کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

مجتمع سوارکاری گنبد کاووس

شنبه ۴ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۵
مطالعه 8 دقیقه
مجتمع اسب‌‌سواری گنبد
مجتمع سوارکاری گنبد کاووس از جاهای دیدنی گنبد کاووس در استان گلستان به شمار می رود و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تبلیغات
مجتمع سوارکاری گنبد کاووس
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۲ تا ۳ ساعت
  • ایران، استان گلستان، گنبد کاووس، بلوار معلم
مجتمع اسب‌‌سواری گنبد
مشاهده روی نقشه
مجتمع اسب‌‌سواری گنبد
مجتمع اسب‌‌سواری گنبد
مجتمع اسب‌‌سواری گنبد
مجتمع اسب‌‌سواری گنبد
مجتمع اسب‌‌سواری گنبد
مجتمع اسب‌‌سواری گنبد
مجتمع اسب‌‌سواری گنبد
مجتمع اسب‌‌سواری گنبد
مجتمع اسب‌‌سواری گنبد
مجتمع اسب‌‌سواری گنبد

مجتمع سوارکاری گنبد کاووس که از قدیمی‌ترین و مشهورترین جاهای دیدنی استان گلستان محسوب می‌شود، در اواخر سال ۱۳۴۰ هجری شمسی با هدف برگزاری مسابقات سوارکاری داخلی و خارجی راه‌اندازی شد. این مجتمع که شامل سوئیت اقامتی، اصطبل، صندلی تماشاگران، پیست مجهز و عالی، رستوران، استخر و پارکینگ می‌شود، در فصول بهار و تابستان میزبان علاقه‌مند به رشته سوارکاری است. این مجموعه در تاریخ ۲۱ فروردین ۱۳۹۵ هجری شمسی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

کپی لینک

هرآنچه باید درباره مجتمع سوارکاری گنبد بدانید:

کپی لینک

مجتمع سوارکاری گنبد کجاست؟

مجتمع اسب‌‌سواری گنبد

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: سعید حسینی)

مجتمع سوارکاری گنبد از جاهای دیدنی گنبد کاووس در شرق استان گلستان است که در بلوار معلم قرار دارد.

کپی لینک

مسیر دسترسی به مجتمع سوارکاری گنبد

مجتمع اسب‌‌سواری گنبد

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس:‌ حمیدرضا بیابانی مقدم)

پس از رسیدن به گنبد کاووس به‌سمت شمال شرقی شهر تا در بلوار معلم به مرکز سوارکاری گنبد برسید. فاصله تهران تا گنبد حدود ۵۰۲ تا ۵۵۳ کیلومتر است که از دو مسیر مختلف به این شهر منتهی می‌شود. فاصله مشهد تا گنبد نیز تقریبا ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلومتر است. این اختلاف اعداد به‌دلیل مسیرهای مختلفی است که برای رسیدن به این شهر وجود دارد.

اگر از گرگان راهی گنبد کاووس هستید، مسافتی در حدود ۹۲ کیلومتر را پیش رو دارید که در مدت‌زمان ۱٫۵ ساعت می‌توانید خود را به مقصد برسانید.

کپی لینک

درباره مجتمع سوارکاری گنبد

مجتمع اسب‌‌سواری گنبد

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Man)

مجتمع سوارکاری گنبد مکانی هیجان‌انگیز برای مسابقه اسب‌های نژاد ترکمن است. علاقه‌مندان به سوارکاری در فصول بهار و پاییز هر سال از مناطق دور و نزدیک راهی این مرکز سوارکاری می‌شوند تا به تماشای رویارویی اصیل‌ترین اسب‌های ترکمن و نژاد‌های دیگر بنشینند.

مجتمع سوارکاری گنبد در سال ۱۳۴۰ هجری شمسی احداث شد و ساختمان آن به‌گونه‌ای طراحی شده است تا شرایط برای برگزاری انواع مسابقات سوارکاری و پرورش اسب مساعد باشد. پس از وقوع انقلاب اسلامی، این مجموعه با تصویب شورای انقلاب به سازمان تربیت بدنی واگذار شد و سپس تحت مدیریت شرکت تجهیز و نگهداری اماکن ورزشی سازمان تربیت بدنی قرار گرفت. در ادامه از آبان ماه سال ۱۳۹۵ هجری شمسی بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که بین فدراسیون سوارکاری و اداره‌کل ورزش و جوانان استان گلستان منعقد شد، مدیریت مجموعه‌های سوارکاری آن به استان گلستان واگذار شد.

مجتمع سوارکاری گنبد کاووس عرصه رقابت اسب‌های پرطرفدار ترکمن است

مجتمع سوارکاری با ۱۶۰ هکتار وسعت، یکی از بزرگ‌ترین مراکز سوارکاری کشور محسوب می‌شود که از این مقدار حدود ۱۲۰ هکتار به علفزار و پیست سوارکاری اختصاص دارد و بزرگی اصطبل، جایگاه تماشاچیان و استخر این مجموعه به حدود ۳۰ هکتار می‌رسد. این مجموعه در تاریخ ۲۱ فروردین ۱۳۹۵ هجری شمسی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

از‌ آنجا که در فصول بهار و پاییز مسابقات نفس‌گیری در این مرکز برگزار می‌شود، مرکز سوارکاری گنبد دارای دو اصطبل زمستانه و تابستانه است تا در سایر ایام سال که خبری از مسابقات نیست، شرایط برای رشد و پرورش اسب مهیا باشد. مسابقات سوارکاری که در این مجتمع برگزار می‌شود، تماشاچیان و طرفداران بسیاری دارد؛ به‌طوری که پنجشنبه هر هفته حدود سه تا هفت هزار نفر و در روزهای جمعه که کورس‌های بهتری برگزار می‌شود، بین پنج تا ۶ هزار نفر برای دیدن مسابقات به این محل می‌آیند که در هیچ ورزشی در استان، سابقه این حضور چشمگیر به‌صورت مداوم و در طول یک فصل برگزاری مسابقات دیده نمی‌شود.

مجتمع اسب‌‌سواری گنبد
مجتمع اسب‌‌سواری گنبد
مجتمع اسب‌‌سواری گنبد
مجتمع اسب‌‌سواری گنبد

منبع عکس گالری: ویکی پدیا (عکاس: مصطفی معراجی)، گوگل مپ (عکاس: پرنیان کریمی، حمیدرضا بیابانی مقدم)

مجتمع سوارکاری گنبد در سال‌های اخیر بیشتر مورد توجه قرار گرفته و برخی ضعف‌های آن ترمیم شده است. در گذشته از مشکلات عمده این مجموعه ترافیک سنگین بعد از اتمام مسابقات بود؛ به‌طوری‌ که گاهی اوقات حداقل سه ساعت طول می‌کشید تا ترافیک خروجی مجموعه شکسته شود. امروزه با جاده‌ای که به‌سمت شهرک فرهنگیان کشیده شده است، در عرض نیم ساعت مجموعه خالی می‌شود.

تیرهای چراغ برق مجتمع تعمیر و در قسمت‌هایی نیز تیر چراغ برق نصب شد. در گذشته مربیان در تابستان نمی‌توانستند از کولر استفاده کنند، حتی برای استفاده از پمپ آب نیز دچار مشکل بودند؛ اما با نصب تیر برق‌ها این مشکل مرتفع شد. مربیان مجموعه سوارکاری گنبد کاووس در زمان‌های برگزاری مسابقات در مجتمع زندگی می‌کنند. برای آسایش و آرامش مربیان، مسیر اصطبل اسب‌ها و مسیر جایگاه مربیان مجهز به روشنایی و شن‌ریزی شده است و وجود تجهیزات برق این امکان را به مربیان می‌دهد تا از امکانات گرمایشی و سرمایشی بهره‌مند شوند. در این مکان هزینه برق و آب برای مربیان و مالکان رایگان است.

کپی لینک

بخش های مختلف مجتمع سوارکاری گنبد

مجتمع اسب‌‌سواری گنبد

منبع عکس: ویکی پدیا (عکاس: مصطفی معراجی)

مجتمع سوارکاری گنبد مطابق اولین سازه‌های بتنی ورزشی ساخته شده و پاسخگوی تمامی نیازهای مربوط به دوره خود بوده است. این سازه‌ بتنی به ارتفاع حدود ۱۳ متر و به‌شکل مستطیل است و میدان مسابقات در جبهه شرقی آن قرار دارد. بنای مجتمع به‌صورت سه طبقه ساخته شده است که در طبقه همکف دو بخش نیمه‌باز با کاربری فضای پیش‌بینی مسابقات وجود دارد. این دو فضای وسیع در دو طرف بخش مرکزی بنا قرار گرفته‌اند.

بخش مرکزی بنا به‌صورت کاملا محصور با کاربری فضای اداری، فضای پیش‌بینی، اتاق چابکسواران، نمازخانه، بخش آموزشی، رختکن و سایر سرویس‌های مربوط به چابکسواران است.

کپی لینک

ویژگی‌ های اسب ترکمن

مجتمع اسب‌‌سواری گنبد

منبع عکس: ویکی پدیا (عکاس: مصطفی معراجی)

اسب ترکمن گونه‌ای از اسب با نژاد ترکمن خالص است که در منطقه ترکمن صحرا پرورش می‌یابد. رنگ آن‌ها بیشتر خاکستری است و بدنی کشیده و لاغر دارند. شکم این اسب‌ها برخلاف بسیاری از نژادهای دیگر، تخت است و شکم لاغری دارند. صادرات این اسب به خارج از کشور ممنوع است. از ویژگی‌های منحصربه‌فرد اسب ترکمن می‌توان به قد ۱۴۸ تا ۱۵۵ سانتی‌متر، گوش‌های بلند و متحرک، سینه فراخ و متناسب، کپل کم‌شیب، مفاصل قوی، سم‌های محکم با زاویه مناسب و تحمل حرکات سنگین ورزشی اشاره کرد.

اسب ترکمن در نزد ترکمن‌ها پیشینه‌ای طولانی در سنن و زندگی صحرانشینی و جنگ و گریزها داشته است. ذخیره‌ ژنتیک اسب‌های با نژاد ترکمن در سال‌های گذشته تقاضای جهانی یافته؛ هرچند برنامه‌های اشتباه نیم قرن گذشته لطمه زیادی به ذخیره ژنتیکی اسب‌های ترکمن زده و متاسفانه تعداد اسب‌های ترکمن خالص و خوب به‌شدت کاهش یافته است.

کپی لینک

نکات بازدید از مجتمع سوارکاری گنبد

مجتمع اسب‌‌سواری گنبد

منبع عکس: ویکی پدیا (عکاس: مصطفی معراجی)

  • علاقه‌مندان به تماشای مسابقات سوارکاری باید در فصل‌های بهار و پاییز راهی این مرکز شوند؛ چراکه در این فصول از سال مسابقات هیجان‌انگیزی میان یکه‌سواران تراز اول کشور برگزار می‌شود.
  • برای ورود به مجتمع باید مبلغی را به‌عنوان هزینه ورودی بپردازید.
  • اگر می‌خواهید به این مجتمع بروید، اول به سایت اسبدوانی سر بزنید و ببینید که در چه روزهایی مسابقات برگزار می‌شود.
  • در صورتی که اوضاع جوی مساعد نبود و احتمال بارندگی وجود داشت، به پیست نروید.
  • در محوطه بیرونی پیست، پارکینگ قرار دارد.
  • مجتمع سوارکاری گنبد در روزهای عادی نیز باز است و امکان سوارکاری افراد عادی در آن وجود دارد.
  • بخشی برای نگهداری و آماده‌سازی اسب‌ها در نظر گرفته شده است که حتی می‌توانید معاینات آن‌ها را از نزدیک ببینید.
  • در گوشه‌ای از این مجتمع، بازارچه کوچکی قرار دارد که انواع غذاهای سنتی ارائه می‌شود.
  • جاهای دیدنی اطراف مجتمع سوارکاری گنبد شامل دریاچه مصنوعی گنبد کاووس، سد گنبد کاووس، امامزاده یحیی‌ بن زید، برج گنبد کاووس و شهر باستانی جرجان می‌شود.

سوالات متداول

  • مجتمع سوارکاری گنبد کجاست؟

    مجتمع سوارکاری گنبد از جاهای دیدنی گنبد کاووس در شرق استان گلستان است که در بلوار معلم قرار دارد.

  • آیا مجتمع سوارکاری گنبد ثبت ملی شده است؟

    بله. این مجموعه در تاریخ ۲۱ فروردین ۱۳۹۵ هجری شمسی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

  • مجتمع سوارکاری گنبد چه سالی ساخته شد؟

    این مجتمع در سال ۱۳۴۰ هجری شمسی احداث شد.

  • فصل برگزاری مسابقات سوارکاری در مجتمع اسب‌سواری گنبد چه زمانی است؟

    بهار و پاییز

نویسنده: زهرا آذرنیوش/بازنویسی: صدیقه شجاعی

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات