- مدت زمان بازدید از این جاذبه: نصف روز
- بازدید از این جاذبه رایگان است
- ایران، استان کرمانشاه، شهرستان صحنه، بخش دینور، روستای کندوله
روستای کندوله با مردمان مهماننواز خود، جلوهای از تاریخ ایران است و با کمال شکوه، زیبایی و مهربانی در پای کوههای سربهفلککشیده انتظار دوستداران تاریخ و طبیعت را میکشد. کشور ما ایران، به تاریخ غنی و پرافتخار خود مشهور است. جلوههای این شکوه و قدمت در جایجای خاک این سرزمین خودنمایی میکند. مناطق زیادی در ایران وجود دارند که میراثدار تاریخ کهن خود هستند و هنوز دستخوش مدرنیته نشدهاند. این مکانهای برای بسیاری از گردشگران و دوستداران تاریخ کشورمان بسیار جذاب و دیدنی هستند. روستای زیبای کندوله یکی از این مناطق است که از جاهای دیدنی استان کرمانشاه محسوب میشود. برای آشنایی بیشتر با روستای کندوله در ادامه با کجارو همراه باشید.
منبع عکس: ویزیت ایران
آنچه میخواهید درباره روستای کندوله بدانید:
- آنچه میخواهید درباره روستای کندوله بدانید:
- روستای کندوله کجاست؟
- شغل اهالی روستای کندوله
- تاریخچه روستای کندوله
- مسیر دسترسی به روستای کندوله
- آب و هوای روستای کندوله
- بهترین زمان سفر به روستای کندوله
- در سفر به روستای کندوله کجا اقامت کنیم؟
- دیدنیهای اطراف روستای کندوله
- دشت دینور
- قلعه مروان
- بقعه نوربخش
- امامزاده پیرافته
روستای کندوله کجاست؟
منبع عکس: سایت شب
روستای زیبای کندوله از جاهای دیدنی صحنه است و در ۸۰ کیلومتری مرکز استان کرمانشاه و ۶۲ کیلومتری شهرستان صحنه قرار دارد. این روستا جزو ۱۴ روستای هدف گردشگری کرمانشاه است که قدمتی زیاد و طبیعتی بکر و ویژه دارد. کندوله در مختصات جغرافیایی ۴۷ درجه و ۱۲ دقیقه طول شرقی و ۳۴ دقیقه عرض شمالی قرار دارد. این روستا فاقد اینترنت است.
دورتادور روستای کندوله را کوهها احاطه کردهاند. این کوهها در بهار و تابستان پوشیده از گیاهان دارویی و گلهای رنگارنگ و در زمستان پوشیده از برف هستند. روستای کندوله در کوهپایه بنا شده است و از شمال به کوه «کوله بزرگ» و «دره قلعه»، از شمال غرب به کوه «خرهسیاه»، از غرب به کوه «۱۶تپه» و از جنوب به کوه «پیر آفتاب» میرسد.
منبع عکس: ایسنا
بافت روستای کندوله متمرکز و دارای معابر عریض است. در برخی از کوچهها، درختان کهنسال و بزرگ وجود دارند و نهر آبی جاری است. این مناظر بسیار نمای روستا را دیدنی میکنند. خانههای خشتی و گلی روستای کندوله معمولا ایوان دارند و به شکلی بومی و منحصربهفرد ساخته میشوند. دیوار خانههای روستای کندوله، بسیار ضخیم هستند.
معماری خانههای روستای کندوله سبب میشود تا در زمستانهای سنگین منطقه، گرمتر بمانند. پنجرههای کوچکی در این دیوارها تعبیه شده است. سقف خانههای روستای کندوله با تیرهای چوبی و گل ساخته میشود. در سالهای اخیر برای مقاومسازی از مصالح به روز تر مثل آهن، گچ، آجر و سیمان استفاده میشود که البته این موضوع، ظاهر روستا را از حالت سنتی و خاص قدیمی خارج میکند.
منبع عکس: بومیرو
از غذایهای لذیذ و محلی منطقه کندوله، میتوان به دوغینه یا دویینه که با بلغور گندم و دوغ ترش پخته میشود، آش شلغم که با شلغم، آب انار و بلغور گندم تهیه میشود، آش ترش که با حبوبات و سبزیهای معطر و دوغ پخته میشود، فسنجان و دلمه محلی اشاره کرد.
زیان مردم روستای کندوله، کردی با گویش هورامی و مذهب آنها شیعه جعفری است. مردمان این روستا تنها اروامیهای پیرو مذهب شیعه در استان کرمانشاه به حساب میآیند. کندوله، شریف آباد و پرنیان تنها روستاهای اورامی زبان شهرستان صحنه هستند.
منبع عکس: بومیرو
بازیهای رایج در روستای کندوله عبارتاند از «قل قلان» که شبیه لی لی است، بازی «پهلان» که نوعی سنگپرانی به سوی هدف است، شال دورکی، اکل مکل، تران و ترنه بازی.
موسیقی در فرهنگ مردم کندوله جایگاهی ویژه دارد
موسیقی در میان مردمان این خطه جایگاه خاصی دارد. در مراسم جشن و سرور، سازها و نواهای محلی به صدا در میآیند و مردم را به جشن و شادی فرا میخوانند.
لباس زنان روستای کندوله شامل سربند، پیراهن بلند، کلنجه، قبا و جافی است. مردان از عرقچین، سربند، کرواسی فقیانه، کولهبال، قبا، شال، سلته، جافی، جوراب و گیوه استفاده میکنند.
منبع عکس: نسیم آنلاین
اهالی کندوله از طوایف معروف منطقه کرمانشاه هستند. طایفههای کندوله به تیرههای متعددی تقسیم میشوند و در سه بخش روستا زندگی میکنند، که به نامهای محله بالا، محله وسط، و محله پایین معروف است. اهالی روستای کندوله بسیار خونگرم و مهماننواز هستند و با مهربانی از گردشگران استقبال و پذیرایی میکنند.
کندوله زادگاه شاعران و علمای برجسته کردی بوده است. الماس خان کندولهای، ملک بیستون، ملارضا و مرحوم محمد باقر بانیانی از شاعران خوشقریحه کندولهای هستند. آرامگاه الماس خان، از شاعران کرد در این منطقه، متاسفانه در سالهای اخیر دچار تخریب شده است و نیاز به مرمت دارد. اهالی کندوله بهلول را که در دوره عباسی به مجنون عاقل معروف بود، منسوب به کندوله میدانند.
شغل اهالی روستای کندوله
منبع عکس: سایت شب
درآمد اصلی اهالی روستای کندوله از باغبانی و دامداری است. برخی به پرورش گاو و گوسفند مشغول هستند. شیر، کره، ماست، پنیر و روغن حیوانی از محصولات جانبی این پیشه به حساب میآیند.
تابستانهای کندوله با تاکستانهای پلکانی و بهشتی و ۲۳ نوع انگور خود در دنیا بینظیر است
باغات کندوله به ۱۸۰۰ قطعه میرسند که در نهایت زیبایی، با تلاش و همت اهالی کندوله آباد شدهاند. روستای کندوله دارای تاکستانهای زیبا، متنوع و متعدد است. در فصل تابستان، خوشههای انگور آن نمای بهشتی به باغ و روستا میدهند. در کندوله ۲۳ نوع انگور برداشت میشود که این تنوع در دنیا بینظیر است. باغها و تاکستانهای این منطقه در اوج زیبایی و غالبا پلکانی هستند. این باغها عمدتا انگور، زردآلو، سیب، گلابی و هلو هستند. گندم نیز در زمینهای آن کشت میشود.
قالیبافی شغل دیگر اهالی کندوله و مهمترین صنایع دستی مردم روستا است. قالیهای بافته شده در روستا، با طرحهای کردی، بومی و غیربومی هستند و ارزش صادراتی دارند.
تاریخچه روستای کندوله
منبع عکس: پورتال هونل
روستای تاریخی کندوله با قدمت حدود سه هزار ساله، یکی از کهنترین زیستگاههای انسان در منطقه دینور است. قدمت بالا و طبیعت بینظیر، دو عنصر ارزشمند روستای کندوله به شمار میروند. این قدمت به دوره ساسانیان برمیگردد. منطقه کندوله بعد از ورود اسلام، رونق گرفت، در زمان آلبویه حیات و نشاط بیشتری پیدا کرد و روستای کندوله شکل گرفت.
روستای کندوله قدمت سه هزار ساله دارد
روستای کندوله در گذشتههای دور مرکز حکومت آلدوله و جایگاه پادشاهان ساسانی بوده است. «کند» در زبان ترکی بهمعنای روستا است و به اختصار آن را کندوله نامیدهاند. در روایتهایی بیان میشود این محل، در اصل مکان قلعه رکنالدوله بوده است که به مرور به کندوله معروف شده است. وجه تسمیه نام روستا همین موضع است. در گویش افراد محلی آن را کنوله نیز میخوانند.
قدمت بناهای روستای کندوله به زمان آلبویه میرسد. مکانهای بر جای مانده از آن دوران، مثل امامزاده پیرافته و قلعه مروان، نشان از قدمت بالای این روستا دارند.
مسیر دسترسی به روستای کندوله
منبع عکس: سایت شب
دسترسی به روستای کندوله از سمت شهرهای کرمانشاه، صحنه و کامیاران امکانپذیر است. جادههای منتهی به این روستا از همه این شهرها، مناسب و آسفالته است.
روستای کندوله در جاده میانراهان به کامیاران قرار دارد که بسیار مسیر زیبایی است و خود از جاذبههای گردشگری منطقه به شمار میرود. برای رسیدن به روستای کندوله در وسط راه، یعنی چهارراه میانراهان، مسیر را بهسمت کندوله ادامه میدهیم؛ همچنین جاده بیستون به سنقر از جادههای منتهی به روستای کندوله است.
- آدرس: استان کرمانشاه، شهرستان صحنه، روستای کندوله (مشاهده روس نقشه)
آب و هوای روستای کندوله
منبع عکس: تیشینه
روستای کندوله بهدلیل قرارگیری در منطقهای کوهستانی، دارای آب و هوای سرد و معتدل است. ارتفاع این روستا از سطح دریا ۱۹۷۰ متر است. کندوله پاییز و زمستانی سرد و بهار و تابستانی خنک دارد.
بهترین زمان سفر به روستای کندوله
منبع عکس: سایت شب
روستای خوش آب و هوای کندوله یکی از مقاصد زیبا و دیدنی برای گردشگری است که بهترین زمان سفر به آن، نیمه اول سال است. بسیاری از افراد در سرمای زمستان کندوله، تاب نمیآورند؛ اما اگر از قدم زدن در برف و تماشای کوههای برفی لذت میبرید، باید گفت روستای کندوله زمستانهای بسیار زیبایی دارد.
بهترین زمان سفر به روستای کندوله نیمه اول سال است
بهتر است برای بازدید از کندوله جشنها و ایام خاص را انتخاب کنید تا بیشتر با فرهنگ و رسوم منطقه آشنا شوید. مراسمهای باستانی، مثل چهارشنبهسوری و عید نوروز و مراسمهای مذهبی مثل تعزیهخوانی ایام محرم و عزاداری، در روستای کندوله باشکوه خاصی برگزار میشوند.
برگزاری مراسم مذهبی تعزیه در ماه محرم از بعد از گذشت قرنها، هنوز با همان شکل سنتی در روستای کندوله رایج است. هر سال گردشگران زیادی خود را به کندوله میرساند تا شاهد این مراسم باشند.
در سفر به روستای کندوله کجا اقامت کنیم؟
منبع عکس: رستاک هوم
طبیعت و چشمانداز زیبای روستای کندوله، آن را به مکانی دنج، آرام و دلنشین برای گردشگران تبدیل کردهاند. چندین اقامتگاه بومگردی در کندوله وجود دارند که گردشگران میتوانند برای اسکان از آنها استفاده کنند.
دیدنیهای اطراف روستای کندوله
در اطراف روستای کندوله مناطق طبیعی و تاریخی زیادی وجود دارند که بازدید از آنها میتواند سفر شما را پربارتر کند. از جمله این مناطق میتوان به دشت دینور، قلعه مروان، بقعه نوربخش و امامزاده پیرافته اشاره کرد.
دشت دینور
منبع عکسک مپیو
روستای کندوله مرکز دهستان کندوله و از توابع بخش دینور شهرستان صحنه است. دشت دینور از رسوبات رودخانههای دینور و کنگرشاه ایجاد شده است. این دشت پهناور و معروف در حدود ۲۰ کیلومتری روستای کندوله قرار دارد و در بهار و تابستان، بسیار زیبا و بهشتی است.
دشت دینور پوشیده از انواع درختان و بوتههای گیاهان دارویی از جمله کیکم، بلوط، گویج، بلالوک، ارژن و گل گاو زبان، گل کبود، گل ختمی، بومادران، گون، کنگر، ریواس و تره کوهی است؛ همچنین جانورانی مثل کبک، تیهو، گرگ، روباه و خرگوش در آن زندگی میکنند.
قلعه مروان
منبع عکس: ویزیت آنلاین
قلعه مروان، در شمال شرقی کندوله و بالای کوه لمهقهلا (سیه قلعه) واقع شده است. مردم معتقد هستند که محل پنهان شدن مروان خلیفه اموی، قلعه مروان بوده است. مصالح به کار رفته در این قلعه، سنگ، ملاط و گچ است و از آثار باستانی روستا به شمار میرود.
بقعه نوربخش
بقعه نوربخش، در اطراف کندوله قرار دارد و محوطه اطراف آن بهعنوان گورستان روستا تعیین شده است. بنای بقعه شامل اتاقی ساخته شده از سنگ، خشت و گل است که از آثار مذهبی روستا به شمار میرود.
امامزاده پیرافته
منبع عکس: سایت شب
بقعه امامزاده پیرافته یا (پیر یافته) یا امامزاده محمد حسین، بر فراز تپه بلند پیرافته قرار دارد و از بناهای مذهبی و تاریخی روستا به شمار میرود. این بقعه در سال ۱۳۵۱ یکبار دچار آتشسوزی شد. پس از آن بنای جدیدی توسط اهالی شامل یک اتاق و ایوان ساخته شد. در کنار بقعه، درخت ون بسیار قدیمی و کهنسالی وجود دارد که بدون آبیاری بر جای مانده است.
سوالات متداول
روستای کندوله کجاست؟
روستای زیبای کندوله در ۸۰ کیلومتری مرکز استان کرمانشاه و ۶۲ کیلومتری شهرستان صحنه قرار دارد.
بهترین زمان بازدید از روستای کندوله کدام فصل است؟
روستای خوش آب و هوای کندوله یکی از مقاصد زیبا و دیدنی برای گردشگری است که بهترین زمان سفر به آن، نیمه اول سال است.
آیا امکان اقامت در کندوله وجود دارد؟
چندین اقامتگاه بومگردی در کندوله وجود دارند که گردشگران میتوانند برای اسکان از آنها استفاده کنند.
کندوله در گذشته مرکز کدام حکومت بوده است؟
روستای کندوله در گذشتههای دور مرکز حکومت آلدوله و جایگاه پادشاهان ساسانی بوده است.
نویسنده: زیبا وکیلی