هایی كه تا به امروز در حوزه سد نمرود آبگیری شده‌اند، محل كشت یونجه، گندم، لوبیا چیتی، سی‌ زمینی و باغ‌های سیب، آلبالو، زردآلو، هلو، گردو، گیلاس و گلابی بودند. این آبگیری منجر به بیکاری کشاورزان منطقه شده است؛ کشاورزانی که به ناچار به دامپروری یا مهاجرت به شهر روی آورده‌اند.

تامین نیازهای كشاورزی دشت گرمسار، چزكین و آب شرب و صنعت گرمسار، ایوانكی و تامین نیاز آبی صنعت فیروزكوه، دلیل اصلی ساخت سد نمرود است. شاید در ذهن شما این سوال ایجاد شود که چرا در منطقه‌ای مانند سله بن در مرز استان تهران و مازندران باید سدی برای استان سمنان احداث کرد؟ پاسخ این است که رودخانه حبله رود در نهایت به دشت گرمسار سرازیر می‌شود و حقابه مردم گرمسار از این رودخانه سبب احداث این سد شده است.

کپی لینک

اقامت در روستای سله بن

اقامت در روستای سله بن
کمپ در روستای سله بن
خانه روستایی در روستای سله بن
چادر زدن در روستای سله بن

منبع سه عکس اول: blog.rahbal.com. منبع عکس چهارم: reiseniran.de

اجاره خانه‌های روستایی، اقامت در بومگردی‌های روستا و کمپ زدن در طبیعت از گزینه‌های اقامت در روستای سله بن هستند. در نظر داشته باشید که سله بن در تمام مواقع سال، به‌غیر از فصل تابستان، شب‌های سردی را تجربه می‌کند؛ پس بهتر است که فقط در تابستان در این منطقه کمپ کنید.

کپی لینک

اقامتگاه سنتی ارزمان

2021-8-22e26a53-4f28-49bb-bdb0-d4565ffac16d

منبع عکس: arjomandbom.com

اقامتگاه سنتی ارزمان با ایجاد فضایی دلپذیر و آرامش بخش با چشم‌اندازی کوهستانی و سرو غذاهای محلی مکانی مناسب برای اقامت در سله بن است. این اقامتگاه علاوه بر روستای سله بن و دریاچه سد نمرود به شهر ارجمند و دیگر جاذبه‌های اطراف نیز نزدیک است. پارکینگ غیرمسقف، راهنمای تور مجرب، رستوران و غذای محلی، پرسنل مسلط به زبان، باربیکیو، سرویس خواب شامل پتو و تشک، سیستم گرمایش از کف از جمله امکانات و خدمات اقامتگاه سنتی ارزمان هستند. در اقامتگاه سنتی ارزمان پنج اتاق در سه طبقه با مساحت، چشم‌انداز، طراحی و قیمت متفاوت وجود دارند و هر گردشگری با دیدن ویژگی‌ها و امکانات هر اتاق می‌تواند اتاق مناسب خود را انتخاب کند.

کپی لینک

باغ رستوران و اقامتگاه ملکا

باغ رستوران و اقامتگاه ملکا

منبع عکس: وب‌سایت مکانچی

باغ رستوران و اقامتگاه ملکا در شهر فیروزکوه و در روستای سله بن قرار دارد و دارای ۶ سوئیت است که هر یک برای اقامت چهار تا ۶ نفر مناسب هستند. سوئیت‌ها در میان باغ قرار دارند و با وجود چشم‌اندازی زیبا و امکاناتی چون حمام، یخچال، آلاچیق، کمد، پارکینگ و سیستم گرمایشی مکانی مناسب برای اقامت در نزدیکی سد نمرود به شمار می‌آیند. در نظر داشته باشید که سرویس بهداشتی خارج از سوئیت‌ها قرار دارد و به‌صورت مشترک استفاده می‌شود. مهمانان همچنین می‌توانند در زمان اقامت از منوی متنوع غذاهای سنتی و مدرن روستوران ملکا نیز استفاده کنند.

کپی لینک

اقامتگاه شیرخان

اقامتگاه شیرخان

منبع عکس: shab.ir

اقامتگاه شیرخان در روستای سله بن و در در نزدیکی سد نمرود قرار دارد. این بومگردی در زمینی به متراژ ۸۵۰ متر بنا شده و دارای چهار کلبه با امکاناتی چون سیستم سرمایش و گرمایش، اجاق ذغالی و باربیکیو، رختخواب و پارکینگ است. کلبه‌های ۱۱ متری اقامتگاه شیرخان برای دو نفر طراحی شده‌اند؛ اما دو نفر دیگر نیز می‌توانند با پرداخت هزینه اضافه در این مکان اقامت کنند.

کپی لینک

رستوران های روستای سله بن

رستوران سد نمرود

رستوران سد نمرود. منبع عکس: fidilio.com

در روستای سله بن و مسیر دسترسی به آن رستوران‌ها و سفره‌خانه‌های بسیاری وجود دارند که انواع کباب‌ها و غذاهای محلی را سرو می‌کنند. کافه رستوران بومک، رستوران سنتی حاج قدیر تبار و پسران و رستوران سد نمرود از جمله رستوران‌های پرطرفدار این منطقه هستند.

کپی لینک

بهترین زمان سفر به روستای سله بن کدام فصل است؟

بهترین زمان سفر به روستای سله بن

منبع عکس: اینستاگرام solhebon

آب و هوای روستای سله بن سرد و کوهستانی با تابستان‌هایی دلپذیر و زمستان‌هایی سرد است

آب و هوای روستای سله بن سرد و کوهستانی است. این روستای ییلاقی تابستان‌هایی با آب و هوای دلپذیر و زمستان‌هایی سرد، همراه با یخبندان و بارش‌های فراوان را تجربه می‌کند. بهترین زمان سفر به روستای سله بن از نظر بسیاری از گردشگران، اواسط فصل بهار تا اواخر تابستان (۶ ماه اول سال) است.

هوا در اوایل فصل بهار و اوایل ماه فروردین در روستای سله بن سرد است؛ اما با عبور از این ماه و رسیدن به ماه بهشتی اردیبهشت و سپس خرداد، سله بن با طبیعتی سرسبز و آب و هوایی معتدل و عالی از شما پذیرایی می‌کند؛ البته نباید فراموش کنید که شب‌های بهاری در این روستا کمی سرد است و اگر قصد اقامت شبانه در روستای سله بن را دارید حتما لباس کافی و گرم به‌همراه داشته باشید. شاید بتوان فصل تابستان را به‌عنوان بهترین زمان بازدید از سله بن انتخاب کرد؛ زمانی که هوا حتی در طول شب نیز مطلوب است و شما می‌توانید میوه‌های خوشمزه و رسیده باغ‌های این منطقه را خریداری کنید.

اسبی در حال چرا در روستای سله بن
بهار روستای سله بن
تابستان روستای سله بن
پاییز روستای سله بن
زمستان روستای سله بن
برف در روستای سله بن
زمستان در روستای سله بن فیروزکوه
رودخانه حبله رود یخ زده در روستای سله بن

منابع عکس‌ها به‌غیر از عکس چهارم: اینستاگرام solhebon. عکاس‌ها:نامشخص، نامشخص، نامشخص، نامشخص، اینستاگرام arjomand88، مجتبی تبار، مجید سهرابی. منبع عکس چهارم: shab.ir

برخی گردشگران نیز ترجیح می‌دهند تا در فصل زیبا و رنگارنگ پاییز یا فصل سفیدپوش و برفی زمستان به سله بن سفر کنند. در صورت سفر در این زمان از سال حتما قبل از حرکت از شرایط آب و هوایی اطلاعات کسب کنید و وسایل لازم برای سفر مانند لباس گرم، تجهیزات گرمایشی، زنجیر چرخ و غیره را به‌همراه داشته باشید.

در پایان از شما می‌خواهیم که به‌عنوان یک گردشگر مسئول در سفر به سله بن مراقب محیط زیست باشید و زباله‌های خود به‌خصوص ته سیگار، پسماند غذایی و زباله‌های تجزیه‌ناپذیر مانند پلاستیک را در فضای روستا رها نکنید. در سله بن احترام به عقاید و فرهنگ اهالی روستا را نیز از یاد نبرید.

کپی لینک

جاهای دیدنی اطراف روستای سله بن

کپی لینک

روستای لزور

سد سیاه رود
صعود به قله میشینه مرگ
طبیعت گردی در روستای لزور
روستای لزور

منبع عکس اول: ecotourismiran.com. منبع عکس‌های دوم تا چهارم: atacg.ir

لزور روستایی خوش‌آب‌وهوا در کنار رود فرح رود و دامنه جنوبی کوه معراج در ۱۶۵ کیلومتری شهر تهران است. این روستا که یکی از بهترین مقاصد گردشگری یک یا دو روزه در اطراف تهران به شمار می‌آید هر سال گردشگران بسیاری را به‌سمت خود می‌کشاند. این روستا در ارتفاع ۲۴۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد و فاصله آن تا شهر ارجمند ۱۳ کیلومتر است. لزور آخرین روستا در مسیر فرعی لاسم فیروزکوه است و پس از آن به‌سمت شمال کشور دسترسی وجود ندارد. لزور که با نام قطب گردشگری فیروزکوه شناخته می‌شود، حدود ۴۰۰۰ سال قدمت دارد و مردم آن به دارالمومنین مشهور هستند. تمام اهالی این روستا سید هستند و از طریق کشاورزی و دامداری امرار معاش می‌کنند.

سد سیاه رود یا دریاچه لزور زیباترین جاذبه گردشگری روستای لزور است. برای دسترسی به این سد، دو راه جاده خاکی (حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه) و همچنین یک راه کوهنوردی و پیاده روی وجود دارد. البته به شما پیشنهاد میکنیم که مسیر پیاده روی را برای رسیدن به سد سیاه رود انتخاب کنید؛ این مسیر که از بهترین مسیرهای طبیعت گردی ایران به شمار می‌رود، با عبور از چشمه و تنگه لاسک به یک دشت سرسبز و سپس تنگه فرح آباد، یک دشت سرسبز دیگر و یک چشمه کوچک با نام معجز چشمه (سرچشمه آب سیاه رود) میر‌سد و در نهایت چشم‌انداز زیبای دریاچه سیاه رود در جلوی چشمان شما ظاهر می‌شود. دریاچه مثلثی شکل است و طول و عرض آن در حدود ۲۰۰ متر است. یک جاده خاکی در انتهای دریاچه لزور نیز شما را به‌سمت تنگه واشی می‌برد.

قله میشینه مرگ

قله میشینه مرگ. منبع عکس: atacg.ir

از دیگر جاذبه‌های گردشگری، تاریخی و زیارتی مشهور روستای لزور می‌توان به بقعه متبرکه امامزاده خوشنام با قدمتی از قرن دهم و یازدهم هجری (متعلق به بانویی از خاندان اهل بیت عصمت و طهارت)، برج نیمه متعلق به قرن هفت یا هشت، امامزاده معصوم در جنوب شرقی روستا (آثار ملی ایران)، قلعه قل دوش و پل سنگی با قدمت ۱۵۰ ساله، تنگه لاسک و قله میشینه مرگ با ارتفاع ۴۰۰۰ متر اشاره کرد.

  • فاصله تا روستای سله بن: ۲۱ کیلومتر (نیم ساعت)
  • آدرس: استان تهران، شهرستان فیروزکوه، بخش ارجمند (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

روستای طهنه

روستای طهنه

منبع عکس: sabzalii.ir

طهنه روستایی سرسبز و زیبا در نزدیکی سله بن است که با وجود باغ‌های میوه گیلاس، آلبالو، زردآلو، سیب و گردو منطقه‌ای فوق‌العاده برای یک سفر یک روزه در اطراف تهران به شمار می‌آید. در این روستا می‌توانید به رایگان از محصولات ارگانیک نوش جان کنید. مردم طهنه به زبان شیرین تاتی سخن می‌گویند و به دامداری، باغداری، کشاورزی و پرورش ماکیان مشغول هستند. خرید لبنیات محلی یکی از خوشمزه‌ترین سوغاتی‌های این روستا را به‌هیچ‌وجه فراموش نکنید.

  • فاصله از روستای سله بن: هفت کیلومتر (۱۰ دقیقه)
  • آدرس: استان تهران، شهرستان فیروزکوه، بخش ارجمند، دهستان دوبلوک (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

روستای اندریه

روستای اندریه
کوه های مرتفع در روستای اندریه
کوهنوردی در روستای اندریه
روستای اندریه

منابع عکس‌ها: dimehnews.ir

روستای اندریه، ملقب به بهشت کوهنوردان یکی از مناطق گردشگری اطراف تهران است

روستای اندریه یکی از مناطق گردشگری ورزشی اطراف تهران در شهرستان فیروزکوه است که به آن لقب بهشت کوهنوردان را داده‌اند. مردم این روستا به زبان شیرین مازنی سخن می‌گویند و به دامداری، باغداری و پرورش ماکیان مشغول هستند. اندریه در بین رشته کوه‌های بلند و سر سبز البرز واقع شده است و محصولات کوهستانی در این منطقه به‌وفور پیدا می‌شوند. یکی از مشهورترین کوه‌های این روستا قره داغ است که در رشته کوه البرز مرکزی قرار دارد.

  • فاصله از روستای سله بن: ۱۲ کیلومتر (۱۵ دقیقه)
  • آدرس: استان تهران، شهرستان فیروزکوه، بخش ارجمند، دهستان دوبلوک (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

روستای آسور

روستای آسور

منبع عکس: iranview.ir

روستای آسور یکی از روستاهای ییلاقی شهرستان فیروزکوه است که در فصول گرم سال جمعیت آن به دو برابر حالت عادی می‌رسد. نام این روستا از درختان سور در این منطقه و یک امامزاده برداشته شده است. در ابتدا به این روستا «آقا سور» گفته می‌شد و در طول زمان نام آن به آسور تغییر پیدا کرد. اهالی روستای آسور به کشاورزی، دامداری، پرورش ماکیان و باغداری مشغول هستند و لبنیات و میوه‌های ارگانیک از طرفدارترین سوغاتی‌های این روستا به شمار می‌آیند.

