کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

موزه نور (استودیو نور)

دوشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۷
مطالعه 4 دقیقه
موزه نور (استودیو نور)
موزه نور یا استودیو نور از جاهای دیدنی پاریس در فرانسه به شمار می رود و در به نمایش کشیدن شاهکارهای هنری به شیوه‌ای مدرن تخصص دارد.
تبلیغات
موزه نور (استودیو نور)
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: کمتر از یک ساعت
  • 38 rue Saint Maur, 75011 Paris, France
موزه نور (استودیو نور)
مشاهده روی نقشه
موزه نور (استودیو نور)
موزه نور (استودیو نور)

هنر «گوستاو کلیمت»، نقاش اتریشی، روی یک بوم بزرگ در موزه نور پاریس نمایش داده می‌شود تا تجربه‌ای متفاوت را در اختیار بازدیدکنندگان قرار دهد.

موزه نور که از جاهای دیدنی پاریس در خیابان سنت مور در منطقه ۱۱ است، توسط موسسه «Culturespaces» اداره می‌شود. این موسسه، یک بنیاد فرانسوی است که در به نمایش کشیدن شاهکارهای هنری به شیوه‌ای مدرن تخصص دارد. در حال حاضر، نمایشگاهی که موسسه از آن با عنوان «کارگاه نورها» نام می‌برد، به گوستاو کلیمت و یک قرن نقاشی ونیزی اهدا شده است. در این نمایشگاه آثاری از «اگون شیله» و «فردریش استواسر» نیز وجود دارد. اتاق کوچک‌تر این مکان با نام «استودیو» به هنرمندان امروزی اختصاص داشته و آثار تلفیقی هنر دیجیتال در آن به نمایش گذاشته شده است.

در این نمایشگاه، با استفاده از تصاویر گرافیکی و صوتی پیشرفته، آثار هنرمندان به‌شکل تصاویری تنظیم شده، به‌وسیله ۱۴۰ ویدئو پروژکتور روی دیواری که ۱۰ متر ارتفاع و ۳۳۰۰ متر مربع مساحت دارد، نمایش داده می‌شود. این تصاویر یک نمایش همه جانبه و پانورامیک را در فضا ایجاد می‌کنند، که با قطعات موسیقی از واگنر، شوپن، بتهوون و دیگر موسیقی‌دانان همراه است. این قطعات به‌وسیله ۵۰ بلندگو که برای تجربه ۳ بعدی صدا طراحی شده‌اند، با یک سیستم طراحی صدای نوآورانه پخش می‌شوند.

موزه هنر دیجیتال

بسیار سخت است که در مقیاس و قدرت این نمایشگاه که از مجموع حواس بازدیدکنندگان به‌طور هم‌زمان استفاده می‌کند، تحت‌تاثیر قرار نگرفت. این نمایشگاه همچنین قصد دارد به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی فرانسه، هنرهای زیبا را بیشتر در دسترس عموم قرار دهد و مخاطبان جوان‌تر را نیز به خود جذب کند.

موزه نور در پاریس

برونو منیر، مدیر «Culturespaces» دراین‌باره گفته است:

مردم دیگر مثل گذشته درباره فرهنگ آموزش نمی‌بینند. روش‌های جدید در حال شکل‌گیری هستند و خدمات فرهنگی نیز باید به‌همراه آن‌ها پیشرفت کند. به نظر من، تلفیق هنر و فناوری دیجیتال، آینده انتشار هنر در نسل‌های آینده است.

بازدیدکنندگان در این مکان پس از گذشتن از یک دیوار بتنی، وارد ریخته‌گری می‌شوند که برج‌های بلند و خشکش، دیوارهای برهنه و مخزن‌ آبش، همگی به صفحه نمایش دیجیتال مسحورکننده نمایشگاه تبدیل شده‌اند. در حالی که بازدیدکنندگان، مردم محلی و گردشگران خارجی، در تاریکی در کنار یکدیگر می‌ایستند، موسیقی واگنر در فضا طنین‌انداز شده و هزاران تصویر در اطراف‌شان به نمایش در می‌آید. آثار هنری به‌همراه صدا و رنگ، در ۳۶۰ درجه در هر سالن به تصویر درآمده و هر نقاشی به‌آرامی در نقطه فوکوس قرار می‌گیرد، شخصیت‌ها‌ از قاب تصویر بیرون می‌آیند و اثر هنری در هر جا، روی دیوار، روی ستون‌های استوانه‌ای، روی سقف و حتی زیر پای بازدیدکنندگان، به زندگی راه می‌یابد.

موزه هنر دیجیتال

در طول ۳۰ دقیقه بعد، بازدیدکنندگان در سفری ۶ قسمتی مشارکت خواهند کرد، که با آثار نئوکلاسیک وین آغاز می‌شود. آثار کلیمت در شهر زادگاهش که با تصاویر پوسترهای اصلی جنبش‌های وین همراه است، نمایش داده می‌شود و رنگ‌های زنده نقاشی‌های استواسر روی زمین شناور می‌شود. سپس، همان طور که بازدیدکنندگان به بخش طبیعت وارد می‌شوند، تصاویر شناور زیر پایشان به زمینی پر از گل تبدیل می‌شود.

شاید جذاب‌ترین بخش این نمایشگاه، توجه به جزئیات دیجیتالی شخصیت‌های کلیمت در آثار طلایی‌اش باشد. در برخی موارد، بازدیدکنندگان بازگو کرده‌اند که نمایشگاه آن‌چنان آن‌ها را در خود غرق کرده که تمایل داشتند وارد نقاشی‌ها شده و جزئیات را از نزدیک لمس کنند.

موزه نور در پاریس

به نظر می‌رسد تعداد متقاضیان برای بازدید از این نمایشگاه رو به افزایش است. از زمانی که نمایشگاه در ۳ ماه قبل شروع به فعالیت کرده است، بیش از ۴۰۰ هزار نفر از آن دیدن کرده‌اند. به گفته مونیر، این استقبال از پیش‌بینی‌های موسسه نیز فراتر بوده است:

ما در حال حاضر به تعیین یک مکان دیگر با همین اهداف در فرانسه فکر می‌کنیم. تا پایان امسال، ما مرکز هنر دیجیتال دیگری در کره جنوبی افتتاح خواهیم کرد. این مرکز در یک پناهگاه قدیمی در جزیره پاسیفیک جیجو خواهد بود. ما اولین مرکزمان در آمریکا را نیز در سال ۲۰۱۹ باز خواهیم کرد. ما اکنون می‌دانیم که این تکنیک چقدر خاص است و می‌خواهیم آن را به تمام دنیا نشان دهیم.

نویسنده: نیکی قره گوزلویان

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات