دریا علاوه بر زیبایی و آرامشبخش بودن، میتواند با عظمتی که دارد، باعث وحشت هم شود. با دیدن این همه بزرگی به این واقعیت پی میبریم که طبیعت بسیار قدرتمند است و هر چقدر هم که ما انسانها توانایی و قدرت کسب کنیم، باز هم طبیعت از ما تواناتر خواهد بود و همین دریای زیبا میتواند تمام سازههای انسانی را در یک چشم بهم زدن به درون خود بکشد، بهگونهای که هیچ اثری از آنها باقی نماند.
دریای سیاه
دریای سیاه که در فهرست عمیقترین آبهای جهان رتبهی دهم را دارد، در عمیقترین مکان، ژرفای آن به ۱۱۹۰ متر میرسد. این دریا با کسر مساحت دریای آزوف، مساحتی برابر با ۴۳۶۴۰۰ کیلومتر مربع را تحت پوشش قرار میدهد. بهعلاوه دریای سیاه بزرگترین دریاچهی مرومکتیک (دریاچههایی با لایههای آبی مجزا که روی هم قرار گرفتهاند) دنیا را نیز دارد.
دریای جنوب چین
میانگین عمق دریای جنوب چین که بخشی از اقیانوس آرام است، ۱۴۶۳ متر است. این دریا مساحتی برابر با ۳۵۰۰۰۰۰ کیلومتر مربع را تحت پوشش قرار میدهد. تعداد زیادی تپهی دریایی و جزیره در این آبها قرار دارد که بزرگترین جزیره آن ۱٫۳ کیلومتر است. بهعلاوه بلندترین کوه دریایی نیز در این دریا واقع شده است.
دریای برینگ
بزرگترین درهی زیر دریایی دنیا با نام ژمچوگ در دریای برینگ واقع شده است. این دریا که میانگین عمق آن ۱۴۹۱ متر است، خانهی گونههای حیرتانگیزی چون شیر دریایی، والروس و خرسهای قطبی است که با انواع والها، مثل وال سفید، وال گوژ دار و وال آبی برینگ را برای زندگی انتخاب کردهاند.
دریای مدیترانه
میانگین عمق دریای مدیترانه ۱۵۰۱ متر است و عمیقترین نقطهی آن با نام عمق کالیپسو شناخته میشود که ۵۶۲۷ متر پایینتر از سطح دریا است. دریای مدیترانه که به آبهای تیره رنگش شناخته میشود، خانهی ماهیها و مرجانهای شگفتانگیز بسیار است. مدیترانه بین دو قارهی اروپا و آفریقا واقع شده است و سواحلش از نظر گردشگری بسیار محبوبیت دارد.
خلیج مکزیک
میانگین عمق خلیج مکزیک ۱۶۱۴ متر است. عمیقترین نقطه این دریا که با نام «عمق سیگزبی» شناخته میشود، ۴۳۸۴ متر عمق دارد.
دریای ژاپن
عمق میانگین دریای ژاپن ۱۶۶۶ متر بوده و از این نظر بسیار شبیه به دریای مدیترانه است. این دریا از طریق تنگههای تارتاری، تسوگارو، کانمون، لا پروس و کرهای به آبهای دیگر متصل میشود. بهدلیل آرام بودن این دریا، دنیای زیر آب آن تغییرات زیادی ندارد. تماشای این دریای آبیرنگ از ساحل و هواپیما بسیار لذتبخش خواهد بود.
دریای کارائیب
میانگین عمق این دریا که در اقیانوس اطلس واقع شده ۲۵۷۵ متر است. کارائیب را بهعنوان بزرگترین دریای شور دنیا با مساحت ۲۷۵۴۰۰۰ کیلومتر مربع نیز میشناسند. جالب است بدانید که عمیقترین نقطهی دریای کارائیب ۷۶۸۶ متر عمق دارد و با نام «کّومّن ترو» شناخته میشود. دو درازگودال هیسپانیولا و پورتوریکو در این دریا مشهورند و اینجا خانهی برخی از کمیابترین گونههای دریایی در دنیا است.
اقیانوس اطلس
اقیانوس اطلس که جایگاه سوم در این فهرست را از آن خود میکند، بهطور میانگین ۳۵۷۵ متر عمق دارد و در عمیقترین نقطه که در واقع همان درازگودال پورتوریکو است، به ۸۶۰۵ متر میرسد. اقیانوس اطلس پس از اقیانوس هند جوانترین اقیانوس کرهی زمین است. این اقیانوس را باید به خاطر کشتی معروف تایتانیک بیشتر بشناسید. جایی که یکی از کوههای یخ آن بزرگترین کشتی مسافربری دنیا در آن زمان را به دل دریا کشاند.
اقیانوس هند
عمق اقیانوس هند بهطور میانگین ۳۸۴۰ متر میشود و این دریا ۲۹۲۱۳۱۰۰۰ کیلومتر مکعب آب را در درون خود جای داده است. از نظر دما نیز این اقیانوس گرمترین آبهای جهان را دارد. اینجا را به گونههای آبی متحیرکننده و تضاد رنگ آبیاش میشناسند؛ تضادی که از ارتفاع بالا بسیار زیبا است.
اقیانوس آرام
در آخر به عمیقترین اقیانوس جهان با میانگین عمقی ۳۹۳۹ متر رسیدیم، جایی که عمیقترین نقطهی آن با نام درازگودال ماریانا حدود ۱۰۹۱۱ متر عمق دارد. بهعلاوه، این اقیانوس بیشترین تعداد کوههای دریایی را هم در دل خود جای داده که مشهورترین آنها با نام حلقهی آتش بهدلیل آتشفشان ایجاد شده است.