کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

دره تندیس‌ ها

شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۵
مطالعه 22 دقیقه
دره تندیس‌ ها
دره تندیس‌ ها یا دره مجسمه ها از جاهای دیدنی قشم و از سایت های ژئوپارک قشم است.
تبلیغات
دره تندیس‌ ها
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۱ تا ۲ ساعت
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان هرمزگان، جزیره قشم، جاده شمالی جزیره، پس از روستای طبل
دره تندیس‌ ها
مشاهده روی نقشه
دره تندیس‌ ها
دره تندیس‌ ها
دره تندیس‌ ها

قشم یکی از زیباترین جزایر ایرانی خلیج فارس است. این جزیره نخستین ژئوپارک خاورمیانه به شمار می‌رود و جاذبه‌های طبیعی منحصربه‌فردی در آن وجود دارند. دره تندیس‌ها یکی از دیدنی های قشم است که به‌دلیل وجود سنگ‌هایی با شمایل مجسمه، مشهور شده است. هر سال، گردشگران بسیاری برای بازدید از این دره و پدیده‌های رسوبی آن به قشم سفر می‌کنند؛ دره ای که شباهت زیادی به دره ستارگان دارد. جالب است بدانید که در گذشته‌های دور در این دشت خشک و ترک خورده، دریا وجود داشت و موجودات زنده در آن زندگی می‌کردند. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با دره تندیس‌ها، چگونگی شکل‌گیری و تفریحات آن آشنا کنیم.

دره تندیس ها
دره تندیس های قشم

منبع عکس: صدا و سیما خلیج فارس

دره تندیس‌ها از دیدنی های استان هرمزگان است و در مرکز جزیره قشم به‌سمت غرب قرار دارد. این دره شگفت‌انگیز که یکی از سایت‌های ژئوپارک قشم به شمار می‌آید، در ۵٫۵ کیلومتری جنوب غربی روستایی به نام طبل و در بخش جنوبی جنگل حرا واقع شده است و با فرودگاه بین‌المللی قشم، ۲۴ کیلومتر فاصله دارد. فاصله دره تندیس‌ها با اسکله مسافربری شهید ذاکری، ۷۶ کیلومتری (۶۵ دقیقه) و تا بندر لافت (جابه‌جایی همراه با خودرو)، ۳۷ کیلومتر است.

ژئوپارک‌ها مکان‌های دارای پدیده‌های زمین‌شناسی جالب و تماشایی هستند که ممکن است علاوه بر پدیده‌های زمین‌شناسی، دارای آثار تاریخی، بوم‌شناسی، باستان‌شناسی، میراث فرهنگی و طبیعی دیگر نیز باشند. ژئوپارک جزیره‌ قشم اولین و تنها ژئوپارک خاور‌میانه است که در سال ۲۰۰۶ میلادی در شبکه‌ جهانی ژئوپارک‌ها (GGN) به ثبت یونسکو رسید. ایران بعد از از چین، مالزی، کره، ژاپن و ویتنام به‌عنوان ششمین کشور آسیایی دارای ژئوپارک شناخته می‌شود.

ژئوپارک قشم

منبع عکس: سایت ژئوپارک قشم

ژئوپارک قشم دارای ۲۵ ژئوسایت است که شامل دره‌ ستاره‌ها، کورکوراکوه، بام قشم، دره تندیس‌ها، دره شور، تنگه چاه‌کوه، نمکدان، کریان، موزه‌ ژئوپارک، پهنه‌های گلی، ساحل کرق، دره قاضی، تنگه اولی، بصیرا، چاکویر، جزایر ناز، ژئو لینک، باسعیدو، خلیج دیرستان، جنگل حرا، ساحل تخم‌گذاری لاک‌پشت‌ها، صخره خرچنگ‌ها، روستای لافت، غار خربس، تالاب پرندگان دو کوهک و تنگه چاهکوه می‌شوند.

  • آدرس: استان هرمزگان، جزیره قشم، جاده شمالی جزیره، پس از روستای طبل (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

مسیر دسترسی به دره تندیس ها

دره مجسمه ها

منبع عکس: smarttiz.com

برای دسترسی به دره تندیس‌ها ابتدا باید خود را به جزیره قشم برسانید. جزیره قشم دارای فرودگاه بین‌المللی است و شما می‌توانید به‌راحتی و در کمتر از دو ساعت خود را به فرودگاه بین‌المللی دیرستان قشم برسانید. از فرودگاه برای رسیدن به دره تندیس‌ها یا سوار تاکسی شوید یا ماشین اجاره کنید تا پس از حدود نیم ساعت به این جاذبه حیرت‌انگیز برسید. راه‌های دیگر برای رسیدن به بندرعباس، قطار و اتوبوس هستند. زمان تقریبی سفر با قطار از تهران تا بندرعباس، ۱۹ ساعت است.

برای سفر به قشم با ماشین شخصی نیز به‌طور کلی دو تا انتخاب وجود دارد:

مسیر دسترسی به دره مجسمه ها

منبع عکس: وب‌سایت قشم گردی

مسیر اول: فاصله تهران تا بندر عباس از این مسیر، ۱,۲۷۶ کیلومتر (۱۴ ساعت و ۲۰ دقیقه) است. از تهران از اتوبان خلیج فارس و سپس آزادراه تهران - قم به قم بروید و از آنجا مسیر خود را به‌سمت کاشان ادامه دهید. از اتوبان کاشان - نطنز و جاده ۷۱ به‌سمت یزد و سپس سیرجان بروید تا به بندرعباس برسید. از آنجا اگر قصد دارید با ماشین شخصی به قشم بروید، خود را به بندر پل برسانید. این مسیر حدود یک ساعت (۸۱ کیلومتر) است. سپس با ماشین وارد شناورهای خودروبر یا لندینگ‌کرافت‌ شوید تا به بندر لافت بروید. دره تندیس‌ها در فاصله نیم‌ساعتی بندر لافت قرار دارد.

ساعت کاری اتوبوس دریایی از بندر عباس به قشم هرروز از ساعت ۶ صبح تا ۱۱:۳۰ شب است

شما همچنین می‌توانید ماشین خود را پارک کنید و به اسکله شهید حقانی بندرعباس بروید. از این اسکله با اتوبوس‌های دریایی به بندر شهید ذاکری یا درگهان قشم می‌رسید. ساعت کاری اتوبوس دریایی از بندر عباس به قشم هرروز از ساعت ۶ صبح تا ۱۱:۳۰ شب است. زمان سفر با اتوبوس دریایی تا قشم ۵۰ دقیقه و تا درگهان یک ساعت و ۳۰ دقیقه است. توجه داشته باشید که در روزهای دریایی اتوبوس‌های دریایی مسافران را جابه‌جا نمی‌کنند.

مسیر دوم: فاصله تهران تا بندر پل از این مسیر، ۱,۳۴۹ کیلومتر (۱۵ ساعت) است. این مسیر از قم، کاشان، اصفهان، شیراز، جهرم و لار می‌گذرد و در نهایت به بندر پل می‌رسد. اگر قصد ندارید با ماشین به قشم بروید، مسیر را تا بندر عباس ادامه دهید و ماشین خود را پارک کنید.

دره مجسمه های قشم

منبع عکس: smarttiz.com

برای رفتن به دره تندیس ها باید از جاده‌ای در امتداد ضلع غربی جزیره قشم به یک فرعی بروید و از جنگل حرا به‌سمت روستای طبل حرکت کنید. سپس دوباره رو به پایین در مسیر سلخ به‌سمت بام قشم بروید تا با تندیس‌های غول‌آسا در منطقه‌ای مرتفع روبه‌رو شوید. دره تندیس‌ها در مسیر روستای طبل به روستای ملکی در میانه راه واقع شده است.

کپی لینک

قدمت دره تندیس ها

بر اساس بررسی‌های انجام شده توسط پژوهشگران زمین‌شناسی، قدمت دره تندیس‌ها به میلیون‌ها سال قبل بازمی‌گردد. گفته می‌شود که تقریبا از ۵۰ هزار سال قبل جزیره قشم از آب بیرون آمده است.

قدمت دره تندیس‌ها

منبع عکس: صدا و سیما خلیج فارس

طبق گفته برخی پژوهشگران دره تندیس‌ها قدمتی بیش از دو میلیون سال دارد و بر اثر فرسایش خاک، سنگ و ماسه در دوره زمین‌شناسی سنوزوئیک (حدود دو میلیون سال قبل) به وجود آمده است. تاثیر فرسایش مکانیکی آب جاری ناشی از بارندگی، تاثیرگذارترین عامل در شکل‌گیری این پدیده بوده است و عواملی چون اختلاف جنس و مقاومت لایه‌های مختلف، وجود رگه‌ها و میان لایه‌های ژیپس یا گچ و حرکات و فشارهای درونی زمین نیز در آن تاثیر داشته‌اند.

کپی لینک

علت نام‌گذاری دره تندیس ها

علت نامگذاری دره تندیس‌ها

منبع عکس: smarttiz.com

دلیل نام‌گذاری دره تندیس‌ها یا دره مجسمه‌ها به این نام، وجود سنگ‌هایی با اشکال مختلف در این دره است؛ سنگ‌هایی که برخی از آن‌ها شکل انسان و برخی دیگر شبیه به حیواناتی چون مرغ، خروس، سر گوسفند و حتی سر اژدها هستند. البته باید بدانید که این مجسمه‌ها به‌صورت طبیعی شکل گرفتند و در واقع تصادفی هستند که فقط با تخیل ما انسان‌ها شبیه به مجسمه به‌نظر می‌آیند.

