کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

سوق واقف

دوشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۳
مطالعه 17 دقیقه
سوق واقف دوحه قطر؛ منبع عکس: edition.cnn.com؛ عکاس: ناشناس
سوق واقف از جاهای دیدنی دوحه در قطر است و در آن تعداد زیادی رستوران با غذاهای سوری و لبنانی وجود دارد.
تبلیغات
سوق واقف
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۲ تا ۳ ساعت
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • Souq Waqif, Al Jasra, Doha, Qatar
سوق واقف دوحه قطر؛ منبع عکس: edition.cnn.com؛ عکاس: ناشناس
مشاهده روی نقشه
سوق واقف دوحه؛ منبع عکس: edition.cnn.com؛ عکاس: ناشناس
خرید در سوق واقف دوحه؛ منبع عکس: edition.cnn.com؛ عکاس: ناشناس

«بازار سوق واقف» (souq waqif) با قدمت بیش از یک قرن، از مشهورترین بازارهای سنتی شهر دوحه است که در کوچه‌پس‌کوچه‌های آن می‌توان کالاهای کاربردی و فانتزی از جمله پارچه، پوشاک، عطر، عود، ادویه‌‌های عربی، صنایع دستی و آثار هنری و همچنین پرندگان و حیوانات خانگی را خریداری کرد.

در گوشه‌وکنار بازار سوق واقف قطر، جاهای دیدنی و امکانات تفریحی متنوعی وجود دارد که از میان آن‌ها می‌توان به بازار طلا، بازار شاهین، مرکز هنری، قلعه الکوت، سینما نوو و تئاتر عبدالعزیز ناصر اشاره کرد. در این بازار جشنواره‌ها و فستیوال‌هایی در مناسبت‌های مختلف برگزار می‌شود که برای گردشگران بسیار جذاب است.

با بازدید از سوق واقف دوحه، علاوه بر خرید سوغات قطر می‌توانید از دیدنی‌ها و سرگرمی‌های آن بهره ببرید و اوقات خوشی را در کنار خانواده سپری کنید. این بازار دسترسی آسانی به جاذبه‌های گردشگری دوحه دارد و یکی از محبوب‌ترین جاهای دیدنی قطر به شمار می‌رود.

کپی لینک

درباره بازار سوق واقف دوحه بیشتر بدانید:

فهرست مطالب
کپی لینک

بازار سوق واقف کجاست؟

  • آدرس: خیابان «جاسم‌ بن محمد» (Jassim Bin Mohammed)، خیابان «الجسره» (Al Jasra)، خیابان «السوق» (Al Souq) (مشاهده روی نقشه)

بازار سوق واقف قدیمی‌ترین بازار دوحه، پایتخت قطر، به شمار می‌رود که در نزدیکی کورنیش دوحه قرار دارد. این بازار در فاصله حدود ۱۵ کیلومتری «فرودگاه بین‌المللی حمد» (Hamad International Airport) واقع شده است.

بازار سوق واقف قطر؛ منبع عکس: lhongtortai.com؛ عکاس: ناشناس 

منبع عکس: lhongtortai.com؛ عکاس: نامشخص

کپی لینک

مسیر دسترسی بازار سوق واقف

  • خودروی شخصی: از هر نقطه از شهر که هستید خود را به بزرگراه «راس ابو عبود» (Ras Abu Abboud) برسانید. در محور شرق به غرب این بزرگراه وارد خیابان «الاصمخ» (Al Asmakh) شوید؛ مسیر را ادامه دهید و با گذر از خیابان «علی بن عبدالله» (Ali Bin Abdullah) وارد خیابان «جاسم بن محمد» شوید. پس از طی مسافت کوتاهی، در سمت راست به خیابان سوق واقف (souq waqif) بپیچید. بازار سوق واقف در همین خیابان قرار دارد.
  • مترو: نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به بازار، «ایستگاه متروی سوق واقف» در خط طلایی متروی دوحه (راس ابو عبود - العزیزیه (Al Aziziyah)) است؛ از این ایستگاه در کمتر از یک دقیقه پیاده‌روی به بازار سوق واقف می‌رسید.
کپی لینک

درباره بازار سوق واقف

سوق واقف یکی از مشهورترین بازارهای دوحه و قطر است که بیش از یک قرن قدمت دارد. این بازار از ابتدای تاسیس، برای فعالیت‌های تجاری مورد استفاده قرار داشت و برای مردم محلی از اهمیت بسیاری برخوردار بود.

سوق واقف دوحه؛ منبع عکس: marhaba.qa؛ عکاس: ناشناس 

منبع عکس: marhaba.qa؛ عکاس: نامشخص

ساختمان‌های گلی بازار سوق واقف، دوران گذشته را برای گردشگران تداعی می‌کند و کوچه‌های پرپیچ‌وخم آن، جلوه‌ای از زندگی سنتی خیابانی را به نمایش‌ می‌گذارد.

مغازه‌های سوق واقف در زمینه فروش پارچه، پوشاک، ادویه‌جات، صنایع دستی و سوغات قطر فعالیت دارد و در سال‌های اخیر به کانونی برای کارگاه‌ها و گالری‌های آثار هنرمندان قطری تبدیل شده است.

کپی لینک

تاریخچه بازار سوق واقف

«سوق واقف» یا همان «بازار واقف» یکی از قدیمی‌ترین مراکز خرید دوحه است که بالغ بر ۱۰۰ سال پیش به‌سبک معماری سنتی قطری در ساحل معروف «وادی مشیرب» (Wadi Musheireb) بنا نهاده شد. در این محل، مردم بومی و بادیه‌نشینان کالاهای مختلف از جمله کالاهای دامی را مبادله می‌کردند.

بازار سوق واقف دوحه؛ منبع عکس: timeoutdoha.com؛ عکاس: ناشناس

منبع عکس: timeoutdoha.com؛ عکاس: نامشخص

بازار سوق واقف دوحه در دهه ۱۹۹۰ میلادی از رونق افتاد و در سال ۲۰۰۳ میلادی (۱۳۸۲ خورشیدی)، بخش اعظم آن به‌دلیل آتش‌سوزی از بین رفت. مرمت بازار با حفظ هویت معماری سنتی و اصالت تاریخی بازار در سال ۲۰۰۶ میلادی (۱۳۸۵ خورشیدی) آغاز شد و حدود دو سال بعد، در سال ۲۰۰۸ میلادی (۱۳۸۷ خورشیدی) به پایان رسید. سوق واقف همانند گذشته فعالیت خود را از سر گرفت و دوباره به یکی از بازارهای شلوغ و پرطرفدار دوحه تبدیل شد.

کپی لینک

خرید در بازار سوق واقف

سوق واقف یکی از جاهای دیدنی قطر است که در آن انواع کالاهای سنتی، صنایع دستی و آثار هنری، مواد غذایی، پرندگان و حیوانات خانگی عرضه می‌شود.

سوق واقف دوحه؛ منبع عکس: edition.cnn.com؛ عکاس: ناشناس

منبع عکس: edition.cnn.com؛ عکاس: نامشخص

در سوق واقف می‌توانید انواع کالاهای کاربردی و فانتزی از جمله پارچه و منسوجات، عطر، عود، لوازم آرایش سنتی (سرمه، حنا و...)، طلا، جواهر و مروارید، لباس‌های سنتی قطری، اشیای عتیقه، قالیچه، مبلمان چوبی، زیورآلات شیشه‌ای، قلیان عربی، تجهیزات ماهیگیری، ادویه‌جات عربی، شیرینی‌ و تنقلات عربی، سوغات قطر و صنایع دستی مختلف را خریداری کنید.

کپی لینک

کالاهای سنتی

  • عتیقه‌جات
  • پشمینه؛ نوعی شال کشمیری که از پشم بز تهیه می‌شود. (Pashimina)
  • بادیه‌بافی؛ منسوجات محکم و سه‌لایه که‌ توسط زنان و به‌شکل کیسه‌های شتری، چادر، قالیچه و بالش بافته می‌شود. (Bedouin weaving)
  • فرش
  • لباس‌های عبایی
  • لباس گلدوزی مردانه و زنانه
  • قلیان
  • عود و عطرهای عربی
  • ظروف خانگی
خرید در سوق واقف دوحه؛ منبع عکس: edition.cnn.com؛ عکاس: ناشناس

منبع عکس: edition.cnn.com؛ عکاس: نامشخص

کپی لینک

صنایع دستی و هنری

  • آثار هنرمندان محلی قطر
  • صندوقچه‌های چوبی عروس
  • صنایع دستی گچی
  • صنایع دستی چوبی
  • ماکت کشتی‌های بادبانی عربی (dhows)
کپی لینک

مواد غذایی

  • ادویه‌جات عربی
  • میوه خشک‌شده
  • آجیل
  • عسل
بازار سوق واقف دوحه؛ منبع عکس: visitqatar.com؛ عکاس: ناشناس

منبع عکس: visitqatar.com؛ عکاس: نامشخص

کپی لینک

پرندگان و حیوانات خانگی

  • بازار پرندگان؛ شامل انواع پرندگان، جوجه‌های رنگی، غذای حیوانات خانگی و تجهیزات
  • بازار شاهین

در سوق واقف، غرفه‌هایی برای فروش حیوانات خانگی وجود دارد که در آن‌ها می‌توان حیواناتی از جمله سگ، گربه، خرگوش، لاک‌پشت و برخی از پرندگان را خریداری کرد. سوق واقف محل مناسبی برای خرید شاهین است.

