کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

آبشار کرکبود طالقان

یک‌شنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۶
مطالعه 9 دقیقه
آبشار کرکبود
آبشار کرکبود از جاهای دیدنی طالقان در استان البرز است و در ۷۰۰ متری شمال روستای کرکبود قرار دارد.
تبلیغات
آبشار کرکبود طالقان
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۳ تا ۴ ساعت
  • ایران، استان البرز، شهرستان طالقان، ۷۰۰ متری شمال روستای کرکبود
آبشار کرکبود
مشاهده روی نقشه
جریان رودخانه در مسیری کوهستانی
جریان رودخانه در مسیری کوهستانی
جریان رودخانه در مسیری کوهستانی
جریان رودخانه در مسیری کوهستانی
جریان رودخانه در مسیری کوهستانی
جریان رودخانه در مسیری کوهستانی
آبشار کرکبود
آبشار کرکبود

آبشار کرکبود یکی از جاهای دیدنی طالقان به شمار می‌رود که در مسیر رودی پرآب و در نزدیکی روستای زیبای کرکبود قرار دارد. این آبشار پنج متری، محلی ایدئال برای سفرهای تابستانی است؛ به‌خصوص که امکان آب‌تنی در حوضچه‌های پایین آن وجود دارد. برای رسیدن به این آبشار باید از روستای زیبای کرکبود بگذرید که بسیار زیبا و دیدنی است و تماشای درختان چندین ساله و سربه‌فلک‌کشیده کرکبود و مناظر کوه‌های اطراف، لذت سفر به این منطقه را دوچندان می‌کند.

کپی لینک

هرآنچه باید درباره آبشار کرکبود بدانید:

کپی لینک

آبشار کرکبود کجاست؟

آبشار کرکبود از جاهای دیدنی استان البرز است و در فاصله ۷۰۰ متری شمال روستای کرکبود، در میان دره‌ای صخره‌ای و عظیم قرار دارد. فاصله‌ طالقان تا آبشار کرکبود حدود ۱۴ کیلومتر و فاصله تهران تا آبشار ۱۴۰ کیلومتر است.

کپی لینک

دسترسی به آبشار کرکبود

جریان رودخانه در مسیری کوهستانی

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: مجید افضلی)

برای بازدید از آبشار کرکبود، وارد اتوبان تهران‌-‌قزوین شوید و پنج کیلومتر پس از آبیک به‌سمت زیاران تغییر مسیر دهید. بعد از حدود ۳۵ کیلومتر وارد شهرستان طالقان در استان البرز خواهید شد. در ادامه باید هشت کیلومتر دیگر را طی کنید تا در سمت چپ جاده با تابلوی روستای کرکبود مواجه شوید. جاده‌ای پرشیب و پرپیچ‌وخم در انتظار شما است؛ هرچند پس از آن با دشتی هموار و زیبا روبه‌رو می‌شوید.

خودروی خود را در روستا پارک کنید و مابقی مسیر را با پای پیاده ادامه دهید. پس از عبور از باغ‌ها و بخش‌های سرسبز روستا، به بالای کوه خواهید رسید. راه ورودی به محل آبشار از سینه‌کش ارتفاعات غربی دره است و با حرکت به‌سوی دامنه و پایین کوه، به پایین آبشار کرکبود می‌رسید. این پیاده‌روی حدود نیم ساعت طول می‌کشد و بی‌شک خنکای آب پرسرعت آبشار می‌تواند گرمای تابستان و خستگی ناشی از مسیر کوهستانی را از بدنتان بیرون کند.

کپی لینک

معرفی آبشار کرکبود

جریان رودخانه در مسیری کوهستانی

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: سینا کشاورز)

کرکبود، آبشاری پنج متری است که از ارتفاعات حصارچال مازندران سرچشمه می‌گیرد. آب این آبشار آهکی پس از گذر از دره‌ای عمیق، به رودخانه شاهرود می‌پیوندد. با وجودی که آبشار مذکور ارتفاع زیادی ندارد، قدرت و حجم آب عبوری از آن به‌دلیل دهانه‌ باریک، بسیار باشکوه به‌ نظر می‌رسد. آب آبشار از بلندای صخره به درون دره می‌ریزد و ذرات آب در هوا پخش می‌شود که نه‌تنها منظره‌ای زیبا به وجود می‌آورد، بلکه هوای منطقه را بسیار خنک و مطبوع می‌کند. در پایین آبشار، حوضچه‌های کوچکی به چشم می‌خورد که برای آب‌تنی مناسب هستند.

آبشار کرکبود
جریان رودخانه در مسیری کوهستانی
گردشگری در کنار آبشاری بلند در دل کوه
آبشار کرکبود

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: امید سهرابی، Saeed K)، ویکی پدیا (عکاس: Hosein persia)

به آبشار کرکبود، آبشار «کر» نیز می‌گویند؛ کر در زبان محلی به معنی صخره يا تخته سنگ است. در هر دو طرف آبشار و زیر صخره‌های کوه، حفره‌هایی به‌صورت طبیعی ایجاد شده‌اند که ظاهرا در قدیم آن‌ها را به‌صورت اتاقک‌هایی مجزا درآورده بودند و خوشنویسان و کاتبان قرآن در آن‌ها زندگی می‌کردند و قرآن و سایر آثار ادبیات اسلامی را می‌نوشتند. همچنین از طریق این حفره‌های طبیعی می‌توان به پشت آبشار رفت و این طبیعت بکر و زیبا را در قاب تصویر به ثبت رساند.

کپی لینک

تفریحات آبشار کرکبود

جریان رودخانه در مسیری کوهستانی

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: امید سهرابی)

  • آب‌تنی: بسیاری از گردشگران وقتی به پای آبشار می‌رسند،آب‌تنی در آب خنک حوضچه‌های زلال را از دست نمی‌دهند.
  • عکاسی: مسیر منتهی به آبشار و عظمت و شکوه آن هر بیننده‌ای را به وجد می‌آورد تا با عکس‌های هنری و زیبا، لحظات سفر خود را ماندگار کند.
  • پیک‌نیک: در پایین‌دست آبشار و در دامان طبیعت بساط پیک‌نیک را پهن کنید و برای ساعاتی از هیاهوی زندگی شهری فاصله بگیرید. اطراف آبشار فضای مسطح برای نشستن خیلی کم است و اگر قصد توقف چند ساعته دارید، حتما صبح زود در محل باشید.
کپی لینک

بهترین زمان بازدید از آبشار کرکبود

جریان رودخانه در مسیری کوهستانی

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Ali Jamie)

معمولا هوای طالقان تابستان‌ها گرم و زمستان‌ها سرد است؛ به همین دلیل بهترین زمان برای سفر به طالقان و بازدید از آبشار کرکبود با توجه به شرایط آب و هوایی، فصل بهار، تابستان و ماه اول پاییز است. ضمن اینکه آبشار کرکبود در زمستان به آبشار یخی با قندیل‌های زیبا تبدیل می‌شود.

کپی لینک

تجهیزات لازم برای بازدید از آبشار کرکبود

جریان رودخانه در مسیری کوهستانی

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: رضا هرمزجانی)

برای پیاده‌روی در مسیر آبشار کرکبود به کفش مناسب نیاز دارید و در نتیجه سندل و کفش‌های تابستانی، پایین آمدن از کوه را برای شما دشوار می‌کنند. برای رفاه بیشتر خود، یک دست لباس اضافه به‌ همراه داشته باشید. در کل مسیر دسترسی از روستا و محل آبشار کرکبود، آب آشامیدنی در دسترس نیست؛ پس بطری یا قمقمه‌ آب با خود ببرید. اگر قصد پخت‌وپز دارید، حتما کپسول گاز، اجاق مسافرتی یا هیزم و زغال همراهتان باشد؛ زیرا در این منطقه چوبی برای تهیه آتش پیدا نمی‌کنید.

در اطراف آبشار و روستای کرکبود، امکانات تفریحی-رفاهی خاصی وجود ندارد؛ در نتیجه لوازم ضروری مانند مواد خوراکی، زیرانداز، داروی شخصی، چادر مسافرتی، ضدآفتاب و... را به‌همراه داشته باشید. در روستا و قبل از آبشار، سرویس بهداشتی و نمازخانه برای گردشگران در نظر گرفته شده است.

کپی لینک

روستای کرکبود

2022-7-dca9299c-33cb-4105-8ce4-10a5caf250ea

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: سینا کشاورز)

شهرستان طالقان یکی از زیباترین و سرسبزترین نقاط در دامنه البرز است که به‌طور کلی در ۶ ماهه دوم سال بسیار پربارش و سرد می‌شود و در بازه‌های زمانی مختلف در طول زمستان حتی امکان تردد به برخی نقاط آن وجود ندارد. تابستان‌های طالقان بسیار معتدل، خوش‌آب‌وهوا و مناسب برای گردشگری است. روستای کرکبود که در بخش بالای طالقان قرار دارد، از این قاعده مستثنا نیست.

جاذبه‌های اصلی روستای کرکبود را می‌توان خانه‌های قدیمی خشت و گلی، کوچه‌باغ‌های زیبا و باغ‌های میوه دانست. این روستا در شیبی ملایم قرار دارد و خانه‌هایی با سقف‌های شیروانی، جلوه‌ای خاص به آن داده‌اند و همین موضوع جذابیت زیادی برای گردشگران دارد.

با توجه به بافت کوهستانی منطقه و پوشش گیاهی موجود، شرایط مناسبی برای پرورش زنبور در روستای کرکبود ایجاد شده و از همین رو عسل یکی از بهترین سوغاتی‌های آن است. گلیم و قالیچه از معروف‌ترین صنایع دستی مردم روستا هستند که یادگاری‌های خوبی از این منطقه به شمار می‌روند.

دو روایت برای علت نام‌گذاری این روستا نسل به نسل بین اهالی دست‌به‌دست می‌شود. یکی به کبودی رنگ سنگ‌های روستا برمی‌گردد که رنگ و جلوه‌ای منحصربه‌فرد به کوه‌های منطقه داده است. علاوه بر این، در گذشته‌های دور، دو امامزاده به نام‌های زید و ابراهیم در این روستا زندگی می‌کردند که دارای دو اسب به نام‌های کهر و کبود بودند و بعدها پس از مرگ این دو برادر، اسم روستا را کهروکبود و بعد کرکبود نامیدند.

کپی لینک

جاذبه‌های گردشگری روستای کرکبود

جاده خاکی در روستایی سرسبز

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: سینا کشاورز)

از جاذبه‌های روستای کرکبود می‌توان به یخچال‌های طبیعی اطراف آن اشاره کرد که جزو مهم‌ترین منابع تامین آب روستا به حساب می‌آیند. دیگر جاهای دیدنی روستا شامل آرامگاه امامزاده زید ابراهیم و ساختمان تاریخی گرمابه می‌شود. در مناطق مرتفع روستا نیز آرامگاه امامزاده شاه محمد حنیفه قرار دارد که محل زیارت اهالی روستا و حتی مردم طالقان است.

کپی لینک

نکات بازدید از آبشار کرکبود

آبشار کرکبود

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: حسین کشتکار)

  • برای ورود به روستای کرکبود (در سال ۱۴۰۱) باید مبلغی حدود ۵۰۰۰ تومان بپردازید.
  • بازدید از آبشار کرکبود برای كودكان، سالمندان و اشخاص دارای ناتوانی جسمی توصیه نمی‌شود.
  • برای دسترسی راحت‌تر گردشگران به بخش پایینی آبشار، پله‌هایی تعبیه شده است.
  • از ریختن زباله در مسیر آبشار و اطراف آبشار بپرهیزید.
  • اگر قصد کمپینگ در طبیعت این منطقه را دارید، برای حفظ سلامت خود از اصول صحیح کمپ‌زنی پیروی کنید. ضمن اینکه کنار آبشار نمی‌توانید کمپ یا چادر بزنید.
  • برای اینکه هنگام بازدید از آبشار با ازدحام جمعیت مواجه نشوید، وسط هفته و صبح زود را برای زمان سفر خود انتخاب کنید.
  • قله دومیل، پشت آبشار قرار دارد که پیمایش آن حدود چهار ساعت طول می‌کشد. در دامنه این کوه گیاهان دارویی مثل آویشن به چشم می‌خورد.

سوالات متداول

  • آبشار کرکبود کجاست؟

    آبشار کرکبود در فاصله ۷۰۰ متری شمال روستای کرکبود در شهرستان طالقان استان البرز قرار دارد.

  • بهترین زمان بازدید از آبشار کرکبود چه فصلی است؟

    بهار، تابستان و اوایل پاییز

  • تجهیزات لازم برای بازدید از آبشار کرکبود کدامند؟

    آب آشامیدنی، کفش مناسب، لباس اضافه، ضدآفتاب، خوراکی و...

  • ارتفاع آبشار کرکبود چقدر است؟

    پنج متر

نویسنده: صدیقه شجاعی

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات