کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

صومعه سوملا

سه‌شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۷
مطالعه 16 دقیقه
ردیف پنجره‌های صومعه سوملا
صومعه سومولا یا صومعه سوملا از جاهای دیدنی ترابزون در ترکیه است و در پارک ملی دره التیندره قرار دارد.
تبلیغات
صومعه سوملا
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۱ تا ۲ ساعت
  • Altindere, Altindere Valley National Park, 61750 Macka/Trabzon, Turkiye
ردیف پنجره‌های صومعه سوملا
مشاهده روی نقشه
دورنمایی از صومعه سوملا
فضاهای مختلف صومعه سوملا
اتاق‌های صومعه سوملا

صومعه سوملا یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی ترابزون و جزو قدیمی‌ترین کلیساها در دنیای مسیحیت به حساب می‌آید که وقف حضرت مریم (ع) شده است. این صومعه در طول چندین قرن ساخته شد و این موضوع از روی نقاشی‌های دیواری و معماری آن به‌وضوح قابل‌مشاهده است. صومعه سوملا در دوران امپراتوری بیزانس و عثمانی فعال بود؛ اما پس از تبادل اجباری جمعیت بین یونان و ترکیه در سال ۱۹۲۳ متروک شد. در دهه ۱۹۳۰ نیز آتش‌سوزی بزرگی به تخریب بخش زیادی از آن انجامید. صومعه سوملا بعدها مورد مرمت قرار گرفت و به روی گردشگران گشوده شد. این صومعه از دور شبیه به قلعه سنگی بزرگی به نظر می‌رسد؛ اما به‌محض اینکه وارد آن می‌شوید، بیشتر مانند روستایی با تعداد زیادی اتاق‌ و ساختمان‌ سنگی است و همین موضوع شما را شگفت‌زده خواهد کرد.

کپی لینک

هرآنچه باید درباره صومعه سوملا بدانید:

فهرست مطالب
کپی لینک

صومعه سوملا کجاست؟

صومعه سوملا در بالای جنگلی سرسبز و روی صخره

منبع عکس: سایت cabistanbul.com (عکاس: ناشناس)

صومعه سوملا (Sumela Monastery) در «کوه ملا» (Mela Mountain) در رشته‌کوه‌ پونتیک (Pontic) واقع شده است که در استان ترابزون در شمال شرق ترکیه قرار دارد. این صومعه تقریبا ۳۰۰ متر بالاتر از روستای التیندره ساخته شده است و تا جنوب ترابزون ۴۶ کیلومتر فاصله دارد. صومعه سوملا به‌دلیل قرارگیری در داخل پارک ملی دره التیندره، توسط درختان زیبا احاطه شده است.

کپی لینک

مسیر دسترسی به صومعه سوملا

نزدیک‌ترین شهر به صومعه سوملا، شهر ترابزون است. اگر به استانبول یا آنکارا سفر کرده‌اید، باید با هواپیما یا اتوبوس خود را به ترابزون برسانید.

  • دولموش (مینی‌ون): برای اینکه از ترابزون راهی صومعه شوید، باید از دلموش استفاده کنید که شما را تا پارکینگ نزدیک رودخانه در پایین صومعه می‌برد. از آن محل باید یک مسیر سربالایی به طول حدود یک کیلومتر (۱۵ دقیقه پیاده‌روی) را طی کنید تا به ورودی صومعه برسید. مینی‌ون‌ها دو بار در روز در ساعت ۱۱ و ۱۴ در تابستان حرکت می‌کنند و حدودا در مدت‌زمان یک ساعت شما را به مقصد می‌رسانند. شما حدود سه ساعت فرصت دارید تا به گشت‌وگذار در صومعه بپردازید و سپس با همان دلموش به ترابزون برگردید. اگر در زمستان به منطقه سفر کنید، هیچ دلموش مستقیمی به صومعه وجود ندارد؛ اما همچنان می‌توانید با این وسیله نقلیه به شهر «ماچکا» (Macka) بروید و از آنجا یک تاکسی کرایه کنید تا شما را به صومعه ببرد.
  • تورهای گردشگری: چندین شرکت محلی در ترابزون فعال هستند که پکیج‌ تورهای آن‌ها شامل بازدید از جاذبه‌های متعددی از جمله صومعه سوملا می‌شوند. با خرید این تورها می‌توانید بدون هیچ دغدغه‌ای به صومعه بروید.
کپی لینک

