کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

عمارت کلاه‌ فرنگی عشرت‌ آباد

چهارشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۶
مطالعه 2 دقیقه
عمارت کلاه‌ فرنگی عشرت‌آباد
عمارت کلاه‌ فرنگی عشرت‌ آباد از جاهای دیدنی تهران و از آثار ملی ایران است.
تبلیغات
عمارت کلاه‌ فرنگی عشرت‌ آباد
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: کمتر از یک ساعت
  • تهران، در میدان عشرت‌آباد (میدان سپاه)، پادگان عشرت‌آباد (پادگان ولیعصر)
عمارت کلاه‌ فرنگی عشرت‌آباد
مشاهده روی نقشه

عمارت کلاه فرنگی عشرت آباد (یا کاخ عشرت‌آباد پیشین) از بناهای قاجاری و دیدنی های تهران در منطقه شرق است و در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۳۴۶ با شماره ثبت ۶۴۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

عمارت عشرت‌آباد در سال ۱۲۹۱ قمری به فرمان ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد. این عمارت در میان باغ عشرت‌آباد قرار داشت که کاخ‌ها و کوشکهای پهناور و بزرگ داشت. در میانه باغ، حوض و چشمه و فواره‌های گوناگونی وجود داشت و دور تا دور این حوض بزرگ، نزدیک به سی خانه کوچک دو اتاقه به شکل نیم دایره ساخته شده بود که در و پنجره چوبی آن‌ها به سوی مرکز حوض باز می‌شد و در هر یک از آن‌ها یکی از زنان شاه زندگی می‌کردند. این باغ بیشتر مکان برگزاری مراسم عروسی و تفریحات شاه بود و در آن ساختمان کلاه‌فرنگی، به صورت برج چهار طبقه ساخته شده بود که پوشش سقف طبقه چهارم از شیروانی و طبقه سوم آن دارای شاه‌نشین با آینه کاری و مقرنس بود.

پس از سرنگونی دودمان قاجار این باغ و کاخ همراه با خانه‌های دور حوض برای کاربری پادگانی به شهربانی واگذار شد و از آن رو آن را پادگان «شهربانی» یا «عشرت‌آباد» نامیدند. از همین رو تاریخچه عمارت کلاه‌فرنگی «عشرت‌آباد» با نظامیان همراه شد، تا جایی که زندان درون پادگان به نام «زندان عشرت‌آباد» خوانده می‌شد. در زمان انقلاب ۱۳۵۷ یکی از راهبردی‌ترین تسخیرهای انقلابیون بود. در جریان تسخیر پادگان بنای کاخ عشرت‌آباد هم بسیار آسیب دید و هنوز هم آثار تیر و گلوله بر دیوارها و بدنه آن دیده می‌شود. این عمارت در حال حاضر در پادگان نیروی هوایی سپاه واقع شده و امکان دسترسی به اون وجود ندارد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات