- مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۱ تا ۲ ساعت
- بازدید از این جاذبه رایگان است
- ایران، استان تهران، تهران، بلوار کشاورز
در تهران فضاهای تاریخی و گردشی زیادی وجود دارد. یکی از زیباترین خیابانهای این شهر بلوار کشاورز و دیدنیهای جذاب اطراف آن است. این بلوار برای پیادهروی و گذران اوقات فراغت انتخاب مناسبی محسوب میشود. راههای دسترسی زیادی برای رسیدن به این خیابان وجود دارد و در هر فصل و در هر ساعت از شبانهروز میتوان به آنجا رفت. بلوار کشاورز جزو جاهای دیدنی تهران به حساب میآید. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با این بلوار، تاریخچه و دیدنیهای آن آشنا کنیم.
هرآنچه باید درباره بلوار کشاورز بدانید:
بلوار کشاورز کجاست؟
- مسیر: بلوار شرقی-غربی در مرکز شهر
- طول بلوار: تقریبا ۲٫۲ کیلومتر
- نام طراح: سرفراز غزنی
- مناطق شهری تهران: واقع شده در منطقه ۶
- طرح ترافیک بلوار کشاورز: خیابان در محدوده طرح ترافیک
- ویژگی بلوار کشاورز: تاریخی- فرهنگی و گردشی
- آدرس: تهران، بلوار کشاورز (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: melkana.com. عکاس: ناشناس
بلوار کشاورز در منطقه ۶ تهران واقع شده است و از محلههای کشاورز غربی، ولیعصر، کشاورز - پارک لاله و دانشگاه تهران عبور میکند. خیابان کشاورز یکی از معابر اصلی این محلات در تهران است و از خیابان های معروف تهران محسوب میشود.
بلوار کشاورز تهران از میدان ولیعصر در شرق آغاز و به خیابان دکتر قریب در غرب ختم میشود. طول بلوار کشاورز تهران تقریبا ۲٫۲ کیلومتر است و در طول مسیر خود از شرق به غرب با خیابان فلسطین، خیابان حجاب، خیابان وصال شیرازی، خیابان قدس، خیابان ۱۶ آذر، خیابان کارگر و خیابان جمالزاده تقاطع دارد. ضلع جنوبی پارک لاله نیز به این بلوار ختم میشود.
مسیرهای دسترسی بلوار کشاورز
بلوار کشاورز از منظر رفتوآمد و دسترسی، یکی از بهترین محلههای تهران است. ایستگاه مترو میدان ولیعصر، نزدیکترین مترو به بلوار کشاورز به حساب میآید که دسترسی به این مکان را برای کاربران حملونقل عمومی آسان میسازد. بیآرتیهای خیابان ولیعصر نیز یکی از بهترین امکانهای دسترسی به این منطقه است. از بلوار کشاورز با یک یا دو تاکسی میشود به تمام خیابانها و میدانهای اصلی پایتخت رفت. اتوبوسهای هفت تیر- صادقیه نیز از این بلوار میگذرند.
آیا بلوار کشاورز طرح ترافیک است؟
بلوار کشاورز در محدوده طرح ترافیک قرار دارد. بهطور خلاصه مرز محدوده طرح ترافیک از سمت شمال خیابان مطهری، از سمت جنوب خیابان شوش، از سمت غرب خیابان کارگر و از سمت شرق خیابان شریعتی و هفده شهریور است. البته با توجه به شرایط موجود و تا اطلاع ثانوی، طرحهای ترافیکی پایتخت از ساعت ۸:۳۰ صبح تا چهار عصر برقرار خواهد بود و یک بار خروج از هر دو طرح از ساعت ۱۴:۳۰ ظهر آزاد است. کسانی که علاقهمند هستند با خودروی شخصی از این منطقه دیدن کنند، باید طرح ترافیک روزانه را خریداری کنند.
نقشه بلوار کشاورز
نقشه بلوار کشاورز
تاریخچه بلوار کشاورز
بلوارها بخشهای جدانشدنی شهرها هستند؛ بهطوری که شهرها را بدون آنها نمیتوان تصور کرد. عمر بلوارها کمتر از ۲۰۰ سال است و در واقع ایجاد آنها به زمان شروع شهرسازی مدرن و خیابانهای جدید بازمیگردد که با گذرها و معبرهای قدیمی فرق داشتند. این بلوارها نقش شریانهای اصلی شهر را ایفا میکردند که رفتوآمد از طریق آنها ممکن میشد. بلوار کشاورز نیز همین داستان را در پیشینه خود دارد. بلواری ۶۰ ساله که خاطرات نیم قرن تهران همراه آن است.
منبع عکس: balad.ir. عکاس: ناشناس
بلوار کشاورز هنوز بین اهالی قدیمی منطقه بنام بلوار آب کرج معروف است
بلوار کشاورز یکی از نخستین بلوارهای ایران است که در سال ۱۳۳۸ و در دوره پهلوی اول ساخته شد. این بلوار ۱,۷۰۰ متر طول دارد و برای ساخت آن، ۶ میلیون تومان هزینه صرف شد. در آن زمان، منطقه ۶ تهران در حال شکلگیری بود. این بلوار در ابتدا بنام بلوار الیزابت دوم نامیده میشد و بعدها به بلوار کشاورز تغییر نام داد. علت نامگذاری این خیابان به بلوار کشاورز، مجاورت ساختمان پیشین وزارت کشاورزی ایران با آن بود. البته بنای مذکور، اکنون ساختمان قوه قضاییه است.
بلوار کشاورز توسط معمار ایرانی «سرفراز غزنی» طراحی شد. بلوار تاریخی و ارزشمند «کشاورز» پس از حدود سه سال ثبت شد و در فهرست آثار ملی قرار گرفت. تلاش برای ثبت ملی بلوار از سال ۱۳۹۱ شروع شد و تا ۲۸ شهریور ماه سال ۱۳۹۴ ادامه داشت؛ سالی که بلوار کشاورز در فهرست آثار ملی ثبت شد.
بلوار کشاورز در زمان گذشته یکی از تفرجگاههای شهر تهران بوده است؛ بهطوری که در اواخر روز و روزهای تعطیل، تعداد زیادی از شهروندان از این بلوار بهعنوان محل گذران اوقات فراغت و تفریح استفاده میکردند. در میانه این بلوار نهری روان است که به نهر کرج شهرت دارد.
نهر کرج در واقع رودخانهای بود که از رودخانه کرج منشعب میشد. سپس بهسمت اراضی بهجتآباد حرکت میکرد و از این اراضی بهسمت دارالخلافه تهران امتداد مییافت. آب این نهر برای کشاورزی و آب آشامیدنی خانهها در تهران قدیم استفاده میشد. تا قبل از لولهکشی تهران، این نهر نقش عمدهای در تامین آب تهران داشت. موقعیت جغرافیایی نهر کرج منطبق بر بلوار کشاورز فعلی است. به همین دلیل، این محدوده از نظر تاریخی جایگاه ویژهای دارد.
دیدنیهای بلوار کشاورز
منبع عکس: fa.wikipedia.org. عکاس: ناشناس
اولین و خاطرهانگیزترین جای دیدنی در بلوار کشاورز، پارک لاله است. این پارک تا پیش از انقلاب پارک فرح نام داشت. پارک لاله در سال ۱۳۴۵ احداث شده است و از پارکهای بزرگ شهر تهران محسوب میشود. مساحت پارک لاله ۳۵ هکتار است و گونههای گیاهی متفاوتی دارد. این پارک زیبا و قدیمی پر از درختان چنار، اقاقیا و کاج است.
علاوه بر پارک لاله، نزدیک بلوار کشاورز موزه فرش، موزه هنرهای معاصر و مراکز فرهنگی مثل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قرار دارند. امکانات و دیدنیهای بلوار کشاور باعث شده است تا اینجا به یکی از پاتوقهای علاقهمندان به گشتوگذارهای فرهنگی تبدیل شود. یکی دیگر از جاهای فوقالعاده سرگرمکننده، بازارچه خوداشتغالی پرطرفداری است که در جذابیت این محدوده و جذب جمعیت گردشگران اثر گذاشته است.
در بلوار کشاورز تهران چند رستوران و هتل معروف خاطرهانگیز مثل رستوران شاندرمن و هتل بلوار وجود دارند که چند نسل تهرانیها با آنها خاطره دارند و هنوز هم پرطرفدارهستند. بهتازگی هتل اسپیناس نیز به جمع آنها اضافه شده که یکی از مجللترین هتلهای تهران است و بیشتر جشن و سمینار در آن برگزار میشود و محل اقامت مهمانهای خارجی است.
اگر شما نیز از بلوار کشاورز تهران دیدن کردهاید، تجربه خود را با ما و دیگر کاربران کجارو در میان بگذارید.
نویسنده: الهام رحمت آبادی
عکسهای گالری از ویکیمدیا (عکاسان: Standardwhale، faramarzb، GTVM92)
سوالات متداول
بلوار کشاورز کجاست؟
بلوار کشاورز در منطقه ۶ تهران واقع شده است و از میدان ولیعصر در شرق آغاز و به خیابان دکتر قریب در غرب ختم میشود. این خیابان با خیابان فلسطین، خیابان حجاب، خیابان وصال شیرازی، خیابان قدس، خیابان ۱۶ آذر، خیابان کارگر و خیابان جمالزاده تقاطع دارد.
نزدیکترین مترو به بلوار کشاورز کدام است؟
ایستگاه مترو میدان ولیعصر، نزدیکترین مترو به بلوار کشاورز به حساب میآید که دسترسی به این مکان را برای کاربران حملونقل عمومی آسان میسازد.