تاریخچه صومعه سوملا

نمای بخشی از صومعه سوملا در کوهستانی سرسبز

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Tubern Acar)

ساخت صومعه سوملا در سال ۳۸۵ بعد از میلاد آغاز شد و تا قرن ۱۹ ادامه یافت. به گفته یک مورخ، این صومعه توسط دو کشیش به نام‌های «بارناباس» (Barnabas) و «سوفرونیوس» (Sophronius) اهل آتن در زمان امپراتور تئودوسیوس اول بنا شد. آن‌ها دو اتاق اول صومعه را در صخره‌ها ساختند. در سال‌های اول احداث این محل مذهبی هیچ خبری از نمای باشکوه و سازه‌های متعدد روی صخره نبود. ژنرال بلیساریوس در قرن ششم میلادی این سازه را به درخواست امپراتور ژوستینین یکم بازسازی کرد. بعدها در سال ۶۵۰ میلادی، این صومعه توسط بیزانسی‌ها غارت و سوزانده شد.

در ابتدای قرن سیزدهم و هم‌زمان با سلطنت آلکسیوس سوم، صومعه به‌شکل امروزی خود درآمد و بودجه آن سالانه توسط امپراتوری تامین ‌می‌شد. هنگامی که سلطان محمد دوم عثمانی (ملقب به محمد فاتح) در سال ۱۴۶۱ میلادی موفق به فتح ترابزون شد، دستور محافظت از صومعه را داد و سلاطین پس از او، به این فرمان وفادار ماندند و حقوق و امتیازات ویژه‌ای برای آن قائل شدند. در طول قرن هجدهم، صومعه سوملا تحت نظارت فرمانروایان و مقام‌های محلی گسترش یافت و ثروتمندتر شد؛ ضمن اینکه بسیاری از قسمت‌ها بازسازی و برخی از دیوارها با نقاشی‌هایی تزیین شدند. با این حال، در طول قرن نوزدهم بود که صومعه سال‌های طلایی خود را با افزودن ساختمان‌های بزرگ و تزیینات باشکوه تجربه کرد که همگی به‌لطف هدایای جوامع ارتدکس یونانی میسر بود. به‌تدریج زائران و گردشگران راهی این منطقه شدند تا از مجموعه باشکوه سوملا بازدید کنند.

صومعه سوملا در دل کوه

منبع عکس: سایت cabistanbul.com (عکاس: ناشناس)

تا زمان اشغال ترابزون توسط روس‌ها که از سال ۱۹۱۶ تا ۱۹۱۸ به طول انجامید، صومعه سوملا فعال بود و راهبان و زائران مسیحی و مسلمان از آن بازدید می‌کردند. کسانی که در سال ۱۹۳۰ از این منطقه مهاجرت کردند، صومعه جدیدی در مقدونیه ساختند و برخی از گنجینه‌های سوملا را به صومعه جدید بردند.

از آنجا که صومعه در فاصله سال‌های ۱۹۲۳ تا ۱۹۷۰ در مسیر عبور چوپانان قرار داشت و بی‌حفاظ مانده بود، به پناهگاه امنی برای آن‌ها تبدیل شد. در سال ۱۹۳۰ یک گله‌دار از صومعه سومله به‌عنوان محل اسکان گله بز خود استفاده می‌کرد. ظاهرا یکی از چوپانان فراموش کرد که آتش را خاموش کند و بخش‌های چوبی صومعه که از چوب‌های ضخیم شاه بلوط ساخته شده بود، به تلی از خاکستر درآمد. در سال‌های بعد، آسیب‌های جویندگان گنج به این خرابی‌ها افزوده شد.

تعداد زیادی پله در صومعه سوملا
صومعه سوملا در هوای مه آلود و برفی
ساختمان های صومعه سوملا
نقاشی های دیواری در صومعه سوملا

منبع عکس: سایت cabistanbul.com (عکاس: ناشناس)، گوگل مپ (عکاس: Ayza Kurbanova ،Johnathan Ishmael ،Karen Antashyan)

پس از ۸۸ سال تعطیلی، صومعه سوملا در ۱۵ اوت ۲۰۱۰ با مجوز وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه برای انجام مراسم مذهبی بازگشایی شد. در حال حاضر، این بنای تاریخی به موزه‌ تبدیل شده است و به‌عنوان یکی از دیدنی های ترکیه بازدیدکنندگانی از سراسر جهان دارد؛ هرچند این مرکز گردشگری مذهبی مهم در سال ۲۰۱۵ به‌دلیل خطر ریزش صخره‌ها از کوه مجاور برای مدتی بسته شد.

صومعه مزبور چندین بار مورد بازسازی قرار گرفته که هزینه آن توسط دولت ترکیه تامین شده است. به‌عنوان مثال، مرمت این مجموعه در فوریه ۲۰۱۶ کلید خورد و پس از محوطه‌سازی، نگهداری ژئوتکنیکی و ژئولوژی سنگ‌ها و... با هزینه‌ای حدود ۵۷ میلیون لیر ترکیه (۶٫۵۳ میلیون دلار) در دو مرحله به پایان رسید. پس از حدود سه سال، بخش‌هایی از آن در ماه مه ۲۰۱۹ به روی گردشگران باز شد.

صومعه سوملا امروزه در فهرست موقت میراث جهانی یونسکو قرار دارد.

کپی لینک

علت نام‌گذاری

صومعه سوملا در تاریکی شب

منبع عکس: سایت cabistanbul.com (عکاس: ناشناس)

منشا نام سوملا مشخص نیست. طبق برخی منابع، سوملا ریشه در کلمه «ملا» (Melá) دارد که در زبان یونانی به‌معنای «تاریک» یا «سیاه» است؛ به نظر عده‌ای دیگر، این امر به رنگ‌ تیره کوهی مربوط می‌شود که صومعه در آن قرار دارد. کارشناسانی نیز معتقد هستند که این نام از «مریم سیاه» به‌عنوان نماد مریم باکره نشئت می‌گیرد که فرضیه بسیار محتملی به نظر می‌رسد؛ زیرا مریم سیاه نمادی بسیار رایج در این منطقه محسوب می‌شود. در واقع، رنگ این نماد به‌حدی تیره است که می‌توان آن را سیاه توصیف کرد.

صومعه سوملا یک صومعه ارتدکس یونانی است که به مریم باکره اختصاص دارد و از همین رو، در میان مردم محلی با نام «مریم آنا» (مریم باکره) و «ماما ماریا» (Mama Maria) نیز شناخته می‌شود.

کپی لینک

افسانه های صومعه سوملا

نقاشی دیواری در صومعه سوملا

منبع عکس: سایت bucketlistly.blog (عکاس: ناشناس)

طبق یک افسانه، دو راهب اهل آتن شمایل مریم مقدس را در غاری روی یک کوه یافتند و تصمیم گرفتند در آنجا کلیسایی بسازند؛ بنابراین، کلیسا با کندن عمیق‌تر غار، صاف‌کردن سطوح و ساخت دیواری برای ورودی شکل گرفت. گفته می‌شود که «لوقا»، یکی از حواریون حضرت عیسی مسیح (ع)، این شمایل را ساخت که پس از مرگش، به آتن فرستاده شد. این شمایل در زمان تئودوسیوس اول، قصد ترک آتن را داشت و فرشتگان آن را از آتن به ترابزون بردند و در این غار گذاشتند. اعتقاد بر این است که این نماد قدمت زیادی دارد و دارای خواص معجزه‌آسایی است. در مسیحیت، آثار تاریخی نقش مهمی دارند و اگر آن‌ها یادگارهایی مربوط به مریدان یا قدیسان باشند، ارزش و اعتبار کلیسا را افزایش می‌دهند.

کپی لینک

مراسم سالانه صومعه سوملا

در حال حاضر، صومعه سوملا به موزه تبدیل شده است؛ اما با اجازه دولت ترکیه، سالی یک بار مراسم عشای ربانی در آن برگزار می‌شود. در این روز زائرانی از استانبول، یونان، روسیه، گرجستان، آمریکا و... به صومعه می‌آیند. تا پیش از این تصمیم، آخرین مراسم این صومعه در سال ۱۹۲۳ برگزار شده بود و از سال ۲۰۱۰ به بعد، هرساله این مراسم در روز ۱۵ آگوست برپا می‌شود.

کپی لینک

معماری صومعه سوملا

صومعه سوملا روی کوهی بزرگ و سرسبز

منبع عکس: سایت cabistanbul.com (عکاس: ناشناس)

صومعه سوملا روی صخره‌های سنگی دره «التیندره» «Altındere » ساخته شده است و از آنجا که قدمت آن به قرن چهارم میلادی برمی‌گردد، یکی از قدیمی‌ترین صومعه‌های جهان مسیحیت است؛ اگرچه در یک کشور مسیحی قرار ندارد. ترکیه از قرن یازدهم میلادی به کشوری مسلمان تبدیل شد؛ اما بسیاری از سازه‌های تاریخی مسیحیت از جمله صومعه سوملا را به‌خوبی حفظ کرده است.

پس از حمله سلطان محمد دوم به ترابزون در سال ۱۴۶۱، صومعه سوملا تحت‌تاثیر هنر و طراحی عثمانی قرار گرفت. این تاثیر را می‌توان در جزییاتی مانند کمدها، طاقچه روی دیوارها و شومینه‌های اتاق‌های اطراف حیاط مشاهده کرد. یکی دیگر از تاثیرات معماری عثمانی را می‌توان روی برخی از نقاشی‌های دیواری با رنگ قرمز تیره مشاهده کرد که به طرح‌های آجری مورد استفاده در ساختمان‌های قرن ۱۸ شباهت دارند.

کپی لینک

بخش‌ های مختلف صومعه سوملا

بخش های مختلف صومعه سوملا

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Cabir Selimoglu)

بخش‌های اصلی صومعه سوملا عبارت‌اند از کلیسای صخره‌ای، آشپزخانه‌ دو طبقه، اتاق‌های راهبان، ۱۰ نمازخانه‌ در اندازه‌های مختلف، برج ناقوس، فضاهای اداری، مهمان‌خانه، کتابخانه و چشمه‌ مقدس.

صومعه سوملا روی صخره‌ای شیب‌دار قرار دارد و مسیر پلکانی منتهی به آن فقط دارای یک ورودی است. پس از پرداخت هزینه بلیط می‌توانید وارد صومعه شوید. خرابه‌های قنات بزرگی در کنار صخره در ورودی دیده می‌شود که زمانی آب صومعه را تامین می‌کرد. این قنات قبلا ۱۰ طاق داشته و اکنون در حال مرمت است. در کنار ورودی، اتاق نگهبانی به چشم می‌خورد. در ادامه باید از چند پله پایین بروید تا به حیاط صومعه برسید. در سمت چپ، غار و کلیسای صخره‌ای قرار دارد و یک کتابخانه در سمت راست است که نسخ خطی کمیاب این کتابخانه در مسجد ایاصوفیه استانبول نگهداری می‌شود. علاوه بر این، در اطراف حیاط چند نمازخانه وجود دارد.

با تماشای عکس‌های قدیمی صومعه سوملا می‌توان دریافت که برخی از دیوارهای رو به حیاط دارای بالکن‌ها و ایوان‌های چوبی بودند که احتمالا پس از آتش‌سوزی سال ۱۹۳۰ به‌طور کامل از بین رفته‌اند.

کپی لینک

کلیسای صخره ای

فضای داخل کلیسای صخره ای در صومعه سوملا

منبع عکس: سایت cabistanbul.com (عکاس: ناشناس)

کلیسای صخره‌ای قدیمی‌ترین بخش صومعه است که ساخت آن به دو راهب نسبت داده می‌شود. بعدها یک نمازخانه کوچک در کنار ورودی غار ساخته شد. به‌این ترتیب، کلیسای صخره‌ای شالوده صومعه را تشکیل داد و ساخت‌وسازها در طول قرن‌ها ادامه یافت و به یک مجموعه بزرگ تبدیل شد.

دیوارهای داخلی و خارجی کلیسا با نقاشی‌های دیواری زیبایی از صحنه‌های کتاب مقدس در مورد حضرت عیسی مسیح (ع) و مریم مقدس پوشیده شده است؛ اما بررسی دقیق‌تر نشان می‌دهد که نقاشی‌های دیواری قدیمی‌تر و ارزشمندتری در زیر این لایه‌ها وجود دارد.

دیوار رو به حیاط دارای نقاشی‌های دیواری مربوط به دوره الکسیوس سوم، امپراتور بیزانسی ترابزون است. یکی از نقاشی‌های دیواری شامل تصویر الکسیوس سوم، پسرانش مانوئل سوم و آندرونیکوس می‌شد که امروزه به‌طور کامل از بین رفته است. نقاشی‌های دیواری نمازخانه کوچک کنار کلیسا از سه لایه متعلق به سه دوره مختلف تشکیل می‌شود که قدیمی‌ترین آن‌ها به قرن هجدهم تعلق دارد.

کپی لینک

اتاق راهبان و نمازخانه ها

اتاقی سنگی و بزرگ در صومعه سوملا

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Muhana Alnaipi)

بخش شمالی کلیسای صخره‌ای شامل اتاق‌های راهبان، نمازخانه‌ها و برج ناقوس می‌شود که مانند یک هزارتو به یکدیگر راه دارند. اتاق‌های این قسمت به‌صورت سه و چهار طبقه روی سطح صخره ساخته شده‌اند که بزرگ‌ترین آن‌ها حدود سه متر عرض و چهار متر طول دارد و شیب تقریبی آن‌ها هفتاد و در جاهایی ۹۰ درجه است. علاوه بر قفسه‌ اتاق‌ها که برای قرارگیری وسایل مختلف استفاده می‌شود، شومینه‌ای در آن‌ها وجود دارد که زندگی در سرمای شدید زمستان را امکان‌پذیر می‌کند.

پنج نمازخانه در این قسمت وجود دارد که تقریبا تمامی آن‌ها مزین به نقاشی‌های دیواری هستند و سبک آن‌ها شبیه به سبک بخشی از نقاشی‌های دیواری کلیسای صخره‌ای است. برای جادادن صحنه‌های لازم در فضایی باریک، گاهی اوقات نقاشی‌ها به‌اندازه کاغذ «A4» کوچک شده‌اند. نمازخانه واقع در بالا و گوشه شمالی کلیسای صخره‌ای که در کنار برج ناقوس قرار دارد، بزرگ‌تر از بقیه است. نقاشی‌های دیواری داخل این نمازخانه کم‌رنگ هستند و آثاری از سبک و نقاشی دوره‌های قبل در آن‌ها به چشم می‌خورد. سبک ساخت و نقاشی دیوارهای این بخش شبیه به «صومعه دختران» (Girls' Monastery) در ترابزون است. در قسمت بیرونی نمازخانه، نقش آهویی به تصویر کشیده شده که احتمالا نماد جاودانگی در هنر اولیه مسیحیت ارتدکس بوده است. در این تصویر، حیوانات درنده‌ای به‌دنبال آهو هستند که خیلی واضح نیستند.

کپی لینک

ساختمان بزرگ صومعه

نمای صومعه سوملا در دل کوه

منبع عکس: سایت cabistanbul.com (عکاس: ناشناس)

وقتی از دور به سوملا نگاه کنید، ساختمان بالکن‌دار بزرگی در جلوی صخره و در انتهای حیاط می‌بینید که شاید بتوان آن را مهم‌ترین قسمت صومعه در نظر گرفت؛ اما اینجا فقط به‌عنوان محل زندگی راهبان استفاده می‌شد و از نظر معماری یا هنری، مهم‌ترین بخش ساختمان به حساب نمی‌آید. این سازه سه طبقه که مربوط به سال ۱۸۴۰ است، شامل تعداد زیادی اتاق برای اسکان راهبان و مهمانان می‌شد. ساختمان مزبور زمانی سقفی چوبی با پیش‌آمدگی‌های آویزان در لبه بام داشت که به‌مرور زمان ویران شد. برجی روی دیوار جلویی آن وجود دارد که باعث شده است تا ارتفاع سازه بلندتر به نظر برسد. گاهی اوقات ابرهای سفید و مه این صومعه را فرا می‌گیرد و فضایی زیبا و عرفانی به آن می‌بخشند.

کپی لینک

چشمه مقدس

در مرکز صومعه حوضی وجود داشت که قطرات آب از ۳۰ تا ۴۰ متری بالاتر در آن می‌ریخت؛ هرچند امروزه بخش زیادی از آن تخریب شده است. نه‌تنها در مسیحیت، بلکه در دین اسلام نیز اعتقاد بر این است که حضرت مریم، سلامتی را برای مردم به ارمغان می‌آورد؛ بنابراین در طول قرن‌ها، مسیحیان و مسلمانان پس از تقدیم هدایا و قربانی به صومعه، برای سلامتی و شفا از قطرات این آب مقدس می‌نوشیدند.

کپی لینک

شرایط بازدید از صومعه سوملا

حضور گردشگران در صومعه سوملا

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mohammad Alarar)

کپی لینک

بلیط و ساعت کاری

  • بلیط ورودی: ۷۵ لیره؛ کودکان زیر هشت سال رایگان؛ امکان استفاده از کارت موزه ترکیه در این محل وجود دارد.
  • ساعت کاری: در نیمه اول سال از ساعت ۸ تا ۱۹؛ در نیمه دوم سال از ساعت ۸ تا ۱۷

زمان بازدید از صومعه سوملا ممکن است به‌خاطر انجام مرمت تغییر کند؛ پس قبل از مراجعه حتما این موضوع را از وب‌سایت رسمی مجموعه جویا شوید.

کپی لینک

بهترین زمان بازدید

ماه‌های ژوئن تا آگوست (خرداد تا شهریور) به‌عنوان فصل گردشگری در این منطقه شناخته می‌شود که با جمعیت زیاد توریست‌ها و همچنین قیمت‌ بالای هتل‌ها همراه است. پس اگر تمایل دارید این صومعه را به دور از ازدحام جمعیت بگردید، ماه مه یا سپتامبر (اردیبهشت یا مهر) را انتخاب کنید. همچنین به خاطر داشته باشید که در ماه رمضان در شهرهایی مانند ترابزون به‌سختی می‌توانید رستورانی برای صرف غذا پیدا کنید.

کپی لینک

محل اقامت

هیچ اقامتگاهی در نزدیکی صومعه وجود ندارد و نزدیک‌ترین محل برای رزرو هتل یا هاستل، شهر ترابزون است.

کپی لینک

دیدنی‌ های اطراف صومعه سوملا

کپی لینک

پارک ملی دره التیندره

  • آدرس: ۴۶ کیلومتری جنوب ترابزون، نزدیک روستای التیندره (نمایش روی نقشه)
  • فاصله از صومعه سوملا: صومعه در داخل پارک ملی قرار دارد.
مسیری سنگی با نرده های چوبی در جنگل التیندره

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Ahmad Al Mula)

«پارک ملی دره التیندره» (Altindere Valley National Park) معروف‌ترین پارک در منطقه دریای سیاه است که در سال ۱۹۸۷ به پارک ملی تبدیل شد. مساحت کل پارک ملی ۴,۸۰۰ هکتار است که ۹۰۱ هکتار آن را جنگل تشکیل می‌دهد. بیشترین شهرت این پارک به وجود صومعه سوملا در آن مربوط می‌شود؛ هرچند پارک ملی دره التیندره دارای طبیعتی عالی با هوایی مطبوع، رودخانه، آبشار و چندین کافه زیبا است.

آبشار پرآبی در پارک ملی التیندره

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Tahir Tuncer)

«آبشار کارادا» با «آبشار قره داغ» (Karadag Selalesi) آبشار بزرگی در نزدیکی صومعه سوملا است که در پارک جنگلی قرار دارد. حجم آب آبشار و صدای خروشان، آن را به محلی ایدئال برای استراحت و تفریح تبدیل کرده است.

کپی لینک

گردنه زیگانا

  • آدرس: استان گوموشانه، کوه‌های پوتنیک (نمایش روی نقشه)
  • فاصله از صومعه سوملا: ۶۶ کیلومتر (یک ساعت و ۱۵ دقیقه)
عبور گردنه زیگانا از کوهستانی سرسبز

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Yusef Tas)

«گردنه زیگانا» (Zigana Pass)، یک گذرگاه کوهستانی مرتفع در ارتفاع ۲,۰۲۳ متری از سطح دریا است که روی کوه‌های پونتیک در استان گوموشانه قرار دارد و تونلی به طول ۱,۷۰۲ متر از آن عبور می‌کند. آب‌وهوای این منطقه بسیار سرد و به‌شدت غیرقابل پیش‌بینی است؛ به‌طوری که در پنج ماه از سال پوشیده از برف می‌شود. هنگام گذر از این گردنه با چشم‌اندازی فوق‌العاده و حتی هوای مه‌آلود در میان انبوه درختان مواجه می‌شوید و در هوای مساعد می‌توانید در میان درختان کاج بساط پیک‌نیک خود را به پا کنید. نام این گردنه از روستایی واقع در ۳٫۵ کیلومتری جنوب غرب تونل گرفته شده است که به‌عنوان محلی عالی برای اسکی شناخته می‌شود.

کپی لینک

منطقه هامسیکوی

  • آدرس: استان ترابزون، ۲۲ کیلومتری جنوب غرب شهر ماچکا (نمایش روی نقشه)
  • فاصله از صومعه سوملا: ۴۳ کیلومتر (۶۰ دقیقه)
منطقه روستایی هامیسکوی در ترابزون

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mustafa Atalaya)

منطقه «هامسیکوی» (Hamsikoy) یکی از مقاصد مهم گردشگری ترابزون و ترکیه به حساب می‌آید که از پنج روستا تشکیل شده است و به‌خاطر مناظر دیدنی و پودینگ برنج خود بین گردشگران شناخته می‌شود. این منطقه فقط ۵۰ کیلومتر با ترابزون و ۲۰ کیلومتر با ماچکا فاصله دارد.

هامسیکوی، منطقه‌ای کوهستانی در ارتفاع ۱,۳۰۰ متری از سطح دریا است که به شما این امکان را می‌دهد، به دور از هیاهوی شهر از آرامش در دل طبیعت جذاب لذت ببرید و هوایی عالی استشمام کنید. علاوه بر بازدید از جاذبه‌های گردشگری همچون آبشار هامسیکوی، چشمه‌ها و دشت‌های سرسبز می‌توانید پیاده‌روی یا دوچرخه‌سواری در کوهستان،‌ کوهنوردی و اسب‌سواری را تجربه کنید.

کپی لینک

غار کاراجا

  • آدرس: استان گوموشانه، نزدیک شهر تورول (نمایش روی نقشه)
  • فاصله از صومعه سوملا: ۸۶ کیلومتر (یک ساعت و ۳۰ دقیقه)
بخشی از غار کاراجا در ترابزون

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Hanzade Duygu Demir)

«غار کاراجا» (Karaca Cave) که در ارتفاع ۱,۵۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد، از سال ۱۹۹۶ به روی بازدیدکنندگان باز است. این غار شامل شبکه‌ای از غارها می‌شود که به‌لطف وجود مسیرهای پیاده‌روی و استالاکتیت‌ها و استالاگمیت‌ها توانسته است پذیرای گردشگران زیادی در طول سال باشد. علاوه بر این، برای رفاه هرچه بیشتر بازدیدکنندگان، رستوران‌ها و فروشگاه‌های متعددی در اطراف غار مشغول به کار هستند که لذت سفر به این منطقه را دوچندان می‌کنند.

نقاشی های دیواری صومعه سوملا

منبع عکس: سایت cabistanbul.com (عکاس: ناشناس)

ترابزون یکی از شهرهای دیدنی ترکیه است که گردشگران زیادی از ایران دارد. اگر شما به این شهر سفر کرده‌اید و بازدیدی از صومعه سوملا داشته‌اید، می‌توانید تجربه‌های و خاطرات خود را با کاربران کجارو سهیم شوید.

سوالات متداول

  • صومعه سوملا کجاست؟

    صومعه سوملا یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی ترابزون و جزو قدیمی‌ترین کلیساها در دنیای مسیحیت به حساب می‌آید

  • کاربری فعلی صومعه سوملا چیست؟

    موزه

  • معنی سوملا چیست؟

    سوملا ریشه در کلمه «ملا» (Melá) دارد که در زبان یونانی به‌معنای «تاریک» یا «سیاه» است؛

  • نام دیگر صومعه سوملا چیست؟

    صومعه سوملا یک صومعه ارتدکس یونانی است که به مریم باکره اختصاص دارد و از همین رو، در میان مردم محلی با نام «مریم آنا» (مریم باکره) و «ماما ماریا» (Mama Maria) نیز شناخته می‌شود.

نویسنده: صدیقه شجاعی

عکس‌های گالری از گوگل‌مپ (عکاسان: tubem acar، Muhana Alnaipi، Yurii Chernov، Ruzgar Davut)

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات