- مدت زمان بازدید از این جاذبه: یک روز کامل
- بازدید از این جاذبه رایگان است
- ایران، استان مازندران، شهرستان رامسر، بخش دالخانی، روستای جنت رودبار
رامسر با قرار گرفتن در میان رشتهکوههای البرز و دریای خزر، به یکی از معروفترین و رویاییترین مقاصد گردشگری ایران تبدیل شده است و از آن با عنوان عروس شهرهای ایران یاد میکنند. بیشک وجود ییلاقات زیبا، کوههای بلند، مزارع چای، شالیزارهای برنج و آبشارهای متعدد، رامسر را شایسته چنین نامی کرده است. رامسر از سمت شرق به شیرود، از غرب به شهر چابکسر و دهستان اوشیان گیلان، از جنوب به کوههای البرز و از سمت شمال به دریای خزر محدود است.
دهستان جنت رودبار نیز از جاهای دیدنی رامسر در توابع بخش دالخانی است که با پنهان شدن در قلب کوهها و در میان درهها موقعیتی متمایز، رازآلود و زیبا دارد. آبوهوای دلپذیر، دشتها، جنگل های هیرکانی، ییلاقها و کوههای بلند سرسبز، این منطقه را به یکی از زیستگاههای طبیعی بینظیر با تنوع بالای پوشش گیاهی و حیات جانوری تبدیل کرده است. دهستان جنت رودبار یکی از بهترین مکانها برای زندگی حیوانات اهلی همچون گاو، گوسفند و اسب نیز است.
برای رسیدن به تصاویر شگفتانگیز از طبیعت این منطقه، داشتن اندکی روحیه ماجراجویانه کافی خواهد بود؛ چراکه مسیر رسیدن به آن کاملا در دسترس است. ییلاق جنت رودبار طبیعتی بینظیر دارد و همچون تمام ییلاقات زیبای شمال کشور در دامنه کوههای بلند و سربهفلککشیده، میان ابر و مه پنهان شده است. به همین خاطر این ییلاق زیبا به بهشت پنهان معروف شده است. علاوه بر این، آبشارهای متعدد این منطقه نیز بر جذابیت گردشگری آن میافزاید و سالانه هزاران گردشگر را به این منطقه زیبا میکشاند. ناگفته نماند که این روستای محاصره شده در میان کوهها میتواند فرصت خوبی برای علاقهمندان به کوهنوردی نیز باشد.
تابستان زیبای جنت رودبار. عکاس: میلاد کیهانیان
همه آنچه که باید درباره روستای جنت رودبار بدانید:
- همه آنچه که باید درباره روستای جنت رودبار بدانید:
- جنت رودبار کجاست؟
- مسیرهای دسترسی به روستای جنت رودبار
- اقامت در روستای جنت رودبار
- جاذبههای روستای جنت رودبار
- بهترین زمان سفر به جنت رودبار کدام فصل است؟
- آب و هوای جنت رودبار
- تاریخچه روستای جنت رودبار
- محصولات جنت رودبار
- شغل مردم جنت رودبار
- جشنواره گلگاوزبان در جنت رودبار
- جاهای دیدنی اطراف جنت رودبار
- آبشار سیاسرت( سیاسورت)
- آبشار پیشه شار
- جنگلهای دالخانی
- روستای ییلاقی گرسماسر و لیماکده
- ایزکی
- ییلاق لپاسر
- سد میجران
- قلعه مارکوه
- اربهکله
- غار یاغی لوکا
جنت رودبار کجاست؟
- آدرس جنت رودبار: ایران، استانمازندران، رامسر، جاده رامسر به تنکابن، جاده جنت رودبار (جاده هریس یا میرزا کوچک خان)، محور جنگل دالخانی، ییلاق جنت رودبار (مشاهده روی نقشه)
جنت رودبار از جاهای دیدنی مازندران و روستایی واقع در بخش دالخانی شهرستان رامسر است که در فاصله ۶۰ کیلومتری جنوب غربی رامسر و در ارتفاع ۱۵۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است. جنت رودبار از شمال به کولوزه و گیسو کوه و از جنوب به جنگل و مرتع پرکاه و از شمال غربی به روستای نمکدره و از شرق به آبادی مشاورک محدود شده است. برای رسیدن به روستای جنت رودبار باید از میان جنگلهای دالخانی عبور کنید که درختانی بلند و کهن دارد.
عکاس بهترتیب : سه عکس اول، میلاد کیهانیان. عکس چهارم، فرزین نادری از @Janat_roodbar
جنت رودبار بهشتی گمشده در دشتی میان کوههای بلند است که از کنار آن رودخانهای نیز عبور میکند. این روستا روزهای زیادی از سال را در میان مه فرو میرود و تصویری اعجاب انگیز از خود نشان میدهد. رودخانهای که از میان جنت رودبار گذر میکند، در امتداد خود به رودخانه چالکرود میرسد. رودخانه چالکرود با طول ۴۰ کیلومتر مرز میان دو شهر رامسر و تنکابن مازندران است و از چشمههای مناطق کوهستانی اطراف دهستان جنت رودبار همچون کوههای شرق اشکور، بلور کوه (شاه سفید کوه)، سیاهکوه، سرگلچال، شیرگاه، لاکتراشان، آغوز کوتی و کوه «ناشیمن» جنت رودبار سرچشمه گرفته پس از پیوستن به رودخانههای لاکتراشان، ارمو و جالیسان و عبور از چند روستا از زیر پل آهنی تاریخی منطقه چالکرود میگذرد و به دریای کاسپین میریزد. این رودخانه به زیباییهای منطقه جنترودبار میافزاید. ییلاق جنت رودبار، رودباری دیگر است با این تفاوت که سرسبزتر از رودبار است و مردم محلی همین را علت نامگذاری آن میدانند.
مسیرهای دسترسی به روستای جنت رودبار
اگر بخواهید از تهران به روستای جنت رودبار بروید ابتدا باید خود را به رامسر برسانید. از تهران تا رامسر مسافتی در حدود ۲۳۰ کیلومتر در پیش دارید که میتوانید در کمتر از چهار ساعت آن را سپری کنید. البته با توجه به فرودگاه رامسر امکان سفر هوایی مستقیم نیز برای شما وجود دارد. شما میتوانید از تهران با خطوط ایرانایر، این مسافت را در کمتر از یک ساعت طی کنید و زمان بیشتری را در فضا شهر رامسر و روستای جنت رودبار سپری کنید. از رامسر تا جنت رودبار در حدود ۵۵ کیلومتر مسافت در پیش خواهید داشت که یک ساعت و پنجاه دقیقه زمان میبرد؛ اما نیازی نیست نگران پیچوخمهای مسیر باشید چراکه جاده رامسر به جنت رودبار با وجود کوهستانی و جنگلی بودن آسفالت است.
ریشبراز دره، جاده جنت رودبار در زمستان. منبع: صفحه اینستاگرام جنت رودبار
شما میتوانید از شرق رامسر بهسمت تنکابن حرکت کنید. در کیلومتر هفت این جاده به سه راهی جنت رودبار میرسید. باید به جاده جنت رودبار یا همان جاده میرزاکوچک خان وارد شوید. در ابتدای این جاده روستای هریس قرار دارد و در ادامه از میان جنگلهای دالخانی عبور میکند؛ به همین دلیل این جاده در میان مردم به جاده هریس یا دالخانی هم معروف است. این جاده جنگلی نسبتا پر شیب با عبور از میان جنگلهای دالخانی و گذر از کنار روستاهای متعدد شما را به ییلاق زیبای جنت رودبار میرساند.
اقامت در روستای جنت رودبار
شما برای اقامت در ییلاقات جنت رودبار انتخاب سختی خواهید داشت. در این روستا علاوه بر سوییت و خانههای روستایی با ایوانهای بزرگ چندین بومگردی وجود دارد که با توجه به ویژگیهای منحصربهفرد هرکدام انتخاب میان آنها راحت نیست. بومگردی جنت چندین ساختمان مجزای روستایی در مساحتی ۲۰۰۰ متری است که برخی از ساختمانها در سالهای اخیر به مجموعه اضافه شدهاند. این مجموعه متشکل از پنج واحد با ظرفیت ۵۰ نفر است از جمله واحدی در طبقه اول با دو سوییت مجزا و ظرفیت هشت نفر و واحد دیگری در طبقه دوم با دو سوییت مجزای دیگر که میتواند میزبان ۱۲ نفر باشد. از روی ایوان خانههای روستایی این بومگردی چشمانداز زیبای کوه پرکا، کوهی پوشیده از جنگلهای سرسبز در میان مه دیده میشود.
در محوطه این بوگردی امکان عکس گرفتن با لباسهای محلی و خرید صنایع دستی نیز برای مسافران وجود دارد. در این اقامتگاه سرویس خواب به تعداد مهمانها (یکی از واحدها مجهز به تخت است)، پارکینگ غیرمسقف، امکانات گرمایشی، سرویس بهداشتی، حمام اختصاصی و امکانات پخت و پز موجود است.
اقامتگاه بومگردی خانه آرزو نیز در همین منطقه در دو طبقه میزبان گردشگران است. این اقامتگاه در طبقه اول سوییتی تک خواب باظرفیت چهار نفر و در طبقه دوم سوئیتی دو خواب با ظرفیت هشت نفر دارد. هر طبقه مجهز به سرویس بهداشتی، حمام، آشپزخانه و ایوان مستقل است. جاده منتهی به آن آسفالت است و فقط ۳۰۰۰ متر انتهایی آن خاکی است. این اقامتگاه دسترسی خوبی به بازار محلی دارد و نیز امکان سفارش انواع غذاهای محلی و عکس گرفتن با لباسهای محلی در محوطه بومگردی وجود دارد. نرخ اجاره این مکان از ۲۶۰ تا ۴۶۰ هزار تومان متغیر است.
بومگردی خانه آرزوها. منبع : صفحه اینستاگرام اقامتگاه خانه آرزوها
در منطقه جنت رودبار اقامتگاه بومگردی کاملا چوبی دیگری نیز با نام خلعتبری وجود دارد. درون این بومگردی در زمینی با مساحت ۲۰۰۰ متر، سوییتی ۱۴۰ متری تعبیه شده که دارای دو اتاق خواب، هال، اشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام اختصاصی است. علاوه بر ساختمان اصلی چهار کلبه چوبی دیگر نیز در این محوطه در نظر گرفته شده است. این اقامتگاه درمجموع امکان پذیرایی از ۳۰ نفر را دارد. کلبهها از چهار نفر و سوییت اختصاصی از ۲۰ نفر امکان پذیرایی دارند.
همه سوییتها بهصورت کفخواب و با توجه به ظرفیت مجهز به سرویس خواب هستند. سرویس بهداشتی کلبهها بهصورت مشترک در حیاط واقع شده است. تمام ساختمانها دارای ایوانی مشرف به مناظر طبیعی زیبا است. مهمترین ویژگی این بومگردی معماری تماما چوبی منحصربهفرد آن و قرار گرفتن در زمینی بسیار سرسبز و وسیع است. مسیر تا اقامتگاه آسفالت و مجموعه دارای پارکینگ اختصاصی است. اجاره کلبه در این مجموعه ۱۵۰ و اجاره سوییت اصلی ۷۰۰ تومان است.
مجموعه بومگردی خلعتبری. منبع: صفحه اینستاگرام اقامتگاه خلعتبری
از دیگر اقامتگاههای این منطقه، بومگردی ننه کلثوم واقع در روستای زیبای مشاورک، با دو اتاق پنج نفره با سرویس کفخواب است. این اقامتگاه ایوانی ۴۰ متری دارد که مهمانان میتوانند برای خواب و استراحت از آن استفاده کنند. از جمله ویژگیهای مهم این بومگردی امکان سفارش غذاهای محلی و ترشیجات همچون اسپناساک، اهی و کباب ترش، میرزا قاسمی و باقالاقاتق است که همه با مواد اولیه طبیعی و ارگانیک در حیاط اقامتگاه تهیه و طبخ میشوند.
بومگردی ننه کلثوم. منبع: صفحه اینستاگرام بومگردی ننه کلثوم
علاوه بر این اقامتگاهها، اقامتگاههای دیگری نیز همچون ماه تیتی، اقامتگاه رفاه، اقامتگاه چامگاه در روستای گلین هستند و خانههای کاهگلی قدیمی روستایی نیز در این منطقه اجاره داده میشود. در مسیر جاده جنگلی دالخانی به جنت رودبار نیز بومگردیهای متعدد دیگر نیز همچون بومگردی لیا در ییلاق گرسماسر وجود دارد که میتوانید برای اقامت در میانه راه برای آنها برنامهریزی کنید. اکثر بومگردیهای منطقه مجهز به سیستم گرمایشی هستند؛ اما بهدلیل قرار گرفتن در دامنه کوهستان و دمای پایین این منطقه، نیازی به سیستمهای خنککننده وجود ندارد.
جاذبههای روستای جنت رودبار
در روستای جنت رودبار که قدم میزنید علاوه بر دیدن بافت روستایی و منظرههای دلانگیز میتوانید از بازارچه محلی جنت رودبار هم دیدن کنید و برای صرف غذا به رستورانهای محلی داخل روستا هم سرک بکشید. مردم روستای جنت رودبار، مردمی با ذوق و دوست داشتنی هستند. در بازارچه محلی همیشه زنان روستایی با سبزیهای محلی باغچههای خودشان، تخممرغ و لبنیات محلی میزبان شما خواهند بود.
علاوه بر بازارهای محلی، این منطقه به داشتن آبشارهایی زیبا شهرت دارد. بسیاری از این آبشارها در مسیر روستای جنت رودبار در جاده دالخانی و در دهستان چهلشهید قرار گرفتهاند و با روستای جنت رودبار فاصله دارند؛ اما در خود دهستان جنت رودبار آبشاری به نام «منوشه» است. مسیر رسیدن به این آبشار از بالای آبشار مشخص است؛ اما دسترسی به آن از بخشهای پایین نیاز به راهنمای محلی دارد. این آبشار بسیار زیبا و در اکثر مواقع پرآب است.
دانلود ویدیو : 720p | 1080p . منبع: صفحه اینستاگرام جنت رودبار
علاوه بر آبشار منوشه، آبشاری دیگری نیز در نزدیکی و فاصله هفت کیلومتری روستای جنت رودبار وجود دارد. آبشار خشکا در نزدیکی روستای جنت رودبار و امامزاده خشکا قرار قرار گرفته است. شما میتوانید با ادامه دادن جاده جنت رودبار بهسمت روستای پلهمجان پس از هفت کیلومتر تابلوی خروجی امامزاده خشکا را مشاهده کنید. خود خشکا نیز طبیعتی فوقالعاده و مثال زدنی دارد و فرصت خوبی برای عکاسی و طبیعتگردی است. از روستای جنت رودبار در حدود ۱۲ کیلومتر و با ماشین ۲۰ دقیقه تا خشکا راه خواهید داشت. در این منطقه امامزادهای نیز وجود دارد که به همین نام میان محلیها معروف است.
- ادرس امامزاده خشکا: رامسر، جاده جنت رودبار به پلهمجان، امامزاده خشکا (مشاهده روی نقشه)
خشکا. عکاس: میلاد کیهانیان
علاوه بر آبشار، جنت رودبار بهواسطه قرار گرفتن در میان کوههای بلند مناطق ییلاقی زیادی را در نزدیکی خود دارد، که هرکدام زیبایی و طبیعت مخصوص به خود را دارند. دو تا از نزدیکترین این ییلاقها اکراسر و نمکدره است. روستای اکراسر نرسیده به روستای جنت رودبار و در چهار کیلومتری این روستا قرار گرفته است، در این منطقه بهدلیل وزش باد شدید و خاک نه چندان مناسب رشد گیاهان کم است بنابراین برخلاف باقی ییلاقها و روستاهای اطراف نمیتوان انتظار دیدن جنگلهای انبوه را داشت؛ اما آب و هوای پاک و سکوت خوب، آن را به انتخابی دوستداشتنی بدل کرده است. اکراسر در زبان اوستایی به معنی بایر و کشت نشده است.
عدهای علت نامگذاری این روستا را کمآب بودن و وجود چشمهای کوچک در این منطقه و عدهای دیگر آن را مرتبط با اقوام کرد مهاجر در این منطقه میدانند. دسته دوم بر این باورند که اکراسر به اکراد نشین معروف بوده است و چون بالای ده کردنشین خیل قرار گرفته بهتدریج به اکرادسر و در نهایت به اکراسر تغییر پیدا کرده است.
ییلاق نمکدره از دیگر مناطق خوش و آب و هوای اطراف در فاصله هفت کیلومتری و ۲۰ دقیقه ای روستای جنت رودبار قرار دارد. برای رفتن به روستای نمکدره دو مسیر وجود دارد؛ هم میتوان از درون خود روستا مسافتی را طی کرد؛ هم میتوان از خروجی اقدام کرد که در سه کیلومتری روستای جنت رودبار، بعد از امامزاده سکینه در دست راست جاده وجود دارد.
نمکدره، اکراسر. عکاس: میلاد کیهانیان
در نزدیکی جنت رودبار، تعدادی از روستاهای دیدنی و بکر مازندران قرار دارند. شما میتوانید با طی مسافت ۱۷ کیلومتر و زمانی در حدود ۳۰ دقیقه به یکی دیگر از این روستاهای زیبا با نام پلهمجان برسید. این روستا نیز روستایی بکر و زیبا در دامنه کوهستان با آب و هوایی سرد و چشمههای فراوان است. دورتادور روستای پلهمجان با ده ازبینچال و کوه سفید و آهکی چلیلی از جنوب شرق و سلسله جبال کرچنگاه با پوششی سبز از جنوب احاطه شده است. محصولات این روستا نیز فندق، گردو، غلات، گلگاوزبان و محصولات دامی است.
روستای پهلمجان، میلاد کیهانیان
در مسیر رسیدن به روستای پلهمجان از کنار روستاهای مشاورک، چورته و سرمشک عبور میکنید که زیبایی هیچکدام را نمیشود نادیده گرفت. نرسیده به این روستا دره آرمو نیز قرار گرفته که منطقهای بسیار زیبا و جنگلی است. این دره میتواند فرصت خوبی برای علاقهمندان به پیمایش جنگل و دره باشد. از میان این دره رودخانه زیبای آرمو نیز عبور میکند. روستای آرمو در انتهای یک جاده بنبست و فرعی قرار گرفته است. از آنجایی که بعد از ساخت جاده چورته به گلین این روستا در مسیری پر شیب و ناهموار قرار گرفت افراد غیربومی زیادی در این منطقه ساکن نیستند. شغل اهالی این روستا نیز کشاورزی و محصولاتشان گردو، فندق، غلات و گلگاوزبان است.
روستا و دره آرمو. عکاس: میلاد کیهانیان
با فاصله کمی از جنت رودبار در میانه راه پلهمجان، به روستای مشاورک میرسید. اکثر مردم روستای مشاورک به دامداری و گله داری اشتغال دارند؛ اما برخی از مردم از طریق گلگاوزبان، گردو فندق نیز کسب درآمد میکنند. بسیاری از اهالی روستا زمینهای خود را بعد از ساخت جاده هریس از وضعیت زراعی به مسکونی تغییر کاربری دادند. به همین دلیل ساختوسازهای جدیدی در این روستا صورت گرفت و مهاجران و ساکنان غیربومی زیادی به اینجا راه پیدا کردند. سال ۱۳۹۷ در این روستا نخستین جشنواره غذاهای بومی برگزار شد. هدف از برگزاری این جشنواره معرفی غذاهای سالم و ارگانیک و کمک به اقتصاد منطقه بود.
روستای سرمشک نیز در همین مسیر در میان دشتی وسیع قرار گرفته است. ساکنان بومی بر این باورند که بهواسطه سرخ بودن خاک و اشتغال گروهی از مردم به کوزهگری، این روستا به سرمشک شهرت پیدا کرده است. سرمشک پر از باغهای گردو، فندق، سیب و گلابی است.
منبع عکسها بهترتیب: هشت عکس اول از سایت ایرنا. عکس روستای مشاورک از @meshavarak، دو عکس پایانی، روستای سرمشک از میلاد کیهانیان
در مسیر پلهمجان پس از عبور از دو روستای مشاورک، سرمشک به روستای زیبا و تاریخی چورته میرسید. مردم روستای چورته بر این باورند که اسم این روستا جارده بهمعنای ده بالا بوده و در گذر زمان به چارته تغییر پیدا کرده است؛ اما اکثر اهالی هنوز آن را چارته میخوانند. قدمت این روستا چیزی در حدود ۳۰۰ سال تخمین زده میشود. در این روستا همه اهالی با هم فامیل هستند و روایتی وجود دارد که همه اهالی فرزندان پهلوانی قدیمیاند که خانوادهاش اولین سکنه روستا بودهاند. در این روایت آمده که خان، این منطقه را بهعنوان پاداش به پهلوانی هدیه داده و این آغار شکلگیری این روستا است. جالبتر آن که هر سال در این روستا جشنوارهای با نام «کشتی گیله مردی» برگزار میشود.
کمی پایینتر از این روستا، ده کوچکی به مساحت ۱۰ هکتار به نام جیرحیات وجود دارد. در سال ۱۲۷۰ شخصی به نام رحیم خلعتبری که از خرده مالکان این منطقه به حساب میآید مسجد و حمامی را میسازد. حمام عمومی به سبک قدیم و خزانهدار ساخته شده بود که تا سال ۱۳۶۰ نیز عموم مردم از آن استفاده میکردند؛ اما متاسفانه با تاسیس حمامی مدرن در چورته این حمام بلااستفاده و تخریب میشود. مسجد جیرحیات هنوز با قدمتی در حدود ۱۳۰ سال پابرجا است و اهالی روستای درازمین از آن استفاده میکنند. این مسجد کاملا از چوب ساخته شده و با تمام مساجد تاریخی ایران متفاوت است. دسترسی به این روستا بهدلیل نبود تابلوهای راهنما کمی دشوار است.
عکاس بهترتیب عکسها: چهار عکس اول از روستای چورته از میلاد کیهانیان. عکسهای جشنواره گیله مردی از محمدرضا جنت قربانی. عکس مسجد جیرحیات از مهدی دوستی.
ییلاقها و روستاهای اطراف جنترودبار تمام ناشدنی است. شما میتوانید بیآنکه نگران از دست دادن منظرههای ییلاقی باشید جاده جنت رودبار را ادامه دهید؛ بیشک کمی بالاتر ییلاقی زیباتر و حیرتانگیزتر در انتظارتان خواهد بود. در امتداد این جاده باشکوه ییلاقهای آغوزکی و گلین در انتظار شما است. این روستاها نیز بسیار بکر و دوستداشتنی هستند. حتما زمانی را برای سپری کردن در سکوت و زیبایی طبیعت روستای گلین برنامهریزی کنید. گلین آخرین روستای بخش جنوبی جنت رودبار است.
در روستای گلین و آغوزکی حمامی قدیمی، درختانی کهنسال، آرامگاه آغوزکی و سه غار کهن وجود دارد که متاسفانه هیچکدام زیر نظر میراث فرهنگی نیستند و ثبت نشدهاند. معماری و بافت خانههای این روستا نیز نسبت به گذشته تغییری نداشتهاند که این خود از جاذبههای این روستا به حساب میآید و شما میتوانید در میان این بافت قدیمی به تماشای مناظر نادر اطراف خود بنشینید.
منابع و عکاس بهترتیب : صفحه اینستاگرام جنت رودبار، میلاد کیهانیان، وبلاگ دوچرخه سوار
بهترین زمان سفر به جنت رودبار کدام فصل است؟
انتخاب فصل برای سفر به این ییلاق کار بسیار سختی محسوب میشود زیرا در هر بار سفر، این منطقه زیبا و بکر به شما چهرهای متفاوت پیشکش میکند؛ اما بیشک در فصل بهار اسیر سرسبزی و زیبایی ییلاق جنت رودبار خواهید شد. در خرداد نیز گلهای بنفش گلگاوزبان لباسی زیبا به تن دشتهای این منطقه خواهند کرد. علاوه بر این در بهار ییلاق جنت رودبار هوایی خوش صورتتان را نوازش میکند.
عکاس بهترتیب عکسها: سه عکس اول، میلاد کیهانیان. عکس چهارم، مرتضی بوداغی از صفحه اینستاگرام جنت رودبار
در فصل تابستان خورشید از همیشه درخشانتر است و عمود میتابد؛ اما آب و هوای کوهستانی منطقه اجازه نمیدهد تا گرما پیش از اندازه شما را آزار دهد. به شب که نزدیک شوید هوا با فاصله زیادی نسبت به روز رو به سردی میرود. شاید بهترین زمان برای سفر به این منطقه آغاز بهار تا شهریور، ماه پایانی تابستان باشد چراکه جنت رودبار از اینجا به بعد کمکم به استقبال هوایی سرد میرود.
آب و هوای جنت رودبار
جنت رودبار بهعنوان یک منطقه کوهستانی آب و هوایی سرد دارد و بارش برف و باران در فصلهای سرد سال به نسبت جاهای دیگر بیشتر است؛ اما همین ویژگی هوایی ملایم با نسیمی خوش را برای برای فصلهای گرم فراهم میآورد. آب و هوای جنت رودبار در تابستان گرم و مطلوب است؛ اما با غروب خورشید و تاریک شدن هوا رو به سردی خواهد رفت، پس در سفر به ییلاقات جنت رودبار حتما لباس گرم با خود داشته باشید؛ چراکه درشب کاهش دمای محسوسی را نسبت به روز تجربه خواهید کرد.
عکاس سه عکس اول: میلاد کیهانیان. منبع عکس چهارم: صفحه اینستاگرام جنت رودبار
در ییلاق جنت رودبار بهار و اوایل پاییز هوا رو به معتدل شدن پیش خواهد رفت، در روزهای پاییزی مه و احتمالا اندکی بارش موسمی باران را تجربه میکنید؛ اما هنوز امکان سفر به روستای زیبای جنت رودبار که در این روزها رنگهای زرد و نارنجی را تجربه میکند خواهید داشت. در زمستان بهواسطه کوهستانی بودن منطقه سفر به این منطقه از باقی فصلها سختتر است؛ اما اگر با وجود جاده لغزنده و برفی تجهیزات زمستانه کافی برای این سفر را داشتید، باز هم این ییلاق تصاویری زیبا از کوههای سپید و درختانی که با قندیل آذین شدهاند به شما نشان خواهد داد.
تاریخچه روستای جنت رودبار
رامسر را تا سال ۱۳۱۴ به نام قدیمی سختسر میشناختند. در حدود ۲۰۰۰ سال قبل روزگاری بود که گیلان و مازنداران تحت سیطره حاکمانی مشترک بودند. بعدها در اواسط قرن هشتم سختسر مستقل شد و «سید رکابزن کیاحسنی» بر آن حکومت میکرد. در آن زمان سفید تمشیه یا همان سفید تمشک امروزی سر حد غربی سختسر بود. در قدیم شهرت این روستا به خاطر عبور جاده شاه عباسی از میان آن بود. این جاده از کنار کوه ایلمیلی،پناهگاه راهزنان عبور میکرد و تنها راه ارتباطی به ساحل بود.
در عصر زندیه سختسر و تنکابن بخشی از خاک گیلان شدند؛ اما در دوره قاجار دوباره جدایی اتفاق افتاد و سختسر و گرجیان که جنت رودبار نیز بخشی از آن محسوب میشد از شرق تا نسارود توسعه یافت. سختسر تا حدود ۱۵۰ سال پیش میان گیلان و مازندران سرگردان بود. پس از اینکه گرجیان از میان بخشبندیها حذف شد بخش ییلاقی آن یعنی جنترودبار به منطقه گلجیان اضافه شد. سپس در سال ۱۳۵۸ نیز دهستان گلجیان از جنترودبار جدا و مستقل شد و از سال ۱۳۵۹ تا به امروز جنت رودبار بخش و دهستانی جنوبی در شهر رامسر و گلیجان از توابع بخش مرکزی شهرستان تنکابن است.
ییلاق جنت رودبار، بهشت گمشده. عکاس: میلاد کیهانیان
محصولات جنت رودبار
ییلاق جنت رودبار بهواسطه کوهستانی بودن، آب و خاک بسیار حاصلخیزی برای کشت محصولات متعدد دارد. جنت رودبار بهواسطه کشت گلگاوزبان شهرتی جهانی دارد و تقریبا زمینهای زیادی در این منطقه مختص کشت گلگاوزبان است. با وجود آن که بذر این گیاه در شهرهای بهشهر، نکا، هشتپر و تالش نیز کشت میشود؛ اما همچنان کیفیت محصول جنت رودبار در راس قرار دارد.
درختان سیب ییلاق جنت رودبار. عکس: میلاد کیهانیان
در ییلاق جنت رودبار علاوه بر گلگاوزبان، محصولات دیگری نیز همچون فندوق، گردو، سیب وجود دارد که میتوان بهعنوان سوغاتی از این ییلاق بههمراه برد. علاوه بر آن این روستا محصولات دامی درجه یک نیز همچون، شیر، ماست و کره و... نیز تولید میکند. در این منطقه کشت گندم و جو نیز رایج است.
درختان گردوی ییلاق جنت رودبار. عکاس: حامد سیدی
شغل مردم جنت رودبار
مردم در ییلاق جنت رودبار به کشاورزی و دامداری مشغولاند. اختصاص تقریبا ۱۳۰ هکتار زمین به کشت گلگاوزبان که ۶۰ درصد زمینهای این منطقه را تشکیل میدهد، نشان از اهمیت و تاثیرگذاری توسعه کشاورزی در اقتصاد منطقه دارد. این آمار نشاندهنده این است که اکثریت مردم از همین طریق امرار معاش میکنند. در سالهای اخیر که سطح آب رودخانهها در فصل گرم بسیار پایین است؛ آبیاری سنتی تبدیل به یکی از برزگترین چالشهای اهالی این منطقه شده است.
عکاس دو عکس اول، حامد سیدی. منبع عکس سوم و چهارم: صفحه اینستاگرام اقامتگاه ماه تی تی
در ییلاق جنت رودبار درختان گردو و فندق و باغات سیب نیز به فراوانی یافت میشود. گردو و فندق این منطقه پوست شکننده و طعم بسیار خوبی دارد و از جمله محصولاتی است که اهالی از فروش آنها کسب درآمد میکنند.این ییلاق به خاطر داشتن خاکی مرطوب و مراتع سرسبز امکان و فرصت خوبی برای دامداری دارد و بسیاری از مردم نیز از طریق فروش محصولات دامی خود روزگار میگذارنند. برخی زنان روستا نیز از تولید و فروش صنایع دستی همچون چادر شب، نمد، جاجیم، سبدهای چوبی، چوخا، شولا، کوشیر، سفره، زنبیل، ظروف چوبی درآمد دارند.
در سالهای اخیر شناخت ویژگیهای فرهنگی، تاریخی، بومی و گونههای متعدد گیاهی و جانوری در زیستگاههای طبیعی منطقه به گسترش صنعت گردشگری و احداث بومگردیها کمک کرده است. و برخی از اهالی این روستا از این طریق درآمد کسب میکنند. پس حفظ فرهنگ و تاریخ و زیستگاههای طبیعی این منطقه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است چراکه پیوند تنگاتنگی با زندگی اهالی مردم بومی دارد. بنابراین در کنار سفر به این منطقه به منافع، فرهنگ مردم بومی و این طبیعت بینظیر احترام بگذاریم و بدون باقیگذاشتن ردپایی مخرب در جان و روح مردم این منطقه سفر کنیم.
جشنواره گلگاوزبان در جنت رودبار
درسال ۱۳۹۵ گل چینی گیاه دارویی گلگاوزبان به شماره ۱۲۲۵ ثبت میراث ملی شد. در شهرستان رامسر ۲۵۰ هکتار از زمینها به کشت گلگاوزبان اختصاص دارد که مهمترین مرکز آن روستای جنت رودبار است. روستای جنت رودبار تقریبا شش سالی میشود که میزبان جشنوارهای برای گلگاوزبان است. در فصل بهار دهستان جنت رودبار چهرهای دیگر دارد و بنفش لاجوردی گلهای گلگاوزبان زینت بخش روستا میشوند. در جشنواره گلگاوزبان علاوه بر خود گیاه محصولات جانبی آن همچون مربا، شربت، دمنوش هم ارائه میشود.
بخش دیگری از جشنواره نیز به فروش صنایع دستی منطقه، محصولات دامی، شیرینیهای سنتی و غذاهای محلی اختصاص داده میشود. در کنار تمام این اتفاقات موسیقی و رقص سنتی اجرا میشود. هر ساله به بهانه برگزای این جشنواره، گردشگران زیادی از سرتاسر ایران به این منطقه سفر میکنند.
جاهای دیدنی اطراف جنت رودبار
آبشار سیاسرت( سیاسورت)
یکی از آبشارهای اطراف منطقه جنت رودبار، آبشار سیاسرت است که در گویش محلی آن را سیاسورت نیز میخوانند. رودخانه منطقه جنترودبار که از کوههای اطراف منطقه سرچمشه میگیرد در پستی و بلندیهای منطقه مسافتی طولانی در حدود ۴۰ کیلومتر را طی میکند. این رود در مسیر از این بلندیها بهشکل آبشاری سراریز میشود و مناظر زیبایی را پدید میآورد. یکی از آن مناظر زیبا آبشار سیاسرت است. این آبشار در ۳۵ کیلومتری رامسر و ۱۵ کیلومتری دهستان جنت رودبار و در دل جنگلهای دالخانی قرار گرفته است. از کنار جاده جنت رودبار حدود ۳۰۰ متر پایینتر، مسیر پاکوبی برای رسیدن به آبشار مشخص است.
- آدرس آبشار سیاسرت: رامسر، جاده رامسر به تنکابن، جاده جنت رودبار (جاده هریس یا میرزا کوچک خان)، محور جنگل دالخانی، آبشار سیاسرت (مشاهده روی نقشه)
آبشار سیاسرت، منبع: نامشخص
آبشار پیشه شار
آبشار زیبای پیشهشار در فاصله ۳۰ دقیقهای رامسر و ۲۶ دقیقه ای جنت رودبار قرار گرفته است. مسیر رسیدن به این آبشار نیز بهواسطه عبور از روی دو پل چوبی، بسیار دوست داشتنی است. برای رفتن به این آبشار جاده جنت رودبار را تا نزدیکی گالش محله، روستایی نرسیده به دامنه کوهها ادامه میدهید، در انتهای روستای گالش محله مسیری را که در سمت چپ قرار دارد ادامه دهید. بعد از حدود دو کیلومتر پیاده روی به پل معلق زیبایی به طول ۳۵ متر و ارتفاع هفت متر خواهید رسید. با عبور از این پل پاکوب را دنبال کنید. اندکی جلوتر به پل چوبی کوچکتر و با گذر از آن به آبشار پیشهشار میرسید.
- آدرس آبشار پیشه شار: رامسر، جاده کتالم، جاده جنت رودبار، جاده گالش محله، گالش محله، آبشار پیش شار (مشاهده روی نقشه)
جنگلهای دالخانی
جنگلهای دالخانی ۶۰۰ هزار متر مربع وسعت دارد. بهواسطه رازآلودگی و زبیایی خاصی که پوشش متراکم جنگلی و مههای غلیط به این منطقه بخشیده در میان گردشگران به دالان بهشت شهرت پیدا کرده است. جنگلهای دالخانی در میانه جاده جنت رودبار و ۳۰ کیلومتری رامسر واقع شده است. این جنگل شبه کوهستانی در اتفاع ۸۰۰ متر نسبت به سطح دریا قرارگرفته است. در حاشیه جادهای که از میان جنگلهای دالخانی میگذرد آلاچیق و رستورانهای متعددی وجود دارد که شما میتوانید هر جا که میل داشتید برای استراحت و صرف ناهار و چای توقف کنید.
برخی از مردم بومی هم دکههایی برپا کردهاند و میوههای جنگلی، عسل و محصولات باغ خود را میفروشند. اگر به جنگلنوردی علاقه دارید میتوانید به دل جنگل بروید و از تنوع و زیبایی گونههای گیاهی لذت ببرید؛ اما داشتن راهنمای محلی برای رفتن به عمق این جنگلها ضروری است.
جنگلهای زیبای دالخانی عکاس: میلاد کیهانیان
جنگلهای دالخانی بخشی از جنگلهای هیرکانی شمال کشور است که در سال ۱۳۹۸ به ثبت میراث جهانی رسید. این جنگلها از سالهایی دور، در حدود ۲۵ تا ۵۰ میلیون سال پیش برجا ماندهاند و عمرشان به دوره سوم زمینشناسی میرسد. از این جنگلها با عنوان موزه طبیعی یاد میشود چراکه بیش از ۱۵۰ گونه بوته و درخت در این مناطق یافت میشود، شما اگر به دل جنگل دالخانی بروید، میتوانید درختان کهن افرا، توسکا، راش، سرخدار، کاج، نارون، بلوط، ازگیل، فندق، ولیک، زرشک،کوله خاس و گوجه جنگلی نیز ببینید.
این جنگلها زیستگاه گونههای نادر جانوری است و در جنگلهای دالخانی نیز گونههای جانوری همچون شغال، عقاب، خرس و جغد و... زیست میکنند. بیشتر از نیمی از این جنگلها به دلایلی مختلف همچون آتشسوزی، چرای بیرویه دامها و بلایای طبیعی از میان رفتهاند و تنها درصد اندکی از این جنگلها حفاظت شدهاند. این جنگلها برگشتناپذیر هستند و بهراحتی احیا نخواهند شد؛ بنابراین مسئولیت سنگینی در حفظ و نگهداری آنها بر عهده تکتک کسانی است که به این جنگلها سفر میکنند.
روستای ییلاقی گرسماسر و لیماکده
بهترین فصل برای رفتن به این ییلاق رویایی فصل بهار و تابستان است. ییلاق گرسماسر در ارتفاع ۲۰۰۰ متری قرار گرفته است و حتی در فصل تابستان نیز هوایی خنک و سرد دارد. این ییلاق علاوه بر چشماندازی زیبا به مزارع، دشتهای سرسبز و بکر، کوههای بسیار بلند و چشمههای خنکی دارد که آن را از سایر ییلاقها متمایز میکند. روستای گرسماسر قدمتی هزار ساله دارد. اسم روستا از قلعهای تاریخی در همین مکان با نام «گرزمانسر» منسوب به دوره حسن صباح، گرفته شده است. متاسفانه جز بقایای کمی امروز اثری از این قلعه تاریخی در منطقه نیست. گرزمانسر بهمعنای مکانی در بالای بهشت است. در این روستا پرورش زنبور عسل در میان اهالی رایج است. زنان این روستا در تولید انواع صنایع دستی همچون چادر شب، نمد، جاجیم، سبدهای چوبی، سفره، زنبیل، ظروف چوبی مثل لاک و کوزهگری مهارت دارند.
منابع عکس بهترتیب: زهرا بیگدلی، صفحه اینستاگرام جنت رودبار، میلاد کیهانیان، مرتضی بوداغی
گرسماسر یکی از ییلاقهای معروف رامسر است که در ۵۰ کیلومتری رامسر و ۱۹ کیلومتری جنت رودبار واقع شده است، طی کردن این مسیر از رامسر تا این ییلاق زیبا در حدود یک ساعت و چهل دقیقه و از جنت رودبار ۴۵ دقیقه زمان میبرد. اگر از رامسر حرکت میکنید هم میتوانید مسیر خود را از سهراهی جنت رودبار آغاز کنید هم از رامسر وارد جاده سادات شهر و روستای کتالم شوید و از میانه جاده جنترودبار به مسیر خود ادامه دهید. در مسیر رسیدن به این ییلاق زیبا از ییلاق دیگری با نام لیماکده نیز عبور خواهید کرد که این منطقه هم با دشتها و تپههای سرسبز شهرت خاص خود را دارد.
برای رسیدن به هر دو باید از یک خروجی از جاده جنت رودبار خارج شوید و تا ابتدای این خروجی از آغاز جاده جنت رودبار حدود ۲۳ کیلومتر و از آغاز جاده گرسماسر تا خود روستا حدود هفتونیم کیلومتر مسافت در پیش دارید. شما برای رسیدن به خود گرسماسر یا لیماکده میتوانید از ماشین استفاده کنید اما برای رسیدن به کوهها، دشتها و چشمههای اطرافی باید حداقل حدود هفت تا هشت کیلومتر را پیاده پیمایش کنید. پس اگر قصد پیمایش به قسمتهای مرتفعتر را دارید حتما کفش مناسب بههمراه داشته باشید و از راهنماهای محلی کمک بگیرید.
- آدرس گرسماسر : رامسر، جاده کتالم، جاده جنت رودبار، جاده گرسماسر (مشاهده روی نقشه)
ایزکی
ایزکی روستایی کوهستانی در منطقه جنت رودبار در فاصله ۴۳ کیلومتری رامسر و هفت کیلومتری دهستان جنت رودبار است. این روستا در اتفاع ۲۰۰۰ متری قرار دارد و فرصت خوبی برای علاقهمندان به کوهنوردی است. این ییلاق مرتفع بهدلیل محاصره شدن با کوههای جنگلی بینهایت زیبا و حیرتانگیز است و در تمام فصلهای سال آب و هوایی سرد و کوهستانی دارد. به همین دلیل اهالی روستای روستای ایزکی در فصلهای سرد به رامسر میروند. با وجود تغییر بافت سنتی روستا هنوز بسیاری از مردمان این روستا دامداری میکنند و شما میتوانید از محصولات محلی آنها همچون دوغ و ماست محلی بهرهمند شوید. ایزکی هم مانند بقیه روستاهای این منطقه منبع گیاهان دارویی همچون گلگاوزبان است.
روستاهای ایزکی و چاک. عکاس : میلاد کیهانیان
در نزدیکی این ییلاق زیبا، با طی مسافت کمی در ۱۵ دقیقه میتوانید از روستای زیبای چاک هم دیدن کنید. در اطراف روستای چاک امامزاده و قبرستانی تاریخی با قبرهای چند طبقه وجود دارد که از روی تاریخ درج شده روی قبرها میتوان متوجه قدمت آنها شد. این روستاها با توجه به جمعیت کمی که دارند فاقد اقامتگاه یا بومگردی هستند؛ اما اکثر گردشگران بهدلیل نزدیکی در جنت رودبار مکانی را در نظر میگیرند یا به رامسر برمیگردند. با توجه به ویژگیهای آب و هوایی در سفر به این منطقه حتما لباس گرم و تجهیزات کوهنوردی بههمراه داشته باشید.
- آدرس ییلاق ایزکی: رامسر، جاده جنت رودبار، هفت کیلومتری دهستان جنت رودبار، ییلاق ایزکی(مشاهده روی نقشه)
ییلاق لپاسر
ییلاق لپاسر جایی میان اشکور و جنت رودبار واقع شده است. این ییلاق در ارتفاعی حدود ۲,۹۶۷ متر از سطح دریا قرار دارد. جدا از زیبایی، این ییلاق بهدلایل مختلفی میان گردشگران و کوهنوردان دارای اهمیت است. این ییلاق برای بسیاری از کوهنوردان یادآور صعود به قله سماموس و شبمانی پیش از صعود است. بسیاری از کوهنوردان در صعودهای دو روزه وقتی مبدا صعود خود را جنت رودبار قرار میدهند؛ در این منطقه کمپ میزنند. البته کلبههایی سنگی نیز برای اجاره در این منطقه وجود دارد.
برای رفتن به لپاسر چندین مسیر دسترسی همچون اشکور، جواهرده و جنت رودبار وجود دارد؛ اما نزدیکترین مسیر دسترسی جنت رودبار و ییلاق نمکدره است که از آن جا میتوان با اسب یا پیاده به لپاسر رسید. از خود ییلاق نمک دره تا ابتدای جاده لپاسر تقریبا سه کیلومتر خواهید داشت. این ییلاق راه ماشینرو ندارد و طی این مسیر بهصورت پیاده نیازمند تجهیزات مناسب و راهنمای محلی مطمئن دارد. در روستای جواهرده نیز گروهی از مردم محلی با اسب و قاطر آماده ارائه خدمات به مسافران و گردشگران هستند.
ییلاق لپاسر. منبع: صفحه اینستاگرام @mohsen.gazor
یخچالی طبیعی در این ییلاق وجود دارد که آب منطقه از آن تامین میشود. دلیل دیگر محبوبیت این ییلاق وجود دو چمشه با خاصیت درمانی با نامها شاه چشمه و سیاه چشمه است. شاه چشمه در ضلع جنوبی این دشت و همیشه پرآب است برای همین به این اسم خوانده میشود. آب این چشمه را درمانی برای بیماریهای گوارشی میدانند. سیاه چشمه از دل کوهی سیاه رنگ بیرون میآید که در زبان محلی به آن سیاه کوتی نیز میگویند، آب این چمشه را درمانی بر بیماریهای کلیوی میدانند و هر ساله بسیاری از گردشگران با هدف استفاده از آب این چشمهها به این منطقه سفر میکنند. لپا در رامسر به جایی میگویند که سطح آبهای زیرزمینی بالا و زمین همیشه خیس است و در فصل بارندگی آن منطقه گل میشود. در فصل بهار و خرداد ماه دشت لپاسر سرتاسر با گلهای زرد زیبا پوشیده میشود و برکههایی کوچک در آن شکل میگیرد که زیبایی منطقه را چند برابر میکند.
آدرس دشت لپاسر: (مشاهده روی نقشه)
- مسیر دسترسی یک :رامسر، دهستان جنت رودبار، ییلاق نمکدره، لپاسر
- مسیر دسترسی دو: رامسر، جواهرده، سی کان رجه، دشت لپاسر
سد میجران
سد میجران روی رودخانه زیبای نسارود در فاصله ۲۰ کیلومتری شهر رامسر نرسیده به روستای اربهکله واقع شده است. برای رسیدن به این سد زیبا باید از میان جنگلهای دالخانی عبور کنید. آغاز مسیر میتواند همان جاده جنت رودبار باشد؛ حدود ده کیلومتر که در جاده پیش بروید به جادهای میرسید که به جاده مارکوه معروف است. این جاده کاملا آسفالت کمی جلوتر به جاده تلاسر متصل میشود و بدون دردسر با عبور از روستای سرگوسرا شما را به سد میجران خواهد رساند.
اگر میخواهید به تاج سد برسید و منظره کاملتری از منطقه را ببینید، کافی است که جاده را تا روستای طالشسرا ادامه دهید و در دو راهی طالشسرا مسیر سمت راست خود را انتخاب کنید. شما در پایان این مسیر منظرهای فوقالعاده از سد میجران و پوشش جنگلی اطراف آن خواهید دید که بیشباهت به بوم نقاشی نیست. اگر همان جاده را ادامه دهید به روستای کلاچه میرسید و شما میتوانید با کمی جنگلنوردی خود را به رودخانه نسارود برسانید، این مسیر جنگلی ممکن است کمی گلآلود و شیبدار باشد پس حتما کفش مناسب بههمراه داشته باشید.
عکاس بهترتیب عکسها : میلاد کیهانیان، آرش نوچیان، لیلا مولایی، مهدی فتحی
شما برای از رامسر به سد میجران رفتن میتوانید بهجای جاده جنت رودبار دو راهی کتالم یا جاده سادات شهر را نیز انتخاب کنید، این جاده نیز با عبور از کردمحله به جاده تلاسر میرسد. از رامسر به سد میجران ۴۵ دقیقه و ۲۱ کیلومتر راه و از جنت رودبار یک ساعت و ده دقیقه و حدود ۳۵ کیلومتر مسافت در پیش دارید.
- آدرس سد میجران: رامسر، دو راهی کتالم، بلوار ۲۲ بهمن، خیابان رجایی، جاده تلاسر به اربهکله، سرگوسرا، سد میجران (مشاهده روی نقشه)
قلعه مارکوه
قلعه مارکوه، منبع: reiseniran.de
هر مسیری را که برای سد میجران انتخاب میکنید کمی که در جاده تلاسر پیش بروید در ابتدای جاده مارکوه قرار میگیرید و میتوانید قبل از رقتن به سد میجران از قلعه تاریخی مارکوه هم دیدن کنید. از سد میجران تا جنوب قلعه مارکوه مسافتی کمتر از پنج کیلومتر خواهید داشت. قلعه مارکوه در بلندیهای کوه مارکوه قرار گرفته است. این کوه به بام رامسر نیز شهرت دارد. در مورد قدمت تاریخی این قلعه اطلاعات دقیقی در دسترس نیست، بر اساس شواهدی که موجود است عدهای قلعه مارکوه را به دوره پیش از اسلام نسبت میدهند. احتمالا قلعه مارکوه در دورههای مختلف تاریخی دژی نظامی بوده است. برای این قلعه مساحتی در حدود ۶۰۰ متر مربع با ظرفیت ۱۰۰ سرباز تخمین زدهاند که امروز از میان آن عظمت تنها بخشهای کوچکی باقی مانده است.
- آدرس قلعه مارکوه: رامسر، دو راهی کتالم، بلوار ۲۲ بهمن، خیابان رجایی، جاده تلاسر، جاده مارکوه، قلعه مارکوه (مشاهده روی نقشه)
اربهکله
اربهکله، عکاس: نامشخص
روستای اربهکله نیز یکی دیگر از نقاط زیبای شهر رامسر است که در ارتفاع ۵۰۰ متری نسبت به سطح دریا قرار گرفته است. از بلندیهای این روستا تمام روستاهای اطراف همچون کتالم و سادات شهر مشخص است. این روستا نیز در مسیر سد میجران قرار دارد. فقط کافی است که از رامسر بهسمت جاده کتالم و سادات شهر و از آن جا بهسمت جاده تلاسر به اربهکله حرکت کنید. این روستا در هشت کیلومتر شهر رامسر قرار دارد. اربا در معنی خرمالو و کله بهمعنای کوه بلند است. در گذشته بهدلیل وجود درختان خرمالوی جنگلی فراوان به اربا کله شهرت یافته است و در گذر زمان نام آن به اربهکله تغییر پیدا کرده است.
- آدرس اربهکله: رامسر، دو راهی کتالم، بلوار ۲۲ بهمن، خیابان رجایی، جاده تلاسر به اربهکله (مشاهده روی نقشه)
غار یاغی لوکا
غار یاغی لوکا، منبع: mizboon.com
غار یاغی لوکا در منظقه رامسر قرار گرفته است. شاید بیشتر از زیباییهای این غار روایتهای تاریخی که درباره آن وجود دارد منجر به شهرت آن شده باشد. لوکا به زبان محلی بهمعنای سوراخ و یاغی لوکا بهمعنای سوراخ راهزن است. مردم محلی شکلگیری این غار را به زمانی نسبت میدهند که دژی ایلمیلیها در این منطقه وجود داشت. ایلمیلیها گروهی بودند که سالها بر ضد حاکمان وقت مبارزه میکردند. بر طبق روایت محلیها این غار راهی برای فرار به دریا بوده که توسط این گروه ساخته شده است. سالها بعد از بین رفتن این دژ و بسته شدن مسیر، این راه به سوراخی بسته بدل میشود که راهزنان از آن برای مخفی شدن استفاده میکردند. با وجود این روایتها هیچ سند تاریخی درباره نحوه شکلگیری این غار وجود ندارد.
نویسنده: شقایق وحیدی
عکسهای گالری از گوگلمپ (عکاس: بیژن مسعودی)
سوالات متداول
جنت رودبار کجاست؟
جنت رودبار روستایی واقع در بخش دالخانی شهرستان رامسر استان مازندران است و در فاصله ۶۰ کیلومتری جنوب غربی رامسر و در ارتفاع ۱۵۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است.
فاصله تهران تا جنت رودبار چقدر است؟
۴ ساعت
بهترین زمان سفر به جنت رودبار کدام فصل است؟
بهترین زمان برای سفر به این منطقه آغاز بهار تا شهریور است.
مشهورترین محصول جنت رودبار چیست؟
گل گاو زبان