کپی لینک

جاهای دیدنی بازار سوق واقف

کپی لینک

مرکز هنری سوق واقف (Souq Waqif Art Center)

مرکز هنری سوق واقف دوحه، در سال ۲۰۰۸ میلادی (۱۳۸۷ خورشیدی) با مغازه‌ها و کارگاه‌های کوچک هنری آغاز به کار کرد، دو سال بعد فعالیت آن متوقف شد و در سال ۲۰۱۲ (۱۳۹۱ خورشیدی) میلادی مجدد فعالیت خود را از سر گرفت.

مرکز هنری سوق واقف؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: Costel Iordan

منبع عکس: google maps؛ عکاس: Costel Iordan

مرکز هنری سوق واقف با صنایع چوبی زیبا، کاشی‌‌های نقاشی‌شده با دست و فانوس‌های رنگارنگ تزیین‌ شده است و آثار هنرمندان بومی و غیربومی را در معرض نمایش و فروش می‌گذارد. کارگاه‌هایی اطراف فضای این نمایشگاه را احاطه کرده است که در آن‌ها کلاس‌های هنری برگزار می‌شود و شما می‌توانید به تماشای هنرمندان در حین خلق اثر هنری بنشینید.

کپی لینک

قلعه الکوت (AlKoot Fort)

«قلعه الکوت» یا «قلعه دوحه» یکی از قلعه‌های تاریخی مشهور در دوحه است که در کنار بازار سوق واقف قرار دارد. این قلعه در سال ۱۸۸۰ میلادی (۱۲۵۹ خورشیدی) به‌عنوان پادگان نظامی ساخته شد، از سال ۱۹۰۶ میلادی (۱۲۸۵ خورشیدی) به‌عنوان یک ایستگاه پلیس و سپس زندان مورد استفاده قرار گرفت، در سال ۱۹۲۷ میلادی (۱۳۰۶ خورشیدی) به‌‌شکل یک قلعه بازسازی شد و سرانجام در سال ۱۹۷۸ میلادی (۱۳۵۷ خورشیدی) به موزه تغییر کاربری داد.

2023-8-6989867e-aea2-4e8d-9700-8f38503d424f

منبع عکس: flickr.com؛ عکاس: CamelKW

در قلعه الکوت، صنایع سنتی قطری مانند صنایع چوبی، صنایع دستی بادیه‌نشینان، تجهیزات ماهیگیری و قایق‌ها، عکس‌ها و نقاشی‌های تاریخی و سلاح‌های نظامی استفاده‌شده در قلعه به نمایش گذاشته شده است.

کپی لینک

بازار شاهین (Falcon Souq)

شاهین‌بازی یکی از سرگرمی‌های موردعلاقه مردان قطری است. در بازار شاهین می‌توانید این پرندگان باشکوه را از نزدیک ببینید یا با شاهینی که روی بازوی شما نشسته است، عکس یادگاری بگیرید.

منبع عکس: edition.cnn.com؛ عکاس: نامشخص

در بازار شاهین بیمارستانی برای انجام امور پزشکی و درمانی شاهین وجود دارد. با یک پیاده‌روی کوتاه از سوق شاهین می‌توانید به آغل شترها و اصطبل اسب‌های عربی بروید و این حیوانات را نیز از نزدیک ببینید.

کپی لینک

بازار طلا (Gold Souq)

مغازه‌های بازار طلا به فروش انواع طلا، نقره، جواهرات و سنگ‌های قیمتی اشتغال دارند؛ در تعداد کمی از مغازه‌ها هنوز شمش طلا یافت می‌شود.

بازار طلا در سوق واقف دوحه؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: Aby Hamouda

متن منبع عکس: google maps؛ عکاس: Aby Hamouda

تمام جواهرات بازار طلا با مهر دولتی برای اثبات خلوص به فروش می‌رسد. حتی اگر قصد خرید ندارید، از این بازار پر زرق‌‌‌وبرق دیدن کنید.

کپی لینک

تفریحات بازار سوق واقف

کپی لینک

مجموعه سینمایی نوو (Novo Cinemas Souq Waqif)

«سینما نوو» یکی از شعبه‌های سینما بوتیک نوو است که در سال ۲۰۱۸ میلادی (۱۳۹۷ خورشیدی) در بازار سوق واقف افتتاح شد. این سینمای پیشرفته از اولین سالن‌های سینمایی در دوحه است که خارج از یک مرکز خرید قرار دارد.

سینما نوو در سوق واقف دوحه؛ منبع عکس: "asergeev.com-موزه-هنر" "castromarina.info؛ عکاس: ناشناس

منبع عکس: castromarina.info؛ عکاس: نامشخص

سینما نوو با وجود معماری سنتی، با ساختار تاریخی سوق واقف کاملا هماهنگ است. این سینما با آخرین فناوری‌های روز دنیا و صفحه نمایش پیشرفته، جدیدترین فیلم‌های عربی، هالیوود و بالیوود را به نمایش می‌گذارد.

مجموعه سینمایی نوو شامل پنج سالن می‌شود که چهار سالن آن دارای نمایشگرهای استاندارد با ظرفیت هرکدام ۱۱۸ نفر است و یک سالن وی‌آی‌پی هفت ستاره دارد که با صفحه نمایش ویژه، مبل‌ها و صندلی‌های کاملا خوابیده، پتو، منوی کامل و امکان صرف غذا در سالن، تجربه جدیدی از تماشای فیلم را به بازدیدکنندگان ارائه می‌دهد.

«تئاتر عبدالعزیز ناصر» فضایی هنری در نزدیکی بازار سوق واقف است که به‌منظور اشاعه فرهنگ موسیقی و تئاتر، در زمینه تولید و اجرای نمایش‌ در سطح بالای هنری فعالیت دارد. در این مجموعه کنسرت‌های محلی و بین‌المللی برگزار می‌شود.

تئاتر عبدالعزیر ناصر در سوق واقف قطر؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: Abdul Aziz Nasser Theatre

منبع عکس: google maps؛ عکاس: Abdul Aziz Nasser Theatre

از اهداف تئاتر عبدالعزیز ناصر می‌توان به کشف استعدادهای ملی در زمینه تئاتر و موسیقی، تجلیل از پیشکسوتان این عرصه و ایجاد پل ارتباطی با سایر فرهنگ‌های مختلف عربی یا بین‌المللی با میزبانی و ارائه نمایش‌ تئاتر و اجرای موسیقی از کشورهای مختلف جهان اشاره کرد.

کپی لینک

پارک سوق واقف

«پارک سوق واقف» که بین تفرجگاه کورنیش در امتداد خلیج فارس تا بازار سوق واقف امتداد یافته است، یکی از بهترین پارک‌های دوحه برای استراحت و گذران اوقات فراغت در کنار خانواده و دوستان به شمار می‌رود. این پارک به‌علت فضای آرامش‌بخش در میان نسیم خنک دریا، بین مردم بومی و گردشگران شهرت و محبوبیت ویژه‌ای دارد. شما می‌توانید برای تماشای طلوع و غروب خورشید از پارک سوق واقف دیدن کنید.

پارک سوق واقف؛ منبع عکس: expedia.co.in؛ عکاس: ناشناس

منبع عکس: expedia.co.in؛ عکاس: نامشخص

پارک سوق واقف از امکانات بسیاری مانند فضای سبز، مسیر پیاده‌روی، مسیر دوچرخه‌سواری، زمین بازی کودکان، فواره‌های رقصان با نورهای رنگارنگ، امکانات ورزشی فوتبال و بدمینتون، آمفی‌تئاتر روباز برای نمایش آکروباتیک و اجرای رقص، باشگاه تناسب اندام، رستوران، نیمکت و پارکینگ زیرزمینی با ظرفیت ۶۵۰ خودرو برخوردار است.

کپی لینک

جشنواره‌ها

جشنواره بهار در سوق واقف که به یک رویداد سالانه تبدیل شده، جشنی عمومی و ۱۵ روزه است که شامل نمایش‌های خیابانی، سیرک و دلقک‌بازی می‌شود.

جشنواره‌های بازار سوق واقف؛ منبع عکس: qatarliving.com؛ عکاس: ناشناس

منبع عکس: qatarliving.com؛ عکاس: نامشخص

در ماه‌های سرد سال که جمعیت بیشتری روانه سوق واقف می‌شوند، برنامه‌های فرهنگی متنوعی توسط گروه‌های محلی یا منطقه‌ای برگزار می‌شود؛ همچنین فستیوال‌های سالانه خرید قطر در طول سال با رژه نمایش لباس صورت می‌گیرد. این فستیوال‌ها و جشن‌ها برای افراد محلی و گردشگران بسیار جذاب است.

کپی لینک

کافه‌ها و رستوران‌ها

بازار سوق واقف علاوه‌ بر اینکه محل مناسبی برای خرید گردشگران و مردم محلی به شمار می‌رود، تعداد زیادی رستوران سنتی، غرفه‌های غذای خیابانی و رستوران‌های بین‌المللی را در خود جای داده است که در آن‌ها می‌توانید انواع غذاهای قطری، مدیترانه‌ای، یمنی، عراقی، سوری، هندی و حتی ایرانی را بچشید.

کافه و رستوران‌های سوق واقف؛ منبع عکس: middleeastmonitor.com؛ عکاس: ناشناس

منبع عکس: middleeastmonitor.com؛ عکاس: نامشخص

کافه‌های کنار خیابان، محل مناسبی برای معاشرت با دوستان و بازی تخته‌نرد یا شطرنج است. این کافه‌ها با قهوه‌های عربی، آب‌میوه‌های تازه و قلیان با توتون‌های طعم‌دار از گردشگران پذیرایی می‌کند. برای صرف غذا یا نوشیدنی به سوق واقف بروید، در میان جمعیت بنشینید و از فضای بازار و طعم متفاوت غذاها لذت ببرید.

کپی لینک

ساعت کار بازار سوق واقف

ساعت کار مغازه‌ها و فروشگاه‌ها و همچنین کافه‌ها و رستوران‌های سوق واقف با یکدیگر متفاوت است.

بازار سوق واقف دوحه؛ منبع عکس: connollycove.com؛ عکاس: ناشناس

منبع عکس: connollycove.com؛ عکاس: نامشخص

ساعت فعالیت سوق واقف دوحه به‌صورت زیر است:

  • ساعت کاری بیشتر مغازه‌ها و فروشگاه‌ها: ۱۰ تا ظهر (اذان ظهر) و ۱۶ تا ۲۲
  • ساعت کاری بیشتر کافه‌ها و رستوران‌ها: هشت تا نیمه‌شب؛ برخی از کافه و رستوران‌ها به‌صورت ۲۴ ساعته فعالیت دارند.
کپی لینک

دیدنی‌های اطراف بازار سوق واقف

موزه هنر اسلامی | موزه ملی قطر | کورنیش دوحه | مسجد امام محمد بن عبدالوهاب

کپی لینک

موزه هنر اسلامی (Museum of Islamic Art)

  • آدرس: جاده ساحلی کورنیش (Al Corniche)، خیابان «جبر بن محمد» (Jabr Bin Mohamed) (مشاهده روی نقشه)
  • تلفن: ۴۴۲۲۴۴۴۴ ۰۰۹۷۴
  • ساعت فعالیت: شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۹ تا ۱۹ و جمعه از ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۹
  • فاصله تا بازار سوق واقف: کمتر از سه کیلومتر

«موزه هنر اسلامی» از بزرگ‌ترین موزه‌های اسلامی و از مهم‌ترین موزه های قطر است که بیش از ۱۴ قرن هنر اسلامی در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و هنرهای بزرگ مسلمانان از نقاط مختلف جهان را به نمایش می‌گذارد. این موزه میزبان آثار تاریخی از قرن هفتم میلادی تا قرن ۱۹ میلادی است.

موزه هنر اسلامی قطر؛ منبع عکس: britannica.com؛ عکاس: ناشناس

منبع عکس: britannica.com؛ عکاس: نامشخص

موزه هنر اسلامی دوحه در سال ۲۰۰۸ میلادی (۱۳۸۷ خورشیدی) توسط «یو مینگ پی» (Ieoh Ming Pei)، معمار سرشناس آمریکایی چینی‌تبار، طراحی و اجرا شد. این مجموعه مساحتی بیش از ۴۵,۰۰۰ متر مربع دارد و با تلفیق معماری سنتی اسلامی و طراحی مدرن متشکل از الگوهای هندسی ساخته شده است.

موزه هنر اسلامی نمایشگاهی هفت طبقه است که دو طبقه آن در زیر آب قرار دارد؛ این موزه شامل ۱۸ گالری می‌شود و در آن ۴,۵۰۰ اثر هنری از کشورهای مختلف به نمایش گذاشته شده است.

موزه هنر اسلامی دوحه؛ منبع عکس: mia.org.qa؛ عکاس: ناشناس
موزه هنر اسلامی دوحه؛ منبع عکس: mia.org.qa؛ عکاس: ناشناس
موزه هنر اسلامی قطر؛ منبع عکس: mia.org.qa؛ عکاس: ناشناس
موزه هنر اسلامی قطر؛ منبع عکس: mia.org.qa؛ عکاس: ناشناس

منبع عکس‌ها: mia.org.qa؛ عکاس: نامشخص

در موزه هنر اسلامی قطر، آثار باستانی اسلامی مانند کتاب‌های خطی، نسخه‌های اصلی قرآن، پارچه‌های نفیس، سنگ‌های گران‌بها و سکه‌های قدیمی ساخته‌شده از طلا و برنز و همچنین مجموعه‌ای کم‌نظیر از دست‌نوشته‌های مصری، اسپانیایی و ترکی با موضوعات علمی و ریاضیات و یک نسخه عربی ارزشمند و نایاب نگهداری می‌شود.

موزه هنر اسلامی، علاوه بر گالری‌ها از امکانات تفریحی دیگری مانند پارک (شامل فضای بازی کودکان، کاروسل، فضای پیک‌نیک و امکان اجاره دوچرخه برای کودکان و بزرگسالان)، میدان پرچم (Flag Plaza) و فروشگاه خرید هدیه و سوغاتی برخوردار است.

کپی لینک

موزه ملی قطر (National Museum of Qatar)

  • آدرس: جاده ساحلی کورنیش (Al Corniche) (مشاهده روی نقشه)
  • تلفن: ۴۴۵۲۵۵۵۵ ۰۰۹۷۴
  • ساعت فعالیت: شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۹ تا ۱۹ و جمعه از ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۹
  • فاصله تا بازار سوق واقف: کمتر از چهار کیلومتر

«موزه ملی قطر» موزه‌ای با معماری منحصربه‌فرد است که به روایت تاریخ قطر و مردم آن از زمان‌های اولیه تا امروز می‌پردازد و به‌دنبال حفظ و تجلیل از میراث فرهنگی و تاریخ طبیعی قطر است. این موزه توسط «ژان نوول» (Jean Nouvel)، معمار مطرح فرانسوی برنده جایزه «پریتزکر» (Pritzker Architecture Prize)، با الهام از گل رز صحرا طراحی شد و در سال ۲۰۱۹ میلادی (۱۳۹۸ خورشیدی) به بهره‌برداری رسید.

بنای موزه ملی قطر از دیسک‌های به‌هم پیوسته بزرگ با قطرها و انحناهای مختلف تشکیل می‌شود که کاخ تاریخی بازسازی‌شده «شیخ عبدالله بن جاسم آل ثانی» (Abdullah bin Jassim Al Thani) را احاطه کرده است.

موزه ملی قطر؛ منبع عکس: timeoutdoha.com؛ عکاس: ناشناس

منبع عکس: timeoutdoha.com؛ عکاس: نامشخص

موزه ملی قطر، میراث و فرهنگ کشور را از طریق فیلم‌ها، آثار و اشیای قدیمی، داستان‌سرایی و موسیقی به نمایش در می‌آورد. این موزه دارای گالری‌های متعددی است که در هریک از آن‌ها تمام حواس از طریق ترکیبی خلاقانه از مناظر، صداها و حتی رایحه‌ها درگیر می‌شوند. در تعدادی از گالری‌ها، فیلم‌هایی از کارگردانان مشهور بین‌المللی وجود دارد؛ این فیلم‌ها با پخش روی دیواره‌های منحنی گالری‌ها باعث می‌شود که دیوارهای فیزیکی به مناظر متحرک نور، صدا و تصویر تبدیل شود.

موزه ملی قطر به سه فصل آغاز، زندگی در قطر و تاریخ مدرن این کشور تقسیم می‌شود و شامل ۱۱ گالری است که در میان آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • گالری تشکیل قطر (پخش فیلم هنری گسترده برای تجسم شکل‌گیری زمین‌شناسی قطر و نمایش فسیل‌هایی از حیوانات و گیاهان)
  • گالری محیط طبیعی قطر (پخش فیلم هنری از موجودات خشکی و دریای قطر و نمایش یک کوسه آویزان از سقف در ابعاد واقعی)
  • گالری باستان‌شناسی قطر (پخش فیلم هنری از مکان‌های باستان‌شناسی و نمایش ۱,۰۰۰ اثر باستانی در ویترین‌های شیشه‌ای)
  • گالری مردم قطر (نمایش زندگی سنتی مردم قطر، مسیرهای تجاری و اشیای مربوط به آن دوره)
  • گالری زندگی در صحرا (پخش فیلم هنری روی سه دیوار و صدای ملایم باد برای نمایش زندگی بیابانی و پیوندهای اجتماعی)
  • گالری زندگی در ساحل (پخش فیلم هنری در زمینه زندگی شهری و تجارت مروارید و نمایش آثاری از سایت باستانی الزباره)
  • گالری مروارید (شامل مرواریدهای برداشت‌شده از آب قطر در طی قرن‌ها و فرش هندی بارودا)
  • گالری تاریخ مدرن قطر (پخش فیلم هنری از نبرد نهایی قبل از اتحاد و نمایش سلاح‌ها، اسناد و نقشه‌های تاریخی)
  • گالری صنعت و نوآوری (پخش فیلم پیدایش نفت در قطر و نمایش اشیای مربوط به دوره اولیه صنعت نفت)
  • گالری قطر امروز (بخش دیجیتالی با روایت وقایع زمان سلطنت امیر فعلی قطر در زمینه تنوع‌بخشیدن به اقتصاد کشور)
گالری‌های موزه ملی قطر؛ منبع عکس: nmoq.org.qa؛ عکاس: ناشناس
موزه ملی قطر؛ منبع عکس: nmoq.org.qa؛ عکاس: ناشناس
گالری‌های موزه ملی قطر؛ منبع عکس: nmoq.org.qa؛ عکاس: ناشناس
موزه ملی قطر؛ منبع عکس: nmoq.org.qa؛ عکاس: ناشناس

منبع عکس: nmoq.org.qa؛ عکاس: نامشخص

موزه ملی قطر علاوه بر گالری‌ها از امکانات تفریحی و رفاهی دیگری مانند پارک (شامل فضای بازی کودکان، چندین اثر هنری، تالاب، کافه، نمازخانه و سرویس بهداشتی)، فروشگاه خرید هدیه و سوغاتی، فروشگاه خرید هدیه کودکان (شامل انواع اسباب‌بازی، کتاب و پازل)، کافه، رستوران و پارکینگ عمومی برخوردار است.

کپی لینک

کورنیش دوحه (Doha Corniche)

  • آدرس: دوحه، جاده ساحلی کورنیش (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله تا بازار سوق واقف: کمتر از پنج کیلومتر

«کورنیش دوحه» گردشگاهی زیبا با مسیر هفت کیلومتری هلالی‌شکل در امتداد خلیج دوحه است که چشم‌انداز بی‌نظیری از آب‌های آرام خلیج را در اختیار گردشگران قرار می‌دهد. کورنیش دوحه به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی دوحه، کانون برگزاری جشن‌های مناسبتی مختلف مانند جشن روز ملی ورزش است.

کورنیش دوحه؛ منبع عکس: franks-travelbox.com؛ عکاس: ناشناس

منبع عکس: franks-travelbox.com؛ عکاس: نامشخص

مسیر کورنیش دوحه از موزه هنر اسلامی در جنوب تا هتل شرایتون در خلیج غربی امتداد دارد؛ در این مسیر می‌توانید از جاذبه‌هایی مانند «میدان پرچم» با پرچم ۱۱۹ کشور، «بنای یادبود مروارید» (Pearl Monument) و همچنین «مجسمه خوشنویسی» (Calligraphy Sculpture) به ارتفاع ۷٫۵ متر، اثر هنرمند «صباح اربیلی» (Sabah Arbilli) بازدید کنید. تونل گنبدی زیبا با چترهای رنگارنگ در مجاورت ایستگاه متروی کورنیش و «مجسمه دوگونگ» (Dugong Sculpture) از سوژه‌های جذاب برای عکاسی در این منطقه است.

وجود فضای سبز، گل‌های فصلی رنگارنگ و درختانی مانند نخل و زیتون، کورنیش دوحه را به محل مناسبی برای استراحت، پیاده‌روی طولانی در کنار خانواده، دویدن و تماشای غروب آفتاب تبدیل کرده است؛ همچنین می‌توانید از فعالیت‌هایی مانند دوچرخه‌سواری، اسکوترسواری، ماهیگیری در ساعات اولیه صبح و قایق‌سواری با قایق‌های سنتی کروز لذت ببرید.

در کورنیش دوحه کافه‌هاو رستوران‌های متعددی وجود دارد که در آن‌ها می‌توانید طعم غذاهای عربی و لبنانی و نوشیدنی‌ها را امتحان کنید. این منطقه از امکاناتی نظیر فضای بازی کودکان، میزهایی برای پیک‌نیک، نیمکت، مسجد، سرویس بهداشتی و فضای مناسب پارک خودرو برخوردار است.

کپی لینک

مسجد امام محمد بن عبدالوهاب (Imam Muhammad bin AbdulWahhab Mosque)

  • آدرس: خیابان استقلال (Al Istiqlal)، محور شرق به غرب خیابان خلیفه (Khalifa) (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله تا بازار سوق واقف: کمتر از ۶ کیلومتر

«مسجد امام محمد بن عبدالوهاب» که با نام مسجد جامع دولتی قطر نیز شناخته می‌شود، از بزرگ‌ترین مساجد دوحه است که در سال ۲۰۱۱ میلادی (۱۳۹۰ خورشیدی) به بهره‌برداری رسید. این مسجد توسط بنیان‌گذار قطر مدرن، شیخ جاسم بن محمد آل ثانی و به یاد پدرش ساخته و به نام امام محمد بن عبدالوهاب نام‌گذاری شد؛ عبدالوهاب یکی از واعظان و عالمان اهل تسنن از عربستان سعودی بود.

مسجد امام محمد بن عبدالوهاب در دوحه قطر؛ منبع عکس: wikipedia.org؛ عکاس: ناشناس

منبع عکس: wikipedia.org؛ عکاس: نامشخص

مسجد جامع دولتی قطر به‌سبک معماری اسلامی با طراحی معاصر و با مشخصه‌های معماری سنتی قطر ساخته شده است. این مسجد شامل طبقات زیرزمین، همکف و نیم‌طبقه می‌شود و سه درب اصلی، ۱۷ ورودی فرعی و ۹۳ گنبد دارد؛ برخی از گنبدها بالای محل برگزاری نماز یا محراب قرار گرفته است. وجود طاق‌‌ها و گنبدهای متوالی مسجد، چشم‌انداز زیبایی از دور ایجاد می‌کند و کف‌پوش‌های مرمری مسجد، نمازگزاران را در گرمای تابستان خنک نگاه می‌دارد.

مسجد امام محمد بن عبدالوهاب به‌عنوان یک مرکز فرهنگی، در طول سال میزبان سخنرانی‌ها، دوره‌ها و درس‌های فقه برای دانش‌آموزان است و برنامه‌های آموزشی، اجتماعی و فرهنگی تحت وب ارائه می‌دهد. این مسجد دارای سه کتابخانه، نمازخانه و وضوخانه مجزا برای بانوان و آقایان و سالن‌های ویژه حفظ قرآن است. نمازخانه آقایان حدود ۱۱,۰۰۰ نفر، نمازخانه بانوان حدود ۱,۲۰۰ نفر و حیاط این مسجد ظرفیت بیش از ۳۰,۰۰۰ نمازگزار را دارد. ورود کودکان زیر هفت سال و عکاسی در نمازخانه بانوان در این مسجد ممنوع است.

بازار سوق واقف قطر؛ منبع عکس: pullman-doha-westbay.com؛ عکاس: ناشناس 

منبع عکس: pullman-doha-westbay.com؛ عکاس: نامشخص

اگر تجربه بازدید و خرید از بازار سوق واقف دوحه را دارید، نظرات خود را با ما و دیگر همراهان کجارو به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

  • بازار سوق واقف کجاست؟

    بازار سوق واقف در فاصله نزدیکی از کورنیش دوحه و در خیابان الجسره قرار دارد.

  • در بازار سوق واقف دوحه چه کالاهایی به فروش می‌رسد؟

    پارچه، پوشاک، عطر، عود، ادویه‌‌های عربی، صنایع دستی، آثار هنری، پرندگان و حیوانات خانگی

  • ساعت کاری بازار سوق واقف چگونه است؟

    ساعت کاری بیشتر مغازه‌ها و فروشگاه‌های بازار سوق واقف از ۱۰ تا ظهر (اذان ظهر) و از ۱۶ تا ۲۲ و ساعت کاری بیشتر کافه‌ها و رستوران‌های بازار سوق واقف از هشت تا نیمه‌شب است؛ برخی از کافه و رستوران‌ها به‌صورت ۲۴ ساعته فعالیت دارند.

منبع عکس کاور: edition.cnn.com؛ عکاس: نامشخص

نویسنده: معصومه صادقپور

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات