- مدت زمان بازدید از این جاذبه: نصف روز
- بازدید از این جاذبه رایگان است
- ایران، استان مازندران، شهرستان آمل، بخش دشت سر، پنج کیلومتری جنوب روستای بلیران
جنگل و چشمه آبگرم بلیران در شهرستان آمل استان مازندران قرار دارند. آوازه طبیعت بینظیر منطقه و خواص درمانی متعدد حوضچه آبگرم بلیران گردشگران بسیاری را بهسوی این مقصد گردشگری میکشاند.
بلیران روستایی جنگلی و زیبا در شهر آمل است و از جاهای دیدنی مازندران به شمار میرود. جنگل بلیران بخشی از جنگلهای هیرکانی محسوب میشود. جوشش چشمههای آبسرد و آبگرم متعدد در قلب جنگل بلیران موقعیتهای بسیار دیدنی و زیبایی خلق کرده است. حوضچههای آبگرم «بلیران» یا «لاله زار» و «گرو» معروفترین این چشمهها هستند؛ چشمههایی که بهدلیل خواص درمانی متعدد، موقعیت تفریحی عالی و طبیعت بکر و وحشی زبانزد دوستداران طبیعت و گردشگران شدهاند.
آنچه باید پیش از سفر به چشمه آبگرم بلیران بدانید:
- آنچه باید پیش از سفر به چشمه آبگرم بلیران بدانید:
- چشمه آبگرم بلیران کجاست؟
- مسیر چشمه آبگرم بلیران
- درباره چشمه آبگرم بلیران آمل
- ویژگیهای چشمه آبگرم بلیران
- بهترین زمان سفر به چشمه آبگرم بلیران
- نکات سفر به چشمه آبگرم بلیران آمل
- اقامت در سفر به چشمه آبگرم بلیران
- دهکده گردشگری نادر بلیران
- طبیعت گردی بینراهی بلیران
- دیدنیهای اطراف چشمه آبگرم بلیران
- جنگل بلیران
- جفت سنگ بلیران
- چشمه گرو
- چشمه هفت حوض فرمانده
چشمه آبگرم بلیران کجاست؟
- لوکیشن چشمه بلیران یا لاله زار: استان مازندران، شهرستان آمل، بخش دشت سر، پنج کیلومتری جنوب روستای بلیران (مشاهده روی نقشه)
مازندران استانی زیبا، خوشآبوهوا و گردشگرپذیر در شمال ایران و سواحل جنوبی دریای خزر است. در این استان ساحل، جنگل و کوهستان در فاصله کمی از هم قرار گرفتهاند و تلفیق این موقعیتهای جغرافیایی مناظر و جاذبههای بینظیری خلق کرده است.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: Iman (Pier)
شهرستان آمل (به مرکزیت شهر آمل) در محدوده مرکزی استان مازندران (غرب و جنوب غربی شهر ساری) قرار دارد و با شمال شرق استان تهران هممرز است. روستاهای جنگلی و ییلاقی متعدد این شهرستان همچون الیمستان، آب اسک، بلیران، آبگرم لاریجان، آلو و شاد محل از جاهای دیدنی آمل محسوب میشوند و مقصدهایی عالی برای تفریح و فرار از شلوغی و ازدحام فضای شهری هستند.
روستای بلیران در منطقه جنگلی، سرسبز و جذاب بلیران و در ارتفاع ۱۵۰ متری از سطح آبهای آزاد قرار دارد. این روستا بهدلیل پتانسیل بالای گردشگری در سال ۱۳۸۷ بهعنوان دومین منطقه گردشگری آمل برگزیده شد. بلیران از شمال به روستای «کمدره»، از جنوب به جنگل بلیران و کوههای «چلاو» و «سنگ چال» از غرب به جنگل انبوه بلیران و رودخانه پرآب و زلال «کاری»، «گرمارود» یا «گرمرو» و از شرق به جنگل و کوه میرسد.
روستای جنگلی و گردشگرپذیر بلیران حدود ۲۰ کیلومتر (۴۰ دقیقه رانندگی) با شهر آمل و ۸۰ کیلومتر (۹۰ دقیقه رانندگی) با شهر ساری فاصله دارد. اگر از سوی جنوب راهی خطه شمال و روستای بلیران شوید باید یکی از دو جاده زیبای چالوس یا هراز را انتخاب کنید. فاصله تهران تا روستای بلیران از طریق جاده هراز حدود ۲۰۵ کیلومتر (سه ساعت و ۴۰ دقیقه رانندگی) و از طریق جاده چالوس، ۲۶۰ کیلومتر (چهار ساعت و ۴۰ دقیقه رانندگی) است.
منابع عکسهای گالری ( از راست به چپ): گوگل مپ (عکس یک و چهار) و wikiloc (عکس دو و سه)؛ عکاسها: امین موجودی، امیر مصطفایی (عکس دو و سه)، مهدی عباسی
چشمه آبگرم بلیران مهمترین جاذبه گردشگری روستای بلیران محسوب میشود. این چشمه حدود پنج کیلومتر (۹۰ تا ۱۲۰ دقیقه جنگلنوردی) با روستا فاصله دارد. چشمه آبگرم بلیران در جنوب روستای بلیران و در قلب جنگل بلیران واقع شده است.
مسیر چشمه آبگرم بلیران
اگر علاقهمند به بازدید از روستایی جنگلی با بافتی سنتی هستید و به جنگلنوردی در موقعیتی بکر علاقه دارید، بار سفر ببندید و راهی روستای بلیران شوید. جنگل بلیران شگفتانهای ویژه در قلب خود دارد و آن هم حوضچه آبگرم فیروزهای رنگ بلیران یا لالهزار است.
منبع عکس: wikiloc؛ عکاس: رضا ولی اللهی
برای دسترسی به روستای بلیران ابتدا خود را به آمل برسانید. اگر از سوی جنوب و شهر تهران به سوی این مقصد گردشگری حرکت میکنید، جاده هراز (جاده ۷۷) بهترین و کوتاهترین مسیر است.
در ادامه از جنوب شهر آمل وارد جاده قدیم آمل به بابل (در حاشیه جنوب شرقی آمل) شوید تا به خروجی فیروزکلا برسید. وارد این مسیر فرعی شوید و بعد از فیروزکلا علیا با رسیدن به دوراهی مسیر سمت راست (جاده بلیران) را در پیش بگیرید. این جاده از حاشیه شرقی روستای کمدره گذر میکند و وارد بافت جنگلی میشود. ایستگاه جنگلبانی در ورودی روستا مستقر است و مبلغی بابت ورودی از گردشگران دریافت میکند.
فاصله تهران تا جنگل بلیران حدود ۲۰۵ کیلومتر است
با رسیدن به روستای بلیران خودروی خود را در کنار پلی که روی رودخانه احداث شده است، در محیطی امن پارک کنید و با پای پیاده وارد مسیر پاکوب و خاکی جنگل و چشمه آبگرم بلیران شوید. در راستای جنوب و در خلاف جهت رودخانه (شرق رودخانه) حرکت کنید. در طول مسیر دسترسی به چشمه، روخانه سمت چپ شما قرار دارد. بههمراه داشتن فایل جی پی اس مسیر روستا تا چشمه بلیران یا همراهی راهنمای محلی برای پیمایش این مسیر لازم به نظر میرسد.
منبع عکس: wikiloc؛ عکاس: qaf_r
مسیر دسترسی به چشمه آبگرم بلیران آمل پاکوب، هموار و مشخص است و تنها در بخشی از آن شیب نسبتا تندی دارد. بعد از حدود پنج کیلومتر پیمایش در دل جنگل بلیران و گذر از میان درختان انبوه، کمکم بوی گوگرد فضا را پر میکند. بوی ناخوشایند گوگرد نشانه نزدیک شدن به چشمه بلیران آمل است. برای دسترسی به حوضچه گوگردی آبگرم بلیران باید از عرض رودخانه گذر کنید و پا در آب بگذارید. حوضچه حدود ۱۰ متر بالاتر از سطح رودخانه قرار دارد و از جانب غربی به رودخانه میریزد.
طول مسیر روستای بلیران تا چشمه بلیران و بالعکس حدود ۱۱ کیلومتر است و پیمایش آن نیاز به آمادگی بدنی و سلامت جسمی دارد. ضریب سختی این جنگلنوردی در روزهای عادی دو از ۶ و در روزهای بارانی سه از ۶ است. لغزنده بودن مسیر در زمان بارندگی خطرات احتمالی این پیمایش را بیشتر میکند. زیباییهای مسیر دسترسی به چشمه و جذابیتهای تفریحی و درمانی آن سبب شده است تا تورهای طبیعتگردی برنامههای یکروزه متعددی برای پیمایش جنگلی از روستای بلیران تا چشمه گوگردی بلیران آمل برگزار کنند.
منابع عکسهای گالری ( از راست به چپ): گوگل مپ (عکس یک و سه) و wikiloc (عکس دو و چهار)؛ عکاسها: امین موجودی، امیر مصطفایی (عکس دو و چهار)، حمید علی نژاد
درباره چشمه آبگرم بلیران آمل
چشمه آبگرم بلیران آمل یا لاله زار حدود ۲۴۰ متر بالاتر از سطح آبهای آزاد قرار دارد. این چشمه از مناطق مهم ژئوتوریسمی (زمین گردشگری) آمل است. روزانه افراد بسیاری در جمعهای خانوادگی، دوستانه یا گروههای طبیعتگردی با پای پیاده، موتور، دوچرخه، خودرو آفرود یا حتی اسب قدم به دل جنگل بلیران میگذارند تا از چشمه آبگرم لاله زار دیدن کنند.
منبع عکس: wikiloc؛ عکاس: omidsalimi98
چشمه بلیران کفجوش است و در محلی گود قرار دارد. افراد محلی با سنگ و چوب سدی کوتاه در دهانه این گودال ایجاد کردهاند. پشت این سد دستساز حوضچهای با عمق حدود ۸۰ سانتیمتر و وسعت ۲۰ متر مربع ایجاد شده است که گردشگران در آن آبتنی میکنند. امکان شیرجه زدن و شنا در حوضچه آبگرم بلیران وجود دارد.
جوشش آب از کف حوضچه بلیران قابل تشخیص است. آب بهشکل حبابهایی از کف به سطح میآید و خروج آب صدایی شبیه باز کردن درب نوشابه ایجاد میکند. سرریز آب چشمه به سوی رودخانه روان میشود. حوضچهای کوچکتر، پایین حوضچه اصلی و قبل از رسیدن به رودخانه (با احداث سد کوتاه دستساز چوبی) ایجاد شده است.
منابع عکسهای گالری ( از راست به چپ): گوگل مپ (سه عکس اول) و wikiloc؛ عکاسها: بهترتیب از راست به چپ مهدی عباسی (سه عکس اول)، نیما رضایی
بهدلیل بوی تند گوگرد (بویی شبیه فاضلاب) امکان کمپ در اطراف چشمه آبگرم بلیران آمل وجود ندارد. کمی قبل یا بعد از چشمه منطقههای وسیع و پست در میان جنگل وجود دارد و گردشگران میتوانند برای استراحت و سرو غذا در آنها اتراق کنند.
ویژگیهای چشمه آبگرم بلیران
آب چشمه بلیران آمل ولرم (حدود ۳۵ درجه سانتیگراد) است و رنگ فیروزهای دارد. بخارات آب بالای سطح حوضچه قابل تشخیص است. اختلاف رنگ (شفاف و فیروزهای) و دما (ولرم و سرد) در محل تلاقی آب چشمه با آب روخانه شما را شگفتزده خواهد کرد. دمای آب این چشمه در پاییز و زمستان کمتر از فصلهای بهار و تابستان است.
منبع عکس: wikiloc؛ عکاس: امیر مصطفایی
ویژگیهای طبیعی و املاح متمایز دلیل رنگ فیروزهای آب چشمه آبگرم بلیران یا لاله زار هستند. چشمه از دل سنگهای سیلیسی میجوشد و درصد بالایی گوگرد دارد. آبتنی در این آب گوگردی سبب درمان امراض پوستی و دردهای مفصلی و رماتیسمی میشود. لجنهای اطراف چشمه نیز خواص درمانی دارند. آب چشمه لاله زار گازدار است؛ پس از ورود به حوضچه حبابهای گاز را روی پوست خود احساس خواهید کرد.
بهترین زمان سفر به چشمه آبگرم بلیران
ماههای اردیبهشت، خرداد، تیر، مهر و آبان بهترین زمان بازدید از دیدنیهای بلیران همچون جنگل و چشمه آبگرم بلیران هستند. در این زمان از سال دمای آب برای آبتنی بهتر خواهد بود. فصل بهار و پاییز طبیعت جنگل بلیران در اوج شکوه و زیبایی خود است و رنگهای مختلف جلوههای بصری بینظیری را خلق میکنند.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: مهدی عباسی
از اوخر بهار تا ماه شهریور درختان زالزالک، ازگیل و آلو جنگلی و بوتههای تمشک میوه میدهند و گردشگران در طول مسیر تا رسیدن به چشمه آبگرم لاله زار آمل از آنها نوش جان میکنند. در اواسط تابستان هوای شرجی جنگل کمی آزاردهنده خواهد بود. در آذر ماه و فصل زمستان غالبا دسترسی به چشمه بلیران (بهدلیل بارندگی فراوان و لغزندگی مسیر دسترسی) مشکل است.
در روزهای تعطیل شاهد ازدحام بیشتری در طول مسیر و کنار حوضچه آبگرم بلیران خواهید بود و گاهی نیز صدای موتورها و خودروهای آفرود آزاردهنده است. اگر دوست دارید از آرامش طبیعت لذت ببرید، روزهای غیرتعطیل و وسط هفته را برای بازدید از این جاذبه طبیعی انتخاب کنید.
منابع عکسهای گالری ( از راست به چپ): wikiloc (عکس یک، سه و چهار) و گوگل مپ؛ عکاسها: hosseijafarnezhad، سعید فولادوند، ساسان ماتوری (عکس سه و چهار)
نکات سفر به چشمه آبگرم بلیران آمل
برنامه بازدید از جنگل و چشمه آبگرم بلیران آمل مجموعهای کامل از طبیعت گردی را شامل میشود. گذر از میان روستایی با بافت سنتی، پیمایش مسیر جنگلی، گذر از کنار رودخانه خروشان و زلال گرمارود، تماشای گیاهان متنوع و قارچهای خودرو، خوردن میوههای جنگلی، گوش سپردن به آواز پرندگان آزاد که روی شاخههای درختان لانه دارند، آبتنی در حوضچه آبگرم بلیران که هم خاصیت درمانی دارد و هم تفریحی عالی محسوب میشود و کمپ در طبیعت، همه تفریحاتی هستند که در دل این ماجراجویی نهفتهاند.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: محمد غفار
با وجود سخاوتمندیهای بیحد طبیعت گردشگران نیز باید نکات و مواردی را در نظر بگیرند تا هم سلامت جان خود را حفظ کنند و هم آسیبی به محیط زیست نرسانند.
- بهتر است در روزهای بارانی (و روز بعد از آن) وارد جنگل بلیران نشوید. در این زمانها گلولای زیاد شیبها را لغزنده و خطرناک میکند. علاوه بر این بهدلیل وجود مه، امکان گم شدن در جنگل زیاد میشود.
- با وجود اینکه امکان آفرود سواری در جنگل بلیران و مسیر چشمه بلیران وجود دارد، بهتر است پیاده، پا در این مسیر بگذارید تا به طبیعت جنگل آسیبی وارد نشود. فشار چرخهای خودروهای آفرود بستر جنگل را نابود میکند و پوشش گیاهی را از بین میبرد.
- هرگز زبالههای خود را در طبیعت جا نگذارید و کیسهای برای حمل آنها تا سطلهای زباله بههمراه داشته باشید.
منبع عکس: wikiloc؛ عکاس: hosseijafarnezhad
- اگر قصد کمپ یا صرف غذا در اطراف چشمه بلیران را دارید در طول مسیر چوبهای خشک روی زمین را جمعآوری کنید تا در هنگام برپایی آتش با مشکل کمبود هیزم مواجه نشوید.
- بهجا ماندن اثر آتش روی زمین در هیچ محیطی خوشایند نیست و جلوههای بصری طبیعت را مخدوش میکند. بهتر است گردشگران منقلهای کمجا و تاشو بههمراه داشته باشند تا هنگام روشن کردن آتش آسیب کمتری به طبیعت بزنند. اجاقهای سفری کوچک نیز گزینههای مناسبی برای استفاده در طبیعت و کمپهای کوتاه مدت هستند.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: مهدی عباسی
- در سفر به چشمه بلیران به مقدار کافی آب برای آشامیدن بههمراه داشته باشد. آب رودخانه زلال است و برخی گردشگران از آن مینوشند؛ اما احتمال وجود انگل در آب رودخانه وجود دارد. آب چشمههای آبگرم بلیران بهدلیل وجود گوگرد قابل شرب (حتی با جوشاندن) نیست. نوشیدن آب گوگردی مسمومیت شدید بهدنبال دارد.
- در سفر به چشمه آبگرم بلیران لباس اضافه، دمپایی و حوله بههمراه داشته باشید تا بتوانید با خیال راحت از عرض رودخانه گذر و در حوضچه آبگرم آبتنی کنید.
اقامت در سفر به چشمه آبگرم بلیران
روستا و جنگل بلیران آمل پتانسیل بالایی برای گردشگری دارند و بسیاری از طبیعتدوستان و گردشگران طی برنامههای چندروزه به این مقصد سفر میکنند. کمپ و چادر زدن در دل جنگل و شبمانی در تلار (کلبه جنگلی) انتخاب بسیاری از گردشگران برای اقامت در سفر چندروزه به بلیران است. علاوه بر این، دو مجموعه رفاهی گردشگری در نزدیکی روستای بلیران وجود دارند که گردشگران میتوانند از امکانات آنها استفاده کنند.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: مجتبی نجفی خوشرودی
دهکده گردشگری نادر بلیران
- آدرس: کیلومتر ۱۵ جاده قدیم آمل به بابل، ورودی روستای بلیران (مشاهده روی نقشه)
- شماره تماس: ۰۹۱۱۴۷۱۴۱۱۵
- اینستاگرام:baliran_village_bomgardi@
دهکده گردشگری نادر در ورودی روستای بلیران قرار دارد. این مجتمع اقامتی و گردشگری توسط خانوادهای بومی اداره میشود و امکانات رفاهی، اقامتی و تفریحی مناسبی را در اختیار گردشگران قرار میدهد.
سرو صبحانه سنتی برای میهمانان (در صورت درخواست بهصورت سلف سرویس)، طبخ و سرو وعدههای غذایی ناهار و شام (غذاهای محلی و دریایی)، طبخ نان سنتی تنوری، اجاره کلبه کاهگلی (تکخواب، ۶۰ متری) و ویلا (دوبلکس با امکانات کامل)، راهنمای محلی و اجاره خودرو آفرود، اسب و قاطر برای بازدید از جنگل و چشمه آبگرم بلیران از جمله خدمات و امکانات بومگردی نادر بلیران هستند.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: کمیل نجفیان
محوطه گردشگری نادر بلیران بسیار زیبا و دلانگیز است. حضور مرغ، خروس، اردک و غار در حیاط مجموعه، آلاچیقهای چوبی و باصفا دورتادور حیاط، چند کلبه درختی، اجرای موسیقی محلی و تهیه لبنیات محلی (همچون کره) بهصورت سنتی، حس زندگی در محیط روستایی را قوت میبخشند و لحظات نابی را خلق میکنند. در این بومگردی دستسازههای چوبی زیبا (ظروف و زیور آلات چوبی) نیز به فروش میرسند.
طبیعت گردی بینراهی بلیران
- آدرس: کیلومتر ۱۴ جاده قدیم آمل به بابل، حدود ۵۰۰ متر قبل از روستای بلیران (مشاهده روی نقشه)
- شماره تماس: ۰۹۱۱۷۷۶۸۲۰۲ - ۰۱۱۴۳۱۹۴۳۶۴
- اینستاگرام: mojtmae.binrahi.baliran@
طبیعت گردی بینراهی بلیران در جاده روستای بلیران و حدود ۵۰۰ متر قبل از ورودی روستا (در حاشیه شرقی جاده) قرار دارد. این مجتمع با فضایی سنتی و زیبا از گردشگران منطقه استقبال میکند. چند سازه چوبی زیبا دو طبقه در این مجتمع وجود دارد. طبقه پایین، آلاچیق و طبقه بالا کلبه است و گردشگران میتوانند آنها را برای اقامت اجاره کنند.
سرو غذا، راهنمای محلی، همکاری با تورهای طبیعتگردی و اجاره خودرو آفرود و شاسیبلند از جمله خدمات دیگر مجتمع بینراهی بلیران هستند.
منبع عکس: wikiloc؛ عکاس: qaf_r
دیدنیهای اطراف چشمه آبگرم بلیران
جنگل بلیران
جنگل بلیران بخشی از جنگلهای هیرکانی شمال کشور و دیدنیهای بلیران محسوب میشود. فاصله تهران تا جنگل بلیران (از طریق جاده هراز) حدود ۲۰۵ کیلومتر است.
آبوهوای عالی، طبیعت بکر، گونههای گیاهی و جانوری متعدد و چشمههای آب طبیعی زلال و پرخاصیت جنگل بلیران آمل را جذاب و دیدنی کردهاند. درختان ممرز، افرا، بلوط، راش، آلو جنگلی، ازگیل و زالزالک و بوتههای تمشک گونههای گیاهی غالب جنگل بلیران هستند. اسبهای وحشی و آزاد و پرندگان مختلف و خوشصدا از ساکنان دائمی جنگل بلیران محسوب میشوند.
منبع عکس: wikiloc؛ عکاس: امیر مصطفایی، طبیعت پاییزی جنگل بلیران آمل
جاده جنگلی بلیران در محدوده شرقی روستای بلیران قرار دارد. ابتدای این جاده از میان شالیزارهای سرسبز و باغات میوه گذر میکند. در روزهای بارانی و برفی عبور از این جاده جنگلی با خودروی آفرود نیز مشکل و تقریبا غیرممکن است.
در حاشیه رودخانه و در قسمتهای مختلف جنگل بلیران از دل سنگها چشمههای آب بزرگ و کوچک متعددی میجوشند. برخی از این چشمهها فصلی و برخی دائمی هستند. بسیاری از گروههای طبیعتگردی، گردشگران و افراد آشنا به جنگل بلیران در کنار این چشمهها کمپ میزنند و از زیباییهای بیحد طبیعت لذت میبرند.
منابع عکسهای گالری (از راست به چپ): گوگل مپ (عکس یک، چهار، پنج، ۶ و ۹) و wikiloc (عکسهای دو، سه، هفت، هشت، ۱۰، ۱۱، ۱۲)؛ عکاسها: مهدی قربانی، اشکان اصفهانی، ساسان ماتوری (عکسهای سه، ۱۰ و ۱۲)، حیدر قائم مقامی، امین موجودی (عکسهای پنج، ۶ و ۹)، omidsalimi98، amirxxx23، امین موجودی
در داخل جنگل بلیران امکانات رفاهی و فروشگاه وجود ندارد؛ پس حتما به مقدار کافی غذا و آب آشامیدنی بههمراه داشته باشید. اگر به قصد کمپ و شبمانی راهی جنگل بلیران میشوید حتما لوازم ضروری کمپ همچون چادر مسافرتی، کیسه خواب و چراغ قوه همراه داشته باشید.
برخی گردشگران برنامههای سنگین و چندروزه از مبدا جنگل بلیران به مقاصد مختلف همچون کوه چلاو، کوه سنگ چال، جنگل الیمستان، جنگل فیلبند، جنگل نارنجستان و سد شیاده اجرا میکنند. کلبههای جنگلی یا «تلار» یکی از گزینههای اقامت در جنگل بلیران هستند. چند تلار در نقاط مختلف جنگل بلیران وجود دارد.
منبع عکس: wikiloc؛ عکاس: علی محمودی؛ تلار یا کلبه جنگلی در جنگل بلیران
جفت سنگ بلیران
- فاصله از چشمه بلیران آمل: حدود ۵۰۰ متر
جفت سنگ بلیران جاذبهای گردشگری در محدوده جنگل بلیران و مسیر رودخانه گرمارود است. اگر از جنوب روستای بلیران وارد جنگل بلیران شوید و در خلاف جهت رودخانه حرکت کنید (قبل از رسیدن به چشمه آبگرم بلیران آمل) به جفت سنگ بلیران میرسید. این بخش از روخانه عمق مناسبی دارد و گردشگران میتوانند در آن شیرجه بزنند و شنا کنند.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: امیر مرادی
چشمه گرو
- فاصله از چشمه بلیران آمل: حدود ۷۰۰ متر
اگر بعد از بازدید از حوضچه آبگرم لالهزار آمل در راستای رودخانه به مسیر خود ادامه دهید، حدود ۷۰۰ متر جلوتر، به حوضچه آبگرم دیگری به نام «گرو» میرسید. این چشمه تمام ویژگیهای آبگرم لالهزار را دارد؛ تنها حوضچه آن بسیار کوچکتر است و امکان شنا در آن وجود ندارد. آب حوضچه گرو فیروزهای رنگ و ولرم است و پس از سرریز به رودخانه گرمارود میریزد.
چشمه هفت حوض فرمانده
- لوکیشن چشمه هفت حوض فرمانده: (مشاهده روی نقشه)
- فاصله از چشمه بلیران: حدود یک کیلومتر
چشمه هفت حوض فرمانده بعد از چشمه آبگرم گرو و در ادامه مسیر رودخانه گرمارود قرار گرفته است. این چشمه کفجوش است و آب شفاف، زلال، سرد و قابل شرب دارد. آب چشمه هفت حوض در حوضچهای بشرساز و سنگچین جمع میشود و امکان قدم زدن در آن وجود دارد. این چشمه بعد از سرریز به سوی رودخانه روان میشود. مسیر ریختن آب چشمه به رودخانه پلکانی و زیبا است.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: حمید علی نژاد
اگر از اهالی خونگرم و مهمانواز شهرستان آمل و روستای بلیران هستید یا از طبیعت زیبای جنگل و چشمه آبگرم بلیران بازدید کردهاید، لطفا تجربههای و نظرات خود را با مخاطبان کجارو به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
چشمه آبگرم بلیران کجاست؟
چشمه آبگرم بلیران در استان مازندران، شهرستان آمل، بخش دشت سر قرار دارد. این چشمه در پنج کیلومتری جنوب روستای بلیران و در دل جنگل بلیران واقع شده است.
فاصله تهران تا جنگل بلیران چقدر است؟
فاصله تهران تا جنگل بلیران از طریق جاده هراز حدود ۲۰۵ کیلومتر (سه ساعت و ۴۰ دقیقه رانندگی) و از طریق جاده چالوس، ۲۶۰ کیلومتر (چهار ساعت و ۴۰ دقیقه رانندگی) است.
امکان اجاره ویلا در بلیران وجود دارد؟
در مجتمع گردشگری بلیران (نادر) چند ویلا با امکانات مناسب برای اجاره وجود دارد. با اقامت در این مجتمع تنها حدود یک تا دو ساعت پیادهروی (بسته به سرعت و توان گروه) تا چشمه آبگرم بلیران آمل فاصله خواهید داشت.
جفت سنگ بلیران کجاست؟
جفت سنگ بلیران بخشی از رودخانه گرمارود است. در این قسمت رودخانه دو سنگ بزرگ به چشم میخورد. در فضای بین دو سنگ عمق آب زیاد است و گردشگران میتوانند در آن شیرجه بزنند و شنا کنند.
منبع عکس کاور: گوگل مپ؛ عکاس: پیام شیرازی؛ چشمه آبگرم بلیران آمل
نویسنده: زیبا وکیلی