کپی لینک

دلیل شهرت دره تندیس ها

شکل گیری دره تندیس‌ها

منبع عکس: qrgardi.com

دره تندیس‌ها یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های قشم است که در آن اشکال جالب، شگفت‌انگیز و عجیبی را مشاهده خواهید کرد. این دره هنر فرسایش باد و باران است که در طول میلیون‌ها سال مجموعه‌ای از اشکال و طرح‌های مختلف را ایجاد کرده‌اند. دره تندیس‌ها از لحاظ ساختاری شبیه دره ستارگان است؛ با این تفاوت که وسعت بیشتری دارد و تراکم پدیده در آنجا کمتر است. دره ستارگان در شرق جزیره قشم و درست در نقطه مخالف دره تندیس‌ها واقع شده است.

دره تندیس‌ها از لحاظ ساختاری شبیه دره ستارگان است

سنگ‌های دره تندیس‌های قشم به شکلی دقیق و هنرمندانه تراش خورده‌اند؛ به‌طوری که باور کردن اینکه تیشه هیچ هنرمندی این تندیس‌ها را نتراشیده است، بسیار سخت به نظر می‌رسد. آنچه در منطقه دره تندیس‌ها می‌بینید، در واقع بازمانده دشتی است که زمانی به بام قشم می‌رسید. با بالا‌آمدگی تدریجی جزیره و عقب رفتن ساحل، مساحت خشکی گسترش یافت و دره تندیس‌ها به وجود آمد. تخریب و از بین رفتن لایه آهکی سخت که پوششی بین لایه‌های نرم‌فرسا بوده است، باعث پیشرفت عمل فرسایش در این منطقه شد و به همین دلیل دره تندیس‌ها را می‌توان به‌عنوان بلندی‌های جزیره مانندی در بین زمین‌های فرسوده و پست نیز معرفی کرد.

در حال حاضر، دره تندیس‌ها یکی از بخش‌های جزیره قشم است که متحمل فرسایش ساحلی چشمگیری شده است؛ فرسایشی که در طول سال‌هایی که جزیره قشم به‌تدریج از آب بیرون می‌آمد، نقش و نگارهای بسیاری را روی سنگ‌ها به وجود آورد.

دره تندیس‌ها روزگاری بستر دریا بوده است و انواع ماهی‌ها، نرم‌تنان و آبزیان لای این شکاف‌ها زندگی می‌کرده‌اند. سراسر خاک دره تندیس‌ها پر از صدف‌های دوکفه‌ای است که از گذشته بجا مانده و در برخی نقاط به‌صورت توده‌ای جمع شده‌اند. سطح دره تندیس‌ها غالبا از ترک‌های گلی پوشیده شده است. ترک گلی یک ساخت رسوبی است که در مباحث رسوب‌شناسی به آن پرداخته می‌شود. این پدیده‌های رسوبی از دیدنیهای قابل‌توجه در دره تندیس‌ها هستند که چشم‌انداز زیبایی از دره را به شما نشان می‌دهند. لازم به ذکر است که در هنگام بارش باران یا بعد از بارش، زمین در این نقاط بسیار چسبنده و باتلاقی می‌شود.

کپی لینک

تفریحات دره تندیس ها

تفریحات دره تندیس‌ها

منبع عکس: صدا و سیما خلیج فارس

دره تندیس‌ها سوژه‌ای فوق‌العاده برای عکاسی است و شما می‌توانید با کمی خلاقیت عکس‌های بی‌نظیری از جاذبه شگفت‌انگیز و سنگ‌های با اشکال مختلف آن بگیرید. اگر توانستید به بالای یکی از صخره‌ها بروید، حتما دوربین خود را بیرون بیاورید و عکس پانوراما بگیرید. در این دره خرید صنایع دستی را نیز فراموش نکنید. گاهی اوقات ساکنان محلی در دره تندیس‌ها صنایع دستی زیبای خود را به‌همراه می‌آوردند؛ سوغاتی‌هایی ساخته شده از صدف‌ها و گوش‌ماهی‌ها که هدایایی مناسب برای عزیزان و یادگاری‌هایی زیبا به شمار می‌آیند.

اگر خوش‌شانس باشید در مسیر رسیدن به دره تندیس‌ها با شترها نیز روبه‌رو خواهید شد. قدم زدن و پیاده‌روی در شب در دره تندیس‌ها از دیگر تفریحاتی است که برخی گردشگران به آن علاقه بسیار دارند؛ تجربه‌ای مرموز و شگفت‌انگیز با آسمانی پرستاره.

کپی لینک

اقامت در دره تندیس ها

در دره تندیس‌ها امکانات اقامتی وجود ندارد؛ البته شما می‌توانید در این منطقه کمپ کنید و شب را به تماشای آسمان پرستاره بگذرانید. تجربه‌ای که هیچ‌گاه فراموش نخواهید کرد. اجاره خانه‌های بومی یا اقامت در هتل از دیگر گزینه‌های پیش روی شما برای اقامت در قشم هستند. شما همچنین می‌توانید به اقامتگاه‌های اطراف دره تندیس‌ها بروید و شب را در فضایی بومی و سنتی سپری کنید.

کپی لینک

اقامتگاه بومگردی علیشاهی

اقامتگاه بومگردی علیشاهی

منبع عکس: uspace.ir

اقامتگاه بومگردی علیشاهی،یک خانه بومی روستایی زیبا با بهترین خدمات رفاهی است که هفت باب اتاق سنتی با ظرفیت اسکان و پذیرش ۶۰ گردشگر دارد. لازم به ذکر است که حمام و سرویس بهداشتی ایرانی و فرنگی بین بیشتر اتاق‌های این اقامتگاه به‌صورت مشترک قابل استفاده هستند. سرویس خواب در تمامی اتاق‌ها به‌صورت سرویس کف‌خواب و دو باب اتاق این اقامتگاه دارای سرویس بهداشتی و حمام مستقل است. از جمله امکانات و خدمات ارائه شده در این اقامتگاه می‌توان به پارکینگ غیرمسقف، سرویس‌دهی اینترنت، غذاهای محلی و سرویس‌های گرمایشی و سرمایشی مانند کولر گازی اشاره کرد.

گردشگران همچنین می‌توانند با هماهنگی قبلی با پرسنل اقامتگاه بومگردی علیشاهی انواع غذاهای محلی جنوبی مانند ماهی برشته، کلمبا، زیبون، موفلک، هواری و برنج دیشو را سفارش دهند؛ غذاهایی که با مواد اولیه ارکانیگ تهیه و طبخ می‌شوند. یک غرفه صنایع دستی محلی نیز در این اقامتگاه فعال است؛ مکانی که برای خرید سوغاتی بسیار مناسب است.

  • فاصله از دره تندیس‌ها: ۵٫۳ کیلومتر (۹ دقیقه)
  • آدرس: جزیره قشم، روستای طبل (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

اقامتگاه بومگردی درشه

اقامتگاه بومگردی درشه

منبع عکس: uspace.ir

بومگردی درشه، اقامتگاهی سنتی و زیبا با قدمت ۵۰ سال است که ۱۱ باب اتاق کف‌خواب به‌صورت سه اتاق دونفره و هشت اتاق به ظرفیت حداقل ۶ و حداکثر هشت نفر و درمجموع امکان اسکان و پذیرایی از حداکثر ۷۰ گردشگر را دارد. اتاق‌های دو نفره این اقامتگاه دارای سرویس بهداشتی (توالت فرنگی و توالت ایرانی) و حمام مشترک و بقیه اتاق‌ها دارای سرویس بهداشتی و حمام اختصاصی هستند.

در اقامتگاه بومگردی درشه انواع غذاهای محلی و سنتی نظیر ماهی سرخ شده، ماهی کبابی، میگو سرخ شده، هواری میگو و ماهی مرکب و غیره طبخ می‌شوند. پارکینگ اختصاصی غیر‌مسقف، پرسنل مسلط به زبان انگلیسی و سیستم سرمایش اسپیلت از جمله امکانات این بومگردی هستند.

  • فاصله از دره تندیس‌ها: ۵٫۴ کیلومتر (۹ دقیقه)
  • آدرس: جزیره قشم، روستای طبل، جنب کتابخانه ارشاد (مشاهده روی نقشه)
اتاقهای اقامتگاه بومگردی درشه
محوطه اقامتگاه بومگردی درشه
فضای سنتی بومگردی درشه
بومگردی درشه

منابع عکس‌ها: uspace.ir

کپی لینک

اقامتگاه بومگردی پرویز

اقامتگاه بومگردی پرویز در روستای طبل یکی از نزدیک‌ترین اقامتگاه‌ها به دره تندیس‌ها است. این اقامتگاه دارای ۱۰ باب اتاق کف‌خواب به‌صورت یک اتاق سه نفره، یک اتاق چهار نفره، یک اتاق پنج نفره و سه اتاق ۱۰ با امکان اسکان و پذیرایی از حداکثر ۴۵ گردشگر است. تمامی اتاق‌های بومگردی دارای سرویس بهداشتی (توالت فرنگی) و حمام اختصاصی هستند.

اقامتگاه بومگردی پرویز

منبع عکس: uspace.ir

در بومگردی پرویز انواع غذاهای سنتی و دریایی نظیر ماهی کباب، عنکاس، هواری، پودینی کوسه، قلیه ماهی و میگو طبخ می‌شوند و مسافران می‌توانند با هماهنگی قبلی غذای مورد نظر خود را سفارش دهند. پارکینگ اختصاصی غیرمسقف، راهنمای محلی، سیستم گرمایش بخاری برقی و سیستم سرمایش کولر گازی از دیگر امکانات اقامتگاه بومگردی پرویز هستند.

  • فاصله از دره تندیس‌ها: ۵٫۷ کیلومتر (۱۰ دقیقه)
  • آدرس: جزیره قشم، روستای طبل (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

اقامتگاه بومگردی باغ آیین‌های زینت

اقامتگاه بومگردی باغ آیین‌های زینت

منبع عکس: uspace.ir

اقامتگاه بومگردی باغ آیین‌های زینت با نقاشی‌ها و اشیای سنتی جنوبی تزیین شده است و چشم‌اندازی زیبا از دریای خلیج فارس دارد

اقامتگاه بومگردی باغ آیین‌های زینت در واقع یک دهکده گردشگری در جزیره قشم است که به‌صورت کاملا بومی و سنتی، با نقاشی‌ها و اشیای سنتی جنوبی تزیین شده است و چشم‌اندازی زیبا از دریای خلیج فارس دارد. این اقامتگاه ۳۴ باب اتاق با سرویس کف‌خواب دارد که ظرفیت آن‌ها ۸۰ گردشگر است. اتاق‌های بومگردی باغ آیین‌های زینت مناسب برای اقامت‌های گروهی و تورهای گردشگری هستند. برخی از اتاق‌ها دارای سرویس بهداشتی فرنگی و ایرانی در داخل اتاق و برخی خارج از آن هستند. همچنین صبحانه و ناهار و شام نیز برای مسافران فراهم است.

از جمله امکانات و خدمات ارائه شده در اقامتگاه بومگردی باغ آیین‌های زینت می‌توان به سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی، سرویس بهداشتی ایرانی و فرنگی اشاره کرد. در باغ آیین‌های زینت می‌توانید از غرفه‌های فروش صنایع دستی و نمایشگاه عکس دیدن کنید و از اجرای موسیقی زنده سنتی لذت ببرید.

  • فاصله از دره تندیس‌ها: ۱۵ کیلومتر (۲۰ دقیقه)
  • آدرس: جزیره قشم، روستای سلخ (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

اقامتگاه بومگردی باغ هنر

اقامتگاه بومگردی باغ هنر

منبع عکس: uspace.ir

اقامتگاه بومگردی باغ هنر، یک خانه بومی با قدمت بیش از ۵۰ سال است که پس از مرمت و بازسازی در سال ۱۳۹۴ افتتاح شد. این اقامتگاه با معماری کاملا سنتی و بومی جنوبی در فضایی دنج و چشم‌نواز شامل یک حیاط بزرگ و دل‌باز، ۶ اتاق به‌صورت سه اتاق پنج نفره و سه اتاق هفت نفره با سرویس کف‌خواب است که درمجموع ظرفیت اسکان و پذیرش ۴۰ گردشگر را دارد. چهار اتاق دارای سرویس بهداشتی (توالت ایرانی یا فرنگی) و حمام اختصاصی هستند و مهمانان سایر اتاق‌ها باید از سرویس بهداشتی (یک توالت ایرانی و یک توالت فرنگی) و یک حمام داخل محوطه به‌صورت مشترک استفاده کنند.

نمایشگاه و فروشگاه صنایع و هنرهای دستی زنان هنرمند جزیره قشم، نقش حنا، نگارخانه و نمایش آثار هنری هنرمندان داخلی و خارجی و غیره از برنامه‌های ویژه بومگردی باغ هنر هستند. از دیگر امکانات و خدمات این بومگردی می‌توان به پارکینگ غیرمسقف، پرسنل مسلط به زبان انگلیسی، راهنمای محلی تورهای گردشگری، اینترنت وای‌فای رایگان و سیستم سرمایشی اسپیلیت اشاره کرد.

  • فاصله از دره تندیس‌ها: ۱۵٫۳ کیلومتر (۲۱ دقیقه)
  • آدرس: جزیره قشم، روستای سلخ، جنب نگارخانه پردیس (مشاهده روی نقشه)
اتاقهای اقامتگاه بومگردی باغ هنر
فضای اتاقهای اقامتگاه بومگردی باغ هنر
اقامتگاه بومگردی باغ هنر قشم
بومگردی باغ هنر

منبع عکس: uspace.ir

کپی لینک

بهترین زمان بازدید از دره تندیس ها

جزیره قشم آب و هوایی بسیار گرم و شرجی دارد. متوسط دمای این جزیره در گرم‌ترین زمان سال یعنی از اوایل تیر تا اوایل مرداد، ۳۴ درجه سانتی‌گراد است و تا ۳۸ درجه سانتی‌گراد نیز افزایش پیدا می‌کند. متوسط دمای سردترین زمان سال نیز که از اوایل دی ماه تا اوایل بهمن ادامه دارد، ۱۸٫۵ درجه سانتی‌گراد، حداقل دما ۱۳٫۵ درجه سانتی‌گراد و حداکثر دما ۲۳ درجه ساتنیگراد است.

بهترین زمان بازدید از دره تندیس‌ها

عکاس: نامشخص

با توجه به آب و هوای قشم، بهترین زمان سفر به دره تندیس‌ها از اواسط پاییز تا اوایل بهار است. در این زمان از سال متوسط دما تقریبا ۲۰ درجه سانتی‌گراد است و دما از ۲۴٫۵ سانتی‌گراد بیشتر نمی‌شود. لازم به ذکر است که جزیره قشم در فصل پاییز و زمستان معمولا شلوغ است؛ اما آب و هوای مطلوب ارزش این شلوغی را دارد. هوا در فصل زمستان در این جزیره به‌قدری معتدل و دلچسب است که می‌توانید با لباس‌هایی خنک در دره تندیس‌ها قدم بزنید.

کپی لینک

شرایط بازدید از دره تندیس ها

شرایط بازدید از دره تندیس‌ها

عکاس: نامشخص

  • قبل از رفتن به دره تندیس‌ها حتما آب و هوا را چک کنید. به‌دلیل موقعیت جغرافیایی دره، بعد از بارندگی، برخی نقاط چسبنده و تبدیل به باتلاق می‌شوند و خطر مرگ دارند.
  • در دره تندیس ها تجهیزات نورپردازی وجود ندارد. این دره همچنین از جاهای شلوغ شهر دور است؛ بنابراین به شما پیشنهاد می‌کنیم در گشت و گذارهای شبانه خود در این دره با یک لیدر محلی همراه شوید و تجهیزات لازم مانند هدلایت به‌همراه داشته باشید. تجربه شب در دره تندیس‌ها با سکوت مطلقی همراه است که می‌تواند تجربه‌ای ترسناک و منحصربه‌فرد باشد.
  • به‌دلیل مسیرهای صعب‌العبور، دره تندیس‌ها مناسب توان‌یابان، سالمندان و بچه‌های کوچک نیست.
  • برای بازدید از دره تندیس‌ها حتما کفش مناسب پیاده‌روی بپوشید و کلاه ضدآفتاب، کرم ضدآفتاب، عینک آفتابی، آب معدنی و خوراکی به‌همراه داشته باشید.
  • در دره تندیس‌ها از قدرت تخیل خود استفاده کنید و از تندیس‌ها لذت ببرید.
  • در زمان بازدید از دره تندیس‌ها مراقب محیط زیست باشید و تغییری در ساختار دره ایجاد نکنید. حتما کیسه زباله به‌همراه داشته باشید و زباله‌های خود اعم از زباله تر، ته سیگار و بطری آب را در محیط رها نکنید.
کپی لینک

جاهای دیدنی اطراف دره تندیس ها

کپی لینک

بام قشم

بام قشم

عکاس: نامشخص

بام قشم، منطقه‌ای نیمه مرتفع بین روستاهای طبل و سلخ است که برای رسیدن به آن باید از پایان مسیر ماشین‌رو، ۱۵ دقیقه‌ پیاده روی کنید. از بالای این فلات می‌توانید منظره‌ جنگل حرا و ساحل شمالی خلیج‌فارس را ببینید. دره تندیس‌ها نیز از سمت جنوب دیده می‌شود. پوشش گیاهی این منطقه به‌شکل انبوه درختان است و پوشش سنگ آهک و پوسته‌های صدفی به چشم می‌خورد.

بام قشم محوطه‌ای باستانی است. باستان‌شناسان ابزار سنگی مانند تبر و چاقو در این محدوده پیدا کرده‌اند و همین کشفیات نشان می‌دهند که اولین سکونتگاه انسان در محدوده خلیج‌فارس، بام قشم بوده است. قدمت ابزار و اشیای کشف شده به آخر دوران پارینه‌ سنگی قدیم یعنی بیشتر از ۱۵۰ هزار سال پیش می‌رسد. سفال و خشت پخته کشف شده در بام قشم نیز ثابت می‌کنند که زندگی در دوره‌ پس از اسلام نیز در اینجا ادامه داشته است.

