- مدت زمان بازدید از این جاذبه: نصف روز
- بازدید از این جاذبه رایگان است
- ایران، استان گیلان، ۳۵ کیلومتری رودبار، بخش رحمتآباد و بلوکات، دهستان دشتویل، روستای استخرگاه
استخرگاه روستای کوچکی در قلب گیلان است که به بهشت گمشده شهرت دارد. این روستا در شهرستان رودبار، دیار درختان زیتون، قرار گرفته است و زیبایی چهار فصل و چهره منحصربهفرد آن هر ساله گردشگران زیادی را بهسمت خود میکشاند. این روستا از جمله جاهای دیدنی رودبار محسوب میشود که برای رسیدن به آن باید از میان شالیزارها و جاده کوهستانی زیبایی عبور کنید. روستای استخرگاه با آب و هوایی دلچسب در دامنه کوهستان در تمامی فصلها میزبان مهمانان شهرهای دیگر است. با کجارو همراه باشید تا با این روستای زیبا در رودبار گیلان آشنا شوید.
همه آنچه باید درباره استخرگاه بدانید:
- همه آنچه باید درباره استخرگاه بدانید:
- روستای استخرگاه کجاست؟
- مسیر دسترسی استخرگاه رودبار
- علت نامگذاری روستای استخرگاه
- دیدنیهای روستای استخرگاه
- خانه تاریخی ۱۰۰ ساله
- پیاده روی در روستای استخرگاه و جنگلهای اطراف
- آبشار استخرگاه
- سوغات استخرگاه
- اقامت در روستای استخرگاه
- بهترین زمان سفر به روستای استخرگاه
- جاهای دیدنی اطراف استخرگاه
- روستای سی دشت
- غار دربند رشی
- روستای دیورش
- ییلاق بره سر
- دریاچه ویستان
روستای استخرگاه کجاست؟
عکاس: شقایق وحیدی
روستای استخرگاه از جاهای دیدنی گیلان است و از توابع بخش رحمت آباد بلوکات، در شهرستان رودبار محسوب میشود. این روستا در ۷۵ کیلومتری شهر رشت (یک ساعت و ۱۲ دقیقه) ۳۵ کیلومتری جنوب شهرستان رودبار و ۲۹۱ کیلومتری تهران (سه ساعت و ۳۶ دقیقه) قرار دارد. روستای استخرگاه در دامنه عروس کوههای گیلان، درفک و در دل جنگلهای سرسبز و زیبای گیلان جا خوش کرده است. برای رسیدن به این روستا باید از میان روستاهای دوستداشتنی و زیبایی عبور کنید که فرصت خوبی برای عکاسی از شالیزارهای گیلان به شما میدهند. روستای استخرگاه در فاصله ۱۵ کیلومتری (۲۹ دقیقه) توتکابن واقع شده است.
مسیر دسترسی استخرگاه رودبار
برای دسترسی به استخرگاه، اگر از رشت حرکت کنید، با عبور از امامزاده ابراهیم و گذر از رستمآباد با دیدن خروجی تابلوی رستمآباد و توتکابن از اتوبان رشت - قزوین خارج میشوید و بهسمت توتکابن میروید. جاده از میان شهر توتکابن میگذرد. در ورودی این شهر چند سوپرمارکت و یک پمپ بنزین و گاز میبینید که میتوانید لوازم مورد نیاز سفر خود را در آنجا فراهم کنید. در ادامه از دو راهی شیرکوه عبور میکنید. در جاده زیبای روستایی از میان روستاهای سندس، انارکول، چهلبر، برهسر و دشتویل به مسیر خود ادامه میدهید. در پایان به خروجی دفراز و دو راهی روستای استخرگاه خواهید رسید. نرسیده به روستای پلنگدره در سمت چپ تابلوی روستا را در آغاز شیب تندی خواهید دید. دقت کنید که اگر از تهران بهسمت روستای استخرگاه حرکت میکنید باید بعد از عبور از لوشان و رودبار از خروجی توتکابن خارج شوید.
- آدرس: رشت، توتکابن، دهستان دشتویل، دفراز، استخرگاه (مشاهده روی نقشه)
علت نامگذاری روستای استخرگاه
عکاس: شقایق وحیدی
علت نامگذاری روستای استخرگاه وجود دو استخر زیبای طبیعی است که در ضلع شرقی و غربی آن قرار گرفتهاند. بهواسطه وجود این دو استخر در تمام فصلهای سال، بهخصوص در ساعات ابتدایی روز، این روستا در زیر مه اعجابانگیزی فرو میرود. هر دو استخر در ملک شخصی اهالی روستا قرار دارد و شما برای بازدید از آنها باید هماهنگ کنید. شغل بیشتر اهالی روستای استخرگاه کشاورزی و دامپروری است؛ به همین جهت استخر ضلع شرقی این روستا بهجهت تامین آب زمینهای کشاورزی منطقه و روستای دفراز استفاده میشود.
دیدنیهای روستای استخرگاه
خانه تاریخی ۱۰۰ ساله
عکاس: شقایق وحیدی
یکی از استخرهای روستای استخرگاه در حیاط خانهای قدیمی قرار دارد که از سالهایی دور باقی مانده است. عمر این خانه به حدود ۱۰۰ سال میرسد. اگر گیلانی باشید خانه ۱۰۰ ساله روستای استخرگاه شما را به دوران کودکی و خانه مادربزرگها با ایوانهای خاطرهانگیز میبرد. در حیاط این خانه مرغابیها آزادانه برای خود میچرخند و سگها هم از محوطه خانه مراقبت میکنند. اگر هوا کمی سرد باشد، مه سراسر محوطه را میپوشاند و روی ایوان این خانه منظرهای رازآلود و بهغایت زیبا از کوههای سرسبز را خواهید دید. هوا که رو به تاریکی میرود، مه فضای روستا را پر میکند؛ در همین ساعتهای نزدیک غروب صدای ماغ گاوها هر از چندگاهی سکوت را میشکند و نوید شب را میدهند.
بسیاری از افراد بهدلیل مناظر رویایی، روستای استخرگاه را برای گرفتن عکس انتخاب میکنند. در گذشته صاحب خانه قدیمی ۱۰۰ ساله، «علی سلیمی» از کسانی که برای عکاسی به آنجا میآمدند هزینهای دریافت نمیکرد؛ اما حالا برای ورود به این خانه قدیمی و عکاسی در محوطه آن باید ورودی پرداخت کنید. بیشک ورود بیسابقه گردشگران از فضاهای فرهنگی متفاوت در تغییر این رویه بیتاثیر نبوده و علی آقا هم برای حفظ فضایی که از ۱۰۰ سال پیش تا به امروز سر پا مانده، راه دیگری پیدا نکرده است.
عکاس: روزبه علیپور
هنگام عبور از خیابان اصلی استخرگاه خانه تاریخی ۱۰۰ ساله را خواهید دید؛ اما برای ورود به محوطه و نزدیک شدن به برکهای که در مجاورت آن قرار دارد باید وارد کوچه مارلیک شوید و برای رسیدن به در ورودی، تا میانه آن بروید. برای ورود و عکاسی بدون تدارک خاصی باید ۲۰ هزار تومان (در سال ۱۴۰۰) هزینه کنید؛ اما اگر برای تولد یا عکسهای عروسی خود بخواهید از این فضا استفاده کنید باید از پیش هماهنگ کنید و هزینه جداگانهای بپردازید.
پیاده روی در روستای استخرگاه و جنگلهای اطراف
عکاس: روزبه علیپور
جنگلهای اطراف روستای استخرگاه فرصت خوبی برای کمپ زدن هستند
برکه یا استخر روستای استخرگاه یکی از دلایل انتخاب این منطقه توسط گردشگران است؛ اما طبیعت جنگلی این روستا محصورکننده است. فضای جنگلی اطراف روستا به حدی زیبا است که اگر صبح به قصد پیادهروی و جنگلنوردی حرکت کنید تا غروب درگیر زیباییهای دامنه درفک خواهید بود.
فراموش نکنید درفک به آب و هوایی غیرقابلپیشبینی شهرت دارد و ممکن است هر لحظه شما را غافلگیر کند؛ پس حتی اگر هوای مساعدی برای آن ساعتها پیشبینی شده بود، تجهیزات مناسب فصل را بههمراه داشته باشید. سعی کنید برای جنگلنوردی و کوهپیمایی در تمام مناطق گیلان راهنمایی محلی را با خود همراه کنید یا مجهز به مسیریابهای حرفهای و دقیق باشید. شما میتوانید در غروب پس از پیادهروی در دامنه زیبای درفک و مناطق جنگلی اطراف به روستا برگردید به صدای اردکها و سمفونی قورباغهها گوش بدهید و چای بنوشید. روستای استخرگاه یکی از روستاهای زیبای ایران است و سالانه گردشگران زیادی برای کمپ زدن و عکاسی به این نقطه سفر میکنند.
آبشار استخرگاه
عکاس: روزبه علیپور
اگر به پیادهروی و کمپ زدن در میان جنگل و رودخانه علاقهمند باشید، میتوانید به انتهای روستای زیبای استخرگاه بروید. در انتهای روستا به دو راهی میرسید که مسیر سمت چپ با شیب تندی شما را بهسمت جنگل و مسیر سمت راست، با شیب نسبتا کمی شما را به رودخانه و آبشار زیبای استخرگاه هدایت میکند. اگر میخواهید به پایین آبشار دسترسی پیدا کنید مسیر کنار رودخانه را دنبال کنید. بهتر است صبح بهسمت آبشار حرکت کنید تا بتوانید مدت زمان بیشتری از فضای اطراف رودخانه و آبشار استفاده کنید. تجهیزات خود را چک کنید و کفش مناسبی را برای پیادهروی در این مسیر انتخاب کنید؛ بهخصوص اگر در فصلهای بارانی سفر کردهاید. مسیر آبشار پیچیده نیست؛ اما در صورت بارندگی لغرنده و گلی است.
آبشار استخرگاه، دانلود ۳۶۰p\۷۲۰p
سوغات استخرگاه
استخرگاه در شهرستان رودبار قرار دارد؛ شهری که به باغهای زیتون شهرت دارد. پس اگر به آنجا بروید بیشک بدون زیتون از سفر خود باز نخواهید گشت. فراموش نکنید زیتون اصیل و سنتی شکسته است و کمی تلخی دارد و فقط باید برای مدت کوتاهی آن را در سرکه یا آب نمک بگذارید تا به طعم دلخواه خود برسید.
علاوه بر زیتون میتوانید برای سوغات به سراغ صنایع دستی ارزشمند زنان روستایی بروید، گلیمبافی، جاجیمبافی و حصیربافی در روستای استخرگاه محبوبیت دارند و محصولات آنها سوغات محبوب این روستا محسوب میشوند. صنایع دستی استخرگاه بهطور معمول حاصل دسترنج زنان زحمتکش این روستا است. مفرشبافی از دیگر هنر اهالی مردم روستای استخرگاه به حساب میآید. مفرش، کیفی بافته شده از گلیم است که در گذشته عشایر از آن برای حمل لحاف و سایر وسیلهها استفاده میکردند.
صنعت نمدبافی نیز در رودبار و بهطبع در روستای استخرگاه رواج دارد و زیراندازهای زیبایی در اندازه و شکلهای مختلف با کمک نمد تولید میشود. این زیراندازها که از پشم گوسفند بافته میشوند برای محیطهای مرطوب و مناطقی مناسب هستند که دردهای رماتیسمی رواج دارد؛ به همین جهت در رودبار و روستاهای آن بسیار طرفدار دارند.
در روستای استخرگاه زنان نان و کلوچه محلی نیز طبخ میکنند که میتوانید برای کنار چای مقداری تهیه کنید. علاوه بر آن این زنان خوشسلیقه انواع ترشیهای محلی را نیز آماده میکنند. شما میتوانید لباسهای محلی مردم گیلان را نیز از روستای استخرگاه بخرید.
اقامت در روستای استخرگاه
عکاس: شقایق وحیدی
خوشبختانه در روستای زیبای استخرگاه امکانات خوبی برای اقامت وجود دارد و اهالی مهربان این روستا اتاقهایی از خانههای خود را برای اجاره به مهمانان آماده میکنند. علاوه بر این در روستای استخرگاه بومگردیهای زیادی تاسیس شده و خانههایی با معماری روستایی و سنتی به این کار اختصاص یافته است. از جمله بومگردی های گیلان در استخرگاه میتوان به اقامتگاه گردشگری نارون، بومگردی ناصر، خانه سنتی پدربزرگ، اقامتگاه بومگردی پوپک، اقامتگاه گردشگری درفک اشاره کرد. خانه تاریخی ۱۰۰ ساله روستای استخرگاه را هم میتوانید برای اقامت انتخاب کنید.
در روستای استخرگاه بسته به امکانات و تعداد نفرات باید از حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان برای دو نفر و ۳۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومان برای چهار نفر (در سال ۱۴۰۰) کنار بگذارید.
بهترین زمان سفر به روستای استخرگاه
عکاس: روزبه علیپور
بهترین زمان سفر به روستای استخرگاه از آغاز فصل بهار، یعنی فروردین تا پایان مرداد است؛ اما این بدان معنا نیست که میتوان زیباییهای این روستا را در سایر فصلها نادیده گرفت. روستای استخرگاه که از جاهای دیدنی اطراف رشت است، بهواسطه قرار گرفتن در دامنه کوه درفک و ارتفاع نسبتا کم خود از سطح دریا حتی در زمستان هم میتواند میزبان گردشگران باشد؛ چراکه آبوهوایی معتدل دارد.
طراوت و سرسبزی روستای استخرگاه در فصل بهار بسیار دلنشین و دوستداشتنی است؛ اما این روستا در هر فصل ویژگیهای منحصربهفرد خود را دارد. روستای استخرگاه در فصل پاییز شما را مهمان رنگهای قرمز، نارنجی و زرد میکند و جنگلهای دامنه درفک با یکی از زیباترین لباسهای خود به تن جلوی چشمان شما ظاهر میشوند. در پاییز استخرگاه شما میتوانید به تماشای برگریزان رنگارنگ درختان در کنار برکه بنشینید و از نوشیدن چای خود لذت ببرید.
طبیعت بکر منطقه در زمستان هم فضایی رویای و خیالانگیز پدید میآورد. برخلاف باقی روستاهای کوهستانی که درگیر یخبندان و سرمایی سنگین هستند، مسیر رسیدن به این روستا بهطور معمول باز و در دسترس است؛ هرچند که بههمراه داشتن تجهیزات مناسب زمستانی همچون زنجیر چرخ ضروری محسوب میشود. در زمستان استخرگاه کوههای اطراف سراسر سفید میشوند و قله درفک در مه زیبایی فرو میرود. برکه یخ زده این روستا در کنار درختانی که شاخههای آنها با برف پوشیده شده است یکی از جذابترین تصاویر روستای استخرگاه را رقم میزند.
عکاس: شقایق وحیدی، روزبه علیپور
جاهای دیدنی اطراف استخرگاه
روستای سی دشت
- آدرس: رشت، توتکابن، دهستان دشتویل، دفراز، روستای سیدشت (مشاهده روی نقشه)
روستای سیدشت یکی از روستاهای زیبای دامنه درفک است که بهواسطه درختان توتفرنگی و جشنوارهای شهرت دارد که هر ساله به همین دلیل برگزار میشود. علاوه بر این سیدشت یکی از مسیرهای مهم صعود به قله زیبای درفک به شمار میآید. بسیاری از کوهنوردان و علاقهمندان به کوهپیمایی، کمپ کردن و جنگلنوردی روستای سیدشت را بهعنوان مقصد گردشگری خود انتخاب میکنند. این روستا در فاصله هشت کیلومتری (۱۸ دقیقه) روستای استخرگاه قرار دارد.
عکاس: مهرداد ابراهیمزاده
غار دربند رشی
- آدرس: رشت، توتکابن، دهستان دشتویل، دفراز، روستای رشی، غار دربند رشی (مشاهده روی نقشه)
غار دربند رشی در روستای رشی جزو آثار ملی ثبت شده محسوب میشود. این غار با حدود ۲۰۰ هزار سال قدمت در ضلع جنوبی کوه بزرگی در ارتفاع ۷۵۰ متری قرار گرفته و دو دهانه آن با فاصله ۵۰ متری از دور قابلمشاهده است. دهانه غار رشی از کنار جاده فاصله دارد و لازم است که شما مسیری کوتاه در حدود ۲۰ دقیقه را پیاده طی کنید. این غار عمق زیادی ندارد؛ اما در فصل بهار اگر درون آن ایستاده باشید، شاهد منظرهای زیبا خواهید بود. بهتر است پیش از تاریکی هوا و ساعت پنج عصر بهسمت غار دربند رشی حرکت کنید. این غار در فاصله ۹ کیلومتری (۲۱ دقیقه) روستای استخرگاه قرار گرفته است.
منبع: سفر مارکت، عکاس: ناشناس
روستای دیورش
- آدرس: رشت، توتکابن، شیرکوه، دیورش (مشاهده روی نقشه)
روستای دیورش، روستایی با قدمت بیش از ۵۰۰ سال است که در دامنه کوه قرار دارد. این روستا با آب و هوایی کوهستانی یکی از مقاصد گردشگری شهرستان رودبار است. روستای دیورش جاهای دیدنی زیبایی دارد که از میان آنها میتوان به غار نورچشمه یا غار دیورش، جنگل نورچشمه و سرچشمه پرآب سفیدآب اشاره کرد.
شما میتوانید در سفر به روستای دیورش در میان جنگلهای انبوه منطقه و در میان درختان بلوط، توسکا، افرا، راش و چنار قدم بزنید. در سفر به این روستا به چشمه سفید آب بروید و از آب گوارای آن بنوشید یا به غار نورچشمه و محل زندگی خفاشها بروید و کمی ماجراجویی کنید. روستای دیورش در ۱۸٫۳ کیلومتری (۳۶ دقیقه) استخرگاه قرار دارد.
منبع: ejiga.com، عکاس: ناشناس
ییلاق بره سر
- آدرس: رشت، توتکابن، جاده توتکابن به بره سر، ییلاق بره سر (مشاهده روی نقشه)
ییلاق برهسر یکی از بهترین نقاط گیلان برای کمپ زدن است. شما میتوانید در سکوت به صدای طبیعت گوش بدهید و شبی خاطرانگیز را در زیر آسمان پر ستاره برای خود رقم بزنید. در ییلاق برهسر میتوانید بهسمت درفک کوهپیمایی کنید یا به چشمههای معدنی معروف اطراف آنجا سر بزنید. بهعلاوه شما در نزدیکی روستای داماش قرار دارید و میتوانید به دیدن دشتهای زیبای سوسن سفید بروید.
اگر دوست دارید بدون کمپ زدن در منطقه کوهستانی زیبا تعطیلات خود را سپری کنید، مردم ییلاق بره سر مهماننواز هستند و با مبلغ مناسبی پذیرای شما در خانههای خود خواهند بود. در فاصله نیمساعتی ییلاق برهسر آبشار زیبای شار شار نیز قرار دارد که میتوانید از آن دیدن کنید. ییلاق برهسر در فاصله ۳۱ کیلومتری (۵۶ دقیقه) استخرگاه قرار دارد.
منبع: mizboon.com، عکاس: ناشناس
دریاچه ویستان
- آدرس: رشت، لوشان، توتکابن، جاده توتکابن به بره سر، ییلاق بره سر، دریاچه ویستان (مشاهده روی نقشه)
دریاچه ویستان یکی از جاذبههای پرطرفدار ییلاق برهسر است و اکثر گردشگران در بهار و تابستان برای کمپ زدن این دریاچه را انتخاب میکنند. دریاچهای که بهطور طبیعی بر اثر زلزله شکل گرفته و دورتادور آن با کوههای زیبا و فریبندهای محاصره شده است. آب دریاچه ویستان از کوههای اطراف آن تامین میشود. طول این دریاچه در حدود حدود ۲۳۰ و پهنای آن ۱۰۰ متر است و عمق این دریاچه در بخشهایی به ۱۰۰ متر نیز میرسد. دریاچه ویستان در دل جنگل قرار گرفته است و شما میتوانید صبح در کنار این دریاچه با صدای پرندگان بیدار شوید و جنگلنوردی و عکاسی کنید. دریاچه ویستان در ۳۵ کیلومتری (یک ساعت و ۱۱ دقیقه) روستای استخرگاه قرار گرفته است.
منبع: mizboon.com، عکاس: ناشناس
شما هم تجربه خود از سفر به رودبار و روستای استخرگاه را با ما و کجارو به اشتراک بگذارید.
نویسنده: شقایق وحیدی
سوالات متداول
روستای استخرگاه کجاست؟
از توابع بخش رحمت آباد بلوکات، در شهرستان رودبار، ۷۵ کیلومتری رشت
علت نامگذاری روستای استخرگاه چیست؟
وجود دو استخر زیبای طبیعی در ضلع شرقی و غربی روستا
سوغات استخرگاه چیست؟
زیتون، جاجیم، گلیم، نمد، حصیر، مفرش، نان محلی و ترشی
جاهای دیدنی اطراف استخرگاه کدامند؟
سیدشت، غار دربند رشی، دیورش، دریاچه ویستان و ییلاق برهسر