گفته می‌شود که قدمت روستای آسور به دوره قبل از اسلام برمی‌گردد. این روستا در گذشته روبه‌روی روستای فعلی و در دامنه رشته کوه قره داغ در منطقه لارک- لزر قرار داشت و در حال حاضر یک قلعه مخروبه و استخر از آن باقی مانده است. این روستا سپس به منطقه‌ای به نام سلیم خان منتقل شد که در دامنه کوه و در منطقه‌ای به نام «پی یمو» قرار داشت و سپس به مکانی به نام «تلی جار» انتقال یافت. جالب است بدانید که کشاورزان با شخم زدن زمین‌ها در منطقه تلی جار، صندوقچه، چراغ، کوزه ها و ابزارهای متعددی یافتند. روستای آسور بعد از تلی جار به «اجار» و سپس به مکان فعلی روستا منتقل شد.

کوهنوردی در روستای آسور

منبع عکس: اینستاگرام asour_village

در روستای آسور دو امامزاده به نام‌های سلطان ابراهیم رضا و امامزاده قائم در کنار مسجد جامع روستا و یک حمام متروکه وجود دارند. قدمت این حمام که حدود ۱۰۰ سال پیش کشف شد به دوره قبل از اسلام برمی‌گردد. روستای آسور دو کیلومتر بعد از روستای اندریه قرار دارد و مسیر دسترسی به آن آسفالت است. پیک نیک در کنار رودخانه و پیاده روی در طبیعت سرسبز روستا از محبوب‌ترین فعالیت‌های گردشگران در این منطقه است.

  • فاصله از روستای سله بن: ۱۵ کیلومتر (۲۳ دقیقه)
  • آدرس: استان تهران، شهرستان فیروزکوه، بخش ارجمند، دهستان دوبلوک (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

روستای نجفدر

روستای نجفدر
کوهنوردی در روستای نجفدر
کوه های مرتفع در روستای نجفدر
چرای گوسفندان در روستای نجفدر

منابع عکس‌ها: dimehnews.ir

روستای نجفدر در ۴۴ کیلومتری و شمال غرب فیروزکوه قرار دارد. مردم این روستا به زبان تاتی سخن می‌گویند و به دامداری، کشاورزی، پرورش ماهی، پرورش ماکیان و باغداری مشغول هستند. لبنیات محلی روستای نجفدر مهم‌ترین سوغاتی این منطقه به شمار می‌آید. کوه‌های بلند، آبشار بلبل سنگ، امامزاده جعفر و خانزاده پشت از جمله جاذبه‌های این روستا هستند که با وجود بافت سنتی دارای امکانات شهری است.

  • فاصله از روستای سله بن: ۲۰ کیلومتر (نیم ساعت)
  • آدرس: استان تهران، شهرستان فیروزکوه، بخش ارجمند، دهستان دوبلوک (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

روستای وزنا

روستای وزنا 

منبع عکس: sabzalii.ir

روستای وزنا (Vazna) یکی از مهم‌ترین روستاهای فیروزکوه است که مردم آن بیشتر به باغداری، دامداری، تولید لبنیات و البسه مشغول هستند. برای رسیدن به این روستای تاریخی و زیبا دو مسیر دسترسی وجود دارد. اولین مسیر از جاده لاسم فیروزکوه آغاز می‌شود و شما را پس از روستاهای سله بن، طهنه و نجفدر به وزنا می‌رساند. در مسیر بعدی از طریق جاده هراز بعد از گردنه امامزاده هاشم و سه کیلومتر پس از منطقه زیبای پلور از سمت راست جاده خارج شوید. نشانه این فرعی تابلوی سبزرنگی است که روی آن عبارت لاسم- فیروزکوه دیده می‌شود. حدود ۱۱ کیلومتر در این مسیر پیش بروید تا پس از عبور از روستای لاسم به دو روستای کوچک و نزدیک به هم با نام های زرمان و وزنا برسید که تپه‌ای کوچک بین آن‌ها فاصله انداخته است. از جاذبه‌های دیدنی وزنا می‌توان به چشمه رخش و منطقه رودبار اشاره کرد.

  • فاصله از روستای سله بن: ۲۷ کیلومتر (۴۰ دقیقه)
  • آدرس: استان تهران، شهرستان فیروزکوه، بخش ارجمند، دهستان دوبلوک (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

روستای زرمان

روستای زرمان

منبع عکس: sabzalii.ir

زرمان یکی از روستاهای تاریخی و مهم شهرستان فیروزکوه است که مردم آن اغلب به دامداری، کشاورزی و پرورش ماهی مشغول هستند. این روستا به‌دلیل وجود کوه‌های بلند از پرطرفدارترین مقاصد کوهنوردان به شمار می‌آید. زرمان همچنین دارای مکانهای تاریخی بسیاری همچون حمام عمومی قدیمی با قدمتی از دوره قاجار (آثار ملی ایران) و امامزاده سلطان محمد است.

