کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

روستای واریان

شنبه ۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۳
مطالعه 31 دقیقه
قایق‌رانی در سر کرج
روستای واریان از جاهای دیدنی کرج در استان البرز است و در ۲۵ کیلومتری جاده چالوس-کرج قرار دارد. راه های دسترسی واریان را در این مقاله بخوانید
تبلیغات
روستای واریان
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: نصف روز
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان البرز، شهرستان کرج، بخش آسارا، روستای واریان
قایق‌رانی در سر کرج
مشاهده روی نقشه
زمستان در روستای واریان
نمایی از سد کرج
روستای واریان و سد کرج در زمستان

بیشتر مسافرانی که از جاده چالوس، راهی شمال می‌شوند، روستایی را در آن سوی سد کرج می‌بینند؛ روستایی که هر بیینده‌ای را کنجکاو خواهد کرد. روستای واریان، یکی از مرموزترین روستاهای گردشگری ایران است که لقب تنها روستای آبی کشور را به دوش می‌کشد. این روستا که جزو جاهای دیدنی کرج به شمار می‌آید، در فاصله کوتاهی از شهر کرج و تهران قرار دارد و تنها راه دسترسی به آن، از طریق قایق است.

واریان، جواهری سبز و زیبا وروستایی بدون خودرو و هرگونه آلودگی هوا است که در سال‌های اخیر، به‌دلیل موقعیت جغرافیایی ویژه و زیبایی دریاچه، مورد توجه گردشگران قرار گرفته است؛ اما آیا می‌دانید چطور باید به این روستا دسترسی پیدا کرد؟ در ادامه با ما همراه باشید تا شما را به سفری به این روستای سرسبز و سحر انگیز ببریم و خاطره‌ای خوش از یک سفر یک‌روزه در اطراف تهران و کرج برای شما بسازیم.

2021-7-ec744682-7767-43d6-80db-c1c100e8c225
2021-7-e800da7a-aaa6-4d52-a4dd-dcdf8fb69f01

منبع عکس: iranparadise.com

روستای واریان در شهرستان کرج و در بخش شرقی سد امیرکبیر یا همان سد کرج، در حدود ۲۵ کیلومتری ابتدای جاده چالوس و در دو کیلومتری پلیس راه کرج - چالوس واقع شده است. شهرستان کرج در استان البرز از دو بخش مرکزی و آسارا تشکیل می‌شود. بخش آسارا شامل سه دهستان آدران، آسارا و نسا است و این روستا در دهستان آدران قرار دارد.

واریان قبل از احداث سد در بستر کنونی دریاچه سد قرار داشت و در حال حاضر، تنها راه ارتباطی به روستای واریان، گذر از دریاچه سد کرج با قایق است. آبادی‌ها و روستاهایی چون ارنگه بزرگ، خوزنکلا، دروان، کوشک بالا، قله منار، مورود و پل خواب در اطراف این روستای محاصره شده در میان کوه‌هایی سر به‌فلک کشیده قرار دارند.

دریاجه روستای واریان
مسیر دسترسی به واریان
قایق سواری در واریان
چشم انداز کوه های واریان
انعکاس کوه در دریاچه
راننده قایق روستای واریان
داخل قایق روستای واریان
قایق رانی در دریاچه روستای واریان

منبع سه عکس‌ اول: خبرگزاری صدا و سیما. عکاس: زینب حمزه لویی. منبع پنج عکس دوم: باشگاه خبرنگاران پویا. عکاس: محمد صادق نیک گستر

روستای واریان از دیدنیهای استان البرز است که به‌دلیل نزدیکی به تهران و کرج، مقصدی فوق‌العاده برای سفر یک روزه از این شهرها به شمار می‌آید. فاصله این روستا تا مرکز شهر تهران، ۶۶ کیلومتر است و برای رسیدن به آن، به غیر از زمان قایق‌سواری، باید حدود یک ساعت و ۱۵ دقیقه رانندگی کنید. واریان تا مرکز شهر کرج نیز، حدود ۳۶ کیلومتر و ۵۰ دقیقه رانندگی فاصله دارد.

  • آدرس: استان البرز، شهرستان کرج، بخش آسارا، دهستان آدران، ۲۵ کیلومتری جاده چالوس (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

چگونه به روستای واریان برویم؟

نمایی از کوه های روستای واریان

منبع عکس: وب‌سایت ایران هتل آنلاین

در فصل گرم تابستان، حدود ۱۰ قایق‌ در مسیر رسیدن به روستای واریان، فعال هستند

روستای واریان در جاده چالوس قرار دارد. مسیر دسترسی به روستای واریان از شهر تهران، از آزادراه تهران - کرج آغاز می‌شود. در ادامه پس از رسیدن به پل فردیس، از خروجی سمت راست، وارد جاده چالوس شوید. حدود ۲۵ کیلومتر در جاده چالوس برانید و پلیس راه کرج – چالوس را رد کنید تا به سد برسید. سپس داخل سد کرج شوید تا در قسمت راه خاکی آن در جوار سد، قایق‌ها را ببینید. قایق روی سد از ساعت ۷:۳۰ صبح تا یک ظهر و از ساعت سه عصر تا ۱۱ شب در مسیر روستا تردد می‌کند. در فصل گرم تابستان، حدود ۱۰ قایق‌ در مسیر رسیدن به روستای واریان، فعال هستند.

شما همچنین می‌توانید با مترو، به ایستگاه کرج بروید و از آنجا سوار تاکسی‌های جاده چالوس شوید. از راننده بخواهید تا شما را در محلی مناسب پیاده کند تا بتوانید خودتان را به قایق‌های روستای واریان برسانید.

در نظر داشته باشید که هر فردی نمی‌تواند وارد روستای واریان شود و برای بازدید از این منطقه، قوانینی وجود دارد. در واقع، قایق‌هایی که شما را به روستای واریان می‌رسانند، متعلق به سازمان آب و فاضلاب هستند و بدون هماهنگی، پذیرای شما نخواهند بود.

2021-7-525bc547-66ba-42d3-803a-4876f1ae7e08

منبع عکس: وب‌سایت ایران هتل آنلاین

در ورودی روستای واریان، یک تابلوی کوچک قرار دارد که روی آن نوشته شده است:

روستای واریان، مسیر اختصاصی اهالی روستای واریان، ورود افراد متفرقه ممنوع است.

چنانچه مسیر تابلو را در پیش بگیرید، به یک جاده کوتاه با شیب تقریبا تند می‌رسید. پس از طی جاده با یک نگهبان از سازمان آب روبه‌رو می‌شوید که رفت و آمدها به روستا را کنترل می‌کند؛ زیرا حدود ۷۰ درصد از زمین های روستای واریان متعلق به سازمان آب و فاضلاب هستند. در انتهای این جاده پارکینگ کوچکی وجود دارد که اهالی واریان از آن استفاده می‌کنند.

کپی لینک

مجوز ورود به روستای واریان

مجوز ورود به روستای واریان

منبع عکس: وب‌سایت ایران هتل آنلاین

برای رفتن به روستای واریان کرج، یکی از بکرترین و دست‌نخورده‌ترین روستاهای ایران، باید یکی از شرایط زیر را داشته باشید:

    برای اقامت در روستای واریان کرج، باید در این روستا اقوام یا آشنایانی داشته باشید؛ زیرا در غیر این صورت نمی‌توانید ویلاهای روستای واریان را اجاره کنید. البته افراد می‌توانند از طریق تورهای گردشگری نیز از این مناطق دیدن کنند. بازدید از روستای واریان، تنها روستای آبی ایران، خاطره‌ای فراموش‌نشدنی برای شما می‌سازد؛ پس اگر روزی فرصت بازدید از این منطقه را به دست آوردید، هرگز آن را از دست ندهید.

    کپی لینک

    درباره روستای واریان بیشتر بدانید

    عکاسی در روستای واریان

    منبع عکس: toptourist.ir

    اگر کلمه واریان را در لغت‌نامه دهخدا جستجو کنید، با این متن روبه‌رو خواهید شد:

    واریان. نام دهی است از دهستان ارنگه کرج از شهرستان تهران واقع در ۲۵ هزارگزی شمال شرقی کرج و کنار جاده کرج به چالوس در دره رود کرج. ناحیه‌ای است سردسیر و دارای ۱۰۶۸ تن سکنه است. آب آن از رود کرج و چشمه سار تامین می‌شود و محصول آن غلات و میوه و لبنیات و عسل و دارای باغ‌های میوه است. شغل اهالی زراعت و گله‌داری و کرباس‌بافی و گیوه‌سازی است. دارای دبستان و راه ماشین‌رو است.

    مردم واریان به زبان تاتی سخن می‌گویند و شغل آن‌ها زراعت، گله‌داری، زنبورداری، کرباس‌بافی و گیوه‌سازی است

    بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، ۳۹ نفر (۱۵ خانوار) در روستای واریان زندگی می‌کنند. مردم این روستا به زبان تاتی سخن می‌گویند و شغل آن‌ها زراعت، گله‌داری، زنبورداری، کرباس‌بافی و گیوه‌سازی است؛ البته باید بدانید که پس از گذشت سال‌ها پس از احداث سد، دشواری رفت و آمد، مردم روستا را از آنجا گریزان کرده است و به همین دلیل، کشاورزی و دامداری در این منطقه از رونق افتاده است. آب واریان از رود کرج و چشمه سار تامین می‌شود. از محصولات روستای سرسبز و زیبای واریان می‌توان به غلات و میوه، لبنیات و عسل اشاره کرد.

    طبیعت سرسبز روستای واریان کرج

    منبع عکس: وب‌سایت ایران هتل آنلاین

    در روستای واریان، حیاط خانه‌ها هیچ حصاری ندارد و کاملا با هم مشترک است. پوشش شبکه و مدرسه ابتدایی از جمله امکانات واریان هستند. این روستا هیچ مغازه یا سوپر مارکتی وجود ندارد؛ پس به شما پیشنهاد می‌کنیم که هرآنچه را که لازم دارید، قبل از ورود به واریان تهیه کنید.

    شنا، اسکی (اسلا لوم، مارپیچ، پرش، تریک برموت، اسکی بدون چوب و اسکی با پای برهنه) و قایق‌رانی از ورزش‌های محبوب اهالی روستای واریان به‌خصوص بچه‌ها به شمار می‌آید؛ زیرا این روستا به آب، بسیار نزدیک است. جالب است بدانید که برخی از قهرمانان ملی این سه رشته ورزشی، اهل واریان هستند؛ قهرمانانی چون مرحوم حمزه گلابی، موسی قدمی، مجید گل محمدی، منوچهر و حسین خیراللهی، سیاوش حسینی راد، حسین نادری، علیرضا مطلبی و احمدرضا عسگری واریانی و بسیاری دیگر. واریان، همچنین زادگاه بازیگر معروف، آقای مهران رجبی نیز است.

    کپی لینک

    تاریخچه روستای واریان

    خانه های روستای واریان کرج

    منبع عکس: وب‌سایت ایران هتل آنلاین

    تاریخچه روستای واریان به دو دوره قبل از احداث سد کرج و بعد از آن تقسیم می ‌شود. این روستا به‌همراه دو روستای دیگر به نام‌های رزکان و کوشک‌ بالا در ابتدا در جایی قرار داشتند که در حال حاضر، بستر دریاچه سد امیرکبیر در آن واقع شده است. واریان در گذشته یک روستای مرکزی بود و حدود ۵۰۰ خانوار تا قبل از سال ۱۳۳۴ در این منطقه زندگی می‌کردند؛ سالی که سنگ بنای سد کرج گذاشته شد. در آن زمان، روستای واریان، مانند یک شهر بود و همه چیز در آن یافت می‌شد؛ زیرا دسترسی به آن از طریق ماشین امکان‌پذیر بود.

    پس از ساخت سد، بخش بزرگی از روستا و خانه‌های آن، زیر آب رفت و بیشتر اهالی و ساکنان این روستاها به مناطق بالاتر کوچ کردند. برای تردد اهالی باقی‌مانده روستا نیز که با جاده اصلی فاصله داشتند، قایقی در نظر گرفتند تا بتوانند به محل زندگی خود، عبور و مرور کنند. به همین دلیل، از زمان پی‌ریزی سد، تنها راه ارتباطی روستاها، راه آبی بوده است.

    طبیعت روستای واریان در پاییز
    طبیعت روستای واریان در پاییز
    طبیعت روستای واریان در پاییز
    طبیعت روستای واریان در پاییز
    طبیعت روستای واریان در پاییز
    طبیعت روستای واریان در پاییز
    طبیعت روستای واریان در پاییز
    طبیعت روستای واریان در پاییز

    عکاس: هستی فاخر

    در گذر سال‌ها، دسترسی مشکل به روستای واریان و خطرات رفت و آمد با قایق، سبب شد تا در سال ۱۳۵۹ بررسی‌هایی جهت ایجاد راه و یک پل ارتباطی برای اهالی و بومیان این روستا توسط سازمان آب و فاضلاب انجام شود؛ اما به‌دلایل مختلفی، این کار عملی نشد.

    بسیاری از اهالی واریان به مناطق دیگر و به‌خصوص به کرج کوچ کرده‌اند و این روستا در حال حاضر به‌عنوان یک منطقه ییلاقی شناخته می‌شود که ساکنان آن برای تعطیلات به آن سر می‌زنند و از آرامش روستا لذت می‌برند. آخرین بازمانده‌ها از ساکنان دائمی این روستا، یک زوج سالمند به نام‌های حاج کربلایی غلامحسین بهرامی و مشهدی سکینه صیاد معروف به کبلایی و مش‌سکینه بودند که آن‌ها نیز در مهر ماه سال ۱۳۸۶ به کرج مهاجرت کردند.

    روستای واریان در قدیم شامل چند محله بود؛ محله‌هایی که هر یک، محل سکونت خاندان متفاوتی بودند. به‌طور مثال، خاندانی که در محله کیان زندگی می‌کردند، با نام کیانی شناخته می‌شدند. کیانی‌ها، بزرگ‌ترین و با نفوذترین خاندان واریان بودند. واریان قدیم (پیش از دهه ۱۳۴۰) به روایت کربلایی حاج غلامحسین بهرامی دارای ۱۸ محله به نام‌های کیان، عبادان، پسه ده، توکلان، آهنگران، شاگیان، ساریان، جیرین سران، باغ خلیل، ایسیوول، باغ محله، قدمان، قیاسان، گریان، دومالان، مسگران، آنطرف‌آب و میون سرا بوده است.

    کپی لینک

    هتل واریان

    هتل واریان

    منبع عکس: p_alb.ir

    هتل واریان به‌همراه تاسیسات تمرینی ارتش و اردوگاه‌های نظامی پیرامونی آن به‌علت جلوگیری از آلودگی آب دریاچه تخریب شد

    در اوایل آبگیری سد کرج در آن سوی دریاچه، در ساحل غربی سد کرج و کنار جاده، هتلی به نام هتل واریان ساخته شد که امکاناتی چون قایق‌سواری و اسکی روی آب را در اختیار مهمانان خود می‌گذاشت. در فضای داخلی هتل واریان، فرمان قایقی به چشم می‌خورد که در آن زمان، بسیار زیبا بود. این هتل که با نام هتل امیرکبیر هم شناخته می‌شد و علامت آن از حروف H و V تشکیل شده بود، طبق گفته‌ها به‌دلایل نامعلومی تخریب شد و همه تفریحات آن از سد جمع‌آوری شدند.

    البته طبق برخی از منابع، هتل واریان به‌همراه تاسیسات تمرینی ارتش و اردوگاه‌های نظامی پیرامونی آن به‌علت جلوگیری از آلودگی آب دریاچه تخریب شد. از این هتل، تنها بقایای یک ساختمان قدیمی بزرگ در کنار جاده چالوس باقی مانده است.

    کپی لینک

    واریان امروز

    واریان امروز

    منبع عکس: وب‌سایت ایران هتل آنلاین

    روستای واریان در حال حاضر دارای هفت محله به نام‌های خراسانیان، کافر دره، خش دره، کل دره، دره وانو، دیمان جار و «هاقوری» است. هاقوری از زمین‌های زراعی روستای واریان است که توسط دولت خریداری شد. متاسفانه در سال‌های اخیر به‌دلیل عدم رسیدگی مناسب، این زمین‌ها خشک شده و از بین رفته‌اند. محله هاقوری به‌علت برخورداری از دو درخت گردوی بسیار قدیمی، از اهمیت ویژه‌ای در واریان برخوردار است.

    کپی لینک

    بازی‌ها و آداب و رسوم مردم واریان

    روستای واریان در مجاورت سد کرج قرار دارد و به‌دلیل همین نزدیکی و آشنایی کودکان و نوجوانان این منطقه با ورزش‌های آبی همچون شنا، قایق‌رانی، اسکی و ماهیگیری، دیگر بازی‌های رایج در بقیه مناطق در این روستا طرفدار نداشتند؛ البته در فصل پاییز و زمستان، بچه‌ها به بازی‌هایی چون توپ کاش، الک دلک، آقا زنجیر باف، اکر دکر، لی لی، سنگ کنارو، «اشتر اشترن» و «درزن بپرک» (دو قز بپرک) نیز مشغول بودند؛ بازی‌هایی که هریک، شکل خاص و ترانه مخصوص به خودشان را داشتند.

    2021-7-36569c98-3dc2-4532-bfe1-201eb44da9f8

    منبع عکس: aradmobile.com

    همان طور که پیش‌تر گفتیم، بیشتر اهالی واریان اکنون در کرج زندگی می‌کنند؛ اما با این وجود برخی اوقات به مناسبت‌های مختلف در حسینیه فرهنگی مذهبی واریان واقع در میدان توحید کرج، گرد هم جمع می‌شوند.

    در واریان، مراسم عروسی به‌شکل جالبی برگزار می‌شود. در این منطقه، خانواده عروس، دختر را سوار بر قایق می‌کنند و او را به وسط دریاچه هل می‌دهند. خانواده داماد باید با یک قایق به استقبال از او بروند و او را تحویل بگیرند. مهمان ها هم در کنار آب قدم می‌زنند و به رقص و پایکوبی می‌پردازند.

    از آداب و رسوم مخصوص به واریانی‌ها می‌توان به عیادت از خانواده‌های درگذشتگان در اولین روز سال اشاره کرد که به آن نوعید می‌گویند. در این رسم که در بیشتر شهرهای ایران اجرا می‌شود، اهالی واریان قبل از دیدار آشنایان و خانواده نزدیک خود به دیدار خانواده‌هایی می‌روند که در طول سال گذشته، عزیزی را از دست داده‌اند و داغدار هستند. جالب است بدانید که جامعه بزرگ واریانی‌ها در اولین روز سال، در محل حسینیه واریان حضور پیدا می‌کنند تا ضمن پاسداری از آداب و رسوم گذشته، با هم بودن، صمیمیت و لحظات دوستی را به نمایش بگذارند. برگزاری بی‌ریای مراسم محرم نیز یکی دیگر از آداب مشهور واریانی‌ها است.

    کپی لینک

    جاهای دیدنی روستای واریان

    کپی لینک

    دریاچه سد امیر کبیر

    2021-7-674a33bd-b0da-4610-af7e-72dcdb9f199b

    منبع عکس: اقتصاد آنلاین

    مجموعه سد امیرکبیر یا سد کرج بر فراز رودخانه کرج، یکی از بزرگ‌ترین سدهای جهان است و اولین سد چندمنظوره ایران به شمار می‌آید. این سد که بین سال‌های ۱۳۳۷ تا ۱۳۴۲ شمسی ساخته شده است، به‌عنوان محلی تفریحی و ورزشی نیز شناخته می‌شود. دریاچه چهار کیلومتری پشت سد کرج، درخشش آب و طبیعت زیبا، آب‌وهوای عالی و چشم‌اندازی جادویی در دل جاده زیبای چالوس، باغ‌های پر میوه و پوشش گیاهی سرسبز اطراف دریاچه و سد در کنار ورزش مفرح ماهیگیری، این منطقه را تبدیل به یکی از پرطرفدارترین جاذبه‌های گردشگری روستای واریان و اطراف کرج کرده‌اند.

    کپی لینک

    طبیعت روستا

    2021-7-d6ec6aa7-1b8f-449b-8ef3-7eacab41339b

    منبع عکس: وب‌سایت ایران هتل آنلاین

    روستای واریان، با وجود پوشش گیاهی غنی متشکل از درختان بلند، انواع گل‌، گیاهان دارویی مختلف و پوشش جانوری گوناگون مانند پروانه‌های رنگی، جیرجیرک‌ها، قوچ، میش، کل و بزها در کنار آبشارهای پرآب، جویبارهای فصلی، رودهای بسیار، کوه‌‌ها و دشت‌های مختلف، مقصدی بی‌نظیر برای طبیعت‌دوستان است. بازدید از باغ‌های میوه روستای واریان نیز، یکی از بهترین فعالیت‌های گردشگری است که می‌توان در این منطقه به آن پرداخت. باغ‌های میوه در فصول گرم سال، بسیار زیبا هستند. در سفر به واریان، عکاسی از مناظر زیبا و همچنین فرصت پیک نیک در طبیعت را به‌هیچ‌وجه از دست ندهید.

    کپی لینک

    قله شاه‌دژ

    دامنه‌های شمالی قله شاه‌دژ به روستای واریان و یال غربی آن به سد کرج ختم می‌شود و کوهنوردانی که قصد دارند به این قله صعود کنند، معمولا مسیر خود را از این روستا آغاز می‌کنند. قله شاهدژ، ۲,۸۰۳ متر ارتفاع دارد و محل مناسبی برای سنگ‌نوردی است.

    کپی لینک

    فیلم روستای واریان

    کپی لینک

    بهترین زمان سفر به روستای واریان

    روستای واریان در زمستان برفی
    پاییز واریان
    پاییز روستای واریان
    2021-7-dcd9be4a-6006-47f6-9120-e3d4b19708bd

    منبع عکس: وب‌سایت ایران هتل آنلاین

    آب و هوای روستای واریان به‌دلیل قرارگیری در دل کوه‌های البرز، سرد است و زمستان در این منطقه با برف و باران فراوانی همراه می‌شود

    آب و هوای روستای واریان به‌دلیل قرارگیری در دل کوه‌های البرز، سرد است و زمستان در این منطقه با برف و باران فراوانی همراه می‌شود. همان طور که پیش‌تر گفتیم تنها راه دسترسی به این روستا از طریق قایق است و هیچ خودرویی حتی موتورسیکلت یا دوچرخه، اجازه تردد در واریان را ندارد. به همین دلیل، هیچ دود و دی‌اکسید کربنی در روستا تولید نمی‌شود و واریان، آب و هوایی پاک و فوق‌العاده مطبوع دارد.

    بهترین زمان سفر به روستای واریان به نظر برخی از گردشگران، فصل بهار و تابستان است؛ زمانی که پوشش گیاهی روستا در سرسبزترین حالت خود قرار دارد و انواع درختان میوه پربار در روستا خودنمایی می‌کنند. البته روستای واریان در چهار فصل سال از زیبایی سحرانگیزی برخوردار است و پاییز هزار رنگ و زمستان سفیدپوش نیز در این روستا از مواقع محبوب سال برای سفر به شمار می‌آیند.

    کپی لینک

    داخل روستای واریان

    قایقی متروکی در روستای واریان کرج
    گرگی در روستای واریان
    درختان روستای واریان
    زمستان در روستای واریان
    آرامگاه شهدا در روستای واریان
    خانه های قدیمی روستای واریان
    روستای واریان از بالا
    ویلاهای روستای واریان
    خانه های روستای واریان کرج
    برف در روستای واریان
    چشم انداز روستای واریان
    روستای واریان البرز
    مسیر آب در روستای واریان
    پوشش گیاهی روستای واریان
    اهالی روستای واریان کرج
    درختان در روستای واریان
    تابلوی روستای واریان
    پارک روستای واریان در زمستان
    تصاویر شهدای روستای واریان
    بارش برف در روستای واریان
    مسافران روستای واریان
    طبیعت سرسبز روستای واریان
    ایستگاه قایق روستای واریان
    گردشگران در روستای واریان
    پارک روستای واریان
    جمع آوری میوه در روستای واریان
    کودکی در روستای واریان
    نمای بیرونی خانه ای در روستای واریان
    پوشش گیاهی روستای واریان
    گل های شمعدانی در روستای واریان
    رودخانه روستای واریان
    مسیری در روستای واریان
    مسجد جامع واریان
    تذری در روستای واریان
    قایق متروکه در روستای واریان
    مردی در حال کار در روستای واریان
    چشم انداز روستای واریان
    اهالی روستای واریان
    قایق روستای واریان
    2021-7-cdd04a96-7de0-4be2-9989-ae6b44d54bc4

    منبع ۲۰ عکس‌ اول: باشگاه خبرنگاران پویا. عکاس: محمد صادق نیک گستر. منبع ۲۰ عکس دوم: خبرگزاری صدا و سیما. عکاس: زینب حمزه لویی

    کپی لینک

    جاذبه‌های اطراف روستای واریان

    کپی لینک

    روستای خوزنکلا

    خوزنکلا

    منبع عکس: ویکی پدیا

    روستای خوزنکلا در ۱۸ کیلومتری جاده چالوس قرار دارد و برای رسیدن به آن، باید با از جاده‌ای فرعی به طول ۸۰۰ متر و یک پل فلزی عبور کنید که روی رودخانه کرج ساخته شده است. این روستا مانند دیگر روستاهای جاده چالوس از آب و هوایی مطبوع در فصول گرم سال برخوردار است و مقصدی بی‌نظیر برای سفر یک روزه به شمار می‌آید. یک درخت تبریزی کنهسال و یکی از قدیمی‌ترین تابلوهای جاده کرج - چالوس در ورودی روستا و همچنین رشته کوه‌های مختلف در چهار طرف روستا از جمله دیدنیهای خوزنکلا هستند. قدمت محل فعلی این روستا به حدود ۳۰۰ سال و به زمان ناصرالدین شاه برمی‌گردد؛ زمانی که شاه ایران برای ییلاق با خدم و حشم از طریق جاده چالوس، خود را به کاخ شهرستانک می‌رساند.

    • فاصله تا روستای واریان: هفت کیلومتر (۱۰ دقیقه)
    • آدرس: استان البرز، شهرستان کرج، ۱۸ کیلومتری جاده چالوس (مشاهده روی نقشه)
    کپی لینک

    روستای ارنگه

    2021-7-bbf49247-8328-4fee-8d67-f1d81ac8380f

    آبشار چاران. عکاس: نامشخص

    روستای ارنگه کرج، یکی از زیباترین و دیدنی‌ترین روستاهای اطراف کرج است که با طبیعتی زیبا و چشم‌نواز و آثار تاریخی، مقصدی بی‌نظیر برای گذراندن یک روز در حاشیه کرج به شمار می‌آید. در ابتدای ورود به این روستا، یک قبرستانی تاریخی وجود دارد که آثار و بقایای قبرهای قدیمی زرتشت را در خود جای داده است. درخت‌های توت بلند، حوضی پرآب و نیمکت‌هایی آبی‌رنگ، این قبرستان را تبدیل به مکانی آرامش‌بخش کرده‌اند که بازدید از آن خالی از لطف نیست.

    تپه قلعه‌ها، یکی دیگر از مکان‌های تاریخی روستای ارنگه هستند که به گفته‌ مردمان محلی، قدمت آن‌ها به دوره زرتشتیان برمی‌گردد. یک رودخانه پرآب نیز در روستای ارنگه وجود دارد که در اواسط تابستان می‌توان در آن به آب‌تنی و شنا پرداخت. بازدید از آبشار چاران و آبشار مشهور هفت چشمه نیز در نزدیکی این روستا، یکی از پرطرفدارترین فعالیت‌های گردشگری در نزدیکی کرج است.

    • فاصله تا روستای واریان: ۱۱ کیلومتر (۱۵ دقیقه)
    • آدرس: استان البرز، کیلومتر ۱۸ جاده کرج-چالوس (مشاهده روی نقشه)
    کپی لینک

    روستای پل خواب و مورود

    روستای پل خواب

    منبع عکس: خبرگزاری صدا و سیما

    روستای پل خواب در کیلومتر ۴۷ جاده چالوس قرار دارد و در دره مورود واقع شده است؛ دره‌ای که نام خود را از یک آبادی کوچک به همین نام در فاصله چهار کیلومتری پل خواب گرفته است. رودخانه مورود که از ارتفاعات قله ۳۵۰۰ متری سیاه سنگ سرچشمه می‌گیرد، یکی از جاذبه‌های دیدنی این دو روستا است. این دو روستای کوهستانی توسط یک جاده خاکی کم عرض به هم متصل شده‌اند و مکانی مناسب برای کمپینگ هستند.

    منطقه سنگ‌نوردی پل خواب، یکی از مشهورترین جاذبه‌های این روستا است که در سال، سنگ نوردان و کوهنوردان بسیاری را به‌سمت خود می‌کشاند. دیواره پل خواب با توجه به تنوع زیاد مسیرها، امكان تمرین برای همه سطوح را فراهم می‌کند و همچنین محل مناسبی برای تمرین صعودهای مصنوعی و دیواره‌ای است؛ به‌طوری که بیشتر سنگ‌نوردانی که قصد دارند به دیواره علم صعود کنند، در اوایل فصل بهار برای تمرین به این روستا می‌آیند.

    • فاصله تا روستای واریان: ۱۱ کیلومتر (۲۰ دقیقه)
    • آدرس روستای پل خواب: استان البرز، کیلومتر ۴۷ جاده چالوس (مشاهده روی نقشه)
    کپی لینک

    روستای کلوان

    2021-7-71744a1d-27d6-436e-b436-af029833d410

    منبع عکس: وب‌سایت نشاط آوران

    روستای کلوان با بیش از ۱۰۰۰ هکتار وسعت، یکی از زیباترین و خوش آب‌ و هواترین روستاهای اطراف کرج است که در نزدیکی قله کهار (کاهار) با ۴۰۰۰ متر ارتفاع و قله ناز قرار دارد. این روستا در مسیر شمال غربی جاده چالوس و در جهت شمالی واقع شده است؛ بنابراین اگر از کرج به‌سمت چالوس می‌روید، روستای کلوان در سمت چپ جاده است.

    روستای کلوان با بیش از ۱۰۰۰ هکتار وسعت، یکی از زیباترین و خوش آب‌ و هواترین روستاهای اطراف کرج است

    «کلوان» به معنی قلعه‌بان است. در زمان‌های دور به مکانی که در ارتفاعات قرار می‌گرفت، کلوان گفته می‌شد و شاید به همین دلیل نام این روستا را «کلوان» گذاشته‌اند. برخی افراد نیز معتقد هستند که «کلوان» به منطقه‌ای که بز کوهی بسیاری داشته، گفته می‌شده است؛ زیرا «کل» به‌معنای بز است. روستای کلوان در سایه کوه کاهار با آب‌وهوایی خنک، مکانی فوق‌العاده برای یک روز طبیعت گردی به‌خصوص در فصل بهار با چشم‌اندازهایی پر از شکوفه‌های درخت گیلاس و درخت سیب، گل‌های وحشی و درختان بلندقامت تبریزی است؛ البته زیبایی این روستا در فصل پاییز با مناظر حیرت‌انگیز زرد و نارنجی نیز مثال‌زدنی است و این شما هستید که تصمیم می‌گیرید در چه زمانی از سال به کلوان سفر کنید.

    دو رودخانه از میان روستای کلوان عبور می‌کنند که از آب آن‌ها برای مصارف خانگی و کشاورزی استفاده می‌شود. چشمه‌های روستای کلوان، مناطق سرسبز کلوان و چشم‌انداز زیبا از ارتفاعات روستا با خانه‌های روستایی احاطه شده در میان درختان سرسبز، از جمله جاذبه‌هایی هستند که در سفر به این روستای بی‌نظیر با آن‌ها روبه‌رو خواهید شد. در روستای کلوان چند جاذبه تاریخی از جمله آسیاب قدیمی کلوان، حمام قدیمی و دو منطقه نوبند و سپیدگل نیز وجود دارند که بازدید از آن‌ها خالی از لطف نیست. به‌علاوه روستای کلوان، پر از خانه‌های گلی و چوبی با سقفی چوبی و ایوانی کوچک و ساده است که قدمت آن‌ها به بیش از صد سال می‌رسد.

    • فاصله تا روستای واریان: ۲۰ کیلومتر (۴۵ دقیقه)
    • آدرس: مسیر شمال غربی جاده چالوس، بخش آسارا، دهستان آدران (مشاهده روی نقشه)
    کپی لینک

    روستای کندر

    دشت لاله‌ های کندر
    روستای کندر کرج
    دشت لاله‌های کندر
    روستای کندر

    منبع عکس‌ها. خبرگزاری فارس. عکاس: محمد صادق نیک گستر

    روستای کندر، یکی از بهترین دیدنیهای اطراف کرج است که با چشم‌اندازهای سرسبز، گلستان‌های طبیعی، چشمه‌ها، آبشار و آب‌وهوایی دلپذیر به‌خصوص در فصل بهار، دل هر گردشگری را خواهد برد. این روستا که در گذشته با نام‌های «کهنه در» و «کهن دور» شناخته می‌شد، مقصدی بی‌نظیر برای یک سفر یک روزه به شمار می‌آید. قدمت روستای کندر به دوران صفویه و قاجار می‌رسد و جاذبه‌های طبیعی و تاریخی آن، گردشگران بسیاری را به این منطقه می‌کشانند.

    اقامتگاه‌ بوم‌گردی با سبک معماری سنتی و کلبه‌های خشتی و کاه‌گلی، دشت لاله‌های کندر، آبشار کندر، چشمه بلال محل، منطقه چهل بی بی یا چهل دختر، امامزاده عبدالله (آثار ملی ایران)، سد کندر، ارتفاعات پهنسار و قله لیز و قبرستان تاریخی روستا از جمله جاذبه‌هایی هستند که سفر شما به روستای کندر را به‌یادماندنی می‌کنند.

    • فاصله تا روستای واریان: ۳۰ کیلومتر (۴۰ دقیقه)
    • آدرس: کیلومتر هفت جاده کرج-چالوس، بخش آسارا (مشاهده روی نقشه)

    نویسنده: نگین توکلی

    سوالات متداول

    • روستای واریان کجاست؟

      روستای واریان در استان البرز و در بخش شرقی سد امیرکبیر یا همان سد کرج، در حدود ۲۵ کیلومتری ابتدای جاده چالوس واقع شده است.

    • آیا برای ورود به روستای واریان، به مجوز نیاز دارید؟

      ورود به روستای واریان برای افراد متفرقه ممنوع است و شما زمانی می‌توانید وارد این روستا شوید که مهمان یکی از اهالی واریان باشید، خانه یا ملکی در روستای واریان داشته باشید یا با هماهنگی از قبل، اجازه ورود به روستای واریان را گرفته باشید.

    • بهترین زمان سفر به روستای واریان کدام فصل است؟

      بهترین زمان سفر به روستای واریان، به نظر برخی از گردشگران، فصل بهار و تابستان است؛ زمانی که پوشش گیاهی روستا در سرسبزترین حالت خود قرار دارد و انواع درختان میوه پربار در روستا خودنمایی می‌کنند.

    • در سفر به روستای واریان کجا اقامت کنیم؟

      در صورت آشنایی با اهالی واریان، می‌توانید در ویلاهای آن‌ها اقامت کنید؛ در غیر این صورت، بهتر است که به هتل‌های اطراف روستا در جاده چالوس یا خود کرج بروید یا آن سوی دریاچه کمپ کنید.

    مقاله رو دوست داشتی؟
    نظرت چیه؟
    داغ‌ترین مطالب روز
    تبلیغات

    نظرات