  • فاصله از دره تندیس‌ها: ۱۰٫۵ کیلومتر (۱۵ دقیقه)
  • آدرس: جزیره قشم، نزدیک روستای سلخ (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

سد گوران

سد گوران

عکاس: نامشخص

سد گوران در نزدیکی روستای گوران، جاده طبل - باسعید قرار دارد و قدمت آن به دوره پهلوی بازمی‌گردد؛ اما طبق یافته‌های باستان‌شناسان نخستین پی‌ریزی آن مربوط به دوره هخامنشیان و تاج سد مربوط به دوره‌ ساسانیان می‌شوند. این اثر به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. گفته می‌شود نام گوران از کلمه گبران گرفته شده است و این روستا به احتمال زیاد محل سکونت زرتشتیان بوده است. کارگاه لنج‌سازی گوران از دیگر دیدنیهای روستای گوران در نزدیکی سد است که بهتر است بازدید از آن را از دست ندهید.

  • فاصله از دره تندیس‌ها: ۱۱ کیلومتر (۱۴ دقیقه)
  • آدرس: جزیره قشم، روستای گوران (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

جنگل حرا

جنگل حرا

عکاس: سینا اسکندر

جنگل حرا یکی از جاذبه‌های خاص ایران و از جلوه‌های بی‌نظیر طبیعت در قشم است که برای دیدن آن باید با قایق به آب‌های شور خلیج فارس بروید. این جاذبه که شهرتی جهانی دارد، در فهرست میراث طبیعی کشور به ثبت رسیده است. جذابیت‌ جنگل حرا زمانی به اوج خود می‌رسد که این درختان در‌ آب فرو رفته‌ باشند.

جنگل حرا از جنگل‌های پنجگانه استان هرمزگان و یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره ایران به شمار می‌رود

جنگل حرا با وسعتی معادل ۸۲,۳۶۰ هکتار از جنگل‌های پنجگانه استان هرمزگان و یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره ایران به شمار می‌رود. این جنگل شرایط اکولوژی مناسبی دارد و به همین دلیل زیستگاه پرندگان مهاجر مناطق گرمسیری نظیر حواصیل بزرگ، حواصیل هندی، کفچه نوک تیز، گیلانشاه، سلیم خاکستری، کاکائی و… است. به‌علاوه انواع گوناگون پرندگان، آبزیان و دوزیستان نظیر انواع مارهای دریایی و ماهی‌ها و همین طور لاک‌پشت‌ها در این منطقه زندگی می‌کنند. جالب است بدانید که ۸۰ درصد از آبزیان دریای خلیج فارس در این منطقه تخم‌ریزی می‌کنند.

  • فاصله از دره تندیس‌ها: ۲۳ کیلومتر (۲۴ دقیقه)
  • آدرس: شمال غرب جزیره قشم (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

تنگه چاهکوه

تنگه چاهکوه

منبع عکس: خبرگزاری مهر. عکاس: میلاد رفعت

تنگه چاهکوه یکی از بخش‌های ژئوپارک قشم است که سالانه گردشگران بسیاری را به‌سمت این جزیره می‌کشاند. دلیل نام‌گذاری این دره وجود حفره‌های متعدد در دل صخره‌ها است؛ حفره هایی که آب را در هنگام بارندگی جمع می‌کنند. اهمیت آب برای مردمان منطقه و کمبود آن نیز موجب شده است تا با استفاده از این حفره‌ها و ساخت کانالی باریک در در طول دره اصلی آب را انتقال دهند. به همین دلیل، این مکان شگفت‌انگیز نام چاهکوه را به خود گرفته است و برای مردمان محلی منطقه از تقدس بالایی برخوردار است.

تنگه چاهکوه قشم
چاهکوه
بازدید از تنگه چاهکوه
پدیده تنگه چاهکوه

منبع عکس اول: خبرگزاری مهر. عکاس: میلاد رفعت. منبع عکس دوم تا چهارم: خبرگزاری میزان. عکاس: امین رحمانی

چاهکوه در میان کوه سنگی یک‌پارچه‌ای قرار دارد که به‌شکل ضربدر برش خورده است. این مکان، پدیده‌ای زمین‌شناسی و حاصل فرسایش سنگ‌های رسوبی زمین در طی سال‌های دراز است که دره‌ای به عمق ۱۰۰ متر را در دل کوه سنگی ایجاده کرده است. زمانی که به چاهکوه برسید، ابتدا یک دره‌ باز به‌شکل U می‌بینید که هرچه به انتهای آن پیش بروید تنگ‌تر می‌شود و به حالت V در می‌آید؛ تا جایی که حتی نمی‌توانید از آن عبور کنید و فاصله‌ بین صخره‌ها نیز به کمتر از نیم متر می‌رسد، در حالی که ارتفاع همچنان زیاد است. طاق‌ها، سکوها و دالان‌های پر و پیچ‌وخم چاهکوه شما را به یاد افسانه‌ها و داستا‌ن‌‌ها خواهد انداخت.

  • فاصله از دره تندیس‌ها: ۲۲ کیلومتر (۲۰ دقیقه)
  • آدرس: جزیره قشم، در نزدیکی روستای چاهوی شرقی (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

غار نمکدان قشم

غار نمکدان قشم

منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: Altra1100 Arghami

غار نمکی قشم با ۶٫۴ کیلومتر طول، دومین غار نمکی بزرگ جهان است که با مجموعه‌ای شگفت از قندیل‌های نمکی، استلاکتیت‌ها و استلاگمیت‌ها و دیگر سازه‌های جذاب نمکی، شما را متحیر خواهد کرد. برای بازدید از این غار باید حتما چراغ قوه یا هدلایت به‌همراه داشته باشید؛ زیرا نور خورشید تنها ۲۰ متر ابتدایی غار را روشن می‌کند. پیشنهاد می‌شود که بازدید از این غار با تجهیزات ایمن و همراهی یک گروه حرفه‌ای انجام شود. غار نمکدان قشم در فهرست میراث طبیعی ایران به ثبت رسیده است.

جریان آب نمک در کف غار نمکدان دائمی و همیشگی است؛ جریان نمکی که به‌دلیل بارش‌های کم این منطقه حل نمی‌شود و روی خاک باقی می‌ماند. با گذر زمان و به‌دلیل خاصیت شناوربودن نمک و سبک بودن آن، نمک بالا و به‌صورت چند لایه و گنبدی درمی‌آید. سقف غار نیز پوشیده از قندیل‌های بلورین در اشکال متنوع است که زیبایی منحصربه‌فردی را به این غار داده‌اند.

غار نمک قشم

منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: آرش اردبیلی

از غار نمکدان قشم گاهی نمک استخراج می‌شود. دلیل این استفاده منیزیم درون نمک است. نمک داخل غار مرغوب و خوراکی است و شما می‌توانید از آن بچشید. گاهی گفته می‌شود که تنفس در این غار خاصیت دارویی دارد. جالب است بدانید که سن نمک‌های غار تقریبا به ۵۷۹ میلیون سال پیش و دوره پیش از کامبرین بازمی‌گردد؛ البته گنبدهای نمکی جدیدتر هستند و سن آن‌ها حدود ۶ هزار سال است. برای رسیدن به غار نمک قشم دو مسیر وجود دارد. یکی از این مسیرها از روستای طبل، چاهو، درکو، گوری و کانی می‌گذرد. از روستای کانی تا غار نمکدان جاده‌ای خاکی کشیده شده که طول آن ۱۰ کیلومتر است. مسیر دوم از روستای طبل و سلخ می‌گذرد. از روستای سلخ تا غار نمکدان جاده‌ای خاکی به‌طول ۲۲ کیلومتر کشیده شده است.

  • فاصله از دره تندیس‌ها: ۳۸ کیلومتر (۵۵ دقیقه)
  • آدرس: جنوب غربی قشم، نزدیکی ساحل جنوبی (مشاهده روی نقشه

نویسنده: نگین توکلی

عکس های گالری از اصغر بشارتی

سوالات متداول

  • دره تندیس‌ها کجاست؟

    دره تندیس‌ها در مرکز جزیره قشم به‌سمت غرب در استان هرمزگان قرار دارد و در فاصله ۵٫۵ کیلومتری جنوب غربی روستای طبل واقع شده است.

  • بهترین زمان سفر به دره تندیس‌ها کدام فصل است؟

    با توجه به آب و هوای قشم، بهترین زمان سفر به دره تندیس‌ها از اواسط پاییز تا اوایل بهار است.

  • در اطراف دره تندیس‌ها چه جاذبه‌هایی برای بازدید وجود دارند؟

    بام قشم، جنگل‌های حرا، روستای تاریخی گوران، تنگه چاهکوه و غار نمکدان قشم

  • آیا دره تندیس‌ها همان دره ستارگان است؟

    خیر. دره ستارگان در شرق جزیره قشم و درست در نقطه مخالف دره تندیس‌ها واقع شده است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات