کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

آبشار اسپه او

چهارشنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۶
مطالعه 11 دقیقه
آبشار اسپه او بهشهر؛ منبع عکس: گوگل مپ، نام عکاس: شاهین عسگری
آبشار اسپه او از جاهای دیدنی بهشهر در مازندران است و حدود ۲۵ کیلومتری بهشهر، در منطقه هزار جریب قرار دارد.
تبلیغات
آبشار اسپه او
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: نصف روز
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • استان مازندران، بهشهر، بخش مرکزی، دهستان پنج هزاره، روستای ولم
آبشار اسپه او بهشهر؛ منبع عکس: گوگل مپ، نام عکاس: شاهین عسگری
مشاهده روی نقشه
آبشار اسپه او در روستای ولم بهشهر؛ منبع عکس: گوگل مپ، نام عکاس: شاهین عسگری
چشمه ای در ابتدای آبشار اسپه او ولم؛ منبع عکس: گوگل مپ، نام عکاس: اسحاق باقری
صخره های آهکی آبشار اسپه او؛ منبع عکس: گوگل مپ، نام عکاس: شاهین عسگری

آبشار اسپه او از زیباترین آبشارهای ایران است که با ارتفاع تقریبی ۸۰ متر، بزرگ‌ترین آبشار مرجانی استان مازندران به حساب می‌آید. این آبشار زیبا و پلکانی در نزدیکی روستای ولم از توابع شهرستان بهشهر قرار دارد و به نام این روستا، در فهرست میراث طبیعی کشور به ثبت رسیده است. آبشار اسپه او که نام آن در گویش مازندرانی به «آب سفید» ترجمه می‌شود، در ماه‌های گرم سال بسیار تماشایی و خوش آب و هوا است و سرسبزی محیط و خنکای آب، لحظات لذت‌بخشی را برای بازدیدکنندگان به‌همراه خواهد آورد. برای سفر به این مکان دیدنی، نیاز به تجهیزات مختصری چون کفش مناسب کوهنوردی دارید تا مسیر را به‌سادگی طی کنید. در این نوشتار با آبشار اسپه او، مسیر دسترسی و... بیشتر آشنا خواهید شد.

آنچه از آبشار اسپه او باید بدانید:

کپی لینک

آبشار اسپه او کجاست؟

  • آدرس: استان مازندران، بهشهر، بخش مرکزی، دهستان پنج هزاره، روستای ولم (مشاهده روی نقشه)

آبشار اسپه او، آبشاری زیبا و پلکانی در منطقه‌ای موسوم به «هزار جریب» و در نزدیکی روستای ولم است. این آبشار در مسیر روستای پاسند از توابع شهرستان بهشهر قرار دارد و فاصله آن تا شهر بهشهر حدود ۲۵ کیلومتر (۴۵ دقیقه با خودرو) است.

صخره های آهکی آبشار اسپه او؛ منبع عکس: گوگل مپ، نام عکاس: شاهین عسگری

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: شاهین عسگری

آبشار اسپه او از زیباترین آبشارهای ایران و از محبوب‌ترین جاهای دیدنی بهشهر است که با شهر ساری، مرکز استان مازندران، حدود ۷۵ کیلومتر (یک ساعت و ۳۰ دقیقه با خودرو) فاصله دارد.

کپی لینک

مسیر دسترسی به آبشار اسپه او

آبشار اسپه او در مسیر روستای پاسند از توابع شهرستان بهشهر مازندران قرار دارد؛ بنابراین، برای دسترسی به آن باید در جاده بهشهر به کردکوی،‌ چند کیلومتر بعد از بهشهر، با دیدن تابلوی پاسند (در سمت راست جاده)، به جاده فرعی جنگلی و زیبای روستای پاسند به‌طول تقریبی ۲۵ کیلومتر وارد شوید. بعد از رسیدن به روستای پاسند، خودروی خود را پارک کرده و در کنار پل روی رودخانه، پیاده‌روی در مسیر رودخانه کم‌عمق «نکارود» را آغاز کنید. برخلاف جریان آب رودخانه پیش بروید تا بعد از طی حدود پنج کیلومتر، به آبشار اسپه او برسید. قسمت‌هایی از مسیر پیاده‌روی، از داخل رودخانه و بخش‌هایی از جنگل می‌گذرد. این پیمایش حدود دو ساعت زمان می‌برد. جریان آب در تابستان، بسیار ملایم است و پیاده‌روی لذت‌بخشی برای گردشگران به ارمغان می‌آورد.

جاده برگشت آبشار اسپه او؛ منبع عکس: گوگل مپ، نام عکاس: شاهین عسگری

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: شاهین عسگری

کپی لینک

درباره آبشار اسپه او بهشهر

آبشار اسپه او از زیباترین آبشارهای ایران و جاهای دیدنی مازندران است که بیش از ۷۸۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. این آبشار زیبا به‌همراه چشمه‌ها و آبشارهای دیگر در دل جنگل سرسبزی واقع شده است. آبشار اسپه او با ارتفاع تقریبی ۸۰ متر، به‌عنوان بزرگ‌ترین آبشار مرجانی استان مازندران شناخته می‌شود. این آبشار از چشمه‌ای در دل کوه سیاخانی سرچشمه می‌گیرد؛ در واقع، از شکاف سنگی در زیر درختی کهنسال می‌جوشد و در نهایت، به رودخانه نکارود می‌ریزد. ظاهر پلکانی و کاسه‌ای بودن آبشار، جذابیت بصری زیادی به آن می‌بخشد؛ ظاهری که در طول سالیان متمادی شکل گرفته است و اکنون، صدها حوضچه آهکی در هفت طبقه آن به چشم می‌خورد.

دورنمایی از آبشار اسپه او بهشهر؛ منبع عکس: vila-behshahr، نام عکاس: نامشخص

منبع عکس: vila-behshahr؛ عکاس: نامشخص

صعود به سرچشمه اسپه او به‌واسطه ظاهر پلکانی آبشار، کار چندان سختی نیست؛ اما نیاز به کفش مناسب دارد. چشمه اسپه او را شاید بتوان مسطح‌ترین قسمت آبشار معرفی کرد که در بالاترین نقطه آبشار قرار دارد و مکان مناسبی برای استراحت پس از صعود و صرف غذا و نوشیدنی است. می‌توان از مسیر کوهستانی- جنگلی پیش روی چشمه، به روستاهای اطراف رفت یا به پایین آبشار برگشت و مسیر رودخانه‌ای را برای بازگشت پیش گرفت.

صخره‌های آهکی آبشار که از خزه پوشیده شده‌، ظاهر چشم‌نوازی به آن بخشیده‌ است و علاوه بر این، صعود به بالاترین نقطه آبشار (سرچشمه) را کمی ساده‌تر می‌کند؛ جایی که طبیعت زیبای منطقه و مناظر بی‌بدیل در انتظار بازدیدکنندگان خواهد بود.

پس از صعود به طبقه هفتم آبشار، علاوه بر چشم‌اندازهای دیدنی و زیبای اطراف، می‌توان با عکاسی، کاوش و تماشای پوشش گیاهی و جانوری منطقه، استراحت کنار سرچشمه، صرف غذا و نوشیدنی، کمی آب‌بازی و پیاده‌روی در مسیر زیبای بازگشت، لحظات لذت‌بخشی را تجربه کرد.

صخره های آهکی پوشیده از خزه در آبشار اسپه او؛ منبع عکس: گوگل مپ، نام عکاس: شاهین عسگری

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: شاهین عسگری

آبشار اسپه او در ۲۳ آبان ماه ۱۳۹۴ خورشیدی در فهرست آثار طبیعی ملی ایران و به نام روستای ولم به ثبت رسید.

کپی لینک

علت نام‌گذاری آبشار اسپه او

«اسپه» در گویش مازندرانی به‌معنای سفید و «او» به‌معنای آب است؛ ازاین‌رو، «اسپه او» را «آب سفید» ترجمه می‌کنند. علت این امر به پدیده‌ای طبیعی بر‌می‌گردد که ظاهر آبشار از آن نشئت می‌گیرد. آب با سنگ‌های بستر مسیر برخورد می‌کند و به پایین سر می‌خورد؛ در نتیجه این اتفاق، حالتی کف‌آلود و سفید‌رنگ در آب پدید می‌آید و محلی‌ها به همین دلیل،‌ نام آبشار را «اسپه او» گذاشتند.

آبشار اسپه او در روستای ولم؛ منبع عکس: vila-behshahr، نام عکاس: نامشخص

منبع عکس: vila-behshahr؛ عکاس: نامشخص

کپی لینک

بهترین زمان سفر به آبشار اسپه او

آبشار باشکوه و بلند اسپه او در منطقه جنگلی بهشهر قرار دارد و به‌رغم زیبایی محیط در فصول پاییز و زمستان، سرمای هوا کمی آزاردهنده خواهد بود. از این جهت، بهترین زمان سفر به آبشار اسپه او را نیمه اول سال و فصل‌های بهار و تابستان می‌دانند؛ چراکه در این ایام به‌ویژه در بهار، آبشار پرآب‌تر از همیشه است. همچنین در این زمان، هوای بسیار مطبوع جنگل و سرسبزی و طراوت محیط اطراف، بسیار دلپذیر و تماشایی است.

چشمه ای در ابتدای آبشار اسپه او ولم؛ منبع عکس: گوگل مپ، نام عکاس: اسحاق باقری

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: اسحاق باقری

کپی لینک

تجهیزات سفر به آبشار اسپه او بهشهر

با توجه به موقعیت مکانی آبشار اسپه او بهتر است، تجهیزات لازم را به‌همراه داشته باشید. کفش پیاده‌روی یا کوه‌پیمایی سبک و یک‌ جفت صندل طبیعت‌گردی یا کفش مناسب عبور از آب رودخانه، لباس مناسب طبیعت‌گردی، لباس گرم یا کاپشن برای مواقع بارانی، کوله‌پشتی بزرگ و مناسب، قمقمه یا ظرف آب آشامیدنی، کلاه و عینک آفتابی و کیسه زباله از جمله لوازم ضروری برای سفر یک یا دو روزه به آبشار اسپه او هستند.

آبشار اسپه او در روستای ولم بهشهر؛ منبع عکس: گوگل مپ، نام عکاس: شاهین عسگری

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: شاهین عسگری

کپی لینک

اقامت در سفر به آبشار اسپه او

بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند که سفر به آبشار اسپه او را با همراهی تورهای گردشگری به سرانجام برسانند. تور اسپه او معمولا یک تا دو روز به طول می‌انجامد و نیاز دارید که حداقل یک شب در اطراف این آبشار اقامت داشته باشید.

بهترین گزینه برای اقامت در سفر به آبشار اسپه او، خانه‌های محلی و اقامتگاه‌های بومگردی است که در روستاهای اطراف وجود دارند. برگزارکنندگان تور اسپه او معمولا مکان‌های اقامتی مجهز را از قبل رزرو می‌کنند تا گردشگران با خیالی آسوده راهی این سفر شوند. برخی از گردشگران و طبیعت‌گرد‌ان نیز ترجیح می‌دهند با چادرزدن در دل جنگل‌ سبز، شب را به صبح برسانند. همچنین امکان رزرو و اجاره ویلا در بهشهر نیز وجود دارد.

در تور اسپه او می‌توانید سوغات و صنایع دستی مازندران از جمله حصیربافی، جاجیم بافی و صنایع چوبی را خریداری کنید. همچنین با خرید محصولات محلی روستاییان چون رب انار، مربای بهار نارنج و مرکبات، به اقتصاد منطقه کمک می‌کنید.

چشمه بالای آبشار اسپه ولم؛ منبع عکس: گوگل مپ، نام عکاس: شاهین عسگری

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: شاهین عسگری

کپی لینک

دیدنی‌های اطراف آبشار اسپه او

کپی لینک

چشمه جزی بهشهر

  • آدرس: استان مازندران، بهشهر، دو کیلومتری روستای ولم (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله تا آبشار اسپه او: حدود ۸ کیلومتر (یک ساعت و ۴۵ دقیقه پیاده‌روی)

چشمه جزی بهشهر از مکان‌های دیدنی روستای ولم است که در شمال روستا و در طول مسیر رفت به آبشار اسپه او قرار دارد. آب خنک و تمیز این چشمه از داخل غار باریکی بیرون می‌آید و خاصیت درمانی دارد. اغلب گردشگران از آب با کیفیت چشمه جزی برای نوشیدن استفاده می‌کنند؛ چراکه چشمه دیگری در نزدیکی آبشار وجود دارد که آب آن غیر قابل شرب است.

چشمه جزی بهشهر؛ منبع عکس: wikimedia، نام عکاس: نامشخص

منبع عکس: wikimedia؛ عکاس: نامشخص

به‌دلیل اثرات درمانی آب چشمه جزی بهشهر، گردشگران و مردم علاقه‌مند بسیاری، همه ساله به‌ویژه در تابستان به این چشمه می‌آیند تا علاوه بر تفریح در این مکان، از فواید آب تمیز و سالم آن نیز بهره‌مند شوند.

کپی لینک

آبشار سنگ نو

  • آدرس: استان مازندران، ۵ کیلومتری شهر بهشهر (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله تا آبشار اسپه او: حدود ۳۰ کیلومتر (۶۰ دقیقه با خودرو)

آبشار سنگ نو از زیباترین جاذبه‌های طبیعی شهر بهشهر به شمار می‌رود که در ناحیه جنوبی این منطقه و در دل جنگلی سبز قرار دارد. وجه تسمیه آبشار از نحوه شکل‌گیری آن می‌آید. در واقع، فشار آب بر سنگ‌های زیرین آبشار، باعث ایجاد حوض سنگی پایینی آن شده و نام «سنگ نو» را برای آن به ارمغان آورده است.

آبشار سنگ نو بهشهر؛ منبع عکس: گوگل مپ، نام عکاس: مهرشاد نظری

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: مهرشاد نظری

گفته می‌شود که آبشار سنگ نو درمجموع از چهار آبشار تشکیل شده که ارتفاع بلندترین آبشار آن حدود ۱۲ متر است. در واقع، آب با فشار زیاد و از فاصله ۱۲ متری بر سنگی فرود می‌آید که به‌شکل حوضچه به نظر می‌رسد. صدای دلنشین حاصل از این برخورد، بسیار گوش‌نواز و دوست‌داشتنی توصیف می‌شود.

مسیر آبشار سنگ نو به‌واسطه طبیعت بکر و بی‌نظیر آن نیاز به توانایی جسمی و پیاده‌روی با کفش مناسب دارد. از این جهت، توصیه می‌شود که در سفر به این مکان زیبا و تماشایی، از همراه بردن سالمندان و اطفال خودداری کنید.

کپی لینک

مجموعه تاریخی عباس‌آباد

  • آدرس: استان مازندران، ۱۰ کیلومتری شهر بهشهر (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله تا آبشار اسپه او: حدود ۱۵ کیلومتر (۳۰ دقیقه با خودرو)

مجموعه تاریخی عباس‌آباد با وسعت ۵۰۰ هکتار، بزرگ‌ترین باغ دوره صفوی است که در دامنه رشته‌کوه‌های البرز قرار دارد. این مجموعه تاریخی که در فهرست جهانی یونسکو نیز به ثبت رسیده، به دستور شاه عباس اول صفوی و در فاصله سال‌های ۱۰۲۰ تا ۱۰۲۱ هجری قمری ساخته شده است.

مجموعه تاریخی عباس آباد بهشهر؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: mohsen mohsen

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: mohsen mohsen

مجموعه عباس‌آباد از بخش‌های مختلفی چون باغ، دریاچه، سد، کاخ، حمام، گرمخانه، گلباغ، برج آجری و آسیاب آبی تشکیل می‌شود. امروزه امکاناتی برای بازدیدکنندگان فراهم آورده‌اند که رستوران و کافه، سرویس بهداشتی، نمازخانه، فروشگاه مواد غذایی و قایق پدالی اجاره‌ای، از آن جمله‌اند. گردشگران برای اقامت می‌توانند از بومگردی‌های نزدیک مجموعه استفاده کنند؛ همچنین امکان برپایی کمپ برای شب‌مانی وجود دارد.

کپی لینک

غارهای باستانی هوتو و کمربند

  • آدرس: استان مازندران، شهرستان بهشهر، روستای تروجن (شهید آباد) (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله تا آبشار اسپه او: حدود ۳۵ کیلومتر (۴۵ دقیقه با خودرو)

غارهای هوتو و کمربند از مهم‌ترین غارهای باستانی کشور و از جاذبه‌های طبیعی بهشهر هستند که قدمت چند هزار ساله دارند. این دو غار در فاصله حدود ۵۰ متری از هم واقع شده‌اند. بقایای زندگی پیش از میلاد، اسکلت انسان‌ها، ابزار سنگی و سفال‌ها در غارهای هوتو و کمربند، برای نخستین بار توسط باستان‌شناسان آمریکایی در سال ۱۳۳۰ خورشیدی کشف شد. قدمت برخی از آثار کشف شده در این غارها، به عصر نوسنگی می‌رسد و ازاین‌رو، کارشناسان معتقدند که غارهای هوتو و کمربند به دوران پیش از تاریخ ایران باستان تعلق دارند.

غار هوتو کمربند؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: مینا محمودی

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: مینا محمودی

قدمت تاریخی غارهای هوتو و کمربند از یک طرف و زیبایی طبیعی آن‌ها از سوی دیگر، نظر گردشگران بسیاری را به این غارها جلب می‌کند. امروزه، امکانات رفاهی نیز برای بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده است تا ماجراجویی دلچسبی را در این مکان تجربه کنند. غارهای هوتو و کمربند در فروردین ماه ۱۳۴۶ خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

جریان آب در آبشار اسپه او؛ منبع عکس: گوگل مپ، نام عکاس: اسحاق باقری
سرچشمه آبشار اسپه او؛ منبع عکس: گوگل مپ، نام عکاس: اسحاق باقری
شکاف سنگ در ابتدای آبشار اسپه او؛ منبع عکس: گوگل مپ، نام عکاس: شاهین عسگری
چشمه آبشار اسپه او؛ منبع عکس: گوگل مپ، نام عکاس: اسحاق باقری

منبع عکس‌ها: گوگل مپ؛ عکاس‌ها (از راست به چپ): اسحاق باقری (عکس یک، دو و چهار)، شاهین عسگری (عکس سه)

تابه‌حال به آبشار اسپه او سفر کرده‌اید؟ چه تجربه‌ای از سفر به این مکان دارید؟ اگر از اهالی بهشهر هستید یا تجربه سفر به این شهر و آبشار اسپه او را دارید، لطفا نظر و تجربه‌های خود را با کجارو و همراهان آن به اشتراک بگذارید.

منبع عکس کاور: گوگل مپ؛ عکاس: شاهین عسگری

نویسنده: فاطمه حکمت شعار

سوالات متداول

  • آبشار اسپه او کجاست؟

    آبشار اسپه او، آبشاری زیبا و پلکانی در منطقه‌ای موسوم به «هزار جریب» و در نزدیکی روستای ولم است. این آبشار از جاهای دیدنی استان مازندران به شمار می‌رود و در مسیر روستای پاسند و در فاصله ۲۵ کیلومتری بهشهر قرار دارد.

  • علت نام‌گذاری آبشار اسپه او چیست؟

    آب آبشار با سنگ‌های بستر مسیر برخورد می‌کند و به پایین سر می‌خورد؛ در نتیجه این اتفاق، حالتی کف آلود و سفید رنگ در آب پدید می‌آید و محلی‌ها به همین دلیل،‌ نام آبشار را «اسپه او» به‌معنای «آب سفید» گذاشته‌اند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات