- مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۲ تا ۳ ساعت
- امارات متحده عربی، ابوظبی، جزیره سعدیات
موزه لوور ابوظبی که در جزیره سعدیات قرار دارد، موزهای جهانی به حساب میآید و به همین دلیل به آن «پلی میان تمدنها» گفته میشود. این موزه که از جاهای دیدنی ابوظبی به شمار میرود، توسط «ژان نوول»، معمار مطرح بینالمللی طراحی شده است و اوج خلاقیت معماری را نشان میدهد. موزه لوور با ۲۴,۰۰۰ متر مربع بزرگترین موزه هنر در شبهجزیره عربستان محسوب میشود و از ۲۳ گالری مختلف تشکیل شده است.
هرآنچه باید درباره موزه لوور ابو­ظبی بدانید:
- هرآنچه باید درباره موزه لوور ابو­ظبی بدانید:
- موزه لوور ابو­ظبی کجاست؟
- دسترسی به موزه لوور ابوظبی
- معرفی موزه لوور ابو­ظبی
- تاریخچه موزه لوور ابوظبی
- معماری موزه لوور ابوظبی
- پلان موزه لوور ابوظبی
- بخش های مختلف موزه لوور ابوظبی
- گالریها
- موزه کودکان
- نمایشگاهها
- آثار موزه لوور ابوظبی
- تفریحات موزه لوور ابوظبی
- کایاکسواری
- خرید سوغاتی
- تورهای راهنما
- باشگاه هنر
- بهترین زمان بازدید از موزه لوور ابوظبی
- امکانات موزه لوور ابوظبی
- ساعت بازدید و بلیط موزه لوور ابوظبی
- نکات بازدید موزه لوور ابوظبی
موزه لوور ابو­ظبی کجاست؟
- آدرس: امارات متحده عربی، ابوظبی، جزیره سعدیات (نمایش روی نقشه)
موزه لوور ابوظبی در منطقه فرهنگی «جزیره سعدیات» (Saadiyat Island) در ابوظبی امارات متحده عربی واقع شده است.
دسترسی به موزه لوور ابوظبی
منبع عکس: سایت archdaily.com (عکاس: Luc Boegly & Sergio Grazia)
- اتوبوس: نزدیکترین ایستگاه اتوبوس به موزه، ایستگاه موزه لوور ابوظبی است که اگر سوار اتوبوسهای خط ۹۴ شوید، میتوانید به جزیره سعدیات و ایستگاه مورد نظر برسید.
- تاکسی: گزینه دیگر پیش روی شما برای بازدید از موزه، استفاده از تاکسی است که حدود ۳۰ و ۴۰ درهم هزینه بر میدارد. با تاکسی میتوانید درست جلوی موزه پیاده شده و برای برگشت نیز از جلوی موزه سوار تاکسی شوید.
- خودروی شخصی: برای استفاده از خودروی شخصی باید به منطقه بندر زاید بروید و علائم راهنمایی بهسمت جزیره یاس را دنبال کنید. سپس از پل شیخ خلیفه راهی جزیره سعدیات شوید. در بزرگراه شیخ خلیفه E12 حرکت کنید و به اولین خروجی بعد از پل بروید تا به موزه برسید.
معرفی موزه لوور ابو­ظبی
منبع عکس: سایت meyvaertmuseum.com (عکاس: ناشناس)
امارات متحده عربی بهلطف دلارهای نفتی خود از ثروت درخورتوجهی برخوردار است؛ بهطوری که اکنون حتی قدرت خرید، جمعآوری و نمایش آثار هنری و فرهنگی را دارد. موزه لوور ابوظبی قرار نیست تنها متعلق به ساکنان خاورمیانه باشد؛ بلکه دستاندرکاران تاسیس آن بهدنبال جلب توجه جهان هستند. در واقع این موزه، موزهای جهانی است. این موزه بخشی از توسعه ۲۷ میلیارد دلاری صنعت گردشگری و توسعه فرهنگی منطقه «جزیره سعدیات» است که شامل سه موزه دیگر از جمله «موزه گوگنهایم» (Guggenheim Museum) و «موزه ملی زاید» (Zayed National Museum) نیز خواهد بود.
وسعت موزه به حدود ۲۴,۰۰۰ متر مربع میرسد که ۹,۲۰۰ متر مربع آن به گالریهای هنری اختصاص دارد؛ به همین دلیل موزه لوور بهعنوان بزرگترین موزه هنری شبهجزیره عربستان شناخته میشود. این پروژه با برآورد هزینهای حدود ۵۰۰ میلیون یورو آغاز و با ۱٫۵ بیلیون یورو به پایان رسید. علاوه بر هزینه ساخت، مبلغی بالغ بر ۵۲۵ میلیون دلار برای استفاده از نام موزه لوور در اختیار دولت فرانسه قرار گرفت. ۷۴۷ میلیون دلار نیز برای امانت آثار هنری از دیگر موزهها پرداخت شد.
منبع عکس: سایت archdaily.com (عکاس: AbuDhabi Tourism Culture uthority)
موزه لوور قرار است، فضای گستردهای برای معرفی و مقایسه آثار هنری از گوشه و کنار جهان و از دورههای زمانی مختلف باشد. به همین دلیل برگزاری کنفرانسهای هنری و جلسات مناظره راه مناسبی برای معرفی و دفاع از داشتههای موزه به حساب میآید. همچنین گالری و نمایشگاههای این موزه میتوانند بهخوبی از پس دادوستد و گفتمان با مردمانی از کشورهای مختلف جهان برآیند. موزه لوور ابوظبی تفاوت ها را از بین برده و این فرصت را برای افراد زیادی به وجود آورده است تا از موزهای جهانی و باکیفیت لذت ببرند. مطمئنا برای خیلی از افرادی که در آسیا زندگی میکنند و بهدنبال بازدید از موزههای جهانی هستند، سفر به ابوظبی راحتتر از سفر به اروپا خواهد بود.
تاریخچه موزه لوور ابوظبی
منبع عکس: سایت archdaily.com (عکاس: Luc Boegly & Sergio Grazia)
ساخت موزه لوور بخشی از توافق ۳۰ ساله بین شهر ابوظبی و دولت فرانسه بود. تاسیس موزه در تاریخ نهم ماه اکتبر سال ۲۰۰۷ در پارلمان فرانسه مورد بررسی قرار گرفت و دو دولت بر سر ساخت آن با یکدیگر توافق کردند.
ساخت موزه لوور ابوظبی بهطور رسمی در ماه می ۲۰۰۹ کلید خورد و با تاخیر در نوامبر ۲۰۱۷ به بهرهبرداری رسید. این موزه که از جاهای دیدنی امارات متحده عربی به شمار میرود، با همکاری وزارت فرهنگ و گردشگری و شرکت توسعه و سرمایهگذاری گردشگری (TDIC) ساخته شد.
معماری موزه لوور ابوظبی
منبع عکس: سایت archdaily.com (عکاس: Ronald Halbe)
طراحی و معماری بنای موزه لوور ابوظبی توسط معمار فرانسوی «ژان نوول» (Jean Nouvel) انجام شد و مهندسی سازه و مدیریت پروژه آن بر عهده شرکت مهندسی «بورو هاپولد» (Buro Happold) از کشور انگلستان بود. طراحی موزه بر اساس تعامل بین طراحی سنتی و تکنیکهای ساختوساز مدرن انجام شده است. محیط آرام موزه بازدیدکنندگان را تشویق میکند تا از روابط همیشه در حال تغییر بین خورشید و گنبد و بین دریا، ساختمانها و زمین لذت ببرند.
ژان نوول در طراحی این سازه از معماری عربی الهام گرفته است. سقف سازه، برگهای درختان نخل را در ذهن تداعی میکند که در گذشته برای پوشش سقف خانههای عربی استفاده میشد. با اینکه این گنبد بسیار سبک به نظر میرسد؛ وزنی معادل ۷,۵۰۰ تن دارد. در ساختار این گنبد از ۷,۸۵۰ ستاره با اندازهها و زاویههای متنوع استفاده شده است که در هشت لایه مختلف به هم تنیده شدهاند و هنگام تابش نور خورشید، بارانی از نور در زیر آن به وجود میآید. گنبد وسیع موزه با قطر ۱۸۰ متر، بخش اعظم شهر موزه را پوشش میدهد و از دریا، مناطق اطراف آن و شهر ابوظبی قابلمشاهده است. این گنبد توسط شرکتی اتریشی ساخته شد که در ساخت فولاد تخصص دارد. این گنبد شامل هشت لایه متفاوت است؛ چهار لایه بیرونی با فولاد ضدزنگ و چهار لایه داخلی با آلومینیوم پوشانده شدهاند. گنبد فقط با چهار پایه دائمی پشتیبانی میشود که هرکدام ۱۱۰ متر از یکدیگر فاصله دارد. البته این پایهها در داخل ساختمان موزه پنهان شدهاند تا بیننده تصور کند که گنبد شناور است. بالاترین نقطه گنبد ۴۰ متر بالاتر از سطح دریا و ۳۶ متر بالاتر از سطح زمین قرار دارد.
از آنجا که گنبد موزه هشت لایه دارد، هر اشعه نور باید از این لایهها عبور کند و نتیجه این روند، نمایشی از یک اثر سینمایی خواهد بود؛ چراکه خورشید در طول روز مسیری را طی میکند که میتوان به نظاره رقص نور در سالن نشست.
منبع عکس: سایت archdaily.com (عکاس: AbuDhabi Tourism Culture uthority)
موزه لوور ابوظبی ۵۵ سالن از جمله ۲۳ گالری دائم دارد که هیچکدام شبیه به یکدیگر نیستند. فضای گالریها حقیقتا سحرانگیز هستند و پنجره آنها اغلب رو به آسمان، دریا و چشمانداز زیبای حیاط بیرونی باز میشود. نمای ساختمانهای موزه از ۳,۹۰۰ پنل از الیاف بتن فوقالعاده محکم (UHPC) ساخته شدهاند.
موزه لوور ابوظبی کاملا در احاطه آب است و میتوان گفت بهصورت جزیرهای در داخل جزیرهای دیگر ساخته شده است. برای آن دو ورودی مشرف به خشکی و دریا وجود دارد. نمای بیرونی موزه نیز رو به دریا است که خلاقیت معماری را نشان میدهد.
پلان موزه لوور ابوظبی
منبع عکس: سایت architecturalrecord.com
بخش های مختلف موزه لوور ابوظبی
موزه لوور ابوظبی شامل ۲۳ گالری دائمی، فضاهای نمایشگاهی ویژه، موزه کودکان، سالن نمایش با ۲۷۰ صندلی، رستوران، مرکز خرید، مرکز پژوهشی، بوتیک و کافه در اطراف دریا است و ساختمانهای آن در امتداد خط ساحلی و زیر گنبد خیرهکننده موزه به یکدیگر متصل میشوند.
گالریها
منبع عکس: سایت meyvaertmuseum.com (عکاس: ناشناس)
گالریهای لوور داستان بشریت را در ۱۲ فصل مختلف بیان میکنند. این گالریها به ۱۲ بخش تقسیم میشوند و بر موضوعها و ایدههایی تمرکز دارند که نقاط اشتراک کل بشریت را نشان میدهند. آثار موجود در گالریها از مصنوعات ماقبل تاریخ تا آثار هنری معاصر را در بر میگیرند.
- گالری یک: اولین دهکدهها
- گالری دو: اولین قدرتهای بزرگ
- گالری سه: تمدنها و امپراتوریها
- گالری چهار: ادیان جهانی
- گالری پنج: مسیرهای تجاری آسیایی
- گالری ۶: از مدیترانه تا اقیانوس اطلس
- گالری هفت: جهان در چشمانداز
- گالری هشت: شکوه دربار
- گالری ۹: هنر جدید زندگی
- گالری ۱۰: دنیای مدرن
- گالری ۱۱: به چالش کشیدن مدرنیته
- گالری ۱۲: صحنه جهانی
موزه کودکان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Ching Pangilinan)
موزه لوور ابوظبی بخشی بهعنوان موزه کودکان دارد که بچهها میتوانند در آن سرگرم شوند و اطلاعات جدیدی به دست آورند. ماجراجوییهای تعاملی این امکان را به کودکان میدهند تا با نحوه فعالیت هنرمندان آشنا شوند و از ابزارهای مختلف برای نمایش هنر استفاده کنند. این موزه به کودکان یک تا ۱۲ ساله اختصاص دارد و نهتنها باعث افزایش کنجکاوی آنها میشود؛ بلکه بخشهای مختلف موزه را به آنها معرفی میکند.
نمایشگاهها
موزه لوور در طول سال میزبان چهار نمایشگاه موقت با رویکردی موضوعی است که تفاوتها، تاثیرات و ایدههای مشترک در میان تمدنها و فرهنگها را به تصویر میکشند.
آثار موزه لوور ابوظبی
منبع عکس: سایت archdaily.com (عکاس: AbuDhabi Tourism Culture uthority)
موزه لوور ابوظبی ویترینی برای شماری از باشکوهترین آثار هنری جهان محسوب میشود و در آن ۶۰۰ اثر دائمی و نزدیک به ۳۰۰ اثر هنری قرضی از موزهها و موسسات هنری فرانسه به نمایش گذاشته شده است. آثار قرضی موزه از کیفیت و تاریخچهای قابلتوجهای برخوردار هستند. در این میان کلکسیون پرتره لئوناردو داوینچی از بانویی ناشناس قرار دارد که «لا بل فرونییر» (La Belle Ferronniere) نام دارد. همچنین پرتره «مادر ویسلر» یا «مادر نقاش» اثر ویسلر، مجسمه ابوالهول یونان متعلق به قرن ششم پیش از میلاد، کلاهخودهای عمامهایشکل اسلامی متعلق به قرن پانزدهم و چهار ستون رومانسک حکاکیشده از کلیسایی در جنوب فرانسه در موزه لوور به چشم میخورد. آثار معروفی از هنرمندان سرشناس همچون ونگوگ، گوگن، پیکاسو و... نیز در این موزه در معرض دید عموم قرار گرفتهاند. این آثار بهصورت دائمی به نمایش در نمیآیند و بهمرور زمان با آثار هنری دیگر جایگزین میشوند و اصل آثار به موزه لوور یا دیگر موسسات هنری بازگردانده میشود.
آثار موزه در ۲۰ گالری مختلف به نمایش در میآیند که شامل ۱۲ فصل از تمدن بشر بههمراه گاهشمار هنری و نیز نمایش دستسازهها و محصولات فرهنگی تمدنهای مختلف در بازههای زمانی گوناگون میشود.
تفریحات موزه لوور ابوظبی
منبع عکس: سایت visitabudhabi.cn (عکاس: ناشناس)
کایاکسواری
با کایاکسواری در دریای مجاور موزه میتوانید شکوه معماری آن را تحسین کنید و از زاویهای دیگر به تماشای آن بنشینید.
خرید سوغاتی
حتما به فروشگاه موزه سر بزنید که توسط ژان نوول طراحی شده است. در اینجا مجموعهای عالی از کتابهای سراسر جهان و محصولاتی منحصربهفرد به فروش میرسد که انتخاب مناسبی برای سوغاتی هستند.
تورهای راهنما
منبع عکس: سایت archdaily.com (عکاس: AbuDhabi Tourism Culture uthority)
یک مینی آیپد از سالن فروش بلیط بگیرید یا برنامه موزه را بهصورت رایگان دانلود کنید که شامل تور چندرسانهای با بیش از ۱۵۰فایل صوتی، متن، عکس اچدی و نماهای سهبعدی است و به شما درک بهتری از هنر و مجموعههای موزه میدهد. با این روش نهتنها میتوانید از معماری و داستان موزه بیشتر بدانید، بلکه اگر در موزه گم شدید، با کمک ردیاب خود را پیدا خواهید کرد. در صورت تمایل بهسراغ راهنمای شخصی بروید که در مدتزمان حدود ۴۵ دقیقه از آثار هنری، پیشینههای تاریخی و اهمیت آنها به شما میگوید.
باشگاه هنر
یکی از اعضای ممتاز باشگاه هنر در موزه هنر لوور در ابوظبی باشید و از مزایای ویژه مانند ورود نامحدود به برنامههای ویژه، رزروهای اولویتدار و غیره بهرهمند شوید. همچنین با هنردوستان همفکر خود معاشرت کنید.
بهترین زمان بازدید از موزه لوور ابوظبی
منبع عکس: سایت meyvaertmuseum.com (عکاس: ناشناس)
آبوهوای شهر ابوظبی تاثیر زیادی در جذب گردشگر دارد. برای اینکه هوای گرم و سوزان و رطوبت زیاد این منطقه آزارتان ندهد، زمستان و اوایل بهار را برای زمان بازدید خود انتخاب کنید. علاوه بر این، از اواخر شهریور تا اوایل آبان زمان خوبی برای بازدید از موزه است؛ چراکه از قیمت هتلها کاسته میشود و تعداد گردشگران کاهش مییابد؛ ضمن اینکه شهر آبوهوای قابل تحملی دارد.
امکانات موزه لوور ابوظبی
در حین بازدید از موزه لوور ابوظبی میتوانید ساعتی را در کافه موزه استراحت کنید و از نوشیدنیها و غذاهای بومی و بینالمللی سفارش دهید. همچنین کافهای روفتاپ در این مجموعه وجود دارد که انتخاب خوبی برای صرف میانوعده و نوشیدنی با چشمانداز غروب خورشید است. اینترنت رایگان، پارکینگ، صندوق امانت، دستگاه خودپرداز، خدمات برای معلولان، اتاق استراحت، اتاق نماز و اتاق کمکهای اولیه نیز از دیگر امکانات این موزه هستند.
ساعت بازدید و بلیط موزه لوور ابوظبی
موزه لوور ابوظبی از شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۰ تا ۲۰، پنجشنبه و جمعه از ساعت ۱۰ تا ۲۲ فعالیت میکند و روزهای دوشنبه تعطیل است.
بلیط خود را ترجیحا از سایت موزه تهیه کنید که هزینه آن ۶۳ درهم (۱۷٫۱۵ دلار) است.
نکات بازدید موزه لوور ابوظبی
منبع عکس: سایت archdaily.com (عکاس: Ronald Halbe)
در دوران شیوع کرونا، ورود به موزه ملزم به ارائه وضعیت سلامتی از طریق برنامه «الحسن» است
- بازدیدکنندگان در دوران شیوع کووید ۱۹، برای ورود به موزه باید از طریق برنامه «الحسن» وضعیت سلامتی خود را نشان دهند (تست PCR با اعتبار ۱۴ روز برای افرادی که واکسن زدهاند و تست PCR با اعتبار ۴۸ ساعت برای کسانی که واکسن نزدهاند).
- موزه ملی زاید ابوظبی، مناره سعدیات و ساحل سعدیات از جاذبههای نزدیک به موزه هستند که ارزش بازدید دارند.
سوالات متداول
موزه لوور ابو­ظبی کجاست؟
موزه لوور ابوظبی در منطقه جزیره سعدیات در ابوظبی امارات متحده عربی قرار دارد.
چه آثاری در موزه لوور ابوظبی به نمایش درآمدهاند؟
باشکوهترین آثار هنری جهان از جمله ۶۰۰ اثر دائمی و حدود ۳۰۰ اثر هنری قرضی که شامل آثار هنرمندان سرشناسی همچون ونگوگ، گوگن، پیکاسو و... میشود.
بهترین زمان بازدید از موزه لوور ابوظبی چه فصلی است؟
زمستان و اوایل بهار
هزینه بلیط موزه لوور ابوظبی چقدر است؟
۶۳ درهم (۱۷٫۱۵ دلار)
نویسنده: مریم اصلانی/ بازنویسی: صدیقه شجاعی