  • فاصله از روستای سله بن: ۲۸ کیلومتر (۴۳ دقیقه)
  • آدرس: استان تهران، شهرستان فیروزکوه، بخش ارجمند، دهستان دوبلوک (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

روستای شادمهن

در روستای شادمهن جاذبه‌های طبیعی و تاریخی فوق‌العاده‌ای برای بازدید وجود دارند

روستای شادمهن یکی از روستاهای بسیار زیبا و کم‌جمعیت شهرستان فیروزکوه است که در ۳۴ کیلومتری شمال غربی شهر فیروز کوه و در ۱۶۰ کیلومتری کلان‌شهر تهران قرار دارد. در این روستا حدود ۲۰۰ نفر زندگی می‌کنند که بیشتر به کشاورزی و دامداری مشغول هستند. قدمت روستای شادمهن به قرن هفت و هشت برمی‌گردد. نام قدیم این روستا شاه میان بوده که در گذر زمان به شاه مهند و سپس به شادمهن تغییر یافته است.

ارتفاع روستای شادمهن بین ۱۸۰۰ تا ۴۷۰۰ متر از نواحی اطراف خود متغیر است و به همین دلیل از تنوع آب و هوایی و پوشش گیاهی خاصی برخوردار است. از محصولات روستای شادمهن می‌توان به سیب‌زمینی، سیب، گیلاس، آلبالو و گیاهان دارویی همچون آویشن، باریج، کاسنی و زرشک اشاره کرد. این روستا به‌دلیل وجود چشمه‌های پرآب، مراتع سرسبز، تپه‌های زیبا، کوه‌های پربرف و یخچال‌های طبیعی از مناطق محبوب گردشگری اطراف تهران به‌خصوص در میان کوهنوردان است.

منطقه ورسان از ارتفاعات و کوه‌های مهم شادمهن است که در سه کیلومتری شرق این روستا قرار دارد. این منطقه با ۳۶۰۰ متر ارتفاع، پناهگاه حیواناتی چون کل، بز، قوچ و میش است. در روستای شادمهن دیدنیهای تاریخی و زیارتی مهمی چون امامزاده عبدالله یا عبدالله درشا (ع) در مرکز روستا و امامزاده بی بی حلیمه خاتون یا حلیمه درشا (س) در ضلع جنوب شرقی این روستا وجود دارند که با قدمتی از قرن هفت و هشت هجری در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌اند. در سفر به روستای شادمهن بازدید از معدن سنگ تراورتن در فاصله دو کیلومتری شمال روستا را فراموش نکنید.

  • فاصله از روستای سله بن: ۱۳ کیلومتر (۲۰ دقیقه)
  • آدرس: استان تهران، شهرستان فیروزکوه، بخش ارجمند، دهستان قرقانچای (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

روستای اهنز

روستای اهنز یکی از جاذبه‌های گردشگری و جذاب شهرستان فیروزکوه در فاصله ۴۳ کیلومتری شمال غربی شهر فیروزکوه است. این روستا به بهشت چهار فصل فیروزکوه مشهور است و سالانه گردشگران زیادی از آن دیدن می‌کنند. تنگه اهنز، مقبره متبرکه امامزاده سید مصطفی و کوه صندوقک از جمله دیدنیهای روستای اهنز هستند.

  • فاصله از روستای سله بن: ۱۹ کیلومتر (۲۵ دقیقه)
  • آدرس: استان تهران، شهرستان فیروزکوه، بخش ارجمند، دهستان قرقانچای (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

روستای ورسخوران

روستای ورسخوران

منبع عکس: mapio.net

روستای ورسخوران در ۲۶ کیلومتری شمال غرب فیروزکوه، مکانی مناسب برای گذراندن یک روز تابستانی در اطراف تهران است. این روستا دارای جاذبه‌های گردشگری فوق‌العاده‌ای چون طبیعت بکر، رودخانه پرآب حبله رود، باغ‌های پرمیوه ارگانیک و وحشی، تپه‌های سر سبز، چشمه‌های زلال و مردمانی مهمان‌نواز است. روستای ورسخوران در ارتفاع ۲۸۰ متری از سطح دریا قرار دارد.

مهم‌ترین جاذبه گردشگری ورسخوران، بنایی تاریخی به نام قدمگاه خضر نبی است که قدمت آن به قرن سوم و چهارم هجری قمری برمی‌گردد. سرچشمه اصلی آب رودخانه روستا در ضلع غربی زیارتگاه قرار دارد و تمام جریان آن از یک دهانه شبیه به دماغ گاو خارج می‌شود. بر اساس اعتقاد مردم محلی در گذشته یکی از اهالی روستا با حضرت خضر نبی (ع) ملاقات می‌کند و از او آب می‌خواهد. حضرت خضر نیز به وی یک گاو می‌دهد و به او می‌گوید تا گاو را سر ببرد و سر بریده گاو را به صخره سنگی کوه بچسباند. پس از این اقدام آب فراوانی از میان کوه خارج و از راه بینی گاو خارج می‌شود و هنوز پس از هزاران سال، این اوضاع همچنان ادامه دارد.

  • فاصله از روستای سله بن: هشت کیلومتر (۱۵ دقیقه)
  • آدرس: استان تهران، شهرستان فیروزکوه، بخش ارجمند، دهستان دوبلوک (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

امامزاده دوازده تن

امامزاده دوازده تن

منبع عکس: arjomandbom.com

امامزاده دوازده تن در انتهای شمال غرب شهر ارجمند در فاصله ۳۵ کیلومتری شمال غربی فیروزکوه قرار دارد. بنای این امامزاده از چند بقعه متصل و مرتبط به‌هم تشکیل شده است که از بیرون نقشه‌ای مستطیل‌شکل و از داخل ساختاری چند وجهی دارد. اهالی منطقه اعتقاد دارند که هر یک از این بقعه‌ها آرامگاه چهار امامزاده هستند و به این دلیل این مجموعه به امامزادگان دوازده تن مشهور است.

چهار گنبد امامزاده دوازده تن در جهت شرقی غربی تپه به‌دنبال هم قرار گرفته‌اند. بنای بقعه سوم و چهارم با یک ورودی به یکدیگر وصل می‌شوند و گنبد غربی از بقیه بزرگ‌تر و بلندتر است. سنگ لاشه، ملاط گچ و ساروج از جمله مصالحی هستند که در ساخت بناهای این مجموعه به کار گرفته شده‌اند. قبرستان و مجموعه بناهای امامزاده دوازده تن در محوطه‌ای وسیع به مساحت ۱۵۰۰ متر مربع با قدمتی از ۹۰۰ سال قبل در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌اند.

  • فاصله از روستای سله بن: ۱۳ کیلومتر (۲۰ دقیقه)
  • آدرس: استان تهران، شهرستان فیروزکوه، بخش ارجمند، شهر ارجمند (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

تنگه واشی

تنگه واشی

منبع عکس: jazebeha.com

تنگه واشی یکی از جاهای دیدنی استان تهران و از بهترین مقاصد پیک نیک آخر هفته برای ساکنان تهران و اطراف آن است. این تنگه زیبا و آبشار انتهایی آن در نزدیکی شهر فیروزکوه قرار گرفته‌اند. برای رسیدن به آبشار انتهای مسیر، باید از دو تنگه عبور کنید. تنگه اول «واشی» و تنگه دوم «سا» نام دارند و به‌دلیل قرار گرفتن آبشار بعد از این تنگه‌ها، آن را با نام آبشار «ساواشی» می‌شناسند. این آبشار ۱۵ متر ارتفاع دارد و حوضچه‌ای در پای آن تشکیل شده است.

در سفر یک روزه به تنگه واشی، می‌توانید از طبیعت زیبای تنگه‌ها، ‌دشت زیبای ساواشی و منظره آبشار آن، لذت ببرید. دشت ساواشی از حدود ۱۲۰ سال پیش قلمرو عشایر سنگسری بوده است. این تنگه زیبا قدمتی تاریخی نیز دارد که در طول مسیر تنگه می‌توانید این نشانه‌ها را ببینید.

  • فاصله از روستای سله بن: ۴۳ کیلومتر (یک ساعت)
  • آدرس: استان تهران، شهرستان فیروزکوه، کیلومتر ۱۷ جاده (نمایش روی نقشه)
کپی لینک

روستای طارس

روستای طارس

منبع عکس: خبرگزاری مهر

طارس روستایی با قدمتی از دوره قبل از اسلام است و آثار تاریخی آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌اند

روستای طارس در ۱۷ کیلومتری شمال غرب شهرستان فیروزکوه قرار دارد. این روستا با آب و هوای معتدل و خنک در گذشته محل عبور مال‌رو و پیاده‌رو محله‌ها و شهرهای مختلف بود و جاده ابریشم از طریق روستای شهرآباد به طارس و روستای سله بن می‌رسید. روستای طارس را با نام‌های طاووس محله و طاروس نیز می‌شناسند و مردم آن به زبان گیلگی (پهلوی) و زبان رویگری یا صفاری سخن می‌گویند. مراتع روستا بیش از ۳۰۰ هکتار و اراضی زراعی آن بالغ بر ۲۷۰ هکتار است. طارس روستایی با قدمتی از دوره قبل از اسلام است و آثار تاریخی بی‌نظیری برای بازدید در آن وجود دارد.

گنبد گبری (سنگی) و گورستان گبری (زرتشتی) در حاشیه آن با قدمتی از دوره ساسانی روی تپه و دو امامزاده به نام‌های احمد و محمود از جمله آثار ثبت شده ملی روستای طارس هستند. جالب است بدانید که در اسناد تاریخی از فیروزکوه با نام دیمه یا ویمه یاد شده و این منطقه شامل چهار محله طارس، بادرود، دهین و شهرآباد بوده است. سراج حمام لوبند در منطقه دولامه و همچنین حمام پایین یا پایین محله، آسیاب، کارگاه‌های قدیمی نخ‌ریسی و سه زاغه به نام‌های زاغه سیاه کوه، زاغه سَر بیشه و زاغه کمربِن نیز از دیگر جاذبه‌های این روستا هستند.

  • فاصله از روستای سله بن: ۱۸ کیلومتر (۲۵ دقیقه)
  • آدرس: استان تهران، شهرستان فیروزکوه، بخش مرکزی، دهستان شهرآباد (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

روستای مزداران

روستای مزداران

منبع عکس: خبرگزاری تسنیم

روستای مزداران یکی از بخش‌های مهم روستای سرسبز زرین دشت است. زرین دشت از مناطق آباد و زیبای بخش مرکزی شهرستان فیروزکوه در ارتفاع ۱,۶۴۰ متری است که با آب و هوایی معتدل و جاذبه‌های گردشگری متعدد گردشگران بسیاری را به‌سمت خود جذب می‌کند. این روستا که در ۱۲۰ کیلومتری شهر تهران و ۲۵ کیلومتری جنوب فیروزکوه قرار دارد از چهار بخش مزداران، آتشان، دهگردان و انزاها تشکیل می‌شود.

روستای مزداران در فاصله یک کیلومتری شمال زریندشت واقع شده و دارای بیشترین آثار تاریخی در این منطقه است. وجه تسمیه نام این روستا «جا و مکان دانایان بزرگ» است؛ روستایی که اهالی آن به بان طبری (طبرستانی) یا مازندرانی سخن می‌گویند و قدمت آن به دوره پیش از اسلام برمی‌گردد. حمام متروکه مهم‌ترین جاذبه تاریخی روستای مزداران است که در حال حاضر امامزادگان عبدالله و یحیی در آن قرار دارند. بنای اولیه ‌بقعه امامزاده یحیی در شرق روستا دارای ویژگی‌های معماری قرون هفتم و هشتم هجری از جمله آجرکاری، گچ‌بری و آینه‌‌کاری بوده است؛ البته بخش وسیعی از این بنا در سال ۱۳۶۲ تخریب و سپس تمام آن بازسازی شد. جالب است بدانید در داخل بقعه یک چشمه آب وجود دارد که با وجود ساکن بودن آن هرگز رنگ، مزه و طعم آن تغییر نمی‌کند.

آثار تاریخی روستای مزداران

منبع عکس: خبرگزاری تسنیم

برج دیده‌بانی مزداران یکی دیگر از آثار ثبت شده در فهرست آثار ملی این روستا است که قدمت آن به قرن هفتم و هشتم هجری برمی‌گردد. این برج از لاشه سنگ و ملاط گچ و ساروج به‌صورت چهارضلعی ساخته شده است و پلانی هشت‌ضلعی دارد. ساختار داخلی برج دیده‌بانی مزداران به شکلی است که در سمت غرب و مشرف به قلعه، یک بیضی بزرگ از گنبد تا پایین دیواره‌ها برش خورده است. این امر نشان‌دهنده ارتباط میان قلعه و برج سنگی مزداران است.

در سفر به روستای مزداران بازدید از حمام قدیمی مزداران با قدمتی از دوره قاجار را نیز فراموش نکنید. این حمام از نوع خزانه‌ای در ابتدای روستا قرار دارد و در سال ۱۳۸۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

  • فاصله از روستای سله بن: ۴۸ کیلومتر (۵۰ دقیقه)
  • آدرس: استان تهران، شهرستان فیروزکوه، بخش مرکزی، دهستان حبله رود (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

چشمه دریابک

چشمه دریابک

عکاس: نامشخص

چشمه دریابک در مسیر جاده فیروزکوه به جاده فرعی زرین دشت قرار دارد. برای رسیدن به این چشمه زیبا باید حدود ۲۰ کیلومتر به‌سمت روستای آتشان حرکت کنید. چشمه دریابک با آبی سرد، زلال و گوارا از دل کوه می‌جوشد و به‌سمت حوضچه ای سرازیر می‌شود. این چشمه پس از طی مسیری، باغ‌های اطراف را سیراب می‌کند. گفته می‌شود که آب چشمه دریابک دارای خاصیت‌های فراوان از جمله درمان بیماری‌های پوستی است.

کپی لینک

سرخ قلعه سرانزا

روستای سرانزا

منبع عکس: gashta.com

روستای سرانزا در شهرستان فیروزکوه یکی از دیدنیهای مهم این شهرستان است؛ زیرا قلعه‌ای به نام «سرخ قلعه» با قدمتی از دوره پیش از اسلام و ساسانیان در آن وجود داشته؛ بنایی که تا قرن چهارم و پنجم هجری نیز مورد استفاده بوده است. برای دسترسی به این قلعه باید به ۱۶ کیلومتری شرق شهر فیروزکوه بروید تا در مسیر جاده آسفالته فیروزکوه به روستای سرانزا به یک تنگه بسیار زیبا برسید؛ تنگه‌ای که در گذشته یکی از دروازه‌های ورود به شهر فیروزکوه بوده است. پس از عبور از تنگه با یک برجستگی قرمزرنگ روبه‌رو می‌شوید که روی آن بقایای یک قلعه مستحکم سه طبقه با هشت برج دفاعی دیده می‌شود.

سرخ قلعه سرانزا

منبع عکس: sepanja.com

بالاترین طبقه «سرخ قلعه» دارای فضاهایی برای دیده‌بانی بوده است؛ در حالی که طبقه دوم شامل اتاق‌ها، فضاها و راهروها و طبقه اول نیز شامل زیرزمین و اتاق‌های متعدد متصل به هم از طریق دالان می‌شده است. در بلندترین نقطه قلعه نیز یک برج قرمز و مدور وجود داشته است. سرخ قلعه در تاریخ ۲۰ آذر سال ۱۳۷۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و از جمله مصالح به کار رفته در بنای آن می‌توان به سنگ، چینه، خشت خام، ملاط گچ و ساروج اشاره کرد.

  • فاصله از روستای سله بن: ۳۷ کیلومتر (۴۰ دقیقه)
  • آدرس روستای سرانزا: استان تهران، شهرستان فیروزکوه، بخش مرکزی، دهستان پشتکوه (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

تصاویر روستای سله بن

زمستان برفی در روستای سله بن
سد نمرود روستای سله بن
بافت روستای سله بن
روستای سله بن در شب
چشم انداز سد نمرود
تابلوی روستای سله بن
روستای سله بن در یک روز ابری
دریاچه سد نمرود
جاده روستای سله بن
طبیعت سرسبز روستای سله بن
رنگین کمان روستای سله بن
طبیعت تابستانی در روستای سله بن
دریاچه سد نمرود روستای سله بن فیروزکوه
سد نمرود سله بن فیروزکوه
اسمان آبی در روستای سله بن
پوشش گیاهی روستای سله بن
یک روز ابری در روستای سله بن
درختان روستای سله بن
برف در روستای سله بن
پاییز رنگارنگ روستای سله بن

منبع ۱۲ عکس اول: اینستاگرام solhebon. منابع عکس‌های ۱۳ تا ۱۸: blog.rahbal.com. منبع دو عکس آخر: shab.ir

نظر شما درباره روستای ییلاقی سله بن و مسئله زیر آب‌رفتن این روستا در اثر آبگیری کامل سد نمرود چیست؟ آیا در آینده نزدیک این روستا از روی نقشه حذف خواهد شد؟ آیا نابود کردن یک روستای تاریخی با قدمتی از ۳۰۰۰ سال قبل منطقی است؟ نظر خود را برای ما و سایر کاربران کجارو بنویسید.

سوالات متداول

  • روستای سله بن کجاست؟

    روستای سله بن، یکی از روستاهای ییلاقی اطراف تهران است که از توابع بخش ارجمند شهرستان ارجمند در استان تهران به شمار می‌آید.

  • بهترین زمان سفر به روستای سله بن کدام فصل است؟

    بهترین زمان سفر به روستای سله بن از نظر بسیاری از گردشگران، اواسط فصل بهار تا اواخر تابستان (۶ ماه اول سال) است.

  • آیا روستای سله بن زیر آب می‌رود؟

    در صورت آب‌گیری کامل سد نمرود، روستای سله بن به‌صورت کامل زیر آب خواهد رفت.

  • سوغات روستای سله بن چیست؟

    میوه، گردو و بادام، انواع محصولات لبنی و دامی محلی، گیاهان دارویی، انواع عرقیجات و عسل محلی از سوغاتی‌های روستای سله بن هستند.

نویسنده: نگین توکلی

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات